Stranica 17 od 24 PrviPrvi ... 71516171819 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1151

Tema: Kako biti štedljiva i uspješna domaćica?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    ja peršin narežem na sitno, stavim u posudicu (od sira, kajmaka... koju god s poklopcem) i strpam u frižider
    kako peršin bude mokar, fino se zamrzne i bude onako, hrskavo zaleđen
    uzmem koliko mi treba, žličicom - mi ga koristimo kod prelijeva s maslinovim uljem i bijelim lukom
    Da, da... ne samo peršin, tako držim i kopar, vlasac (trenutno nemam), bosiljak (isto nemam, sve mi je došlo kraju...) ali to je praktično, jeftino, ne uzme puno mjesta a super mi je korisno i daje domaći i svježi štih zimskoj hrani.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ja isto. no prije no sto zamrznem, dobro osusim.
    domaci (iz vrta) ni ne perem.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja začine ne zamrzvam, stavim ih u sol.
    znači svježe nakidam/narežem, pa u teglice red začina, red soli. napravim jednu teglicu recimo peršina, jednu vlasca, jednu bosiljka (nisu to velike tegle, i držim u frižideru. kad kuham , žličicom dodam malo, a dodatni bonus je što mi ne treba dodatne soli u jelu (dobro, mm uvijek treba).

ovo sam jedne godine napravila u epruvetama za poklon frendici, oduševila se.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako imate vremena, pročitajte knjigu Ekonomist na tajnom zadatku.

Iako se ne slažem sa svim autorovim tezama, u jednom je poglavlju dobro objasnio kako se može uštedjeti na hrani. Podijelio je ljude u nekoliko skupina, ovisno o tome kako kuhaju i što kupuju: oni koji kupuju polugotova i gotova jela (ti prolaze najskuplje), oni koji ne znaju dobro kuhati, pa im je izbor namirnica ograničen (oni također plaćaju skupo, jer ne mogu kupovati namirnice koje su na akcijama), oni koji dobro kuhaju, ali ne planiraju obroke (stihijsko kupovanje, također loše za obiteljski budžet) i na kraju na one koji dobro kuhaju i planiraju jelovnik prema akcijama u dućanima, znači, ljudi koji vide da su ovaj tjedan na ponudi brokula i jaja, pa im se odmah upali lampica što bi s tim namirnicama mogli skuhati; posljednja kategorija, naravno, može najviše uštedjeti. Prijedlog je jednom tjedno sjesti i pregledati akcijske ponude dućana koji su vam u blizini (ponude možete vidjeti i na netu), na osnovi toga složiti tjedni jelovnik i otići u kupovinu s popisom.

Drugi prijedlog je znati iskoristiti ostatke hrane (npr. ostatke piletine uvaljati u salatu koju idući dan možete uzeti na posao) i ne jesti u kantinama, nego uzeti gablec od kuće.

Zapravo, pročitajte same, ima dobrih ideja.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Eto,moj prijatelj pametan i bez knjige i kao što ovdje piše ,najveća uštada kupnja za tjedan dana na osnovu akcija u katalozima.Ja od sutra startam.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja isto mislim da je pametno kupiti na akcijama, ali ja za to jednostavno nemam vremena, ne mogu obilaziti shopping centre.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mima, mislim da bi se u jednom jedinom većem dućanu moralo moći pronaći akcijskih ponuda s namirnicama s kojima se može tjedan dana raznoliko kuhati. Ili eventualno u dva dućana koji nisu međusobno previše udaljeni.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi već nekoliko mjeseci bilježmo svakodnevnu potrošnju. Iznenadili smo se koliko novca ode na "nebitne" stvari koje se kupuju usput, a nisu nam potrebne.
    Odjeću kupujemo isključivo na sniženjima. U prosincu i siječnju kupila sam djeci garederobu za sljedeću godinu. Problem je jedino dječja obuća koju kupujemo neovisno o sniženju.

Sad kad sam na porodiljnom uspijem pratiti akcije pa na njima i kupujemo potrebne stvari. Imam dijagnozu sindrom hrčak pa znam napraviti zalihu tjestenine, riže, paradajza u tetrapaku, ulja, žitnih pahuljica, konzervi...
    U posljednje vrijeme trudimo se za vikend otići na plac i kupiti mliječne proizvode i povrće za taj tjedan.
    Izbjegavamo svakodnevni odlazak u trgovinu, a ako se mora, onda isključivo s popisom (uspio se čak i MM disciplinirati).
    Prije smo znali natrpati košaru i nepotrebnim stvarima koje su se povlačile po frižderu ili ostavi da bi na kraju završile u košu.
    U jesen sam smrznula svježu papriku (narezanu na kockice u plastičnoj posudi; vrlo lako se žlicom odvoji dio potreban za kuhanje), pečenu papriku, peršin (sitno narezan i zamrznut u plastičnoj posudi), mahune, krastavce narezane na kolutove za juhu. Tako izbjegavamo kupiti povrće izvan sezone kad je jaaakooo skupo.
    Radila sam i zimnicu, ali ipak mi je zimi draža svježa zelena salata.
    Uspijemo uštedjeti i na kruhu jer ga sami pečemo otkad imamo pekač. Em što je jeftinije, em što je ukusnije.
    MM od kuće nosi gablec na posao tako da sad zdravije jede, a frižder nam ne pati od viška hrane koju na kraju treba baciti.
    Kad dolaze gosti, više se ne poslužuju grickalice, već sami pečemo pogačice, kiflice, pizzu...
    Naša racionalizacija troškova, osim na budžet, utjecala je i na bolju kvalitetu prehrane.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Laura što radiš sa zamrznutim krastavcima?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Mima, mislim da bi se u jednom jedinom većem dućanu moralo moći pronaći akcijskih ponuda s namirnicama s kojima se može tjedan dana raznoliko kuhati. Ili eventualno u dva dućana koji nisu međusobno previše udaljeni.
    Može biti, ali nama je najbliži dućan Konzum a ja tamo najčešće ne mogu niti pronaći te proizvode koji bi kao trebali biti na akciji. Ok, možda bih si trebala dati više truda. Najčešće uopće niti ne idem u dućan, nego ide MM.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja pratim akcije. Ne idem u velike shoppinge - a usput su mi Lidl, mercator, diona, kerum i konzum. Ovaj zadnji izbjegavam i tamo kupujem stvarno kada nešto nigdje drugdje neću naći. Ako je nešto n akciji, kupim malo više, ali ne za duge zalihe, jer mi se dogodi da zaboravim na to i poslije bacim, nego max za tjedan, dva.

Jedino što ne pišem koliko sam uštedila tako kupujući. Samo ja i potošim na drugoj strani tipa neki kvalitetniji sir ili dobra čokolada

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    Naša racionalizacija troškova, osim na budžet, utjecala je i na bolju kvalitetu prehrane.
    Ovo je također jako bitno. Ja sam prije par godina tek uz pomoć analize troškova shvatila da smo svaki tjedan kupovali veliko pakiranje sladoleda i popriličan komad sira s orasima, kojeg smo jeli uz filmove. I jedno i drugo je skupo, kalorično i nepotrebno. Sad takve stvari kupujemo povremeno, kad baš poželimo, a ne više automatski. Bolje je i za budžet i za zdravlje (i za liniju).

Dječju odjeću sam također godinama kupovala isključivo na sniženjima, uz iznimku obuće (ali nju povremeno, kad sam u prilici, kupim u outletu). Tek mi je prošlog ljeta starija kći počela nepredvidivo rasti i u dva tjedna prekrasla doslovce cijelu konfekcijsku veličinu. Sad joj više ne kupujem unaprijed, jer nemam pojma koju bih veličinu kupila za iduću zimu.

Jedan od načina štednje bila bi i prenamjena odjeće. Vidjela sam da na Burzi ima dosta oglasa za prodaju dječje odjeće čim prođe sezona, u ime stvaranja dodatnog prostora u ormarima. No, ukoliko imate mjesta za skladištenje, uopće nije loša ideja ostaviti robicu za iduću godinu i vidjeti što je još nosivo, a što nije. Recimo, pamučne kratke hlače za bebe su rađene za guzu s pelenama. Kad dijete prestane nositi pelene, hlače su obično u redu još par godina. (Fiona, koja nije nimalo mršava sedmoipolgodišnjakinja, za tjelesni povremeno nosi kratke hlače na kojima piše "18-24 mj.")

To, zapravo, najviše ovisi o građi djeteta. Moja starija kći, kad naraste, izraste iz manje-više svih odjevnih predmeta u jednoj veličini. Znači, praktički istodobno mijenjamo i majice i hlače i haljinice i suknjice... S druge strane, mlađa ide intenzivno u visinu i izuzetno malo u širinu. Njoj su hlačice dobre godinama, doslovno (neke mi je bilo žao baciti, pa sam ih, kad su postale prekratke, dala mami da od njih napravi bermude). Haljine nosi po dvije godine kao haljinice i nakon toga su joj u gornjem dijelu još uvijek dobre, ali ipak prekratke, pa ih još godinu dana nosi kao tunike. Uglavnom, zbog svoje zahvalne građe mlađa kći nosi odjeću u tri veličine odjednom i ima je više nego svi drugi članovi obitelji zajedno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma to i ja znam raditi (ponekad) ali ovdje bi trebala biti filozofija da pogledaš npr. što je ovaj vikend po akcijama i onda na temelju toga kreiraš tjedni jelovnik. Evo pogledala sam (malo) katalog od Spara, npr. na akciji su pureći šnicli, i evo - recimo - sad bi to trebalo kupiti pa slijedeći tjedan jesti pureće šnicle. Samo, realno, mogućnost da ja odem u Spar je ravna nuli.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Samo ja i potošim na drugoj strani tipa neki kvalitetniji sir ili dobra čokolada
    Tu i ja kiksam.

Štednja bi bila staviti ušteđeni iznos na stranu, no ja uglavnom kažem "ah, tu sam uštedila toliko-i-toliko, sad si mogu ovo priuštiti".

Mima, pa onda si tm mora dati truda.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Flora je ko Lea.
    evo, ovo proljece ce nositi trecu sezonu prsluk na kojem pise 104
    ista stvar je i s tajicama.
    ljetne majice zna nositi i dva broja manje.
    to mi je ok i plus.

nas najvise ubijaju nepredvidivi troskovi. npr. ovaj mjesec smo svi bili bolesni i ljekarna je na nama masno zaradila.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to i ja znam raditi (ponekad) ali ovdje bi trebala biti filozofija da pogledaš npr. što je ovaj vikend po akcijama i onda na temelju toga kreiraš tjedni jelovnik. Evo pogledala sam (malo) katalog od Spara, npr. na akciji su pureći šnicli, i evo - recimo - sad bi to trebalo kupiti pa slijedeći tjedan jesti pureće šnicle. Samo, realno, mogućnost da ja odem u Spar je ravna nuli.
    ja to ne mogu.
    ja ne mogu kreirat ni 24satni jelovnik, a kamoli tjedni.
    trudila sam se. ne ide.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Flora nosi od 98 do 116. Dakle, četiri veličine odjednom, ne tri. I sve joj jednako dobro stoji.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Laura što radiš sa zamrznutim krastavcima?
    Najčešće juhu, a može i varivo.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

za 98 moram jos malo pricekat da budu fine trikvartace.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Dječju odjeću sam također godinama kupovala isključivo na sniženjima, uz iznimku obuće (ali nju povremeno, kad sam u prilici, kupim u outletu). Tek mi je prošlog ljeta starija kći počela nepredvidivo rasti i u dva tjedna prekrasla doslovce cijelu konfekcijsku veličinu. Sad joj više ne kupujem unaprijed, jer nemam pojma koju bih veličinu kupila za iduću zimu.
    Ovo se i meni dogodilo sa starijim sinom prošlo ljeto, ali, kako je vitak kao tvoja mlađa, zapravo samo 2 unaprijed kupljena komada nije mogao. A robe dugih rukava i nogavica bude na sniženjima i krajem ljeta. Neki izvade sniženu robu od prošle zime taman prije nego će dobiti novu robu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cipele. e to ne mogu pogoditi.
    jedini put kad sam se ohrabrila i kupila joj cipele na akciji, unaprijed, fulala sam. taj broj je imala u sred zime.

isto tako, ove godine sam joj kupila 3 para slapa za vrtic jer su se raspale.
    a nije da sam stedila...prve su bile 115kn, druge 200. trece su fejk kroksice.

i onda kada pogledam da sam joj frotirsku majicu za snijeg kupila za 25kn, a bila je prije snizenja 200, i pogledam slape, skuzim da nisam nigdje ustedila jer taman kad negdje ustedim, na drugoj strani iskrsne neki trosak...

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I obična salata od odmrznutih krastavaca je odlična,a bar znaš da su sazreli na suncu.
    Još mogućih ušteda za djevojčice,moja je prava šminkerica,i dovijamo se za taj stil npr,ovako-haljinicu kada joj je malen gornji dio odrežemo u pojasu,uvečemo gumu ili sašijemo dugme i ima odličnu suknjicu,tako i s tregericama,samo se porubi oderzano i najčešće su i oko pojasa ok.Na neke koje su lijepe,svečane i koje je nosila rijetko našijemo volančić i dobijemo na dužini i uvijek smo super.
    Da,kod smrzavanja odlične su i višnje za kolače i naribane jabuke također.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ne uštedim ni ja ,ali preusmjerim troškove,pa se nakon kalkulacija nagradim,ne samo sebe naravno.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja cu se nadovezati na dio o brasnu. Vec neko vrijeme u Kauflandu primjecujem da su manja pakiranja jeftinija.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Najčešće juhu, a može i varivo.
    Probat cu ako mi ovecsezone u vrtu uspiju keastavci

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj santana prvotno napisa Vidi poruku
    I obična salata od odmrznutih krastavaca je odlična,a bar znaš da su sazreli na suncu.
    Još mogućih ušteda za djevojčice,moja je prava šminkerica,i dovijamo se za taj stil npr,ovako-haljinicu kada joj je malen gornji dio odrežemo u pojasu,uvečemo gumu ili sašijemo dugme i ima odličnu suknjicu,tako i s tregericama,samo se porubi oderzano i najčešće su i oko pojasa ok.Na neke koje su lijepe,svečane i koje je nosila rijetko našijemo volančić i dobijemo na dužini i uvijek smo super.
    Da,kod smrzavanja odlične su i višnje za kolače i naribane jabuke također.
    Evo jos jedan trik.
    U preduge hlace od trenerke, ako su ravan kroj, u donji porub uvesti gumicu/lastiku. Izgleda kao sa mora biti, a poslje maknes lastiku inproduzis hlace. Problem je jedino ako hlace izblijede a na rubu ostane jaca boja.

Rukave od jaknice se moze malo produljiti sa sportskim carapama odgovarajuce boje (onaj dio carape koji ide oko gleznja, presavijen)

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    Ja cu se nadovezati na dio o brasnu. Vec neko vrijeme u Kauflandu primjecujem da su manja pakiranja jeftinija.
    Tako Barilla špageti u Mercatoru, pakiranje od pola kile je skoro dvije kune jeftinije od onog od kile.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovo s trenirkama sam ovu zimu napravila malom.
    br. 110 je bio premali, a 116 smo kupili neke duge modele. Onda nije bilo novaca za druge, pa sam u sve ove preduge uvela u rub lastiku i nosi ih cijelu zimu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi puno hrane proizvodimo i spremamo, a opet nam na hranu najviše ode novaca.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam svoj vrt unazad dvije godine i zamrzavam sve (grašak, zelje, kelj, paradajz, brokulu, peršin, papriku, korabicu, mahune, tikvice). skladištim luk i mrkvu (koju sam upravo potrošila). zimi kupujem samo zelenu salatu i korijen celera (kojeg nisam imala u vrtu). radim zimnicu od svog povrća. kuham sok od bazge i koprive.
    na špeceraj (hrana + higijena) trošim 1500 kn mjesečno, često i manje. nisam naročito štedljiva i priuštim si svašta.
    ne znam je li mi vrt u konačnici ekonomski isplativ jer je udaljen 40 km od kuće, tako da su troškovi za gorivo veliki, ali tamo bi ionako išla svaki vikend, bez obzira imala vrt ili ne.
    dakle, ekonomski možda neisplativo, ali zdravo i prirodno - neprocijenjivo! grozim se povrća tretiranog koječime i nikome ne vjerujem da ima "nešpricano" povrće. na svom vrtu najbolje vidim koliko su gubici zbog eko proizvodnje.
    jedemo daleko kvalitetnije nego prije - pronašla sam puno novih jela npr. od tikvica koje nikad ne bi spremala jer ne bi kupila 20 kg tikvica odjednom...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo spremili krumpira za cijelu zimu, paradajz sos isto, kisele krastavce, papriku, ciklu, feferone, nakiselili zelje i repu, ajvar, pekmez više vrsta.
    Luk smo nedavno potrošili zadnji.
    Smrznuto: paradajz cijeli, paprika, pečena paprika, mahune, grašak (to dvoje je ove godine puno slabije uspjelo nego inače),...
    Jabuka je bilo puno manje nego inače.
    Špek, kobasice, šunka, mast - ima za cijelu zimu.
    Jaja uglavnom dobijemo. Sad smo ih prvi put kupili.
    I opet ode čudo novaca na hranu.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

od svekrve dobijem domaći krumpir, luk (bijeli, crveni), češnjak, mahune, grašak.taman da imam kroz pola godine, dok ne dođe ponovno sezona. na placu kupujem salatu, ako je neka akcija u dućanima onda tamo uzmem salatu ali po zimi, po ljeti je jeftina pa se opskrbim kod kumice na placu.
    piceke unamo ponekad uzeti od frendovog frenda i kako su veći, ta dva pileta imamo pa valjda za 5 ili više ručkova.

uvijek u dućan idem s popisom. ukoiko je akcija nečega, i to inače koristim kupim par komada.
    kupujem na tjednoj bazi. i opet ode najviše love na klopu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi ne dobijemo ništa, niti zrno žita.
    Kad se uzme u obzir to + to da puno jedemo (jedno pile za tri dana, mogu se samo nasmijati) nije niti čudno da puno trošimo na hranu.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nama najviše novca ode na plaćanje računa (režije + osiguranja + telekomunikacije). Plin nam je najveća stavka - zimi od 1200 do 1500 kn.
    Struja se da uštedjeti tako da se navečer na sklopki isključi televizor, kompjutor... (jer i na stand-by uređaj troši zamjetno struju).

zeljka123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nama najviše novca ode na plaćanje računa (režije + osiguranja + telekomunikacije). Plin nam je najveća stavka - zimi od 1200 do 1500 kn.
    Struja se da uštedjeti tako da se navečer na sklopki isključi televizor, kompjutor... (jer i na stand-by uređaj troši zamjetno struju).

Ako se ta stavka zove Životno osiguranje:
    nazvati osiguravajuću kuću i pitati koliko popusta dobiješ ukoliko 1 godinu unaprijed platiš osiguranje (može biti i 5% popusta) ovisi od kuće do kuće. (pa pare uštediti unaprijed i platiti im avansno)

za kasko dogovoriti plaćanje bezkamatno na rate.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj zeljka123 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako se ta stavka zove Životno osiguranje:
    nazvati osiguravajuću kuću i pitati koliko popusta dobiješ ukoliko 1 godinu unaprijed platiš osiguranje (može biti i 5% popusta) ovisi od kuće do kuće. (pa pare uštediti unaprijed i platiti im avansno)

za kasko dogovoriti plaćanje bezkamatno na rate.
    Da, riječ je o životnom osiguranju. Hvala na informaciji.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Evo jos jedan trik.
    U preduge hlace od trenerke, ako su ravan kroj, u donji porub uvesti gumicu/lastiku. Izgleda kao sa mora biti, a poslje maknes lastiku inproduzis hlace. Problem je jedino ako hlace izblijede a na rubu ostane jaca boja.

Rukave od jaknice se moze malo produljiti sa sportskim carapama odgovarajuce boje (onaj dio carape koji ide oko gleznja, presavijen)
    dobra ideja
    mada ja najviše volim kupovati trenerkice sa dumom dolje, odnosno onom pasicom,takve trenerke mi pokriju maltene dva broja .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa iako su na akciji , pureći šnicli su i dalje 60 kn /kg a
    pileće kupim za 40 po redovnoj cijeni....
    Tako da nije point samo da je akcija , neke stvari su i dalje preskupe....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ne možemo stalno jesti pileće, pa nekad jedemo i pureće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno , ali mislila sam reći da nije uvijek sve povoljno ako je na akciji...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa dobro, meni jest povoljno ako ih inače kupujem po normalnoj cijeni, a kupujem ih.
    btw. 30 kuna pol kile šnicla + vrećica riže + salata - max 40-45 kuna za ručak za nas troje - pa i nije to baš tako nepovoljno.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa iako su na akciji , pureći šnicli su i dalje 60 kn /kg a
    pileće kupim za 40 po redovnoj cijeni....
    Tako da nije point samo da je akcija , neke stvari su i dalje preskupe....
    Ja ni to ne kupujem jer cijelo pile kupim za cca 20kn/kg.

Mene sir izluđuje. Pa kud su te cijene otišle?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi u principu i većinom jedemo samo bijelo meso.
    Sir je strahota, postao je luksuz kupiti komadić najobičnijeg sira.

Mi recimo ponekad kupimo sir na placu, onaj dimljeni npr. - to košta 40-ak kuna a taj nam sir traje po cijeli tjedan.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas sam ispekla pile od jedno kilu i po. Da nisam naglasila da moraju ostaviti tati pola prsa, sve bi pojeli. NJih trojica su očistili pile ko mravi. Ne mogu ja ustedit na hrani. Mislim da je ovo jednostavno minimum. A za koju godinu kad sva trojic budu istovremeno u pubertetu, onda necu peci pile za rucak nego janje. Slozna braca d.o.o.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Danas sam ispekla pile od jedno kilu i po. Da nisam naglasila da moraju ostaviti tati pola prsa, sve bi pojeli. NJih trojica su očistili pile ko mravi. Ne mogu ja ustedit na hrani. Mislim da je ovo jednostavno minimum. A za koju godinu kad sva trojic budu istovremeno u pubertetu, onda necu peci pile za rucak nego janje. Slozna braca d.o.o.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Imate pureće kotlete po 43 kn kg Vindija ,ono oko kosti za juhu,a ostalo šnicle,rižoto,gulaš...Pureći nadbatak je za nas kao prase,stvarno nismo neki od hrane,najomiljenije tijesto,ali domaće.
    Spremam jelovnik za idući tjedan,stigli katalozi Plodine,Kaufland,Konzum,u četvrtak juriš,ako budem dosljedna.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Je li Vindijin ducan povoljan sto se tice mesa?

Davno sam isla za mlijeko i mljecne proizvode i nije mi se isplatilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je njihov diskont povoljan za mlijeko i mliječne proizvode.
    Kantica jogurta je 7,49 , mlijeko 2 l je 9,29 ...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako nešto je i kod nas.
    Ne znam da li više jedu prije ili poslije treninga,
    stalno kuham i stalno kupujem, a oni sve potamane, nikako ih najesti.
    Ovaj najmanji će nas posebno dokrajčiti, uvijek je gladan, čim ručamo on već lupa po frižideru...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tiče većih pakiranja , u Kauflandu svi omekšivači od 2 litre koštaju 19.99 kn ( ornel , lenor , silan ) , a oni
    od 3 l 39.99 . Stvarno ne vidim logiku tko onda kupuje taj od 3 ?
    A što se tiče djece koji su terminatori u frižiedru , imam ih i ja komada 2.
    Danas sam za ručak kuhala pileći file u umaku od sira i kukuruza+ špecli , za večeru napravila ogromnu tepsiju bureka sa sirom ,
    sve su potamanili i još pitaju hoće li još koji put biti večera dok pođu u krevet.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •