Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: roditelj odgajatelj

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno roditelj odgajatelj

poz, čula sam da se kod nas ima pravo(roditelj sa 4 djece) dobivati plaću, a država plaća doprinose, da li je to istina?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nažalost nije

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

kod nas u slavoniji ( necu govoriti koji grad konkretno) ima neka fora da majka 4 djece koja su mlada od 8 godina ima pravo ostvariti mirovinu.... minimalnu naravno (nekih 2200 kn)... nisam se raspitivala dodatno.... :/

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ...ribica prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas u slavoniji ( necu govoriti koji grad konkretno) ima neka fora da majka 4 djece koja su mlada od 8 godina ima pravo ostvariti mirovinu.... minimalnu naravno (nekih 2200 kn)... nisam se raspitivala dodatno.... :/
    ovo prvi put čujem da je moguće

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Bilo nekada, moja mama je to pravo koristila nekih godinu dana dok nisu ukinuli, ali davno je to bilo, prije nekih 14 - 15 god

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

kod nas to jos traje koliko sam upućena.... starija kolegica ce sad roditi 4 djete i rekli su joj da ima pravo na to... :/ ali samo ako su djeca mlada od 8 godina....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ribica hajde daj link da se provjeri, ali kolko ja znam to ne hoda. i jel svi moraju bit mlađi od 8 ?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja mislim da se to krivo tumači status roditelja djeteta s posebnim potrebama. Ne vjerujem da je moguće biti "profesionalni" roditelj.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ribica hajde daj link da se provjeri, ali kolko ja znam to ne hoda. i jel svi moraju bit mlađi od 8 ?
    nemam link.... to se kod nas u poglavarstvu jedino moze provjeriti... i sva djeca moraju biti mlada od 8 godina....

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja cu provjeriti jos ovu informaciju ,pa napisem ovdje kako to ide kod nas....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Bilo nekada, moja mama je to pravo koristila nekih godinu dana dok nisu ukinuli, ali davno je to bilo, prije nekih 14 - 15 god
    kolko je onda vas to bilo i kolko je bil najstariji.

ja znam priču da se o tome pričalo pred 30 i malo kusur godina, moja mama je bila kandidat za to uvijet godina klinaca nije bio, važno je bilo da ih je prek 4, ali to nije prošlo.

Inače moja sestra u jednom momentu je imala i 5 klinaca do 8 godina, i ništa povišeg porodiljnog nije imala, čak i kad je skinut onaj porodiljni od 3 na godinu dana, pala je i neprimatelje bilo čeg.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.01.2012. at 07:16

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

riječi o tome je bilo u starom Zakonu o radu iz 1995. godine, a ukinuto je, čini mi se, onim promjenama iz 2003., nemam sad vremena guglat

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Bilo nas je četvero, mislim da sam ja (najstarija) imala 12 - 13 godina, a najmlađa je 10 godina mlađa od mene. Ako me sjećanje dobro služi to je bilo ili '96. ili '97.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •