Stranica 22 od 24 PrviPrvi ... 122021222324 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 1151

Tema: Kako biti štedljiva i uspješna domaćica?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zara, potpis na sve. Samo djeca, tj. izdaci za boravak, vrtić, vanškol.aktivnost-ni ne znam točan iznos. Automatski ni benzin ne može biti samo 500kn.
    Odjeća-moji su podjednaki, pa ako ne dobijemo nošeno od frendova, sve je x3, u najboljem slučaju x2.
    Povrće je velika stavka pa kad ga dobiješ od nekog to je veliki plus. Oni koji tako dobivaju i ne znaju koliko uštede.

Ugl. mi teško štedimo jer se i ne pokrivamo koliko su nam primanja katastrofa. Tu je i kredit za stan, jedan dio u mirovanju, kako će bit kroz 3 mjeseca bojim se i pomislit.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku

Ugl. mi teško štedimo jer se i ne pokrivamo koliko su nam primanja katastrofa. Tu je i kredit za stan, jedan dio u mirovanju, kako će bit kroz 3 mjeseca bojim se i pomislit.
    Ni mi ne štedimo, nemamo od čega. Samo krediti su nam 3000 kuna. A di su režije, hrana, odjeća, obuća, benzin, .....

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

potpis na val i zaru. ono malo sto smo uspjeli ustedjeti preko ljeta smo u dva dana potrosili na popravke i gume za auto, loz ulje za grijanje i jednu svadbu. a taman zavrsava sezona i ostajemo samo na jednoj placi. a vanredni troskovi se samo skupljaju, pozivnice za vjencanja samo stizu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi ( kad se gleda ukupna godišnja cifra) zaradimo jako lijep novac ...
    Ali održavamo 2 nekretnine , svekrva je sama i ima malu mirovinu pa i tu uskačemo , djeca što više rastu -
    sve im više treba. Kćer je pri kraju srednje škole -želi na maturalac ,želi vozački , fakultet....
    Održavamo ( i tankamo ) 2 auta+kamion ( zbog mm posla je neizvedivo da smo s jednim) koji su već spremni za nove ..
    A bome što rastu i hrane nam treba puno više ,imam feeling da svako od njih pojede ko 2 odrasla...
    A sve za školu , pa priprema za sezonu grijanja...imamo i kredit (koji nije prevelik ) , štednja je nama nemoguća misija ....

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

..istina lako je nama dok nas je dvoje..naravno da ce cifra promjenit kad se poveca broj ..al dotle drzimo se kuverti ....
    kruh kupujm iz kuverto 300...po meni najgore je amo reci prvi misec ...jer tribas kupiti meso ...pa vam malo ostane do 300 kn ali ne kupujem svaki tjedan 2 lite ulje i 2 kg cukra..mi otprilike potrosimo 2 litre ulja misecno ..i uvik imam jednu rezervne u ostavi ...sto se tice voca uzimam svaki tjedan to bude cca 5 jabuka ,banane i 5-6 naranci ..sad jos i kil-dva mandarina ( a to vam sve stane u cca 40-50 kn ) ..ne kupujemo previse voce jer propane tako da kupujemo tjedno i samo nadopunjujemo ...
    sta se tice povrca zima ...sve iz vrtla ...rjetko sta kupin na pijaci ..moji cak imaju i kaul ...
    mi smo prije kopovali svaka 2 tjedna ka veliki soping...ali ne ide ...bar meni ..zato sta voce vec nema nakon 10 dan il se pokvari i kad dode skoro kraj miseca mi nemamo nista ....tako da mi ovako odgovara ..ide se nediljom u lidla i malo u kauflanda ...i njih se drzim....naravno da odem i do dm al samo ako je nesto na akciji ,imam bodove itd..
    btw sada imam 4 paketa wc papira ( bilo na akciji u plodina po 13 kn )

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su samo povrće i voće + kruh i mlijeko 300 kuna tjedno
    a da pecete svoj? bila je racunica na temi o pecenju kruha,puno je isplativije! (svi misle da pekac pojede puno struje ali to nije tocno)

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

marty-na super to vama ide. Ali bitan faktor u svemu je da nemate djecu. Meni velika vecina love ode na njih. Vrtić 800, vanvrtićke aktivnosti, odjeća i obuća sezonsko x2.

Ovo za registraciju ne bi mogla skupiti, jer to znači da bi morala u kasicu staviti 10 kuna kovanica dnevno ili 300 mjesečno.

Kako kupujete kruh i mlijeko?

Povrće zimi? Meni ni ljeti, a ni zimi to nije mala stavka. Voće?
    Meni su samo povrće i voće + kruh i mlijeko 300 kuna tjedno
    Zara 1 , meni je apsolutno nezamislivo usporedivati potrosnju na hranu dvoclane i cetveroclane obitelji .
    Mislim da je nama 600 tjedno neki minimum za hranu obzirom da apsolutno sve kupujemo .
    Da imamo manje nego sada morala bih trositi manje ( i ) na hranu , ali sada ne zelim stediti na hrani u svrhu stednje .
    Isto tako , da moram srezati troskove , morala bih djeci izbaciti izvanskolske aktivnosti , koje nas kostaju zajedno sa benzinom koji trosimo na prijevoz do njih . Ali to ne zelim napraviti samo u svrhu stednje.
    Neke stvari su odavno vec srezane od kad smo dobili djecu , i kako je kriza zavladala . Svatko ima svoje prioritete i stedi gdje moze ili misli da treba.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni su troskovi djece samo mjesecno 2000 kn i to bez troskova logopeda. (vrtic, boravak, aktivnosti). dakle bez da im ista dam jesti.

marti super je meni tvoj budget, ali i ja sam imala puno vise novaca dok nisam imala djecu, a jos sam i izlazila van, kupovala sebi robu. uzivajte i dalje. valjda planirate nesto veliko od toga sto usparate, mi smo kupili nekretninu.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ne znam kako je to moguće, ali ja što manje imam više uštedim. I nemojte me sad napast da ne znam ja što je nemati, jer znam. I čini mi se da mi je sve lakše s parama, a objektivno plaća mm je ista, ja i dalje ne radim, a njih trojica rastu. Da sad uspijem pronaći posao u struci, mislim da bih odmah išla dići neki kredit i kupila stan negdje i da te novce ne bih dirala na svakodnevne stvari. Ne mogu zamisliti kako bismo živjeli da ne štedimo... Ono, ako ne štedite za registraciju cijele godine otkud taj mjesec nađete 3 i po 4 tisuće kuna? Kako kupite zimske gume?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Menije zao sto kad sam bila mladja nisam znala za ovaj sistem kuverti. No cak i tad sam uspjesno stedjela, npr za prvi novi auto sam dala 25% u kesu, a sada ide puno teze pa sam zadnji auto uzela prakticno na amex Npr, ovo s 500kn fiksno za benzin. I sto kad potrosis? Mogu samo sat vremena ranije na posao (i klince u jutarnje dezurstvo) i jos sat vremena kasnije doma + 20-30kn za zet ili ipak natankati do kraja mjeseca. Da ne spominjem izlete i sl. vikendom. Neki troskovi su jednostavno takvi kakvi jesu ne vidim kako ih fiksirati.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    ... Ono, ako ne štedite za registraciju cijele godine otkud taj mjesec nađete 3 i po 4 tisuće kuna? Kako kupite zimske gume?
    Pa uzmem na rate. To je isto stednja kroz godinu ali unazad
    Bas jos imam 2 rate za zimske gume za auto od mm, pa kad otplatimo je taman red da uzmemo za moj jer smo se prosle godine svercali sto na ljetnim a sto taxijem i jos sam imala stari auto koji je imao pogon na sva cetiri pa smo se nekako snasli....

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa za benzin, rješenje je tako jednostavno, ne ideš na izlete kad nemaš novaca za njih i hodaš malo više, a to ti je i jako zdravo. I ovo s ratama, pa ali tako si stalno u dugu umesto da budeš u plusu. Me ne bi to strašno opterećivalo, i ja ništa ne kupujem na rata ( jedini kredit koji bih digla je za nekretninu). Ne znam,prije par godina nam se pokvarila veš mašina i mi smo ju platili kešem, ne platili dio računa, iduća dva mjeseca živjeli kao u srednjem vijeku i onda nastavili normalno. I to su jedina dva mjeseca da nisma ništa stavila sa strane u zadnjih deset godina. I to se ne bi dogodilo da mašina nije riknula mjesec nakon registracije i nakon dvije svadbe.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

S ratama i sa stednjom je u stvari slicno u smislu da svaki mjesec treba izdvojiti xy kn za nesto. Ako mislis platiti cashom onda moras izdvojiti taj mjesec i svaki mjesec unaprijed, kao sto ako si vec potrosio moras izdvojiti za ratu. Ljepse je kad izdajas unaprijed jer osjecas da nesto stedis ali objektivno nisi ustedio nista jer ti je potrosnja u tom dijelu jednaka samo je vremenska dimenzija rashoda drugacija.

Prava stednja je nesto drugo, kad uz sve pokrivne troskove kroz godinu dana na kraju imas vise novaca na racunu. I to je umjetnost neovisno o krizi jer nam je vecini ugradjen potrosacki mentaitet da ako imamo trosimo, ja recimo malo trosim na odjecu i sminku ali zato lova ide na stan, vikendicu, klince...

Sto se benzina tice - reci da cu vise pjesaciti sto je zdravo u situaciji kad mi pjeske treba bar sat vremena do posla, a toliko na zalost i zetom,a da mi djeca pri tome budu dva sata dulje u vrticu - ne hvala, za benzin se mora naci uvijek i tocka.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma jasno je meni što je štednja. I mislim da nije jednako stavljaš li sa strane za registarciju ili ju plaćaš na rate. Ono da dođe do nekih velikih troškova u slučaju bolesti, otkaza ili štoveć, mogu prestat stavljat sa strane ali ne mogu prestat plaćati rate. I stavljajući sa strane dobijem i neku kamatu ma kako mala ona bila. I mislim da se može uštedjet kad se živi u granici svojih mogućnosti. Ne znam, mi dok smo bili u Zg, nismo imali auto a imali smo dvoje djece i oboje smo radili. Meni se činilo da mi možemo kupiti auto i otplaćivati ga idućih 5 godina i vječno biti u dugu i plaćati neke rate, a možemo i hodati malo više i kupiti dva bicikla i ići posvuda javnim prijevozom. Jednostavno u situaciju podstanarstva činilo mi se suludim zadužit se za auto kad nemam gdje živjeti... I svi su nam se čudili... i govorili da ne razumiju kako djecu ishendlamo... a meni se tek sad kad odemo u Zg u posjet autom čini da je stvarno s djecom zgodno imati auto. Hoću reći da je stvar prioriteta, ja ne mogu zamisliti da sam u dugu bilokakve vrste a da recimo kupim u dućanu nesicu. Imala bih osjećaj da mi to ne treba, da trošim bezveze umjesto da vratim što sam dužna. Ono, ja ne bih mogla sama sa sobom živjet...

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

uh, sad je lakše nego kad smo se vjenčali. imali smo kredita preko 6000kn a primanja ukupno oko 9000. dok platimo režije i hranu, uređivao se stan pa bilo i raznih rata..... kad se sjetim smrznem se....sad su krediti puuuuno manji.... ni sad nemamo viška jer sad kupujemo ostali namještaj i potrebe za stan (da, živjeli smo u polupraznom stanu). još malo i otplatit ću auto (2000kn), samo molim boga da do tad ne dobijem otkaz. ako daj bože ostanemo trudni - moći ćemo si sami priuštiti potrebne stvari za bebu (naravno na rate). kad dođu plaće prvo se plate režije i krediti. onda hrana. ugl kaufland i to četvrtkom jer budu hrpe akcije. odem i u konzum i interspar ali manje. garderoba - prvo muž pa onda ja na red jer je njemu zbilja teže naći poštenu robu za posao nego meni. perilica posuđa i rublja uglavnom radi po noći, rijetko kad moram danju upaliti. imamo veliku potrošnju jeftine struje
    za štednju nemamo šanse. registracije i osiguranje plaćamo na rate. ono što nas ubije su svadbe, krstitke i kumstva. sigurno će mi netko reći nek neidem al postoje stvari koje se moraju. da je bolja situacija, s veseljem bi išla, ovako previše razmišljam. moram priznati da još i dobro živimo s obzirom da moje prijatelje krpaju roditelji (od plaćanja svadbe, do svih potrepština kad su dobijali djecu, za rođendane im roditelji kupuju jakne, cipele, tenisice...) a mi smo doslovno sami u svojim dugovima. i naučila sam živjeti i s malo i s taman novca
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 03.11.2013. at 12:22

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo baš na benzinu, tj.nafti jer imamo dizela, počeli štediti i vidi se razlika. prije sam za svaku sitnicu palila auto i u dućan, sad kupujem na putu s posla, ionak imam sve dućane na toj ruti. također kad sam išla autom dofurala sam masu toga doma, trebalo-ne trebalo, kad sam tramvajem kupim samo što mi treba jer ni ne mogu puno tegliti. i mm i ja putujemo javnim prijevozom na posao i još prije sam doma nego autom, jer kad smo išli autom ja sam njega nekih 15-20 min čekala da idemo skupa kad smo već autom.

od ostalih mjera svakodnevno pečem kruh, slatkiši i grickalice svedeni su na minimum, kupujem uglavnom na akcijama, prema akcijama se vodim i kod kuhanja ručka, auto peremo doma, odjeću kupujemo samo djeci, kupnju na rate koristimo samo za veće stvari za stan. kad dođe plaća najprije se plate svi računi i ostavi se za kredit. u minusu hvala Bogu nismo, nadam se da će tako i ostati

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo je samo sitni udio u ustedi, no - sada u studenom sam pocela s planiranjem i kupovinom BiNG poklona za obitelj, prosirenu obitelj i blize prijatelje s kojima se medjusobno darivamo.
    Otkako to kupovanje pocinjem u studenom - umjesto pred sam BiNG - ustedim znacajnije i novaca i vremena, a kupim i bolji (kvaliteniji, pogodjeniji) poklon jer je sve to jos neobuzeto predblagdanskom ludnicom (i nedostatkom vremena).
    Prosle godine sam izracunala da sam tako ustedila parstotinjak kuna.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je samo sitni udio u ustedi, no - sada u studenom sam pocela s planiranjem i kupovinom BiNG poklona za obitelj, prosirenu obitelj i blize prijatelje s kojima se medjusobno darivamo.
    Otkako to kupovanje pocinjem u studenom - umjesto pred sam BiNG - ustedim znacajnije i novaca i vremena, a kupim i bolji (kvaliteniji, pogodjeniji) poklon jer je sve to jos neobuzeto predblagdanskom ludnicom (i nedostatkom vremena).
    Prosle godine sam izracunala da sam tako ustedila parstotinjak kuna.
    Ja isto već imam 5,6 poklona u kući. Mm misli da sam luđakinja i da ko živ ko mrtav do Božića, ali on je tip osobe koja kupuje na Badnjak i ne žuri...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa za benzin, rješenje je tako jednostavno, ne ideš na izlete kad nemaš novaca za njih i hodaš malo više, a to ti je i jako zdravo.
    nije to baš tako...

rado bih ja na posao biciklom ili na rolama
    kao što sam išla u školu ili na fakultet
    ali - ne može

dnevno napravim i preko stotinjak kilometara
    muž barem 70
    a sve po gradu
    aj ti to obiđi biciklom, ako ikako možeš

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Da, svi implicitno misle da dodjes na posao i na istom si mjestu cijeli dan, a ja znam promijeniti tri-cetiri lokacije u danu? I idem zetom ako mi je brze, najcesce nije. A do "centrale" nemam nikakve suvisle zet linije nego mi stvarno treba cca sat vremena i vise, a autom kad nije guzva 10-ak a po guzvi 15-ak minuta. Puno previse za gubiti vrijeme 2x dnevno ako je autom toliko brze...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa naravno da to nije svima moguće, ali eto ja znam više ljudi koji naprave do 20 km dnevno nego onih koji naprave stotinjak. Ne znam, ja sam išla od Trešnjevke do Travnog jednom dnevno a jednom od Trešnjevke do Maksimira. Nemam pojma koliko je to kilometara, ali trebalo mi je po pola sata do posla plus par minuta za presvlačenje... Mislim, i nije mi to bila neka žrtva osim kad bi pao snijeg... BRRR... A za izlete nadam se da mi nitko ne zamjera...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma nije stvar toliko u kilometraži, koliko u ispresijecanosti, dinamici i opisu posla

ja ujutro na gradilištu u dugom selu, oko podne u blatu (skoro 50 km udaljenosti), oko 14 po dijete u centar u školu, pa na sastanak u novi zagreb
    ma čak i da imam vremena za vožnju na biciklu, ne možeš fizički
    uvijek sa sobom imam opreme od cca 20 kg

i... odoše 3000 kuna na gorivi mjesečno (muž i ja)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

troskovi goriva su nam blizu ovih od Apri, ja svaki dan minimalno napravim 50 km, a MM 80 km. ovo jebez voznje na aktivnosti i ostalo. to ne brojim.
    bila bi u izvrsnoj formi da idem biciklom

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i spavala negdje pod mostom koji je usput

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Slažem se da ne možeš napravit sto km dnevno na biciklu. I ne mislim da bi trebala. Pisala sam općenito, i vjerujem da ipak ima više onih koji ne naprave 100 ili 50 km dnevno, a ipak idu autom jer im je ugodnije, lakše i brže.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma nema smisla da sad ja, spajalica ili apri tu nabrajamo, nismo mi baš tipične udaljenosti od posla i stila života i sl.
    Većina je takva kako opisuje casa i u pravu je.
    Ja srećom radim u okruženju u kojem bi bila čista sramota vozit se nepotrebno autom i kad god mogu idem biciklom. Nažalost, to nije često
    Posljednje uređivanje od apricot : 03.11.2013. at 21:00

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni nije jasno kako uspijete ovo s kuvertama.
    To kod mene nebi izdržalo ni 3 dana...
    Ima hrpa troškova koji su nepredvidivi i nastanu naglo ,a teško se mogu izbjeći.
    Npr- crkne kućanski aparat ili auto , poskupi benzin , dobijete iznenadne goste , dječji rođendani , svatovi , krstitke ,
    privatni liječnik jer državnog treba čekati pola godine ,lijekovi ili naočale koji se plaćaju , troškovi za školske potrepštine iizlete ,instrukcije za djecu kad im zapne u školi .......

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ima hrpa troškova koji su nepredvidivi i nastanu naglo ,a teško se mogu izbjeći.
    Npr- crkne kućanski aparat ili auto , poskupi benzin , dobijete iznenadne goste , dječji rođendani , svatovi , krstitke ,
    privatni liječnik jer državnog treba čekati pola godine ,lijekovi ili naočale koji se plaćaju , troškovi za školske potrepštine iizlete ,instrukcije za djecu kad im zapne u školi .......
    Da ni ja ne kužim isto. Samo u ljekarni nikad ne prođem ispod 100-200 kuna

Danas smo recimo imali goste i u Mercatoru sam ostavila 150 kuna, a nisam ništa posebno kupila

A ovaj mjesec nas čeka servis plinskog bojlera (bar 400 kn) + djeca mi slave rođendane (minimalno 1000 kn)

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa to i nisu nepredvidivi troškovi... Obično znaš unaprijed da će se netko vjenčat, krstit, da ćeškupovat naočale, da će dijete na izlet, paspremaš u kuvertu broj 6 za takve stvari i vadiš po potrebi... A goste častiš onime čime možeš, nisu ljudi došli žderat i pit, a ako jesu, onda im tek ne daš. One poklone za školske rođendane odradiš unaprijed, uvijek doma imaš jedan muški i jedan ženski poklon. Jedino što ja tu vidim kao pravi nepredviđeni trošak je otkazivanje nekog prijeko potrebnog aparata ( veš mašina je ta kategorija, a tv nije) ili liječenje... a onda povučeš iz bilokoje koverte pa krpaš idući mjesec...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pa koliko često vi idete u ljekarnu?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa koliko često vi idete u ljekarnu?
    pa prošli mjesec sam kupila operil, septogal, canesten 2x, aspirin +c .... i eto ti 200 + kuna
    idem tu i tamo kad su/smo bolesni, zimi češće

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma, onda zahvaljujem Bogu što smo tako zdravi... Petero nas je i u ljekrani možda potrošim 200 kuna u cijelom zimskom periodu... tipa aspirin c kupim jednom u dvije godine.... i lupocet obično bacim nepotrošen jer mi se čini da predugo stoji otvoren. Kupim neki biljni sirup protiv kašlja, bočicu fiziološke za inhaliranje i to je to.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pa prošli mjesec sam kupila operil, septogal, canesten 2x, aspirin +c .... i eto ti 200 + kuna
    idem tu i tamo kad su/smo bolesni, zimi češće
    Da, ljekarna je stvarno značajna stavka. Nama puno ode na linex koji uvijek imamo u kući (ili druge probiotike, ali moraju biti bez mliječne baze), heparin, omega3, calcia, plibex i neke druge vitaminske pripravke. Probala sam zadnje vrijeme naći neka alternativna rješenja iz domaće radinosti.

Nabrali smo kamilicu i osušili za čaj, imam po istom principu kadulju i lovor, mentu i ružmarin.

Ove godine donijeli smo morsku vodu s mora i s tim si djeca uredno špricaju noseve. Kad se potroši, razmutit ćemo žličicu soli u velikoj čaši vode i eto zamjene za skupi Sterimar.

Umjesto sirupa protiv kašlja kuham onaj dalmatinski bućkuriš sa lovorom - ima recept na coolinarici: http://www.coolinarika.com/recept/909121/

Ali ima stvari za koje nema pomoći, a skupe su - svi nosimo naočale, mm i ja progresivne koje su skupe, a djeca ih moraju relativno često mijenjati.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    naš je život takav da radimo godišnje planove
    jer nemamo stalne plaće, pa pucamo targete

i onda raspoređujemo po kovertama
    za neplanirane troškove odredimo određenu svotu
    isto i za doktore

ali, puno je lakše s kovertama (a tako živimo već 6 godina)
    nema onih klizećih troškova za koje kasnije ne znaš kako i što

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nego koja je definicija domacice?
    ako je ona koju ja imam u glavi, onda ja nisam domacica, jer sam zaposlena, na srecu jer sam losa domacica

sad da se vratim temi. mi zivomo tako da odredjenu svotu ostavimo od place za hranu, kozmetiku, ljekarnu i logopeda.
    od ostalog platimo rezije i aktivnosti, te benzin. Ono sto ostane obicno ode na sve te neplanirane troskove i zadnje vrijeme ne stedimo bas kao sto smo nekad. ne znam da li je to do krize ili do nas. ali ni ne razmisaljm, jer osobno ne bi mogla zivjeti kao sto je napisano gore da mi crkne masina i da ja dva mjeseca zivim da bas nemam za sve sto mi treba. no sto je tu je. svako ima svoj zivotni stil.
    i sad kad razmisaljm znam tocno di mogu ustediti, a to je na kinu. to je luksuz koji si jos "dopustam", ali eto jos mogu pa si ne ukidam.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja ne idem u kino jer mi je omjer cijene i zadovoljstva preloš

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a cuj kazu da svaka luda ima svoje veslje, nego daj pogledaj si pp

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    i spavala negdje pod mostom koji je usput
    ne bi ja pod mostom, ja bi kod krumpi

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

peterlin, ne moze ti more dugo durati
    ipak je ono živo, s mnoštvom mikroorganizama
    a sad više nije živo kako bi ti htjela
    odn. lako da u njemu ima živog ono što ti ne treba
    jedino da ga prokuhaš
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 03.11.2013. at 20:58

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj apoteka - ja ih se klonim. Odrasla sma na onoj - skupo ko u apoteci.

mi svi noseve čistimo rhinohornom. Frend doktor mi je davno objasnio da sirupi za kašalj ne djeluju - i vjerujem mu.
    Kupijemo aspirin c i kafetin. I lijekove za astmu. Kuc, kuc.

mi otprilike znamo kada su nam veći troškovi tijekom godine. Jedan ljetni veliki trošak - promjena 3 prozora u stanu nas je totalno izbacila iz takta i još se nismo vratili u normalu. Nemamo kuverte, ali zapisujemo veće troškove. Ja pak uzimam sav propagandni materijal i kupujem u dućanu u kojem mi je artikal najjeftiniji. Srećom, gotovo svi dućani su mi na putu od posla do kuće ( idem pješice ili tramvajem)

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ovaj vikend je u dm u Areni bilo izmedju ostalog 50% na SVE niveine proizvode. Obozavamo niveu i sad smo mirni sigurno 3 mj. Inace pratim i kozmo srijede kad bude 30%. I moram priznati da se osjeti na dzepu.
    Vezano za voznju autom - samo nuzno. Imam pokaz i koristim javni prijevoz.
    Zadnja 2 mjeseca smo dosta ustedjeli i na kupovini voca. Dobili sa sela kruske, jabuke, sljive, grozdje, nedavno i malo limuna. Cak i susene smokve

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Joj apoteka - ja ih se klonim. Odrasla sma na onoj - skupo ko u apoteci.

mi svi noseve čistimo rhinohornom. Frend doktor mi je davno objasnio da sirupi za kašalj ne djeluju - i vjerujem mu.
    Kupijemo aspirin c i kafetin. I lijekove za astmu. Kuc, kuc.
    Nevezano uz stednju, ali jesi probala nesto drugo a da nije cafetin? Meni je ibuprofen bio otkrice nakon kojeg sam se napokon "skinula" s kafetina. Kafetin je kolko znam dosta opasan u smislu da izaziva ovisnost i bolje ga je izbjegavati (ja ga imam doma za 1x godisnje kad me copi takva glavobolja da ni 400mg neofen ne pomaze)

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mene ova tema baca u crnjak...mi za sada imamo ok mj. primanja, iako je mm na roditeljskom. puni smo kredita za stan i auto, ali i stedimo (u banku, ne u čarapu) oko 2000 kn mjesecno. za sad uopce ne stedim na hrani... ali uskoro krece stopirani kredit, pa cu valjda bolje iscitavat ovu temu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    jedino da ga prokuhaš
    Znam. Našla sam link samo za ilustraciju. Kuham malu količinu, koliko stane u bocu od Pago soka. Držim u frižideru, maksimalno tjedan dana, ali obično se potroši prije.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja bi te vaše apoteke u kojima kupujete tolike količine OTC lijekova probala zamijeniti iherbom ili nečim sličnim, mislim da ćete tako dosta uštedjeti na OTCu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    jedino da ga prokuhaš
    Eh, krivo sam pročitala, ti si mislila na more. Prokuhala u mikrovalnoj, da li je to ok?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja se ne bi nikad, nikad, igrala s takvim stvarima, jer sam puno puta vidjela kako lijepo plivaju plijesni u steriliziranoj demineraliziranoj vodi. no to mozemo nazvati i profesionalnom deformacijom. nadam se da sam u krivu.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 04.11.2013. at 08:53

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne znam zašto ne kupiti fiziološku od litre, to nije neki izdatak u odnosu na npr. sterimar.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam zašto ne kupiti fiziološku od litre, to nije neki izdatak u odnosu na npr. sterimar.
    E baš dobro pitanje. Ja sam mlađem od rođenja kupovala fiziološku na litre (odnosno politre) i moja pedijatrica je bila OK s tim, a onda mi je jedan drugi pedijatar rekao da sprej drugačije djeluje jer se bolje rasprši pa se kao zavuče u sve porice u nosu i da barem kombiniram litrenku i sprej.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja kupim fiziološku u spreju u gradskoj ljekarni...njihovo punjenje...pa kad potrošim dopunjavam politrom fiziološke
    i stvarno je super ta šprickica!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •