imam troje klinaca i naravno nema sanse da sam ijednog uspijela upisat u vrtic jer ;nema mjesta;svaki puta takav odgovor vise sam odustala
imam troje klinaca i naravno nema sanse da sam ijednog uspijela upisat u vrtic jer ;nema mjesta;svaki puta takav odgovor vise sam odustala
u prvom mjesecu ih se niti n e može upisati nigdje
i ja imam troje djece i sve sam uspjela upisati u vrtić
ja ne vjerujem u takve priče
ukoliko nema mjesta u vašem vrtiću, onda vjerojatno više roditelja ima više bodova od vas
tražite drugi vrtić
Ovisi u kojem dijelu grada.
U nekima vjerojatno nikako.
Da bi dijete upisala u gradski vrtić (pišem za Zagreb) treba se pridržavati pravila igre. Oni negdje u svibnju imaju upisni rok. Ispuniš zahtjev, doneseš sve pripadajuće dokumente i čekaš. Kao i svi ostali. Neki ljudi imaju prednost (braniteljske obitelji i sl., ne pamtim više detalje) ali većini na pamet ne padaju ni veze ni koverte, nego sve ide redovnim putem. Ponekad ne dobiješ baš ono što želiš pa budeš na listi čekanja ili ne dobiješ željeni objekt, ali ako kreneš na vrijeme i dobro informirana, ide sve to kako treba. Istina, moji su već davno izašli iz vrtića, ali u susjedstvu ima puno klinaca koji su još u tom žrvnju.
Vidi ovdje će biti objavljeno kad kreću upisi i koji dokumenti sve trebaju. Sigurno ima nešto slično za sve vrtiće, ne samo zagrebačke: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508
Sad nema toga, jer nije vrijeme. Zaviri ponovno sredinom travnja. Lani su jako kasnili zbog natezanja s Bandićem. Pitaj u vrtiću koji te zanima - reći će ti sve detalje.
Izvan upisnog roka možeš se upisati samo ako u vrtiću ima mjesta, a takvih je u Zagrebu izuzetno malo. Kod privatnih je drugačije, ali i oni traže određenu razinu dokumentacije.
Eh, da... Ako je troje djece u istom gradskom vrtiću, drugo ima 25% popusta, a treće ide besplatno, s tim da nema beneficije najmlađe dijete, nego najstarije, koje će najkraće biti u vrtiću. Bar je tako bilo pred koju godinu... Sad treba ipak pitati, stvari se mijenjaju. Za detalje obrati se Gradskom uredu za obrazovanje i šport, zaduženom za predškolski odgoj.
Mi smo klince bez problema upisali u vrić u koji ne spadamo po mjestu stanovanja,
jer u našem mjesta nije bilo...
Ali zato plaćamo punu cijenu, to je za dvoje klinaca 2.606,00kn
Nije Zagreb...
Poštivati proceduru i pisati žalbu ako vas prvi put nema na popisu.
Treba vidjeti i koji su uvjeti. Ako niste zaposleni onda su i šanse manje.
ja vjerujem...
zbog takvih "pustih" prica moje djete ide sada samo u predskolsku jer sam ju pokusavala 3godine upisati u pazi sada: -3VRTICA- i u ni jednom nije upala jer ja ne radim...nisam ni imala mogucnosti poceti jer mi nije imao tko cuvati dijete a nisam mogla placati tetu cuvalicu...manju necu ni pokusavati upisati ...
naravno da nisi mogla upisati dijete jer nisi zaposlena, prednost imaju zaposleni roditelji, pa ne može tebi netko na riječ vjerovati da tražiš posao i da ćeš se možda zaposliti
ti dolaziš u obzir tek ako ima mjesta kad se upišu oni koji imaju prednost
papirnato je tako, rješavanje životnih situacija izvan toga je nešto drugo
Kad je moja frendica upisivala klince u vrtić (isto 3) naravno po redovnoj proceduri, s tim da se preselila iz Dalmacije tu, rekli su joj da oni spadaju u prioritete, jer po njihovom pravilu (uz branitlje i ostalo) prioritet imaju obitelji koje upisuju 3 i više djece u vrtić. I dobila je vrtić bez problema, pa provjeri dal je i kod vas tako
ma sve je to u redu ali kako oni roditelji koji bi htjeli ici raditi a nemaju kuda sa dijecom? i prema njima nije u redu...
tada smo cupali jedva kraj s krajem i zaista sam htjela ici raditi a kako?
ah, puno toga nije u redu
snalaze se ljudi na sve moguće i nemoguće načine
raspitaj se da li netko privatno kod sebe čuva djecu ( ne propagiram čuvanje djece na crno ), kod nas ima par takvih žena, više je novaca, ali to neka ti bude privremeno i ako imaš posao na vidiku
pa izdržiš nekako par mjeseci, ipak ćeš dobiti plaću, pa ćeš nekako pokrpati dug
nije ovo instant rješenje i ne vjerujem da se toga nisi sjetila