Stranica 23 od 24 PrviPrvi ... 1321222324 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 1151

Tema: Kako biti štedljiva i uspješna domaćica?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni fiziološka nikad nije bila efikasna kao sterimar/aquamaris, nikad ne bi tako dobro otopila šmrklje..

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja ne bih nikad špricala ustajalo more u nos. Čak i ovaj doma AquaMaris i slično ako stoji otvoren dulje od mjesec dana bacim.
    Jednom dok je mali bio beba kupili smo fiziološku otopinu (kapi) i kako ih uopće nismo koristili sjetim se ja njih nakon nekoliko mjeseci i ukapam mu jednu kap. Nakon toga skužim da pliva plijesan u kapima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa koliko dugo ta fiziološka može stajati? Mi to odmah nakon bolesti hitimo.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ima neki rok trajanja.
    A šta se tu ima pokvariti, slano je?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mislim da je caka u količini otopljene soli, meni su savjetovali na Srebrnjaku da kada je gadnije začepljenje da koristim više soli u rinohornu.
    Obije ga koriste od 2,5 godine.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kupite rinohorn!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Što se tiče štednje otvorila sam cool račun na dijete i trajni nalog sa svojeg računa 100 kn i s MM računa 200 kn i time taman uštedimo za registraciju.
    Tih 300 kn ni ne osjetimo, iliti da ih imamo sigurno bismo ih potrošili bezveze.

Sad sam npr. u problemu, trebam doma novi kompjuter. Imamo laptop koji je 100 godina star, pokvaren, preslab,... uglavnom ne zadovoljava naše potrebe nimalo.
    I sad mi je to bome veliki izdatak u krivom trenutku.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja imam osjećaj da se to zamuti kad stoji a otvoreno je. Imam ju sad za psu čistiti oči pa mi ne izgleda baš dobro.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa koliko dugo ta fiziološka može stajati? Mi to odmah nakon bolesti hitimo.
    Ova moja pljesniva je bila neotvorena, pa sam očekivala da može stajati.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nama fiziološka zapravo nikad ni ne stoji jer je barem jedno dnevno uvijek u upotrebi (za manjega, stariji po potrebi dobije sprej).
    Izgleda potpuno čisto - izvlačimo je samo špricom kroz iglu - možda se zamuti ako se nečim onečisti?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Nama fiziološka zapravo nikad ni ne stoji jer je barem jedno dnevno uvijek u upotrebi (za manjega, stariji po potrebi dobije sprej).
    Izgleda potpuno čisto - izvlačimo je samo špricom kroz iglu - možda se zamuti ako se nečim onečisti?
    da i meni je duuugo stajala u frižideru otvorena i bila je skroz bistra
    i ja vadim čistom iglom svaki put

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kako čistom iglom, svaki put drugom?

I mi vadimo iglom pa mi se opet ne sviđa kad dugo stoji - ali ne držimo u frižideru.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ne, zabodem iglu i ona ostaje dok se boca na potroši osim ako je neki smotanko slučajno ne izvuče.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupite rhinohorn, i ja kažem. On definitivno čisti najbolje nos. i nije neugodan kao sprejevi za nos.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

definitivno se više isplati kupiti inhalator i inhalirati ih fiziloškom nego kupovati sterimar, barem meni.
    Inače brdo love ostavim u ljekarni ali za kozmetik, ne svoju nego od starijeg. Bure bez dna, taman nekako prihvatimo da mu paše jedino mlijeko za tijelo od 150 kn kad se pojavi problem na usnicama, i suhe i suhe pa "kupimo " treba kupti labelo od 52 kn.
    I još dermatologica komentira kako mu je to zgodno za u torbu pa u školu nositi, moš mislit pa da ga izgubi..to se maže doma u kontoliranim uvjetima.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Što je rhinohorn, gdje se kupuje, u apoteci i koja mu je cijena?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

imaš ga u bilo kojoj apoteci dođe oko 90 kn, u večini biljnih apoteka i recimo nekih običnih privatnih može se doobiti i popust na gotovinu, treba samo pitati, neki daju neki ne.

Filos daje, isto daje Kuharič kod Doma sportova. U dm recimo Antunović, Tomičeva, Borovje (?) ima lijekova bezreceptnih za kupiti , pa još ak imate 15 % ispada puno jeftinije, a opet štedite za novu porciju

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    imaš ga u bilo kojoj apoteci dođe oko 90 kn, u večini biljnih apoteka i recimo nekih običnih privatnih može se doobiti i popust na gotovinu, treba samo pitati, neki daju neki ne.

Filos daje, isto daje Kuharič kod Doma sportova. U dm recimo Antunović, Tomičeva, Borovje (?) ima lijekova bezreceptnih za kupiti , pa još ak imate 15 % ispada puno jeftinije, a opet štedite za novu porciju
    Evo linka za dm-ove ljekarne: http://www.dm-drogeriemarkt.hr/hr_homepage/otc/

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    definitivno se više isplati kupiti inhalator i inhalirati ih fiziloškom nego kupovati sterimar, barem meni.
    Inače brdo love ostavim u ljekarni ali za kozmetik, ne svoju nego od starijeg. Bure bez dna, taman nekako prihvatimo da mu paše jedino mlijeko za tijelo od 150 kn kad se pojavi problem na usnicama, i suhe i suhe pa "kupimo " treba kupti labelo od 52 kn.
    I još dermatologica komentira kako mu je to zgodno za u torbu pa u školu nositi, moš mislit pa da ga izgubi..to se maže doma u kontoliranim uvjetima.
    zimi imam suhe usnice - i ono što mogu sigurno reći - što više mažem labellom više ga trebam. Ispada da je puno bolje bez njega. ne znam kojih ti problema ima dijete, ali ja sam ostavila brdo love jer su mi e dijete imalo dermatitis.
    To je prošlo, ali drugo dijete ima problema- jedna krema - koju još i iuzdijelim jer nema dugi rok trajanja rješaa nam sve probleme.
    Kozmetilka je isto svojevrsna "ovisnost". Treba ju pažljivo dozirati, a mislim da malo treba izbaciti i agresivne šampone/sapune/ kupke kojima smo svi skloni.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sve to u stiku zovem labelo. Do sada je usnice tu i tamo namazao melemom i sve pet bilo ali ova jesen je strašna bila, istina pomogao mu je taj stik od 50 kn.
    Stvarno nastojimo umjereno koristit kozmetiku, kupke i šampone ne koristi osim tu i tmo sapuna od kozjeg mlijeka i šampona za kosu, pravimo kupke od gline i zobi.
    Probamo svašta.
    Al eto, paše mu jedino to mlijeko i uz njega mu koža bude katastrofa a bez njega još gore. Da nisam napisala da ima dermatitis.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

...neznan ali mi ne koristimo bas toliko cesto ljekarnu ..cca 200-ak kn godisnje..nemamo bas problema...jedna bitna stvka koje sam se rjesila fala Bogu je Amex i Diners...ZLO...svatila san da sve jedno vrime provlacila na njih i uvik racun cca 2000-3000 kn a nema pojma di bi se skupilo i tako sljedeci misec ponovo a para u džepu ni na vidiku ..sve san makla to... imam usparano i normalno da nedaj boze nesto crkne ...ja iskesin i to je to...slazen se da je puuunop lakse kupit stvari na rate ...al se bome i razno raznih rata skupi...
    sto se tice kozmetike ...aaaaa....bili smo se selili van drzave jedno vrime ...tek san tada vidila koliko nepotrebnih bocica kojekave kozmetike imam ..i sminke ...koje je vise propalo nego se koristlo ...nevjerovatno ....dala san sigurno jedno neseser ne koristene sminke rodice...STRASNO .....sada (kako volim skupu sminku ) odem ja lipo do Irisa-douglas i naden koja mi triba marka pa nijansu i onda na web i kupim je priko neta za ponekad 50% jeftinije ( govorin o Chanel,Dior itd) i imam samo 2-3 mini palete od 4 nijanse i meni dosta

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ja pak uzimam sav propagandni materijal i kupujem u dućanu u kojem mi je artikal najjeftiniji. Srećom, gotovo svi dućani su mi na putu od posla do kuće ( idem pješice ili tramvajem)
    ovo sve i ja, samo me bilo sram napisati. stalno je negdje nešto sniženo i ako kupim samo to po što sam došla, isplati se. i ako idem usput s posla, tramvajem

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene nije sram.
    jednom sam bila u posjeti frendovima u americi - e bome su oni umrli od srama kada sam ja sve kupobne izrezivala i s njima išla u dućan po popuste. kaj te ima biti sram - kod nas su definitivno cijene previsoke. svaki put se iznenadim kada dođem u sloveniju ili austriju i kupim malo špeceraja. Ma gotovo sve je jeftinije.

Da imam više vremena i na placu bih uštedila - samo se uvijek žurim., pa ne pregledam sve. A i bolej je kupovati npr srijedom i četvrtkom, nego petkom i subotom. To su najskuplji dani. Isto vrijedi i za različito doba dana.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja skoro nista ne trosim u apoteci. Kupim par puta godisnje nesto protiv bolova i to je to. Zadnje sam kupila tubu synopena jer je mali imao jaku reakciju na ubod komarca no dok sam ja kupila proslo je pa nisam ni otvorila na kraju. Fiziolosku sam kupila pol litre kad se junior rodio i sad dvije godine kasnije jos uvijek nisam potrosila, mislim bi trebala baciti ostatak

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ne trošim miljune u apoteci , ali npr. kćer ima grozne prištiće po licu s tenzijom pogoršanja
    pa smo otišli privatnoj dermatologici ( jer se na državnu čekalo mjesecima ) i potrošili
    samo na pregled + preparate koje je prepisala 800 kn... pa je mužu zatrebao voltaren gel a meni nešto za herpes i
    eto taj mjesec ode 1000 neplaniranih kuna

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene isto nije sram kupovati na popustu. Bilo bi me sram da kupujem po punoj cijeni, ne dam im da od mene rade bedaka.
    Naravno da to ne vrijedi za sve artikle, neki na žalost nikad nisu na sniženju. Ali ne vidim zašto neki artikal koji je danas 30% snižen a sutra će mu cijena biti kao prije sniženja, ne bih kupila danas ako mi taj artikl treba i ako ga inače kupujem (e onda ću kupiti i dva... ma i tri )
    I, srećom, nisam trendy freak pa da moram imati isključivo ovosezonsku kolekciju. Volim kvalitetne stvari (to na žalost budu i skuplje stvari), cipele prije svega, i tu ću mrtvo 'ladno pričekati da počnu sniženja. I definitivno ću radije kupiti prošlosezonske klasične kožne gležnjače na popustu od 60% nego iste te novce dati za npr. ovosezonsku 'umjetnu kožu' bež boje sa zakovicama. Zapravo, ove umjetne mi ne mogu toliko sniziti da bih ja došla u napast ih kupiti.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, sebi rijetko kupujem odjeću jer stalno moram oblačiti djecu. I uopžće ne ulazim u dućane dok ne vidim -60% ili -70%. I tada kupim ali samo ako mi se nešto stvarno svidi i treba mi. I da je sastav materijala dobar (to je sve teže naći). Neki dan sam ponukana time što me kći žicala kariranu košulju- ipopela se na lojtre i izvukla svoje stare karirane košulje - točno se sjećam kako sam ih kupila 1985 - izgldejau kao nove. na poslu mi nisu vjerobvali kada sam im rekla otkuda su mi.

I ja se držim one-nisam dovoljno bogata da kupujem jeftino - tako da radije kupim nešto kvalitetnije, ali na sniženju.

Mislim da na hranu manje trošim otkada sam prestala ići u veliki špeceraj - ovako kada je nešto na sniženju u malom dućanu usput, kupim možda dva komada i ne kupim nešto 3+1, pa nekakva akcija, pa prezentacija - pa sve to doma negdje spremim jer je velika količina, pa prođe rok trajanja i na kraju završi u smeću

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nama najveci dio odlazi za kojekakve nazovimo ih neplanirane troskove.. to je zato sto ih nikako ne mogu toliko dobro predvidjeti pa mi uvijek na kraju mjeseca fali.. bez obzira na excel tipa
    , sad moram kupiti gleznjace za starijeg (mladji naslijedjuje). znamo dobiti poneki kokmad robe i obuce, ali ugl moramo kupiti. gdje kupujete te djecje cipele? a da su kvalitetne, nepromocive i jeftine?
    in
    ace, nas je spasilo vodjenje domacinstva po excelici. sve se isplanira (osim ovih vanrednih situacija ) i kupujemo samo sto nam je potrebno. nema vise ni velikih shoppinga.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

u lidlu su mi najjeftinije nepromočive, samo treba ih uvrebati

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

u Lidlu uspijem naći one jeftinije majice, neki puta i traperice, ali cizme/gleznjace no way. Ili ih premalo dodje ili ovi moji iz kvarta se polakomili za obućom.

I još nešto, gdje imate otvorenu štednju? (ako je imate uopće u ova vremena) Mi smo imali u VBu (sad serbank) bee-free račun i tamo bi skupljali za ove veće stvari, tipa registraciju i dizali kad god bi poželjeli. Kmt je bila 2,5%. Sada su najavili da će spustiti kamatu na čini mi se 2% od siječnja (kod muža je obavijest) pa se mislimo otvoriti takvu vrstu otvorene štednje u Zabu, gdje su nam svi ostali računi.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ti je kamata najveca na djecju stednju (oko 4,5%)
    s tim da mozes mjesecno podici max 10.000 kn

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Definitivno djecja stednja. Nama krajem godine sjedaju kamate. Jedva cekam.
    Jos sam danas piknula kozne cizme ( za mene ) za 100 kn. Ni sama ne vjerujem!
    Pa nek netko kaze da nisam stedljiva

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kakve su čizme

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da ti je kamata najveca na djecju stednju (oko 4,5%)
    s tim da mozes mjesecno podici max 10.000 kn
    zar nije bilo price da ako je djecja stednja, a ustedjevina preko 10.000 moras u czss po potvrdu? a mozda to jos uvijek vrijedi?

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Anastasia 30 prvotno napisa Vidi poruku
    Definitivno djecja stednja. Nama krajem godine sjedaju kamate. Jedva cekam.
    Jos sam danas piknula kozne cizme ( za mene ) za 100 kn. Ni sama ne vjerujem!
    Pa nek netko kaze da nisam stedljiva
    di si piknula?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zaba (Pčelica), Splitska( zeko zvecko), hypo ( limač štednja) sve imaju 4.5 za dječju

Kockica ( HPb) ima 4 ( čini mi se)

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u czss moraš ako dižeš sa dječje štednje više od 10 tis kn, a ne ako na njoj imaš više od toga

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

10.000 kuna ili 1000 kuna?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da je u hpb-u 700 kn ili 900kn (ugl. manje od 1000)

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja bi čizme, di ima???

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa Vidi poruku
    10.000 kuna ili 1000 kuna?
    10.000,00 Kn. Bilo je neko vrijeme 900,00 Kn mjesečno, ali je promijenjeno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je u hpb-u 700 kn ili 900kn (ugl. manje od 1000)
    nisi bila dugo ili nemaju pojma

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ozujak prvotno napisa Vidi poruku
    zar nije bilo price da ako je djecja stednja, a ustedjevina preko 10.000 moras u czss po potvrdu? a mozda to jos uvijek vrijedi?
    ne
    postoji vjerojatno neki limit koji mozes imati na djecjoj stednji (ne mozes milijun eur.a drzati tamo)
    ali za isplate vrijedi ovako kako sam napisala
    mjesecno mozes podici max. 10.000 kuna
    za sve iznad toga treba potvrda czss

prije par dana sam bila u Zabi, i tako mi je receno
    a vrijedi mislim i za druge banke

i djecja stednja je do navrsene 16. godine
    Posljednje uređivanje od emily : 07.11.2013. at 11:49 Razlog: zaboravila sam nesto napisati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    10.000,00 Kn. Bilo je neko vrijeme 900,00 Kn mjesečno, ali je promijenjeno.
    E, fala ti ko sestri na ovoj informaciji... Sad će moji klinci sve svoje zalihe opet odnijeti u Pčelicu. Kad ih imaju doma, to Bog dragi ne zna gdje je i koliko ima (osim njih - imaju namjenske koverte na kojima piše za kaj se skuplja).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

peterlin a gdje si ti bila zadnju godinu dana da to ne znaš?

inače ima limit sad kolki je za svaku ne znam , ali zeko zvecko ima kamate od 4.% do iznosa od 100 000, kuna, a iznad je nekih 0.2% ( ili slična cifra) bar tak piše na letku. Pčelicu imaju staru tak da ne znam jel se tu kaj mjenjalo

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Super, hvala! Otvaramo pčelicu i za drugog malenog i paralelno ćemo tamo skupljati novce!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    peterlin a gdje si ti bila zadnju godinu dana da to ne znaš?

inače ima limit sad kolki je za svaku ne znam , ali zeko zvecko ima kamate od 4.% do iznosa od 100 000, kuna, a iznad je nekih 0.2% ( ili slična cifra) bar tak piše na letku. Pčelicu imaju staru tak da ne znam jel se tu kaj mjenjalo
    Dečki su si kupili laptope lani pa su se njihovi fondovi ispraznili, nije me zanimalo. E, sad se već to ponovno napunilo. Budem malo pronjušila, čisto da znam.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Ozujak prvotno napisa Vidi poruku
    Super, hvala! Otvaramo pčelicu i za drugog malenog i paralelno ćemo tamo skupljati novce!
    Meni je hypo bolja jer ima nagrade a ista stvar.

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da, ova hypo limac stednja mi se cini puno bolji izbor nego pcelica.. http://www.hypo-alpe-adria.hr/home.nsf/id/148 super! moram se raspitati i za naknade obzirom da smo u zabi. i fora je sto imaju i nekakav bon.. u slucaju da baka i deda pozele uplatiti sto..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima i pčelica take neke bonove, a i mogu sami otić u banku s papiričem na kojem je broj računa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •