poz, čula sam da se kod nas ima pravo(roditelj sa 4 djece) dobivati plaću, a država plaća doprinose, da li je to istina?
poz, čula sam da se kod nas ima pravo(roditelj sa 4 djece) dobivati plaću, a država plaća doprinose, da li je to istina?
kod nas u slavoniji ( necu govoriti koji grad konkretno) ima neka fora da majka 4 djece koja su mlada od 8 godina ima pravo ostvariti mirovinu.... minimalnu naravno (nekih 2200 kn)... nisam se raspitivala dodatno.... :/
Bilo nekada, moja mama je to pravo koristila nekih godinu dana dok nisu ukinuli, ali davno je to bilo, prije nekih 14 - 15 god
kod nas to jos traje koliko sam upućena.... starija kolegica ce sad roditi 4 djete i rekli su joj da ima pravo na to... :/ ali samo ako su djeca mlada od 8 godina....
ribica hajde daj link da se provjeri, ali kolko ja znam to ne hoda. i jel svi moraju bit mlađi od 8 ?
Ja mislim da se to krivo tumači status roditelja djeteta s posebnim potrebama. Ne vjerujem da je moguće biti "profesionalni" roditelj.
ja cu provjeriti jos ovu informaciju ,pa napisem ovdje kako to ide kod nas....
kolko je onda vas to bilo i kolko je bil najstariji.
ja znam priču da se o tome pričalo pred 30 i malo kusur godina, moja mama je bila kandidat za to uvijet godina klinaca nije bio, važno je bilo da ih je prek 4, ali to nije prošlo.
Inače moja sestra u jednom momentu je imala i 5 klinaca do 8 godina, i ništa povišeg porodiljnog nije imala, čak i kad je skinut onaj porodiljni od 3 na godinu dana, pala je i neprimatelje bilo čeg.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.01.2012. at 07:16
riječi o tome je bilo u starom Zakonu o radu iz 1995. godine, a ukinuto je, čini mi se, onim promjenama iz 2003., nemam sad vremena guglat
Bilo nas je četvero, mislim da sam ja (najstarija) imala 12 - 13 godina, a najmlađa je 10 godina mlađa od mene. Ako me sjećanje dobro služi to je bilo ili '96. ili '97.