Stranica 19 od 24 PrviPrvi ... 91718192021 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 1151

Tema: Kako biti štedljiva i uspješna domaćica?

  1. #901
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,231

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    u Lidlu je bakalar od 500 g, 30 kn
    Ju-hu! Bakalar je odlična riba, kad nije sušen.

  2. #902
    prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,142

    Početno

    za one koji će kupovati u lidla,požurite, to je kratkotrajna ponuda do 07.03.

  3. #903
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    ja obožavam bakalar - i to onaj dimljeni. sada sam prvi puta kupila ovaj smrznuti u lidlu ali ga još nisam skuhala.

    Oni imaju te povremene kratkotrajne akcije- prošli puta mi je promaklo- 1 kg smrznutih zubaca (4 kom ribe), 25 kn. nama je to za dva ručka

  4. #904
    astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    sunčani otok
    Postovi
    984

    Početno

    blago vama!
    ja mogu birati između keruma i studenca i eventualno konzuma do kojeg moram tlačit MM da me vozi jer nije u mom mjestu.
    a da ne govorim da su to male trgovine pa nemaju ni pola asortimana ko centri a akcije nikakve!

  5. #905
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    ma daj, pošalji muža u ribolov. pa ova smrznuta uvozna riba se neda usporediti sa friškom, pogotovo tek ulovljenom

  6. #906
    astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    sunčani otok
    Postovi
    984

    Početno

    ma bi on, ali brod nam je vani, čeka popravak

    ne znam hoćete mi vjerovat ali bez obzira što sam na otoku jako je teško doći do ribe, osim one sitne plave, jer ribari sve šalju u split, a cijene neću ni spominjat! abnormalno visoke

    i to je ono što me ljuti, živim na otoku a ne mogu doć do dobre ribe

  7. #907
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,231

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    ma daj, pošalji muža u ribolov. pa ova smrznuta uvozna riba se neda usporediti sa friškom, pogotovo tek ulovljenom
    Imam ja tatu u penziji koji ima brod i obožava ribolov, ali ću isto u Lidl po bakalar.
    Ribolov, nažalost, nije jednako riba na stolu (izlovljeno). A tu je i trošak goriva.

  8. #908
    suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    1,089

    Početno

    Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    ma bi on, ali brod nam je vani, čeka popravak

    ne znam hoćete mi vjerovat ali bez obzira što sam na otoku jako je teško doći do ribe, osim one sitne plave, jer ribari sve šalju u split, a cijene neću ni spominjat! abnormalno visoke

    i to je ono što me ljuti, živim na otoku a ne mogu doć do dobre ribe
    ovo itekako vjerujem, još nisam bila na moru i jela poštenu ribu.
    (osim jednom, al je koštalo...previše)

  9. #909
    astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    sunčani otok
    Postovi
    984

    Početno

    rijetko di i hoćeš, u restoranu možda ali platit ćeš više od zlata, a najbolje je nekud kod nekog na komin , privatno,

  10. #910
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    ma dajte cure, gdje vi živite, sada me stvarno zanima. Mi svake godine na ljetovanju uspijemo doći do svježe ribe, ako do niti jedne druge onda do srdela i ušata. MM je taj koji se mora probuditi ranije. U restoranima ju ne jedemo jer je preskupa, ali nakon tih zubataca iz lidla po 25kn/kg baš sam se pitala kupuju li ih tamo i vlasnici naših restorana

  11. #911
    astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    sunčani otok
    Postovi
    984

    Početno

    pa više-manje kupuju, zavisi da li je vlasniku restorana stalo do love i brze prodaje ili do kvalitete ponuđene hrane (u obitelji imam vlasnika restorana)
    a do srdela i ušata se može doći, ja sam mislila na krupniju i kvalitetniju ribu

  12. #912
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    ma tu ribu ne kupujem niti ja - preskupa mi je. U Zagrebu je dobar izbor izvan sezone, ali ove velike od 150kn/kg na kupujem.

  13. #913
    astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    sunčani otok
    Postovi
    984

    Početno

    ma dobro ali ti si u zagrebu a meni je more pod nosom,... pa zar nije sramota da ti možeš prije mene doći do kvalitetnije ribe (ovo je samo teoretski, ne bi ni ja kupovala jer je stvarno preskupo)

  14. #914
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    je, i ta riba i njena cijena stvarno ne spada u ovu temu o štedljivim domaćicama.
    Zubatac iz Lidla (odnosno iz Španjolske) uopće nije loš, tako da slijedeći puta ne smijem propustiti akciju u Lidlu. Ja inače ne kupujem smrznutu ribu, ali kada vremenski uvijeti nisu dobri, nema ribe na ribarnici. uz to, djeca traže veliku bijelu ribu, a za to stvarno nemam novaca. Ponekad, kada previše gnjave, počastim ih listom, a muž i ja jedemo srdele

  15. #915
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,101

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam ga nikad vidjela, samo aljašku kolju, a ne znam kako da se postavim prema toj ribi
    Aljaška kolja ti je isto što i oslić - dakle nema okus ni po čemu (riba za bolesnike, kaže moj tata ).
    Inače, moram sagriješiti dušu i reći da su meni iz Lidla dobri oni panirani filetići (ne mljeveni komadići!) te iste ribe (bude ih 15 u pakiranju), toga uvijek imam u frižideru za hitne situacije. Inače su mi panirani fileti bilo čega užasni, ali ovo kad se ispeče samo na masnom papiru u pećnici bude baš fino.

  16. #916
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,466

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    (bude ih 15 u pakiranju), toga uvijek imam u frižideru za hitne situacije. Inače su mi panirani fileti bilo čega užasni, ali ovo kad se ispeče samo na masnom papiru u pećnici bude baš fino.
    Koliko stupnjeva i koliko minuta?
    E da, ja imam i ventilator, da li ga i ti koristiš?

  17. #917
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,554

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Slanutak je još bolji kad se zamrzne i odmrzne. Ako nije jako mekano skuhan smrzavanjem se omekša.
    Ja uvijek skuham pola kile slanutka, dio pripremim odmah, a ostatak podijelim u posudice i zamrznem.
    Kad se radi namaz o smrznutog slanutka treba ga dobro otopiti i zagrijati prije nego se miksa, inače ostane zrnata struktura.
    baš ti hvala, sutra ću skuhati lončinu pa dio u frižider
    što se tiče aljaške kolje, mi smo ju znali pohati, ali meni se to ne sviđa zato jer joj se struktura mesa totalno razori smrzavanjem (valjda je dugo zamrzavana pa se stvore kristalići, što li) pa ju već dugo nismo kupovali
    sad kad pričate o KOnzumu, i ja budem ljuta kad skužim da je drugdje puno jeftinije, no nama je K najbliži, a auto nemamo
    istina, kupujemo samo što trebamo, nema kupovine sa strane dok kad dođemo u druge trgovine, onda vidim i ovo i ono pa znam i dodatno potrošiti

  18. #918
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    Citiraj astral prvotno napisa Vidi poruku
    ma bi on, ali brod nam je vani, čeka popravak

    ne znam hoćete mi vjerovat ali bez obzira što sam na otoku jako je teško doći do ribe, osim one sitne plave, jer ribari sve šalju u split, a cijene neću ni spominjat! abnormalno visoke

    i to je ono što me ljuti, živim na otoku a ne mogu doć do dobre ribe
    Ovo je ziva istina, i kod nas je tako.
    Nade se skusa i srdela, ali bijelu ribu vec nisam godinama vidjela.

  19. #919
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,307

    Početno

    ani , gdi ti to gledaš, ak je pitanje našplac na njemu ima svakakve ribe i plave i bijele,

    ali


    ja samo kupujem srdelu ili lokarde,eventualno skuše i to domaće friške, sve drugo ne bi reskirala jer imam doma alergičare.

  20. #920
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam ga nikad vidjela, samo aljašku kolju, a ne znam kako da se postavim prema toj ribi
    Nemoj nikako, gnjecava je i bezukusna.

    Ovaj zaleđeni bakalar iz Lidla moram probati, kažu da je super za gregadu.

  21. #921

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ne možemo stalno jesti pileće, pa nekad jedemo i pureće.
    Ja ne uzimam pureće šnicele nego zabatak. Iz njega "izvadim" šnicele, a onaj dio uz kosti ubacim u pećicu kad pečem meso i kumpire. Uvijek netko želi glođati kost

  22. #922
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ani , gdi ti to gledaš, ak je pitanje našplac na njemu ima svakakve ribe i plave i bijele,

    ali


    ja samo kupujem srdelu ili lokarde,eventualno skuše i to domaće friške, sve drugo ne bi reskirala jer imam doma alergičare.
    Jesi ti u to sigurna. ? Meni baš nekako zvoni u uhu da mi je doktorica rekla da je plava riba frka. Za alergičare se preporučuje valjda jedino oslić ( kojeg ja baš ne volim)

  23. #923
    Banned
    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    1,455

    Početno

    dost dugo smo se borili s troškovima života i stalno se na kraju mjeseca pitali, pa dobro gdje je taj hebeni novac iscurio i onda sam počela prije jedno 7 godina vodit troškovnik u open ofiiceu, sve ulaze i izlaze po stavkama pa makr taj dan kupila samo krafnu za 75 c upišem i tako se s vremenom stvar iskristalizirala gdje lova ode, šta smo kupili a da nismo baš morali gdje smomogli uštedjet da smo malo pripazili taj mjesec ili posljednja 2-3 mjeseca i sad stvar hoda sama od sebe, znamo točno koliko nam je ulaz, koliko su nam fiksni a koliko varijabilni troškovi i koliko ostane za extras i to je to. ostane tako fino i za štednju točno iz mjeseca u mjesec vidim kroz čitavu godinu gdje smo bacili lovu, a gdje smo bili optimalni. bez toga sam prije bila ko muha bez glave, na početku mi je isto bila tlaka to sve tako vodit, ali s vremenom mi je to postalo ko udahni i izdahni.
    sad kad je još malecka tu super stvar, mislim da bi u protivnom bili u dugovima umjesto u stavit sa strane modu.

  24. #924
    Banned
    Datum pristupanja
    May 2009
    Postovi
    1,455

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Danas sam ispekla pile od jedno kilu i po. Da nisam naglasila da moraju ostaviti tati pola prsa, sve bi pojeli. NJih trojica su očistili pile ko mravi. Ne mogu ja ustedit na hrani. Mislim da je ovo jednostavno minimum. A za koju godinu kad sva trojic budu istovremeno u pubertetu, onda necu peci pile za rucak nego janje. Slozna braca d.o.o.
    ovo me ne čudi, nas dvoje i malceka od 2 g. pojedemo jedno pile za večeru kad kupim ono gotovo kad ne stignem kuhati, bez kožice i kostiju naravno, svi troje smo ko čvarci mršavi, a prilično jedemo količniski. ali ne jedemo kruh skoro uopće osim male koja obožava onaj integralni, tjesteninu tu i tamo, uglavnom prilozi od svog mogućeg povrća sa prosom, cous cousom, bulgurom, krumpirom vikednima ribu, puno voća raznovrsnog. obično subotom imamo ili srdele ili losos, srdele bome nas troje smažemo skoro kilo kad očistimo glave i iznutrice + prilog, losos onaj svaki file ima oko 150 g i bogami evo mala jučer smazala čitav file i još uzimala sa mog tanjura i još priloga. a prije ručka je pojela 2 banane, cijelu integralnu žemlju s maslacem, jogurt i pol i još malo grožđa reko bi čovjek mirna sljedećih par sati, ali ona se troši fizički puno, stalno u pokretu.
    nama je uz režije u biti hrana največa stavka, tu puno trošimo, a da nije jeftina nije, tragedija je današnjice ovdje nas da plivamo u izobilju kao s jedne strane, a sa druge strane se tone namirnica baca svakodnevno samo da im ne bi morali sniziti cijenu, s druge strane kontinenta djeca i ljudi umiru od gladi, a mi ovdje pak plaćamo nerealno visoke cijene što zbog nafte, što zbog 500% zarade proizvožđaća itd ma koma.. sad sam malo zabrazdila, ali ono hoću reći odjeća i neke druge stvari uopće nisu skupe u usporedbi sa hranom to kupiš pa i imaš bar neko vrijeme ili ako nije nužno ne kupiš, a hrana je neophodna i još k tome i jako bitna, a ovo sa hranom je prestrašno postalo svugdje, najunosniji posao današnjice. u švicarskoj je tek veselo, tamo je pak sve još duplo skuplje nego u de, strava, kad smo vidjeli te cijene nismo mogli vjerovati da je moguće.

  25. #925

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Tips and tricks za zamrzavanje - smrznuti tekuće ili gnjecave stvari u četvrtastoj zdjeli, nakon što smrzne istresti u vrećicu i zdjelica je slobodna za novo zamrzavanje. Tako imate kocke koje zauzimaju manje mjesta u zamrzivaču.

    Ja kupujem nejeftine vrećice profissimo u dm-u.
    Sviđa mi se njihova čvrstoća, ne puštaju da se miješaju okusi u zamrzivaču. Također, imaju neki bijeli dio preko kojeg možeš pisati kemijskom.

    Zamrzivač mi i ma 2 velike i jednu duplo manju ladicu. Najgornja služi za zamrzavanje i brzopotrošne stvari.
    U srednjoj je sve za juhu, povrće, koja riba, voće.

    U najdojnjoj, koja je duplo manja je skupo meso i ako nešto gore ne stane. Tako je dole meso za konkretne mesne ručkove: šniceli, svinjski vrat, mljeveno za toć, lazanje i to...

  26. #926
    EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    681

    Početno

    Makita tnx. Ovo su baš super praktični savjeti.

  27. #927
    prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,142

    Početno

    meni je iz doba smrzavanja izdojenog mlijeka ostala fora ( pokupljena na forumu naravno), sa zamrzavanjem tekućeg u sterilne čašice za urin
    1kn/kom, meni su draže od jogurt ili sličnih plastičnih, tvrđe su i lakše za baratanje,imaju poklopac, a mogu se i višekratno upotrijebiti.
    jedino tekuće što smrzavam su ukuhane pome, ove posudice su mi taman po obroku.
    je da treba malo poraditi na blokadi asocijacija

  28. #928
    Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,545

    Početno

    Pratim ovu temu danima i bas mi je super!

    Danas sam slucajno prosla kroz plac i bila trgovini koju drzi Bohnec. Inace ne idem jer mi nije usput, ni lako obici ga s 2 djece. Koje iznenađenje, maslac 250 g 8 kuna , svjezi sir 500 g 10 kuna, prefina gauda koja je u kauflandu 70 + kuna je ovdje 50, svjeze mlijeko 5 kuna. Opskrbila sam se za 10-ak dana

  29. #929

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,084

    Početno

    To su cijene i u Križevačkoj mljekari

  30. #930
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    Ima li tog Bohneca u Zagrebu?

  31. #931

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,084

    Početno

    Nema na tržnicama, jedino u trgovačkim lancima

  32. #932

  33. #933
    Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    2,545

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li tog Bohneca u Zagrebu?
    da ima u trg. centrima samo
    krivo sam napisala maslac je 7. 81 kuna, a u trgovini su po 15-16 kuna
    i ne sadrži konzervanse pa traje "samo" dva tjedna dok ostali traju i po 3 mjeseca

  34. #934
    mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    997

    Početno

    Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    da ima u trg. centrima samo
    krivo sam napisala maslac je 7. 81 kuna, a u trgovini su po 15-16 kuna
    i ne sadrži konzervanse pa traje "samo" dva tjedna dok ostali traju i po 3 mjeseca
    mi ga kupimo kad odemo u Varaždin, kupimo po 8-10 komada i zamrznemo, potrošimo u 2-3 mjeseca maksimalno (ja i kolače radim sa maslacom, ne margarinom)

  35. #935

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Naišla sam na upute kako napraviti tekući sapun.

    Imajući na umu cijenu tog proizvoda u dućanu, ako ispane dobro, isplati se višestruko. Ja sam pravila sa domaćim sapunom i čekam rezultat, ovdje kopiram upute:


    Ovo je jedan jednostavan projekt gdje sa jednim tvrdim sapunom napravite
    1.5L tekuceg

    1. 1.5L vode nalijete u posudu i zagrijavajte na vatri
    2. dok se voda zagrijava, sa ribezom ili nozem usitnite jedan cijeli sapun
    po izboru i istresite sve u vodu
    3. mijesajte dok se sve ne istopi
    4. skinite s vatre i ostavite par sati da se ohladi
    5. dobit cete zelatinastu masu slicnu pudingu i sa mikserom sve izmjesajte
    da dobijete gustu tekucinu
    6. napunite dozirke tekucim sapunom i aplicirajte prema potrebi

  36. #936
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Makita, ima tema o detergentima i sapunima iz kućne radinosti. Ajde pliz tamo zalijepi svoj post, pa ćemo dijeliti i uspoređivati recepte.

  37. #937
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    A kad je tema već ovdje, htjela sam reći da sam počela raditi jogurt.
    Nisam prva ovdje, naravno, ali hoću reći da s isplati, od litre mlijeka koja košta 5 kuna dobije se cijela boca jogurta
    koji inače košta od 10 kuna na više. Doduše, ispočetka treba investirati još pune 2 kune u kupovni čvrsti jogurt,
    ali dalje umjesto njega koristiš svoj napravljeni.

    I toliko je puno finiji od kupovnog!!!!!
    Posljednje uređivanje od anchi pp : 24.03.2012. at 20:50

  38. #938
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    E,ja sam ustedila i te 2kn nabavkom kefirne gljive...besplatno.... Kefir mi je isto puno bolji od kupovnog...a i jeftiniji!!!


    Prima,kojeg su kapaciteta te casice za urin,zar to nije ful malo?

    Kad vidim kolicinske razlike u obrocima jasnije mi je odakle tolike razlike u izdatcima za prehranu..nije nuzno do skupljih namirnica..netko kokos smlati za jedan obrok a netko ima za 2 ili cak 3....

    Dosta ljudi ima onu pojedi da se ne baci parolu....da,steta je bacit ali jos je veca steta postat ljudska kanta za smece...i ubacivat u sebe samo da se ne baci...malo tko to ne radi...

  39. #939
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Radim i ja kefir, ali kćer ga neće već samo jogurt.

  40. #940
    prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,142

    Početno

    Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Prima,kojeg su kapaciteta te casice za urin,zar to nije ful malo?
    biće 1,5 dcl

    meni taman za ukuhane pome. njih stavljam u manje više sva variva i juhe, a nikad ne kuham samo šalšu za obrok.
    stavljam ih tamo gdje bi po receptu došao pelat ili koncentrat rajčice, ionako ne volim tonu toga u jelu.
    naravno pome se sasvim fino zamrzavaju komadno, ono kad imam 3 viška taj dan u vrtu, neću ih ukuhavati. pa prije kuhanja skinem kožicu, i frk u lonac.

  41. #941
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,307

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi ti u to sigurna. ? Meni baš nekako zvoni u uhu da mi je doktorica rekla da je plava riba frka. Za alergičare se preporučuje valjda jedino oslić ( kojeg ja baš ne volim)
    sory nisam odgovorila,ali moja klinka jedino jede srdele!, a testirana je i na srdelekoje su čista 0, tak da moji ostaju na sitnoj ribi, osim malca koji je alergičan i na oslića i na srdelu.

  42. #942
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,554

    Početno

    Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    ono kad imam 3 viška taj dan u vrtu, neću ih ukuhavati. pa prije kuhanja skinem kožicu, i frk u lonac.
    ovo je super ideja
    a može i u vrećicu, ne?

  43. #943
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je super ideja
    a može i u vrećicu, ne?
    Nisam skužila tvoje pitanje. Mi stalno smrzavamo cijele paradajze, baš tako kako prima kaže, imaš viška taj dan i onda ih samo trpam u veliku vrečicu. Oni se poslije lako odvoje, a kožicu oguliš ovako kako prima kaže, pljusneš ga pod mlaz vruče vode i guliš.
    Meni je odlična paradajz juha kad prilikom kuhanja dodam šaku smrznutih mini paradajza. Za to ih ni ne gulim.

  44. #944
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam skužila tvoje pitanje. Mi stalno smrzavamo cijele paradajze, baš tako kako prima kaže, imaš viška taj dan i onda ih samo trpam u veliku vrečicu. Oni se poslije lako odvoje, a kožicu oguliš ovako kako prima kaže, pljusneš ga pod mlaz vruče vode i guliš.
    Meni je odlična paradajz juha kad prilikom kuhanja dodam šaku smrznutih mini paradajza. Za to ih ni ne gulim.
    Ovo mi je otkriće - nisam to nikad radila, ali moram probati... Fala!

  45. #945

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Makita, ima tema o detergentima i sapunima iz kućne radinosti. Ajde pliz tamo zalijepi svoj post, pa ćemo dijeliti i uspoređivati recepte.
    Jesam li ja našla topic na koji si mislila?

    jel to ovaj

    http://forum.roda.hr/threads/71156-s...adinosti/page4

    jel bio još neki baš za sapune ???

  46. #946
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    To je to

  47. #947
    prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,142

    Početno

    ovo kad oživi, tulumari
    SikaPika, da, u vrećicu, dapače vreću, pa samo dodaješ. Bitno da su suhe, da se ne zalijepe trenutno za one od prije.
    Na sličan način i paprike (njih samo rasčetvorim i očistim) pa stavljam u škrinju, ali isto funkcionira taj sistem spremanja i najmanjih viškova

  48. #948
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,554

    Početno

    Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    ovo kad oživi, tulumari
    SikaPika, da, u vrećicu, dapače vreću, pa samo dodaješ. Bitno da su suhe, da se ne zalijepe trenutno za one od prije.
    Na sličan način i paprike (njih samo rasčetvorim i očistim) pa stavljam u škrinju, ali isto funkcionira taj sistem spremanja i najmanjih viškova
    Pa super da sam ovo saznala. Iako, kako je godina krenula s ovom sušom i vjetrovima, bojim se da neću imati ne viškova, nego ni za jesti paradajza. A ni ostaloga.

  49. #949
    zeljka123 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    85

    Početno

    Citiraj zeljka123 prvotno napisa Vidi poruku
    B-free dan

    Podsjetnik provjere obračuna danas dobivene kamate za 03-2012 (za nematematičare)

    iznos oročenja x stopa / dana u godini x broj dana na oročenju = danas pripisana kamata


    1000 Kn x 3,25% / 365 x 31 = 2,76 Kn

    Primjer:
    1000 kn oročeno dana 01.03.2012.
    podsjetnik...

  50. #950
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    ajd neka mi netko onak laički objasni šta ovo znači (na b-free)

    Poštovani,

    obaviještavamo Vas o izmjeni Odluke o kamatama i naknadama Banke, kojom se mijenja visina iznosa za plaćanje naloga za kunske prijenose izvan Banke učinjene putem Internet bankarstva, s postojećih 0,20%, minimalno 1,00 kn a maksimalno 20,00 kn na novi iznos od 0,20%, minimalno 2,00 kn, a maksimalno 20,00 kn. Navedena izmjena stupa na snagu počevši od 16.08.2012. godine.

    S poštovanjem,
    Volksbank d.d.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •