Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: omekšivači

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno omekšivači

Koje omekšivače za veš koristite i kako ste zadovoljne. Ja sam isprobala već hrpu njih i dok je veš mokar osjeti se miris a kasnije se u sušenju izgubi. Postoji neki trik za dugotrajan miris?!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pocela sam ih nakon 5,5 godina koristiti i bas sam zajedno s balerinom uzivala dok nisam shvatila da mi BC suze roni i kise cijelo ljeto bas od njih.

pa sam se sad vratila octu i etericnom ulju. trenutno sam na metvici i mjesavini citrusa.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Znači u onu posudicu za omekšivač staviš eterično ulje. Koliko kapi ili ga treba nekako razrijediti

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u onu posudicu stavi ocat alkoholni i par kapi etericnog ulja. miris octa ode, ostane misris ulja.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Uvijek vjerna Lenoru i uvijek se dugo osjeti miris

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Uvijek vjerna Lenoru i uvijek se dugo osjeti miris
    mmmm, pogotovo onaj sa microkapsulama....

Al ja imam jedan drugi problem, sa ručnicima - operem, omekšam, odmah na zrak na sušenje, a kad ih čiste smočimo, oni - smrde! Zakaj!?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

probala sam ih valjda sve koji postoje na tržištu, par puta mi bude savršen miris na robi, dugo ga osjetim a onda ništa, pa promijenim...i tako godinama dok nisam skužila da zapravo nepotrebno bacam lovu kad se svejedno svi mirišemo svojim mirisima i onda je nebitno kakav je omekšivač i kako miriši jer se sve to skupa pomiješa ...Prešla na ocat i prezadovoljna sam. Roba mi miriši na svježinu, prašak za veš.Samo je stvar da te klikna u glavi to i da shvatiš da ti omekšivač zapravo ne treba.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    Samo je stvar da te klikna u glavi to i da shvatiš da ti omekšivač zapravo ne treba.
    ili pak prisile, kao u mom slucaju

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj bilbo7 prvotno napisa Vidi poruku

Al ja imam jedan drugi problem, sa ručnicima - operem, omekšam, odmah na zrak na sušenje, a kad ih čiste smočimo, oni - smrde! Zakaj!?
    Meni se to isto zna dogoditi npr. ako djeca ujutro bace ručnike u lavabo pa ostanu nerašireni i mokri dulje vremena. Kupaonica mi se relativno loše provjetrava i to se dogodi. Bolje smo sreće s tanjim ručnicima, s debelima nisam oduševljena baš zbog ovoga. Ne bih rekla da je samo do omekšivača (ja ga ne stavljam redovito, tu i tamo stavim) jer se isto događa i sa i bez njega.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Meni je omekšivač Frosch otkrovenje. Otkad njega koristim konačno imam veš koji je mekan i miriše.
    (Ovo kao sa reklame... )

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Meni je omekšivač Frosch otkrovenje. Otkad njega koristim konačno imam veš koji je mekan i miriše.
    (Ovo kao sa reklame... )

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja imam drugi problem, tražim omekšivač bez mirisa jer mi je grozno kad se roba jako osjeti na te kemijske užase. Prije par tjedana odustala od traženja i prebacila se na ocat.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ovaj je bio, eko i tako to

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Frosch mi je ok. Nekako prirodnije miriše...

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja nakon godina upotebe razno raznih omeksivaca, otkrila na Rodinom forumu onaj recept od majstora sa sodabikarbonom, octom i etericnim uljem. I necu ga mjenjati! Meni je super

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja uopće ne koristim...već godinama, čak niti ne sušim u sušilici i veš mi je dovoljno mekan. ne vidim mu svrhu, a pogotovo ne mirisnu, s obzirom na to da ionako koristim parfeme....

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    ja nakon godina upotebe razno raznih omeksivaca, otkrila na Rodinom forumu onaj recept od majstora sa sodabikarbonom, octom i etericnim uljem. I necu ga mjenjati! Meni je super
    kako to ide? Može li se nešto zamiješati i uliti u bocu pa ga tako koristiti a ne svaki put sve ispočetka?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ni mi ne koristimo omekšivače
    ne vidim im svrhu

ako se veš suši na zraku onda je i onako bezmirisan i tvrd, sa ili bez omekšivača
    ako se suši u sušilici onda je i onako mekan, a može biti mirišljav (sa) ili ne mirišljav (bez omekšivača)

ako mi je baš do mirisa, onda ubacim u sušilicu (ili u ormar) krpicu nakapanu eteričnim uljem i sve super miriše (ali i to je rijetkoooooooo)

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ako se veš suši na zraku onda je i onako bezmirisan i tvrd, sa ili bez omekšivača
    ako se suši u sušilici onda je i onako mekan, a može biti mirišljav (sa) ili ne mirišljav (bez omekšivača)
    i kod mene tako...
    Ne koristim uopće omekšivač, ne volim kad mi odjeća ima miris po omekšivaču

bilbo7 prvotno napisa
    Meni se to znalo dogotiti tamo gdje sam prije živjela i prala sam Vosenove-isto deblje ručnike na 60°C.
    Otkako sam se preselila počela sam ih prati na 90°C i to mi se više ne događa.
    Ali ne znam sad da li je zbog prostorije ili pranja, iako mislim da je zbog pranja.
    Pošto se ručnici staalno vrte na 90°C s vremenom su odvrtjeli svoje, tj. kvaliteta bi valjda opstala samo na 60°C kako je pisalo na njima.
    Žali Bože para...

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam drugi problem, tražim omekšivač bez mirisa jer mi je grozno kad se roba jako osjeti na te kemijske užase. Prije par tjedana odustala od traženja i prebacila se na ocat.
    Ima bezmiisni - muelleru, ona njihova marka.

Inače, ja ne koristim omekšivač isto već duže vrijeme, niti mi nešto posebno fali.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Lenor iz Mullera! Miriši mjesecima!

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ornel Milano - meni miriši fenomenalno...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ornel Paris i Milano su mirišljavi ...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedino je fora sa omeksivacima da su nezdravi. sva ta kemija koja ostane na odjeci kroz nosenje se kroz kozu apsorbira u tijelo. procitajte sastav omeksivaca pa si razmislite da li vam treba.

uzas mi je ideja da roba sa omeksivacem mirisi mjesecima. pa koja je to kemija u igri i koj je to otrov (da, da, znam ali fino mirisi....)

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Slažem se, omekšivači su nepotrebna kemija s preintenzivnim, nepodnošljivim mirisima. Koristim samo ocat s eteričnim uljima, a kad djeca dobiju robicu od nekog tko koristi omekšivače, ponovo peremo jer nas guše ti mirisi.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kako stavite ocat? pomjesate ga s malo vode?
    sto on nije agresivan za onu plasticne odjelke masine u koje se stavljaju prasak i omeksivac?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nije agresivan, ne miješam ga s vodom.Stavim ga u odjeljak za omekšivač cca 1/4 - 1/2 odjeljka (koliko mi pobjegne, odokativnom metodom)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je roba sa omekšivačem mekša, a miris brzo nestane. Ne koristim omekšivač baš često, nego tu i tamo, a za Leinu robu uopće ne. Ocat mi užasno smrdi, nisam doduše probala stavljati ga u mašinu ali sam probala pranje sa octom (npr. kade) i to je strava koliko mi to smrdi.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ni ja ne mogu čistiti s octom jer mi smeta taj miris, al u mašinu kad staviš roba se ne osjeti na njega, miriši na prašak

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    ni ja ne mogu čistiti s octom jer mi smeta taj miris, al u mašinu kad staviš roba se ne osjeti na njega, miriši na prašak
    moja roba ne miriši ni na prašak, nego na...ništa, na zrak valjda, šta ja znam
    ne volim agresivne mirise, pa bio to omekšivač, prašak, tekući deterdžent (neki tekući mirišu jače od omekšivaa - meni se od toga povrača, doslovno)
    zato perem s malo deterdženta i nula omekšivača i veš mi je super
    a potrošim značajno manje love

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

svaka vam čast ali ja ne mogu zamislit da veš perem octom... ja jednostavno volim mirise i volim dok mi veš dugo miriši. Nemrem bez omekšivača isto kao ni bez parfema izaći iz stana. Probala sam onaj neki balzam iz DM-a ali mi užasno smrdi veš.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mullerov omekšivać s jasminom. Jedini od kojeg me ne boli glava . Meni inače svi mirisi smetaju ali taj mi je ok.

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Preselili smo u svoj stan i tu kreće "veselje" po vešu. Nema nikakvog mirisa, stavila ja malo omekšivača ili puno. I, dobila neki dan majicu miriši, mekana, pitam tetu s čim ju je oprala, normalni Ornel omekšivač, ALI, ona uz prašak stavlja neki prašak iz DM-a koji omekšava vodu. Svekrva ima užasno mekanu vodu i veš joj miriši dugo, možda je do vode. Planiram kupiti prašak pa isprobati.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    moja roba ne miriši ni na prašak, nego na...ništa, na zrak valjda, šta ja znam
    ne volim agresivne mirise, pa bio to omekšivač, prašak, tekući deterdžent (neki tekući mirišu jače od omekšivaa - meni se od toga povrača, doslovno)
    zato perem s malo deterdženta i nula omekšivača i veš mi je super
    a potrošim značajno manje love
    točno ovako i ja radim
    kad stavim omekšivać (bilo koji) sama sebi smrdim, doslovno....

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja ne koristim omekšivač otkad se D rodila i uopće mi ne fali.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Prije sam koristila Ornel jasmin ili Paris,ali otkad sam probala neki rozi iz DM-a uzimam samo njega. Miris mi i tako i tako izađe iz svakog,
    ali ih koristim zbog mekoće. 1,5 l košta 10 kn, naspram onih s popularnim imena.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja volim da mi roba miriše ali baš i ne postižem to Ali ću probati ovo s octom i eteričnim.
    Posljednje uređivanje od hada : 27.01.2012. at 15:07

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meni mirisi samo kad koristim onaj kupljen u Njemackoj
    ili kad ga stavim previse
    ili kad uz prasak koristim ocat ili sodu-bikarbonu

prestrasno
    odustajem od njih i prepisujem recept s etericnim uljima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor