-
Mi smo naše uspavljivanje rješavali kad je cura bila mlađa pa ne mogu dati konkretan "isprobani" savjet za tvoj slučaj jer velika je razlika da li dijete ima par mjeseci, godinu ili tri godine. Po mom iskustvu čak i ako u nekoj fazi uspavljivanje i spavanje super funkcionira može opet doći do poteškoća kad dijete bude nešto veće i npr. savlada neku novu vještinu i slično (kod nas je to recimo bilo kad je cura naučila sama ustajati na nogice u krevetu pa je to cijelu noć htjela vježbati
).
Uglavnom htjela sam ti reći da su nama pomogle knjige od Elizabeth Pantley (The No-Cry Sleep Solution), s tim da smo mi koristili njenu knjigu koja je za bebe a vama bi vjerojatno bolje odgovarala ona za malo veću djecu ("toddlers and preschoolers"). Knjiga za bebe je prevedena i na hrvatski a ove ostale (mi smo koristili i knjigu za dnevna spavanja, isto nam je puno pomogla) možeš naručiti preko Amazona (cijena je 10-15 USD).
Autorica je knjige napisala na temelju iskustva sa svojom djecom a i sa brojnim obiteljima iz cijelog svijeta od kojih dobiva povratnu informaciju vezano za njene savjete. Od brojnih savjeta koje nađeš u knjizi možeš odabrati one koji tebi i tvojoj obitelji odgovaraju.
U svakom slučaju koji god način odabereš treba biti uporan i promjena se vjerojatno neće desiti preko noći, ali koliko čujem općenito je vrlo rijetko uspavljivanje djeteta riješeno nekom magijom u dan-dva (ne bih te naravno htjela obeshrabriti nego mislim da je bolje imati realna očekivanja). Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma