Stranica 15 od 24 PrviPrvi ... 51314151617 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 1151

Tema: Kako biti štedljiva i uspješna domaćica?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

moja mama nije trebala tajmer.kod nas je vrijedilo pravilo ko ide piškit po noći nek upali mašinu.to se naravno odnosilo na brata i mene.znalo se dogoditi da brat upali mašinu,a ja ugasim na pol pranja. sretne li majke ujutro!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I,ovo kupovati u sezoni pa zamrunuti je dobra i isplativa ideja.Tako sam ja živjela ako dijete kada nije bilo krastavaca u 12.mjesecu i sl.
    A,zaimica kada moraš kupiti krastavce ili papriku pa ih kiseliti se ne isplati,računala.
    Moj prijatelj dao si je truda,on vodi računa o nabavi...sve je kupovao na akcijama,planirao tjedne kupovine,i za godinu dana uštedio je devet tisuća kuna,oduzeo je i gorivo potrošeno na obilaženje centara.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Prvi puta čujem za takav tajmer. Kako radi?
    to je utičnica koja se ušteka u normalnu utičnicu. ima na sebi niz malih sklopki pa tako reguliraš u koje sate će ti "puštat struju" -jednom namjestiš na jeftinu i to je to.
    veš mašinu uštekaš tako u tu duplu utičnicu i upališ, a ona neće startati sa radom odmah, nego kako je namješteno.
    ja mislim da sam ja u peveca ta čuda kupovala za 13 kn
    http://www.elins.co.rs/uticnica_tge-2a.php

moje su još jednostavnije od ovih na slici

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi imamo mehanički, ovako nešto: http://www.hama.hr/hr/dom_i_zivot/34...ki_timer/47664

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj santana prvotno napisa Vidi poruku
    I,ovo kupovati u sezoni pa zamrunuti je dobra i isplativa ideja.Tako sam ja živjela ako dijete kada nije bilo krastavaca u 12.mjesecu i sl.
    A,zaimica kada moraš kupiti krastavce ili papriku pa ih kiseliti se ne isplati,računala.
    Moj prijatelj dao si je truda,on vodi računa o nabavi...sve je kupovao na akcijama,planirao tjedne kupovine,i za godinu dana uštedio je devet tisuća kuna,oduzeo je i gorivo potrošeno na obilaženje centara.
    Ja kupujem u sezoni - bolje mi je povrće kad je sezonsko nego kupovati iz stalenika, pa si zamrznem, ponekad i termički obradim, da mi bude lakše. To mi je super za dane kad se žurim - npr. ako imam zamrznute papriike nafilam ih za minuticu (još se lakše filaju kad su zamrznute). Narežem paradajze, tikvice, patlidžane, tikve, bundeve i onda samo dodam u jelo, to obožavam. Je da ih se nagulim u sezoni, ali često i ne gulim odmah hrpetinu nego cijelu sezonu malo po malo, kako mi se da.
    Ljetost sam kupila deset kg tikvica po 3 kn, zadnji paketić sam potrošila prije nekoliko dana, za pizzu. Da ih kupiš sada - ili zamrznuto, ispadnu gotovo pet puta skuplje.

zeljka123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj santana prvotno napisa Vidi poruku
    daj probaj užicat neki obračun/planning u ime štedljivih domaćica

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Nisi... i ja sam takva. Meni je mama govorila da ću ja živjet 200 godina, kao kornjača. Radije bih da sam kao zeko u kući, ali nisam.
    Malo mi je lakše, a i tješim da bih bila brža da sam se kućanstva i djece ranije u životu primila. Klasa optimist

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

http://www.pik.ba/artikal/2221780/ti...amator-struje/

evo ti slikica
    isprogramiras kad da se uredjaj ukljuci i to je to.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku
    Malo mi je lakše, a i tješim da bih bila brža da sam se kućanstva i djece ranije u životu primila. Klasa optimist
    Vako i ja. Teško je starog psa učit novim trikovima...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja štedljiva mama je imala sistem nekupovanja salate zimi, kad je skupa. Tako da je jedina salata u to doba bila kiseli kupus.

E sada, ne znam jeli se šta promijenilo u cijeni friške salate između sezone i zime, jer ju rijetko kupujem. kupuje ju MM

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.pik.ba/artikal/2221780/ti...amator-struje/

evo ti slikica
    isprogramiras kad da se uredjaj ukljuci i to je to.
    Meni za to služi mobitel kojem je jedan od alarma koji je svakodnevno namješten za 9 navečer. Kad zazvoni ja ustajem i uključujem.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja kupujem u sezoni - bolje mi je povrće kad je sezonsko nego kupovati iz stalenika, pa si zamrznem, ponekad i termički obradim, da mi bude lakše. To mi je super za dane kad se žurim - npr. ako imam zamrznute papriike nafilam ih za minuticu (još se lakše filaju kad su zamrznute). Narežem paradajze, tikvice, patlidžane, tikve, bundeve i onda samo dodam u jelo, to obožavam. Je da ih se nagulim u sezoni, ali često i ne gulim odmah hrpetinu nego cijelu sezonu malo po malo, kako mi se da.
    Ljetost sam kupila deset kg tikvica po 3 kn, zadnji paketić sam potrošila prije nekoliko dana, za pizzu. Da ih kupiš sada - ili zamrznuto, ispadnu gotovo pet puta skuplje.
    E Ifigenija, ovako ću i ja...baš me briga što ću većinu tog povrća sama pojest.
    Mi napravimo hrpetinu šalše i smrznemo. S tim da osim mahuna i graška, ništa drugo nisam smrzavala.
    Probala sam par puta osušit paradajz, ali nije mi baš uspio.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Meni za to služi mobitel kojem je jedan od alarma koji je svakodnevno namješten za 9 navečer. Kad zazvoni ja ustajem i uključujem.
    ali onda ti završi sa pranjem u neko doba kada ne možeš odmah objesiti
    ja uključim da počne raditi u 4:30
    opere u 7, taman da objesim prije no što počne radni dan

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

lako zamrzavat ako imas skrinju. sta kad imas 3 male ladice?
    ili radit zimnicu kad imas ostavu...

ajvar se, financijski, definitivno ne isplati. no isplati se jer nema do domaceg.
    pecene paprike se isplate, npr.
    krastavci domaci i kupovni su nebo i zemlja.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj znatizeljna prvotno napisa Vidi poruku
    E Ifigenija, ovako ću i ja...baš me briga što ću većinu tog povrća sama pojest.
    Mi napravimo hrpetinu šalše i smrznemo. S tim da osim mahuna i graška, ništa drugo nisam smrzavala.
    Probala sam par puta osušit paradajz, ali nije mi baš uspio.
    Nakon dvije godine hrvanja sa sušenjem i kuhanjem zimnica ja sam došla do zaključka da su ljudi, sušili i solili i kuhali jer nisu imali zamrzivač. Da jesu, ne bi to radili.
    Klasičnu zimnicu radim kao neku vrst delikatese ako imam vremena i volje (osim pekmeza i kompota, tu nema mudrosti niti alternative sa frizerom...).
    Tako da mi je slaganje škrinje glavna zimnička vještina U jesen ne mogu iglu staviti u nju, i moram jako mudro rasporediti da znam što imam, i da mogu trošiti.
    Imam meso, ribu, povrće, nešto voća za kolače, nešto tijesta, nešto gotovih jela (mojih i kupovnih), ispečem kruh i narežem na šnite da imam za svaki slučaj. Moj mali dućan

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ali onda ti završi sa pranjem u neko doba kada ne možeš odmah objesiti
    ja uključim da počne raditi u 4:30
    opere u 7, taman da objesim prije no što počne radni dan
    Imaš pravo. Ja sam probala sušilicu s tajmerom riješti, ali nikako nisam uspijevala dobiti da radi onako kako treba. Vjerojatno neki lijevi nejasni tajmer.
    Onda sam si ovo smislila za perilicu i fercera. Doduše moram biti budna do 11 da izvadim veš, ali za sada mi tako ide.
    Mada priznajem da bi mi bilo bolje da je veš gotov ujutro, ovako se ipak desi za zaspem pa veš prenoći u perilici i zgužva se.
    Ako svi imate dobra iskustva s tajmerom, možda je vrijeme da malo bolje proučim tu spravicu.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj zeljka123 prvotno napisa Vidi poruku
    x

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku

ajvar se, financijski, definitivno ne isplati. no isplati se jer nema do domaceg.
    Je, to je istina... treba imat mjesta za škrinju i ostavu... mi imamo, pa si onda mislim - bila bih koza da to ne iskoristim kao moment uštede...

Ajvar ne znam raditi, pečene paprike zamrznem. Krastavčiće isto nisam još radila... kupim ih u Lidlu, povoljni su.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Il' ga nagovori da se javi na forum

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam se baš pitala isplati li se zamrzavati u sezoni ako nemaš svoje (povrće, meso). Nisam baš sigurna... I ja imam tri ladice i špajzu pristojnih dimenzija (ne bi škodilo da je hladnija, ali ne možeš u zgradi imati sve što zamisliš).

I zamrzavanje košta, škrinje su sasvim pristojni potrošači, tako da se ne bih usudila tvrditi da je to isplativo. Drugo je ako imate vrt i u sezoni hrpu mahuna, tikvica, paradajza i paprika - to se svakako isplati smrznuti, kao i domaće piceke i slično.

Zimnica se financijski isto tako isplati ako imaš svoje voće i povrće (voće imam i radim hrpu džemova, smrznem i slično, čak razmišljam da kupim onu napravu za sušenje voća, ali to isto troši puno pa sam za sada odustala).

Svakako se više isplati i zdravije je jesti sezonsku hranu. Sigurno je zdravije jesti organsku hranu ali ne vjerujem previše da je sve što se deklarira organskim zaista takvo, više vjerujem svom voćnjaku i stričeku koji jednom godišnje pognoji domaćim stajskim gnojem. ALI topic nije zdravlje nego štedljivost. Nažalost, mnogi od nas si ne mogu priuštiti zdravo i organsko.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ko nema uvjete za peći ajvar, odnosno dvorište, bolje neka ne pokušava.
    kad je baka od mm radila ajvar u stanu danima smo ga skidali sa zidova

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moja mama radi ajvar u stanu. Sve oblijepi papirom i starim krpama i baca se na posao.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku
    Ko nema uvjete za peći ajvar, odnosno dvorište, bolje neka ne pokušava.
    kad je baka od mm radila ajvar u stanu danima smo ga skidali sa zidova
    Ovo mi je poznato, muke po ajvaru... Držala sam onu mrežicu za zaštitu tava od špricanja iznad lonca, tako da mi ove godine nije otišlo na zidove, ali je bilo dosta čišćenja sa strane jer ajvar moraš miješati, ne možeš tu mrežicu samo ostaviti i pogledavati svakih 15-20 minuta (tak radim sa džemovima).

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tctctc...treba samo mjesati. radim u stanu. nema fleka. :p

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

tctctc...treba samo mjesati. radim u stanu. nema fleka. :p
    jest, al kad mješa baba od 7 banki onda ajvara ima po svuda
    (naravno, ona ništa od toga ni ne vidi pa ona ne zna u čemu je uopće problem 8) )

zeljka123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj znatizeljna prvotno napisa Vidi poruku
    Il' ga nagovori da se javi na forum
    uz 9 tis uštede godišnje, bio bi nam dragocjen izvor podataka i dobrodošli član

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ako dobro računam, zamrzivač godišnje troši oko 200 kn.
    Eto, čisto za računicu da li se isplati zamrzavati - svakako da ako imaš domaćeg (mi imamo domaće ribe, lignje, nešto povrća i voća), kupujemo meso na akcijama, i povrće koje je sezonsko. vjerujem da je nama i dalje velika ušteda zamrzivač. To mi je za dvije kg liganja, a ja ih imam barem desetak kg, još toliko ribe...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi je poznato, muke po ajvaru... Držala sam onu mrežicu za zaštitu tava od špricanja iznad lonca, tako da mi ove godine nije otišlo na zidove, ali je bilo dosta čišćenja sa strane jer ajvar moraš miješati, ne možeš tu mrežicu samo ostaviti i pogledavati svakih 15-20 minuta (tak radim sa džemovima).
    Slow cooker. Poklopiš i zaboraviš na njega...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

uz 9 tis uštede godišnje, bio bi nam dragocjen izvor podataka i dobrodošli član
    dapace, i ozenile bi ga
    Posljednje uređivanje od summer : 28.02.2012. at 14:03

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jest, al kad mješa baba od 7 banki onda ajvara ima po svuda
    (naravno, ona ništa od toga ni ne vidi pa ona ne zna u čemu je uopće problem 8) )

je, treba bit svjestan da si sat i po- dva i pol sata kraj stednjaka i ne micas se.
    iako neki to rade u pecnici.
    no meni nije tako fin.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    dapace, i ozenile bi ga
    Al to samo ako 9000 kn razlike potroši na ženu.

zeljka123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

naivno pitanje: to čudo od kuhanja ajvara ne može onaj pekač kruha odguliti kao na pekmez programu?

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ako dobro računam, zamrzivač godišnje troši oko 200 kn.
    Eto, čisto za računicu da li se isplati zamrzavati - svakako da ako imaš domaćeg (mi imamo domaće ribe, lignje, nešto povrća i voća), kupujemo meso na akcijama, i povrće koje je sezonsko. vjerujem da je nama i dalje velika ušteda zamrzivač. To mi je za dvije kg liganja, a ja ih imam barem desetak kg, još toliko ribe...
    definitivno kupujem škrinju makar je nagurala u spavaću.
    ja u dvorištu ( tj. moja mama al se ja krpam) imam domaće paradajze, zel. salatu, paprike, mrkvu, tikvice, jabuke, kruške, trešnje
    ma divota
    al skoro pola toga ili propadne ili se podjeli jer nemamo di sa tim

A meso nikad ne bi kupovala na akcijama
    nakon onih članaka po novinama.. brrr
    imam frenda mesara, uvijek me nazove kad dobiva friško meso.. to mi je nekako važno da znam od kud je meso koje jedemo
    kupim par kila i zamrzavam u male vrećice

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Slow cooker. Poklopiš i zaboraviš na njega...
    Vjerujem da je to ok, ali ionako imam previše stvari u kući. Moooožda ga nabavim za vikendicu (baš za te svrhe) ako ponovno krenem kopati vrt. Stalno razmišljam o vrtu i zimnici, ali ne stižem odlaziti tamo dovoljno često... Tja, vidjet ćemo. Ako napravim vrt, zaista ću nabaviti i slow cooker i sušilicu za voće/povrće i udri raditi zimnicu! Mogao bi se od toga napraviti biznis, he he he... ALI da bih to stigla, najprije se moram dotegliti do mirovine ili kupiti kuću s vrtom negdje bliže.

zeljka123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Al to samo ako 9000 kn razlike potroši na ženu.
    uf, za 9000 kn ima barem ima 18.000 ideja kak ih potrošiti

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

naivno pitanje: to čudo od kuhanja ajvara ne može onaj pekač kruha odguliti kao na pekmez programu?
    prema nekim receptima ajvar ide u pecnicu. neki ga pak poklope. no meni on nije ni do koljena ovom koji se kuha i mijesa da se zgusne. zrtvujem te sate za njega

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja u dvorištu ( tj. moja mama al se ja krpam) imam domaće paradajze, zel. salatu, paprike, mrkvu, tikvice, jabuke, kruške, trešnje
    ma divota

imam frenda mesara, uvijek me nazove kad dobiva friško meso.. to mi je nekako važno da znam od kud je meso koje jedemo
    To ti je šteta da ti propada! Na kockice, ploškice, pa na metalnu tacnu (i masni papir), kad se zamrzne u vrećice - i uzimaš koliko ti treba i uživaš.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

To ti je šteta da ti propada! Na kockice, ploškice, pa na metalnu tacnu (i masni papir), kad se zamrzne u vrećice - i uzimaš koliko ti treba i uživaš.
    ček, kako zamrzavaš? de malo pojasni
    pretpostavljam da je to radi iskorištavanja prostora do max.
    ja bi to sve utrpala u vrećice al nebi puno izgleda

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

bolje i brže ti se zamrzne ako položiš na metal (zbog odvođenja temperature), plus ako tako zamrzavaš, ne zalijepi ti se povrće ili voće u gvalju, pa moraš uzeti ili sve ili ništa. Ovako samo zamrzneš, kad je tvrdo i zamrznuto, pobereš s tacne, u vrećicu, kutiju, kako već želiš, i izvadiš tacnu

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nesuvisla sam. Ako poslažeš komadiće na tacnu da se zamrznu, oni su odvojeni, pa možeš uzeti dvije ili dvadeset kriškica nečega, kužiš? Ako potrpaš po vrećicama, imaš porcije, ali nemaš slobodu kuhati za jednog, ili troje, ili samo dodati za ukras kriškicu i amen jer se povrće slijepi.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovo je super ideja
    zauzet će 5 puta manje prostora

daj još neke tipstriks za zamrzavanje

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

za obroke. ako sve naptpas u vrecicu, moras ju cijelu odmrznuti jer tesko da ces komadicak moci otrgnuti.

joj da mi je tvoj vrt i prostor sa skrinjom <3

kuhala bi domaci paradajz. nema finijeg soka za piti.
    kiselila krastavce, pekla paprike... joj, sad sam gladna...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ako zamrzneš sve zajedno nećeš moći odvojiti manje količine. Poželjno je da rasporediš na nečemu dok se ne zaledi (možeš i na plastičnoj tacni. od toga se lako odlijepi), i tek onda ubaciti sve zajedno u vrećicu. Ili podijeliti na manje količine, koliko pretpostavljaš da ti treba za jedan obrok, pa zalediti odvojeno u manjim vrećicama ili posudicama.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja bih zamotala u alu-foliju isto tako. ne znam jel to zdravo, cula sam ruzne stvari o foliji nedavno.
    ili celofan.
    tekuce mozes u onu posudu za pravit led.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i ja bi vrt. Il bar nešto za što znam da je domaće.
    Prošlo ljeto bili kod muževih rođaka na moru. U vrtu imaju svega. Koji je to gušt i olakšanje. Znam, znam...i velika briga. ALi i veliko zadovoljstvo.
    Kod nas na moru ništa ne uspjeva, a i mama i teta su mi zaluđene cvijećem pa se to svugdje sadi. A ja bi rađe komad zemlje da mogu sadit povrće.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je super ideja
    zauzet će 5 puta manje prostora

daj još neke tipstriks za zamrzavanje
    Ne znam je li ovo tip i trick ili samo moja opsesivna potreba za sistematiziranjem, ali ja ti pakiram patlidžane, tikvice i paradajze u vrećice i važem da budu po 300 g (iako mogu vaditi kako hoću jer su u komadima). Onda mi je lako složiti musake, ratatouille - uzmem jednaku količinu, nema vaganja, sve mi je spremno, narezano, odvojeno, stavljam peć zamrznuto. Tanko rezane šnitice povrća su meni idealni i za na pizzu, pa uzmem jednu vrećicu tikvica, jednu paradajza i hitim na pizzu da automatski postane zdrava hrana.

Ako zamrzavaš meso, isto ti je super napraviti šnicle i ili komadiće kakve voliš, pa ih stavit na tacnu i masni papir - lijepo se oblikuju, pa se lijepo slažu u škrinju i uzmeš si - hoćeš jedan, hoćeš deset na sitno rezani.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja bih zamotala u alu-foliju isto tako. ne znam jel to zdravo, cula sam ruzne stvari o foliji nedavno.
    ili celofan.
    tekuce mozes u onu posudu za pravit led.
    frendica mi ovako zamrzava peršin
    natrpa ih u posudice za led, prelije vodom pa kad kuha juhu samo ubaci kockicu smrznutog peršina
    morat ću se aktivirati oko vrta malo.
    uf, jedva čekam proljeće

zeljka123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ma divota

pazit samo na potrošnju prije kupnje

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

E, i nova fora - temeljac dobro ukuham kad ga imam i zamrznem ga u posudi za muffine, kad se zamrznu, lagano s donje strane pustim toplu vodu, izvadim ih (ne idu uvijek glatko, može se još malo otopiti ili sa plastičnim nožem pomoći izlaženje) i stavim u vrećicu, pa vadim jedan po jedan. Kontam si da bih mogla i druge stvari s tim muffin-makerom raditi, ali još nemam osobno isksutvo. No čini mi se kao potencijal samo takav

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a tek silikonski kalupi..uuuuuu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •