Stranica 13 od 24 PrviPrvi ... 3111213141523 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 1151

Tema: Kako biti štedljiva i uspješna domaćica?

zeljka123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    nas je 4, na hranu i kućne potrepštine trošim mjesečno između 700 i 800 kn. više od toga je vrlo, vrlo rijetko (božić, uskrs, rođendani dječji, odrasle odavno ne slavimo)
    juuuj, ima vas više...

ide u tih 700-800 i mjesečno meso? planirate tjedne jelovnike/mjesečne pa kupujete ili? KAKO vam to uspijeva?

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nas je 4, na hranu i kućne potrepštine trošim mjesečno između 700 i 800 kn. više od toga je vrlo, vrlo rijetko (božić, uskrs, rođendani dječji, odrasle odavno ne slavimo)

ja sam šokirana i ti si moj uzor!
    kako to uspiješ?
    nas je troje i dok sam radila trošila sam mjesečno cijelu svoju plaću u trgovini u kojoj sam radila samo za hranu i deterđente, i na pakirano meso
    onda sam ostala doma na bolovanju i naravno s vremenom skužila da sam totalna budala i da trošim preko mjere- a pazi, nije da imamo nego nemamo-MM-ova plaća ode na kredit, režije, mob (oko 2500)
    a moja cijela na hranu (3500)
    sad se nastojim kontrolirat i uspijevam ali su nas nažalost snašli neki drugi troškovi
    tako da je meni luksuz kupiti i cipele i robu, i takvu kupovinu moram planirat unaprijed

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj zeljka123 prvotno napisa Vidi poruku
    Prima, Čarobnice, kak to napravit? to je manje od 750 kn/mjesečno.

Nas je jedan manje nego vas, al smo prošli mjesec preko 1000 kn na hranu potrošili. (bolje da nejdem u dublju statistiku ranijih mjeseci).
    ja sam shvatila da prima troši mjesečno 8900kn za potrebe 4-člane obitelji (dakle potrošačka košarica)

ja ne razumijem vas koji za tri i više članova u obitelji trošite cca 1000kn mjesečno za hranu..kako,pobogu??

jedino ako imate svoj vrt i kokice i gice i kozliće ...ne znam...
    nas troje mjesečno potrošimo 500kn samo na mlijeko,jogurt i kruh...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam shvatila da prima troši mjesečno 8900kn za potrebe 4-člane obitelji (dakle potrošačka košarica)

ja ne razumijem vas koji za tri i više članova u obitelji trošite cca 1000kn mjesečno za hranu..kako,pobogu??

jedino ako imate svoj vrt i kokice i gice i kozliće ...ne znam...
    nas troje mjesečno potrošimo 500kn samo na mlijeko,jogurt i kruh...
    I ja sam tako shvatila. Sve ostalo mi je SF.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

juuuj, ima vas više...

ide u tih 700-800 i mjesečno meso? planirate tjedne jelovnike/mjesečne pa kupujete ili? KAKO vam to uspijeva?
    i mene ovo zanima. Ja sam sad potrošila 600 kn, a to nam je za recimo tjedan dana (upala su nam i oba praška, za robu i suđe, ali sve isto), a nas je 3

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kod nas ovako slično kao kod astral što se potrošnje za hranu tiče

cca 3500kn mjesečno,troje nas je

ok,nije samo i isključivo hrana,bude tu i ubrusa,wc-papira,deterđenata,uložaka i ostalog za kućanstvo,ali u tih 3500kn ne brojim kozmetiku (mazalice,gelove,šampone i ostalo je posebna stavka u DM-u)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako uspijete tako malo?!?!

pa mi potrošimo između 2000-3000kn ... ali ja sve kupujem, nemam vrt, voćnjak, rodbinu na selu ...
    meni je dnevna potrošnja prosječno 100kn

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

3000 za nas četvoro
    tu je sav špeceraj, sve što se kupuje u dućanu/dmu
    hrana, piće, higijenske budalaštine, kozmetika... sve što nisu režije i gorivo
    Posljednje uređivanje od apricot : 27.02.2012. at 17:06

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kod nas ovako slično kao kod astral što se potrošnje za hranu tiče

cca 3500kn mjesečno,troje nas je

ok,nije samo i isključivo hrana,bude tu i ubrusa,wc-papira,deterđenata,uložaka i ostalog za kućanstvo,ali u tih 3500kn ne brojim kozmetiku (mazalice,gelove,šampone i ostalo je posebna stavka u DM-u)
    da..moram napomenuti da u taj iznos ulazi i cca 700kn mjesečno za proklete cigarete

inače bi ipak bilo manje

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    3000 za nas četvorotu je sav špeceraj, sve što se kupuje u dućanu/dmuhrana, piće, higijenske budalaštine, kozmetika... sve što nisu režije i gorivo
    I kod nas je tako nekako, cca. Možda i manje.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

babyboys, nauči nas kako za 800 kuna na mjesec, kupiti hranu, higijenske i kućne potrepštine za 4-članu obitelj.

zeljka123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

3000 za nas četvorotu je sav špeceraj, sve što se kupuje u dućanu/dmuhrana, piće, higijenske budalaštine, kozmetika... sve što nisu režije i gorivo
    apricot, jel to ona shema s 100kn/dnevno? A TM fura gablec na posao iz tih 3tis? Mojemu se neda vuć sa sobom zdjelica

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, to je "100 kuna dnevno" shema
    od tog novca ide i gablec
    ali, njegov gablec je pecivo, jogurt i dvije jabuke
    jogurt kupuje u boci od litre, pa si drži na poslu u hladnjaku

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prima, Čarobnice, kak to napravit? to je manje od 750 kn/mjesečno.

Nas je jedan manje nego vas, al smo prošli mjesec preko 1000 kn na hranu potrošili. (bolje da nejdem u dublju statistiku ranijih mjeseci).
    zeljka123 ja sam shvatila da im je to ukupna mjesečna potrošnja za njih 3, za sve, tzv. mjesečni budžet

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    babyboys, nauči nas kako za 800 kuna na mjesec, kupiti hranu, higijenske i kućne potrepštine za 4-članu obitelj.
    i mene ovo žarko zanima

zeljka123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku
    zeljka123 ja sam shvatila da im je to ukupna mjesečna potrošnja za njih 3, za sve, tzv. mjesečni budžet
    lakomoguće da krivo pohvatah, ako je tako, sad mi je lakše... Hvala, EvaMONA.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da 8900 kn/mjesečno , ali tročlana obitelj.
    to mi je godišnji prosjek , jer mi se iz nekog razloga jako razlikuje potrošnja od mjeseca do mjeseca ?
    kužim kad su veliki tulumi kod mene, ode i 1000 kn na hranu, piće & slastice jednokratno, sve home made, ali puno ljudi
    od ovih 8900 mj čak 2400 otpadaju na aute - jako puno kilometara pravimo - to je cijena kuće na selu

što se tiče trpanja u kolica, ja samo promislim da to moram izvatiti na kasi,
    pa opet u kolica, pa u auto, pa iz auta...mrzim se natrpavati, najviše volim imati 3 stvari.
    ono, da ih mogu u zubima ponijeti ako trebam kosu zavezati

zalihe imam jedino mesa, kad nabavljam domaće uzmem 4-5 kg junetine/govedine/odojka, piletine i puretine i više, pa smrzavam.
    ako kupujem u dućanu-samo za jedan obrok.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno je žena mislila na tjedan, a ne mjesec

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    dšto se tiče trpanja u kolica, ja samo promislim da to moram izvatiti na kasi,
    pa opet u kolica, pa u auto, pa iz auta...mrzim se natrpavati, najviše volim imati 3 stvari.
    ono, da ih mogu u zubima ponijeti ako trebam kosu zavezati
    Zato ja uzmem košaru pa na kraju na blagajnu dolazim držeći tu košaru odozdo, s bocom mlijeka u rukama i molim boga da mi sve ne poispada

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i kad malo bolje razmislim, odzvonilo je mojim dnevnim kupnjama. vraćamo se većim.

http://www.jutarnji.hr/kod-susjeda-r...adana/1009676/

meni su jedini dostupan susjed BiH.
    i planiram ponovo tamo u šoping, ko kasnih 90-tih.
    još su sad oni uveli pdv pa mogu dobiti povrat.
    izračunala sam da će me ove porezne izmjene koštati cca 450 kn mjesečno.
    u priče da se cijene neće povisivati zbog porasta pdv-a, ne vjerujem.
    nešto su digli i prije promjene pdv-a, ostalo će provući u klasičnim ljetnim poskupljenjima
    čovječe opet sovići

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

3000 za nas četvoro
    tu je sav špeceraj, sve što se kupuje u dućanu/dmu
    hrana, piće, higijenske budalaštine, kozmetika... sve što nisu režije i gorivo
    Nama je ovo iznos za hranu, a nekad i malo više

Što se tiče prosjeka za prijevoz ja sam za prošlu g. izvukla mjesečnu potrošnju benzina, registraciju i osnovno i kasko + parkiranje ili pokoja tramvajska (dakle sve osim servisa i promjene guma) i ispali je oko 1500kn mjesečno. Imamo 1 auto i ne vozimo se puno,( ugl. do posla) i sva sreća nije na kredit.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi imamo 2 auta i sa oba napravimo mjesečno bar 3 200 km.
    a u 2400 kn, stane sve troškovi goriva, održavanja, servisa,guma, ulja, registracije, osiguranja, poreza na auto
    kod kupovine smo jako pazili da kupimo šparne kante, ja imam dizelaša sa malom potrošnjom, a mm plinaša

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja prvo moram reći da mm vozi službeni auto 24/7 , ja ne vozim, tako da u tom dijelu nemamo troška.
    ali imamo kredit od 5500 kn. i 550kn vrtića, 200 kn rukometa, oko 300 kn mog mobitela, on ima službeni.
    ostale režije oko 2000 kn. od njegove plaće ostane jako malo.

kako 800 kn?
    - kupujem skoro pa isključivo robne marke svega
    -kupujem na akcijama, ali ne akcijski, znači, neću kupiti 5 kila brašna ili 10 jogurta samo zato jer su sniženi, već onoliko koliko mi treba
    -meso kupujem u vindiji, isto kao i povremene salame
    - voće i povrće kupujem na placu, uglavnom na dolcu i to nakon što jednom detaljno obiđem sav plac i dobro snimim cijene i ponudu, kupujem samo ono što znam da će se pojesti i isključivo sezonsko
    - prašak za veš, omekšivač - litra mi traje skoro pola godine, prašak kupim svaki treći mjesec (a skoro svaki dan vrtim mašinu)
    -gelove za tuširanje kupujem samo robne marke (balea)
    - ne šminkam se, zbog alergije, krema (medicinska) je jedini veći izdatak, ali ona traje po pola godine
    - radim svoju zimnicu- sokove, likere, kiselo i đemove
    - bne kupujemo aposlutno nikakve grickalice ni slatkarije - ako toga u kući ima, znači da su dobili ili da je mm donio sa posla - ponekad se desi
    - gablec nosimo od doma
    - kuham za dva dana, planski, u količini za koju znam da će se pojesti

nekada prije, dok sam ja radila u struci za puno novaca, bilo je drugačije. 2010 sam ostala bez posla na 14 mjeseci (nisam mogla naći drugi), a od toga 7 mjeseci bila bez ikakvih prihoda, pa sam se silom prilika naučila. i ništa nam ne fali, djeca mi nisu za ništa uskraćena niti bih to dopustila sebi.
    tješim se da će jednom biti drugačije. a ovako, dok smo živi, zdravi i spokojni, super nam je.
    - vani jedemo skoro nikada, samo u jako posebnim prilikama

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

baby, i mi sve isto kao ti (osim džemova i salama), pa ne možemo ispod 3000, da se n atrepavice postavim
    i ne kuham za dva dana, ali ne vjerujem da bih time išta uštedjela

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno je žena mislila na tjedan, a ne mjesec
    ne , na mjesec.

evo, u subotu smo bili u dućanu , kupila skoro sve za ovaj tjedan i račun mi je bio 167 kn. na to dodajem još samo kruh i mlijeko svaki drugi dan.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

malo nižem. sad sam trudna, i svjesna da će biti drugačije kada dođe beba, ali priloagodit ćemo se. kad bude, javim kako je.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

...ja bih mogla stisnuti na 2000 kn , ali ispod toga teško (kod nas se svi obroci jedu kod kuće, osim M. mliječnog obroka u školi preko tjedana). Mislim mogla bih (i morala) da nemama izbora , ali to bi značajno utjecalo na kvalitetu prehrane.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

miže se kupiti tjedni špeceraj za 167 kuna ako u njemu nema deterdženta i slično.
    ali jednom ga ipak moraš kupiti; ako ne ovaj, a ono lsjdeći tjedan.
    ili sljedeći mjesec.

ručak se doista može napraviti za dvadesetak kuna, ali opet - jedan tjedan.
    ili se stalno izmjenjuju leća, grah, slanutak, kiselo zelje, krumpir... od čega se stvarno možeš jeftino najesti.
    ali, to je opet bez salate.

ne, ne bih mogla tako malo potrošiti za hranu, a fakat ne kupujemo ništa osim najnužnijega.
    pa maslac je 16 kuna, jaja 12... a to se kupuje svaki tjedan

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Babyboys, a da li vi ručate doma ili imate na poslu / u školi ručak?

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja se isto tješim da svi koji manje od mene troše na hranu ručavaju puno na poslu/u školi

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja se isto tješim da svi koji manje od mene troše na hranu ručavaju puno na poslu/u školi
    aha, po mogućnosti više jela na izbor i besplatno.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Pa da. Recimo da se jede svaki dan za ručak 20 kn (može se složiti super ručak za 20 kn...). To je samo za ručak 600 kn. Recimo večera od po petnaest (makar ispadne da večera može biti i skuplja, ali prosječno idemo se igrati nekim brojem od 15 kn - u rasponu od pohanog kruha i palačinki do nekakvih salama ili tune ili slično), to je još 450.

Znači na 1050 kn smo.

Doručak - još ajmo reći litra mlijeka dnevno (5 kn puta 30 je 150 kn), kruh recimo da je 3 kn, to je 90 kn, kava 80 mjesečno, to je još 320, već smo na 1370 kn, a nismo kupili kakao, pahuljice, ulje, voće, brašno za koji kolač... detergente, gelove i šampone...

Ispadne da je neki skromni minimum ako se ruča doma bar 2000 kn, i tu ne ulazi ništa osim strogog minimuma, i vrlo skromnih obroka.

Ako se ne jede doma (djeca jedu doručak u školi, i ručak, i imaju užinu) i ako se jede maksimalno jednostavna večera, onda vjerujem da broj može biti tako oko 1000 kn...

ali moguće da ja griješim, rado ću naučiti nešto

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

jaja u šparu su 9,99 kn. nekad budu na akciji 30 kom 24 kn.
    kila veronikinog maslaca je bila 40 kn, ja kupim, raskomadam i na led. dura više od mjesec dana ta kila jer koristim više maslinovog nego maslaca (ulje dobijam, nije ni to mala stavka)
    moji hoće samo čvrsti jogurt - kantica od dukata je 9,90 900 grama
    vrhnje kupim samo ako mi bašbaš treba, a i onda robnu marku
    tjestenina šparova je kg 7 kn - nama je to za dvaput

jedemo jako puno piletine - kila bataka je 24 kn, opet za dvaput nam je to, uz prilog

prašak kupim, rekla sam, tri kg svakih 3 mjeseca, omekšivač dvaput godišnje, ali to je onda tipa 50 kn više na ukupni budžet.

i nije nam, nešto drastično opala kvaliteta prehtrane. kuham raznoliko, sve su skupine namirnica zastupljene.
    kriterije sam spustila na način da ne dam 30 kn za kilu jabuka u bio i bio, nego 4 kn kumici na placu. i vrlo jednostavno živim s tim.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Babyboys, a da li vi ručate doma ili imate na poslu / u školi ručak?
    dva obroka su doma, večinom oba kuhana, J jede(mošmislit) u vrtiću, mi imamo sitan gablec na poslu, koji nosimo od doma.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Babyboys, svaka čast! Ja bih prijedloge menu-a, uvijek sam raspoložena za naučit bolje ekonomizirat

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svi spominjete detergente . To je meni najmanji izdatak , kupim 9 kg i to mi traje pola godine.
    Ono što je meni skupo je meso , a bez mesa kod nas ne ide.Sve ovo što je apri nabrojala kod nas je samo prilog.
    Ako ću kupiti čisto meso ( filete ili šnicle ) za to mi treba bar 600 grama za ručak ( minimum 30 kn ) ,
    a ako kupujem s kosti ( za juhu , batake i sl.) treba mi bome cijelo kilo.
    Za večeru ako radim bruskete , palačinke sa sirom , pizzu ..... opet ne ide bez 25-30 kn.
    To je bez doručka , Bez mlijeka i voća.
    Imam i svekrvu na selu , a i moji roditelji obrađuju vrt , pa od njih dobijem povrće ,sezonsko voće, maslinovo ulje i jaja.
    Dobijemo i kobasice i svinjske prerađevine , al to moji baš i ne vole.
    Stvarno ne znam kako bi živjeli s manje od 100 kn dnevno .

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

kod mene su dvije trgovine u gradu i to je to, tako da nemam puno izbora di ću šta kupit
    pazar ima ali sve što je ljeti na pazaru imam i ja doma, a zimi je zatvoren

baš ću ovaj mjesec stavit sve na papir da vidim koliko mi točno trošimo na hranu (dosad je sve bilo odoka)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ja pod deterdžente brojim i sapun i pastu za zube i sve... ma i papirnate maramice u to brojim
    sredstva za čišćenje i održavanje ljudi i stvari

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ma ja pod deterdžente brojim i sapun i pastu za zube i sve... ma i papirnate maramice u to brojim
    ali kod nas sve to nekako traje i traje... a nitko ne smrdi i nismo balavi

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

prije sam na ove stvari u DM-a znala mjesečno potrošit od 200 do 400 kn
    pa sam se opametila i odustala od pola tih preparata, pogotovo kozmetike i uopće mi ne fali

sad mi šampon ( 1 litra od Annyera) traje po par mjeseci, isto tako i deterđent za robu i omekšivač (a prije svako mjesec novog), pasta i po mjesec dana (stavim kuglicu veličine graška)... itd...

a kao što kaže bb niti smrdimo nit smo balavi

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi trosimo oko 3500 mjesecno na hranu i higijenu. Ove moje ja moram lopatom hraniti. Uopce ne kupujemo nista osim osnovnih namirnica, a imamo i vrt, maslinovo ulje, zimnicu...
    Jednostavno ne mogu spustiti troskove ispod ove cifre. U selu ne kupujem nista osim povremeno kruha i poneke necega sto nam bas pofali, jer su cijene valjda 30% vece nego u supermarketima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ne potrošim ni ja više od 100 kuna mjesečno, ali kupi se i za vrtić i za školu...
    ni to ne pada s neba

kažem, ja sam užasno šparna, ali sa 800 kuna bih mogla izdržati tjedan dana
    s tim da mi ne večeramo, malo mesa jedemo...
    pa na što onda potrošim?!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja znam na sto potrosim. Imam jednog od 6 godina koji gleda tati u tanjur i onda mu kaze cvileznim glasom:"Sebi si stavio više."
    I kako da ja onda uštedim?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja znam na sto potrosim. Imam jednog od 6 godina koji gleda tati u tanjur i onda mu kaze cvileznim glasom:"Sebi si stavio više."
    I kako da ja onda uštedim?
    Ja imam čovjekića koji više ne gleda ni u čiji tanjur, nego se podrazumijeva da on trpa i jede najviše od svih... a mršav... nisi sama

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nitko nije spomenuo ribu. Mi ju jedemo jednom tjedno i nekada je to ručak od malo više od 10 kn, ali ne možemo ( prva ja) svaki tjedan jesti srdele ili inčune, tako da se ponekad počastimo ribom od 50 čak i 80 kn/ kg. Preko toga rijetko idem osim ako djeci ne ispunjavam želju i kupijem lista.
    I kod nas ne ide bez mesa, s time da je. Sin veći potrošač istog od muža.
    Mi bi mogli uštedjeti na oblizejkima tipa slatkiši. Uz to, jedemo jako puno voća i kada počne ljeto, potrošim bogatstvo na trešnje, višnje, borovnice, šumske jagode, maline i kupine. Mislim da kupim minimalno 2 kg sezonskog voća dnevno

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ah,postane mi jasnije kad procitam jaja u Spara, Veronikine tamo neke carolije....mi smo na jugu jos uvijek bez pojedinih lanaca,cijene su inace vise...
    Nama ode 3500kn-4000kn kako koji mjesec a jos smo dvoje,dobro ajde troje, i N. je ovaj mjesec bila stavka sa dohranom iz Bio&Bio...
    I ne veceramo,odnosno calabrcnemo jogurt,jabuku isl....

A sto pijete? I to moze bit znacajna stavka...Mi volimo popit vina iza rucka,u fridgu cesto ima i pive...ali zato nikakvih sokova....samo voda...
    A WC papir????Pa ko da ga jedemo,nije mi jasno kako brzo idu one role...

Ja moram sjest u auto za poc do butige,nemam nijednu u blizini tako da ne idem cesto i volim doma imat zalihe stvari koje mogu stat...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 27.02.2012. at 23:40

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi imamo svoje vino , a ne pijemo ga
    A wc papir , shvatila sam da mi se više isplati Zewa jer mi traje mjesec dana , a onaj
    jeftinjak j epotrošen za tjedan dana.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sjetila sam se :brišeznoj:

imam ogromnog psa (procjenjujem 70+ kg) i 3 mačke službeno.
    to su mi službeno registrirani, ovi za koje imam knjižice i plaćam cijepljenje.
    a neslužbeno hranim i lutalice, evo i jutros su 4 mačke bile na hranjenju, nekad smo udomljavali uz psa i po 8 mačaka + kornjače, razne ptice ...
    svako toliko nekom treba i operaciju kod veterinara platiti, mimo ovih redovnih troškova, hrana, cijepljenje i sterilizacija
    a sad imam na skrbi i jednog šišmiša - tu će isto, kako se čini biti, troška

ne mogu se pomiriti da smo mi najveće izjelice i gotovo

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sjetila sam se :brišeznoj:

imam ogromnog psa (procjenjujem 70+ kg) i 3 mačke službeno.
    to su mi službeno registrirani, ovi za koje imam knjižice i plaćam cijepljenje.
    a neslužbeno hranim i lutalice, evo i jutros su 4 mačke bile na hranjenju, nekad smo udomljavali uz psa i po 8 mačaka + kornjače, razne ptice ...
    svako toliko nekom treba i operaciju kod veterinara platiti, mimo ovih redovnih troškova, hrana, cijepljenje i sterilizacija
    a sad imam na skrbi i jednog šišmiša - tu će isto, kako se čini biti, troška

smo mi najveće izjelice i gotne mogu se pomiriti da ovo

pa očito niste, životinje su ogromna stavka
    pogotovo toliko životinja

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

krivim šišmiša ( u hibernaciji)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke