za one koji će kupovati u lidla,požurite, to je kratkotrajna ponuda do 07.03.
ja obožavam bakalar - i to onaj dimljeni. sada sam prvi puta kupila ovaj smrznuti u lidlu ali ga još nisam skuhala.
Oni imaju te povremene kratkotrajne akcije- prošli puta mi je promaklo- 1 kg smrznutih zubaca (4 kom ribe), 25 kn. nama je to za dva ručka
blago vama!
ja mogu birati između keruma i studenca i eventualno konzuma do kojeg moram tlačit MM da me vozi jer nije u mom mjestu.
a da ne govorim da su to male trgovine pa nemaju ni pola asortimana ko centri a akcije nikakve!
ma daj, pošalji muža u ribolov. pa ova smrznuta uvozna riba se neda usporediti sa friškom, pogotovo tek ulovljenom
ma bi on, ali brod nam je vani, čeka popravak
ne znam hoćete mi vjerovat ali bez obzira što sam na otoku jako je teško doći do ribe, osim one sitne plave, jer ribari sve šalju u split, a cijene neću ni spominjat! abnormalno visoke
i to je ono što me ljuti, živim na otoku a ne mogu doć do dobre ribe![]()
rijetko di i hoćeš, u restoranu možda ali platit ćeš više od zlata, a najbolje je nekud kod nekog na komin , privatno,
ma dajte cure, gdje vi živite, sada me stvarno zanima. Mi svake godine na ljetovanju uspijemo doći do svježe ribe, ako do niti jedne druge onda do srdela i ušata. MM je taj koji se mora probuditi ranije. U restoranima ju ne jedemo jer je preskupa, ali nakon tih zubataca iz lidla po 25kn/kg baš sam se pitala kupuju li ih tamo i vlasnici naših restorana
pa više-manje kupuju, zavisi da li je vlasniku restorana stalo do love i brze prodaje ili do kvalitete ponuđene hrane (u obitelji imam vlasnika restorana)
a do srdela i ušata se može doći, ja sam mislila na krupniju i kvalitetniju ribu
ma tu ribu ne kupujem niti ja - preskupa mi je. U Zagrebu je dobar izbor izvan sezone, ali ove velike od 150kn/kg na kupujem.
ma dobro ali ti si u zagrebu a meni je more pod nosom,... pa zar nije sramota da ti možeš prije mene doći do kvalitetnije ribe (ovo je samo teoretski, ne bi ni ja kupovala jer je stvarno preskupo)
je, i ta riba i njena cijena stvarno ne spada u ovu temu o štedljivim domaćicama.
Zubatac iz Lidla (odnosno iz Španjolske) uopće nije loš, tako da slijedeći puta ne smijem propustiti akciju u Lidlu. Ja inače ne kupujem smrznutu ribu, ali kada vremenski uvijeti nisu dobri, nema ribe na ribarnici. uz to, djeca traže veliku bijelu ribu, a za to stvarno nemam novaca. Ponekad, kada previše gnjave, počastim ih listom, a muž i ja jedemo srdele
Aljaška kolja ti je isto što i oslić - dakle nema okus ni po čemu (riba za bolesnike, kaže moj tata).
Inače, moram sagriješiti dušu i reći da su meni iz Lidla dobri oni panirani filetići (ne mljeveni komadići!) te iste ribe (bude ih 15 u pakiranju), toga uvijek imam u frižideru za hitne situacije. Inače su mi panirani fileti bilo čega užasni, ali ovo kad se ispeče samo na masnom papiru u pećnici bude baš fino.
baš ti hvala, sutra ću skuhati lončinu pa dio u frižider
što se tiče aljaške kolje, mi smo ju znali pohati, ali meni se to ne sviđa zato jer joj se struktura mesa totalno razori smrzavanjem (valjda je dugo zamrzavana pa se stvore kristalići, što li) pa ju već dugo nismo kupovali
sad kad pričate o KOnzumu, i ja budem ljuta kad skužim da je drugdje puno jeftinije, no nama je K najbliži, a auto nemamo
istina, kupujemo samo što trebamo, nema kupovine sa strane dok kad dođemo u druge trgovine, onda vidim i ovo i ono pa znam i dodatno potrošiti
ani , gdi ti to gledaš, ak je pitanje našplac na njemu ima svakakve ribe i plave i bijele,
ali
ja samo kupujem srdelu ili lokarde,eventualno skuše i to domaće friške, sve drugo ne bi reskirala jer imam doma alergičare.
dost dugo smo se borili s troškovima života i stalno se na kraju mjeseca pitali, pa dobro gdje je taj hebeni novac iscurio i onda sam počela prije jedno 7 godina vodit troškovnik u open ofiiceu, sve ulaze i izlaze po stavkama pa makr taj dan kupila samo krafnu za 75 c upišem i tako se s vremenom stvar iskristalizirala gdje lova ode, šta smo kupili a da nismo baš morali gdje smomogli uštedjet da smo malo pripazili taj mjesec ili posljednja 2-3 mjeseca i sad stvar hoda sama od sebe, znamo točno koliko nam je ulaz, koliko su nam fiksni a koliko varijabilni troškovi i koliko ostane za extras i to je to. ostane tako fino i za štednju točno iz mjeseca u mjesec vidim kroz čitavu godinu gdje smo bacili lovu, a gdje smo bili optimalni. bez toga sam prije bila ko muha bez glave, na početku mi je isto bila tlaka to sve tako vodit, ali s vremenom mi je to postalo ko udahni i izdahni.
sad kad je još malecka tu super stvar, mislim da bi u protivnom bili u dugovima umjesto u stavit sa strane modu.
ovo me ne čudi, nas dvoje i malceka od 2 g. pojedemo jedno pile za večeru kad kupim ono gotovo kad ne stignem kuhati, bez kožice i kostiju naravno, svi troje smo ko čvarci mršavi, a prilično jedemo količniski. ali ne jedemo kruh skoro uopće osim male koja obožava onaj integralni, tjesteninu tu i tamo, uglavnom prilozi od svog mogućeg povrća sa prosom, cous cousom, bulgurom, krumpirom vikednima ribu, puno voća raznovrsnog. obično subotom imamo ili srdele ili losos, srdele bome nas troje smažemo skoro kilo kad očistimo glave i iznutrice + prilog, losos onaj svaki file ima oko 150 g i bogami evo mala jučer smazala čitav file i još uzimala sa mog tanjura i još priloga. a prije ručka je pojela 2 banane, cijelu integralnu žemlju s maslacem, jogurt i pol i još malo grožđa reko bi čovjek mirna sljedećih par sati, ali ona se troši fizički puno, stalno u pokretu.
nama je uz režije u biti hrana največa stavka, tu puno trošimo, a da nije jeftina nije, tragedija je današnjice ovdje nas da plivamo u izobilju kao s jedne strane, a sa druge strane se tone namirnica baca svakodnevno samo da im ne bi morali sniziti cijenu, s druge strane kontinenta djeca i ljudi umiru od gladi, a mi ovdje pak plaćamo nerealno visoke cijene što zbog nafte, što zbog 500% zarade proizvožđaća itd ma koma.. sad sam malo zabrazdila, ali ono hoću reći odjeća i neke druge stvari uopće nisu skupe u usporedbi sa hranom to kupiš pa i imaš bar neko vrijeme ili ako nije nužno ne kupiš, a hrana je neophodna i još k tome i jako bitna, a ovo sa hranom je prestrašno postalo svugdje, najunosniji posao današnjice. u švicarskoj je tek veselo, tamo je pak sve još duplo skuplje nego u de, strava, kad smo vidjeli te cijene nismo mogli vjerovati da je moguće.
Tips and tricks za zamrzavanje - smrznuti tekuće ili gnjecave stvari u četvrtastoj zdjeli, nakon što smrzne istresti u vrećicu i zdjelica je slobodna za novo zamrzavanje. Tako imate kocke koje zauzimaju manje mjesta u zamrzivaču.
Ja kupujem nejeftine vrećice profissimo u dm-u.
Sviđa mi se njihova čvrstoća, ne puštaju da se miješaju okusi u zamrzivaču. Također, imaju neki bijeli dio preko kojeg možeš pisati kemijskom.
Zamrzivač mi i ma 2 velike i jednu duplo manju ladicu. Najgornja služi za zamrzavanje i brzopotrošne stvari.
U srednjoj je sve za juhu, povrće, koja riba, voće.
U najdojnjoj, koja je duplo manja je skupo mesoi ako nešto gore ne stane. Tako je dole meso za konkretne mesne ručkove: šniceli, svinjski vrat, mljeveno za toć, lazanje i to...
Makita tnx. Ovo su baš super praktični savjeti.
meni je iz doba smrzavanja izdojenog mlijeka ostala fora ( pokupljena na forumu naravno), sa zamrzavanjem tekućeg u sterilne čašice za urin
1kn/kom, meni su draže od jogurt ili sličnih plastičnih, tvrđe su i lakše za baratanje,imaju poklopac, a mogu se i višekratno upotrijebiti.
jedino tekuće što smrzavam su ukuhane pome, ove posudice su mi taman po obroku.
je da treba malo poraditi na blokadi asocijacija![]()
Pratim ovu temu danima i bas mi je super!
Danas sam slucajno prosla kroz plac i bila trgovini koju drzi Bohnec. Inace ne idem jer mi nije usput, ni lako obici ga s 2 djece. Koje iznenađenje, maslac 250 g 8 kuna, svjezi sir 500 g 10 kuna, prefina gauda koja je u kauflandu 70 + kuna je ovdje 50, svjeze mlijeko 5 kuna. Opskrbila sam se za 10-ak dana
![]()
To su cijene i u Križevačkoj mljekari![]()
Nema na tržnicama, jedino u trgovačkim lancima
Naišla sam na upute kako napraviti tekući sapun.
Imajući na umu cijenu tog proizvoda u dućanu, ako ispane dobro, isplati se višestruko. Ja sam pravila sa domaćim sapunom i čekam rezultat, ovdje kopiram upute:
Ovo je jedan jednostavan projekt gdje sa jednim tvrdim sapunom napravite
1.5L tekuceg
1. 1.5L vode nalijete u posudu i zagrijavajte na vatri
2. dok se voda zagrijava, sa ribezom ili nozem usitnite jedan cijeli sapun
po izboru i istresite sve u vodu
3. mijesajte dok se sve ne istopi
4. skinite s vatre i ostavite par sati da se ohladi
5. dobit cete zelatinastu masu slicnu pudingu i sa mikserom sve izmjesajte
da dobijete gustu tekucinu
6. napunite dozirke tekucim sapunom i aplicirajte prema potrebi
Makita, ima tema o detergentima i sapunima iz kućne radinosti. Ajde pliz tamo zalijepi svoj post, pa ćemo dijeliti i uspoređivati recepte.
A kad je tema već ovdje, htjela sam reći da sam počela raditi jogurt.
Nisam prva ovdje, naravno, ali hoću reći da s isplati, od litre mlijeka koja košta 5 kuna dobije se cijela boca jogurta
koji inače košta od 10 kuna na više. Doduše, ispočetka treba investirati još pune 2 kune u kupovni čvrsti jogurt,
ali dalje umjesto njega koristiš svoj napravljeni.
I toliko je puno finiji od kupovnog!!!!!
Posljednje uređivanje od anchi pp : 24.03.2012. at 20:50
E,ja sam ustedila i te 2kn nabavkom kefirne gljive...besplatno....Kefir mi je isto puno bolji od kupovnog...a i jeftiniji!!!
Prima,kojeg su kapaciteta te casice za urin,zar to nije ful malo?
Kad vidim kolicinske razlike u obrocima jasnije mi je odakle tolike razlike u izdatcima za prehranu..nije nuzno do skupljih namirnica..netko kokos smlati za jedan obrok a netko ima za 2 ili cak 3....
Dosta ljudi ima onu pojedi da se ne baci parolu....da,steta je bacit ali jos je veca steta postat ljudska kanta za smece...i ubacivat u sebe samo da se ne baci...malo tko to ne radi...
Radim i ja kefir, ali kćer ga neće već samo jogurt.![]()
biće 1,5 dcl
meni taman za ukuhane pome. njih stavljam u manje više sva variva i juhe, a nikad ne kuham samo šalšu za obrok.
stavljam ih tamo gdje bi po receptu došao pelat ili koncentrat rajčice, ionako ne volim tonu toga u jelu.
naravno pome se sasvim fino zamrzavaju komadno, ono kad imam 3 viška taj dan u vrtu, neću ih ukuhavati. pa prije kuhanja skinem kožicu, i frk u lonac.
Nisam skužila tvoje pitanje. Mi stalno smrzavamo cijele paradajze, baš tako kako prima kaže, imaš viška taj dan i onda ih samo trpam u veliku vrečicu. Oni se poslije lako odvoje, a kožicu oguliš ovako kako prima kaže, pljusneš ga pod mlaz vruče vode i guliš.
Meni je odlična paradajz juha kad prilikom kuhanja dodam šaku smrznutih mini paradajza. Za to ih ni ne gulim.
Jesam li ja našla topic na koji si mislila?
jel to ovaj
http://forum.roda.hr/threads/71156-s...adinosti/page4
jel bio još neki baš za sapune ???
ovo kad oživi, tulumari
SikaPika, da, u vrećicu, dapače vreću, pa samo dodaješ. Bitno da su suhe, da se ne zalijepe trenutno za one od prije.
Na sličan način i paprike (njih samo rasčetvorim i očistim) pa stavljam u škrinju, ali isto funkcionira taj sistem spremanja i najmanjih viškova![]()
ajd neka mi netko onak laički objasni šta ovo znači (na b-free)
Poštovani,
obaviještavamo Vas o izmjeni Odluke o kamatama i naknadama Banke, kojom se mijenja visina iznosa za plaćanje naloga za kunske prijenose izvan Banke učinjene putem Internet bankarstva, s postojećih 0,20%, minimalno 1,00 kn a maksimalno 20,00 kn na novi iznos od 0,20%, minimalno 2,00 kn, a maksimalno 20,00 kn. Navedena izmjena stupa na snagu počevši od 16.08.2012. godine.
S poštovanjem,
Volksbank d.d.