Stranica 21 od 24 PrviPrvi ... 111920212223 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 1151

Tema: Kako biti štedljiva i uspješna domaćica?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MM upali mašinu prije spavanja, a to je prilično kasno. Do nedavno je on prije posla vjesio veš, ali sad smo taj balkon zatvorili, pa vjesimo na balkonu od spavaće, pa ne možemo prije posla do njega, jer mali spava.
    Onda ja objesim veš usput kad dođem na gablec. (Nemam veliki gablec, točno 30 minuta od izlaska do dolaska, ali sam jako blizu).

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ako veš smrdi nakon što malo odstoji u mašini nakon pranja, može biti da neš nije uredu s cijevi odvoda... Tu se svašta nakupi s vremenom pa ako se pomakne neka kuglica/ili nije pod dobrim kutem, počinje izlazit miris iz cijevi u mašinu (tako mi je pričal majstor nedavno kad mi je montiral perilicu)......

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj cathy prvotno napisa Vidi poruku
    taj na ovce je skuplji od onoga na medu, a medo nama dugooooooooo traje.
    Mislim da svi imaju 10 rola.
    a jel su ti bez mirisa

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Super tema!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni ponekad smrde stvari koje se peru na 40 i niže, onda odvrtim još ispiranje i stavim koju kap lavande i ok je. Perem s sodom i elentualno kuglom.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.08.2012. at 14:36

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a jel su ti bez mirisa
    Ovaj na ovčicu je bez mirisa i bijele boje

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da, i još mi je sveki nešto rekla. Da ona veš prvo okrene na pred pranje, samo da ga ispere u čistoj vodi, bez deterdženta. Onda izbaci vodu, malo iscentrifugira i upali pranje koje već želi, jer, kao kada se veš pere u toj prvoj vodi, ona bude baš jako prljava.
    Ja to nikada ne bih skužila, ali njoj cijev ide u kadu pa vidi. Čak i kod bijelog veša.
    Ja stavim na ispiranje, pustim jednom da uzme vodu, provrti, izbaci i onda prebacim na program koji već želim.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a jel su ti bez mirisa
    I medo je bez mirisa.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i još mi je sveki nešto rekla. Da ona veš prvo okrene na pred pranje, samo da ga ispere u čistoj vodi, bez deterdženta. Onda izbaci vodu, malo iscentrifugira i upali pranje koje već želi, jer, kao kada se veš pere u toj prvoj vodi, ona bude baš jako prljava.
    Ja to nikada ne bih skužila, ali njoj cijev ide u kadu pa vidi. Čak i kod bijelog veša.
    Ja stavim na ispiranje, pustim jednom da uzme vodu, provrti, izbaci i onda prebacim na program koji već želim.
    Tu prvu vodu pri pranju bijelog vesa su prije ljudi skupljali i u njoj na ruke prali sareni ves.
    Pa onda taj "oprani" sareni objese bez da pogledaju da li je susjeda ispod objesila ves ili ne
    Pa onda susjeda ispod ponovo pere ves

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Uf, ja mislim da ja ne bih svladala to s vodama i izbacivanjem Eventualno nabacam kemikalije za izbjeljivanje, upalim mašinu, kad se napije vode, ostavim neko vrijeme tako da se namače, i onda pokrenem program.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Tu prvu vodu pri pranju bijelog vesa su prije ljudi skupljali i u njoj na ruke prali sareni ves.
    Pa onda taj "oprani" sareni objese bez da pogledaju da li je susjeda ispod objesila ves ili ne
    Pa onda susjeda ispod ponovo pere ves
    Moja mater u toj prvoj vodi namače kuhinjske krpe prije pravog pranja.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Od mog bišveg mama je lovila tu prvu vodu i u njoj na ruke prala čarape.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A kako se to izvede na ovim modernim masinama? Ili se moze samo na programima na kojima postoji pretpranje?

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A kako bi ulovile tu vodu

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pomoću lavora, a crijevo nije išlo u zid, već u kadu ili wc.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 17.08.2012. at 22:50

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Od mog bišveg mama je lovila tu prvu vodu i u njoj na ruke prala čarape.

Jel ovo štedljiv topic ili nije.

Šalu nastranu, stvarno nekad živimo u nekim postraumatskim sindromima... kuku lele!

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Pomoću lavora, a crijevo nije išlo u zid, već u kadu ili wc.
    vjerovali ili ne, ja moram stavljat crijevo u wc. prekrasno iznenadenje me doceka kad zaboravim :D
    al gledajuci tu vodu, palo mi je napamet izumit neki sakupljac pa da sluzi za wc ispirat

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa ja sam napravila samo tako hrabru stvar kad sam tamnu odjeću oprala u mašini, babu skoro nije strefilo. Da ne kažem patike

I naravno da smo hvatale vodu od bijele robe. Najbolje bi bilo kad bi bacile onu od predpranja i uhvatile onu od iskuhavanja...ne sjećam se više rezultata, al u toj smo sve prali, soim bijele robe koja je bila ko svetinja i smila je u mašinu

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Vidis, ovo uopce nije losa ideja...
    Pogotovo kad roba bude bas prljava, kao kad se moji decki po kisi znaju zasvinjiti.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja sam napravila samo tako hrabru stvar kad sam tamnu odjeću oprala u mašini, babu skoro nije strefilo. Da ne kažem patike

I naravno da smo hvatale vodu od bijele robe. Najbolje bi bilo kad bi bacile onu od predpranja i uhvatile onu od iskuhavanja...ne sjećam se više rezultata, al u toj smo sve prali, soim bijele robe koja je bila ko svetinja i smila je u mašinu
    bas si me nasmijala
    i sjetila na vremena kad sam se ja "docepala" ves mašine (i moja mater je dugo samo bijelo prala u masini)
    pa ubacila unutra sve sto mi je palo pod ruku
    i dzempere, i finije stvari i jastuke, deke.....
    i onda shvatila da je mater u pravu da se neke stvari ipak ne peru u masini bez obzira na logiku "ako ne može preživjeti pranje u masini nije za mene"
    zadnje sam sundrala Vanjine slape i sportske sandale
    tu je završila moja era pranja obuce u masini

da se vratim na temu i moja mater jos ponekad skuplja vodu od glavnog pranja na 90
    s obzirom da se bijelo prvo namace pa baci na pretpranje onda ta voda od glavnog pranja nije prijava da se u njoj ne bi mogle oprati krpe od poda
    Ili namociti nešto od sarenog prije bacanja u masinu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Za one koji prvi put rade ovo paziti da se ta voda mora OHLADITI prije nego uvalite šarenu odjeću jer ako u nju stavite nešto prati čim je izbaci mašina, ta voda je prilično vruća a šarena odjeća treba hladniju temp

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ma ne, ova moja prva voda je bez ičega, samo da ispere prašinu i znoj, te takve fore
    kad imam nešto baš blatnjavo, primjerice, hlače iz bašče, njih prvo operem na ruke pa u mašinu
    i ja neke finije stvari perem na ruke, ali moram priznati da ne bih hvatala vodu za to
    šta ja znam, pa ta voda je prljava i sad da ut ome muljam veš, pa makar šareni
    na ruke perem nešto svijetlo što mi nije da se mulja s plahtama, gaćama... Mašine majčice, neke bluzice i to
    inače sve drugo perem u mašini, ne znam zašto ne... ima toliko tih programa, veš odijelim na boje, s manje vode... pa gdje bih stigla da sve to perem na ruke

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

za one koji imaju B-Free u (bivšoj) Volksbanci i ako možda nisu dobili informaciju, kamatna stopa je smanjena sa 3,25 % na 3,00 %

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nisam napisala da ta promjena ide od 01.04.2013.

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

odlican topic

mene jucer mm napao da moramo stediti plin... jes, moramo ga stediti jer je tesko dovuc bocu plina na otok, al nikako ga uvjeriti da ga nemogu ustediti vise no sto ga stedim (stavljanjem vruce vode iz bojlera, poklapanjem posuda...) joj ubicuga a stvarno na sve pazim, ne samo jer moram nego jer nevolim trosit vise nego sto treba, odlicne su vam fore sa skupljanjem vode iz masine....nikad mi to nije palo na pamet, a uvijek treba za nesto

rafael avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja ne skupljam vodu iz masine ali imam kondenzacijsku susilicu i onu vodu, koja se nakon svakog susenja skupi u posudi, prelijevam u kantu i s njom perem podove. obicno to napravim odmah dok je voda jos vruca. otkad imam dijete ves perem sa skroz malo praska, bez omeksivaca i s duplim ispiranjem pa voda ni malo ne mirise al svejedno mi dobro dodje za oprat pod u kuhinji ili kupaoni
    preko ljeta s tom ohladjenom vodom ujutro zalijem cvijece ispred kuce
    Posljednje uređivanje od rafael : 01.02.2013. at 14:18

rafael avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

dok sam imala puno cvijeca u stanu s tom vodom iz susilice sam i to cvijece zalijevala, nista mu nije smetalo. sad sam svo cvijece uklonila iz stana jer moj patuljak voli kopat zemlju i prevrtat tegle

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mamaduda prvotno napisa Vidi poruku
    nisam napisala da ta promjena ide od 01.04.2013.
    taman i ja došla obavijestitit svekoliko pučanstvo da je pala kamata

a taman sam se navikla :/

hm, tvrde za sebe da su još uvijek najpovoljnija kamata po viđenju, jel to točno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za viđenje da!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

za viđenje da!
    a inače? hypo je znao imat akcije, sad ne vidim da imaju ... je l tko istraživao?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i b-free je opet rušio kamatu, sada je 2,5 %

tj. ne sad još, al od 01. 07.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Jako zanimljiva tema. Nadam se da će mi ovi postovi pomoći da se bolje organiziram.

Mene još jako zanima kolika su vaša ukupna mjesečna primanja u domaćinstvu. Ne jer sam znatiželjna i to ću iskoristiti u tko zna koje svrhe, nego da otprilike znam u koji rang smjestiti svoju obitlej (po finanacijskom pitanju). Oprostite ako je pitanje preizravno i ako ne želite odgovoriti na njega.

Mi trenutno živimo od otprilike 8,000 kn mjesečno. To su moja i mm-ova plaća. Imamo jednog vrtićanina i jednog školarca. Auto. Nemamo kredit. Živimo u svojoj kući. Ne bi rekla da smo siromašni, ali ni da nam je dovoljno pa da npr ne moram paziti hoću li kupiti neku skuplju namirnicu.
    Sad me hvata panika, jer će nam se primanja smanjiti i ne znam kako ću uspjeti sastaviti kraj s krajem. Kako biti štedljiva i uspješna domaćica?!?!?!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Podižem topic, nije vrijeme za rastrošnost

p.s. ne želim

nego nemam para

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podižem topic, nije vrijeme za rastrošnost
    Pokrivam se usima, upravo vrtim turu masine, a nakon toga cu jos jednu.
    U moju obranu, nocu pada kisa, spavamo k'o topovi i ne sjetimo se zavrtiti tu nocnu turu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    U moju obranu, nocu pada kisa, spavamo k'o topovi i ne sjetimo se zavrtiti tu nocnu turu.
    ajd, uhvatila si bar malo jeftine struje, ona traje do 8:00...ili nam možda forumski sat nije točan???
    Posljednje uređivanje od makita : 27.06.2013. at 23:49

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ajd, uhvatila si bar malo jeftine struje, ona traje do 8:00...ili nam možda forumski sat nije točan???
    Da, forumski sat kasni preko 2 sata?!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Rješenje za tebe: utičnica s timerom

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Rješenje za tebe: utičnica s timerom

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jesmo li tu pričali o bfree računu? opet spuštaju kamatu, ovaj put na 2%

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj rayna prvotno napisa Vidi poruku
    Da, pročitala, baš bzvz

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

da, a najbolji dio mi je što nude da možemo besplatno otići od njih do 1.1., nakon toga odlazak naplaćuju

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj rayna prvotno napisa Vidi poruku
    Obavijest mi je stigla danas, valjda kao čestitka štedišama za Međunarodni dan štednje....

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    da, a najbolji dio mi je što nude da možemo besplatno otići od njih do 1.1., nakon toga odlazak naplaćuju
    baš ću i otići, MM također

nadam se da će dosta štediša tako izgubiti pa onda nek pišu kome hoće da su i dalje najjači s kamatom

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

od kada do kada je sada jeftina struja,s obzirom na zimsko racunanje vremena? od 21 - ?

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    od kada do kada je sada jeftina struja,s obzirom na zimsko racunanje vremena? od 21 - ?
    da od 21-7

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

evo da i ja napisen mjere stednje:
    - broj clanova - 2
    -budget - 6200
    -podstanarstvo 1500
    -kredit 500
    zatim se naprave kuverte
    1. rezije 1000 kn ( bilo lito bilo zima ....ako ostane viska liti ostvlja se u posebnu kuvertu i sprema se tako za zimu )
    2.gorivo 500 kn( ulije se odmah i vise se ne uliva )
    3. marenda 600(MM radi na poslu-12-24-48- gdje skupa kuhaju rucak koji obicno ispadne cca 30-35 kn )od toga ima sebi za i za kavu
    4. hrana - 4x 300 kn ... s tim da se od prve kupi cca 200-250 kn mesa ..i par sitnica..ostalo se ide samo nediljom i nosi se samo 300 kn i to je to

-pravim domacu marmeladu od sljiva kad su po 2-3 kn ( napravin cca 10 teglica)
    -povrce NE kupujem ..imam od svojih roditelje ( smrznem pomidore kad su 2-3 kn ..kupin cca 20 kg ..imam za juhu ,toceve,pastasutu itd -koneservu niti pasiranu rajcicu ne kupujem )
    -kiselim kupus sa svojima
    -ukiselim malo paprike ,i stavim sira u ulje( kad je na akciji )
    -zamrznem mahune,tikvice,sparoge
    -kupujem sezonsko voce
    -kupujem ne planirane stvari na akciji i nravno velike pakete (paket mlijeka, prasak ...1+1 gratis )
    -kasica u koju se ubacuju SVE kovanice ( na kraju godine od toga se plati registarcija )

e sada ..buduci da ja nisan radila ...a sada sam nedavno pocela radit moju placu ne diramo tj.Svicaskom metodom ..ako si do sada zivio bez nje mozes i sada ..cim sidne na racun ja u banku i nju pribacin u devize ( pratim kretanje tecajeva pa kako kada stavim u e,$ ili CA $) jer to je jedini nacin da se nesto uspara ...tako da je moja kartica od tekucega i deviznoga duuuboku u ormaru ...

eto
    Posljednje uređivanje od marty_na : 01.11.2013. at 12:50

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

bome marty_na

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Zelim biti uspjesna i stedljiva domacica, ali nikako mi ne uspjeva!
    Svidja mi se ovo s kovertams i bome cu pocet od ovog mjeseca tako!
    Mi stalno trosimo vise nego bismo trebali, uopce nisam karakter, a sad je tu dijete i moramo se pocet mijenjat!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    bome marty_na
    X

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

marty-na super to vama ide. Ali bitan faktor u svemu je da nemate djecu. Meni velika vecina love ode na njih. Vrtić 800, vanvrtićke aktivnosti, odjeća i obuća sezonsko x2.

Ovo za registraciju ne bi mogla skupiti, jer to znači da bi morala u kasicu staviti 10 kuna kovanica dnevno ili 300 mjesečno.

Kako kupujete kruh i mlijeko?

Povrće zimi? Meni ni ljeti, a ni zimi to nije mala stavka. Voće?
    Meni su samo povrće i voće + kruh i mlijeko 300 kuna tjedno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •