Jedna predskolka uskoro ima rodjendan. Mislila sam joj kupiti nesto sto ce joj trebati u skoli. Ne bih bas torbu, to ce birat s mamom. Za knjige jos nemaju popis, strah me da ne kupim kriva izdanja. Sto mogu kupiti a da ce joj sigurno trebati?
Jedna predskolka uskoro ima rodjendan. Mislila sam joj kupiti nesto sto ce joj trebati u skoli. Ne bih bas torbu, to ce birat s mamom. Za knjige jos nemaju popis, strah me da ne kupim kriva izdanja. Sto mogu kupiti a da ce joj sigurno trebati?
Ili mapu za likovni s kolažima,
imaš i super cijeli pribor za likovni, kutiju Šegrt Hlapić, to je naročito dobro ako će biti u boravku jer tamo stalno nešto crtaju i izrađuju.
Bobbble bočicu za vodu.
Super stvar nakon što smo svaki dan kupovali po flašu vode za školu, ovako sipaš iz slavine i mir.![]()
Možda vrećicu za tjelesni (ako nije u kompletu s torbom), uvijek doma dobro dođe neki štosni držač za olovke s blokićem i sl. sitnicama u paketiću, zgodno je imati i neku torbu tipa ruksak da nosi stvari za neki trening ili slobodnu aktivnost, možeš i neki zidni držač svega i svačega da si objesi u sobu ( http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_24229.htm).
Ili najbolje par knjiga - lektira za prvi razred.
Nisam sigurna ali od 500 do 700 kn jer mi smo stalno nešto morali dokupitiJa bih kupila fora pernicu i par pisanki A ,par olovki .Zgodan je i ovaj pribor za likovni što ga je netko već napisao.Ako znaš da curica ima radni stol ,onda možda neku fora lampu .Moji su dobivali pred školu flomastere ,bojice pisanke ,kasicu prasicu..
Popis knjiga je napravljen prije 2 god. i vrijedi četiri tako da se već sada zna koje će knjige koristiti koja škola. Ima na web stranicama škole, a ako nema onda je dovoljno malo proguglati pa se nađe popis, bar sam ga ja bila svojedobno našla, a vidim si iz PGŽ. Komplet je petstotinjak kuna. Onaj kofer za likovni Šegrt Hlapić je oko 180. Vrijedi jer je sve u njemu, ali ja sam bila totalno razočarana kvalitetom, sve neka mala i jadna pakiranja, neki bijedni flomasteri. Ali uštedilo mi je vrijeme pa je to plus.
Isto tako trebaju im i olovke, što šarenije to bolje, omoti za knjige, bilježnice, komplet - dres za tjelesni...
Naši još nemaju lektiru. Moraju puno čitati, ali je izbor za sad slobodan.
Popis lektire: (izabrati 4 djela, obavezno prvo)
1. Jacob i Wilhelm Grimm: Bajke (izbor)
2. Zvonimir Balog: Male priče o velikim slovima
3. Grigor Vitez: A zašto ne bi
4. Ljudevit Bauer: Tri medvjeda i gitara
5. Sunčana Škrinjarić: Kako sanjaju stvari ili Plesna
haljina žutog maslačka
6. Jens Sigsgaard: Pale sam na svijetu
7. Ewa Janikovszky: Baš se veselim ili Znaš li i ti ili Da
sam odrastao ili Kako da odgovorim
8. Željka Horvat-Vukelja: Hrabrica ili Zdenko Slovojed
ili Slikopriče ili Leteći glasovir ili Petra uči plivati
9. Sonja Zubović: Kako se gleda abeceda
10. Ivanka Borovac: Životinjska abeceda
11. Stanislav Femenić: Idi pa vidi
12. Svjetlan Junaković: Dome, slatki dome
13. Jean-Baptiste Baronian: Figaro, mačak koji je hrkao
14. Ana –Đokić-Pongrašić: Nemaš pojma, Grizlijane
Koja će 3 ostala djela biti, osim Grimma, izabrat će učiteljica.
naši su imali
Male priče o velikim slovima
Pale sam na svijetu
Bajke braće Grimm
Tri mjedvjeda i gitara
udžbenike bi kupovala jedino ako sam jako dobra s roditeljima (bliski rod, kumovi..) i u dogovoru s njima
nakon provjere popisa udžbenika u školi
uvijek možeš uzeti zgodne bilježnice, za prvi razred idu crtančice, pisanka A, matematika 1
kupi joj igračku! Djeca se tomu vesele, a ovo ostalo će joj kupiti roditelji.
podložak za radni stol, fora koš za smeće ispod radog stola, plutena ili magnetska ploča za zid, čaša za olovke, držač za selotejp, šiljilo koje se pričvrsti za stol i ima ručkicu koju vrtiš i tak šiljiš olovke
Posljednje uređivanje od Suzizana : 24.01.2012. at 21:37
a moje je misljenje da je malo bezveze kupovati ista za skolu jer skola pocinje tek za 8mj...
sta ce djetetu nesto sto nece smijeti koristiti 8mj.znas kakva su djeca?
ali ova ideja sa lektirama mi se cak i svida...
Pa, iskreno rečeno, moja prvašica se nije niti malo veselila školi, niti je bila uzbuđena oko škole, tako da bi njoj poklon vezan uz školu bio čisti promašaj. Međutim, znam da ima djece koja se jako vesele i uzbuđena su, npr. jedna Leina prijateljica iz parka je baš za rođendan dobila torbu za školu i sjećam se kako se jako hvalila i bila je jako ponosna radi toga.
Mi smo Leu npr. vodili u specijalni šoping za školu baš zato da ju malo zainteresiramo i animiramo oko toga - napravili smo to kao obiteljski izlazak, išli smo u dućan i kupili torbu i raznu opremu, a onda na sladoled i to joj se sve skupa svidjelo.
Ona sada jako voli dobiti razne školske stvarčice - i olovke i blokiće i tekice i čaše za olovke i sve vezano uz školu, međutim lani su joj takvi pokloni bili totalno nezanimljivi.
pernicu na tri kata, moj se klinac na to raspametio kad je to dobio kao predškolac
možeš nešto jednostavno poput pisanki na omiljene likove iz crtića.
Ne zaboravi da cure otkidaju na mirisne gumice, zlatne kemijske, šarene blokiće i svakorazne kutijice.
Jaotkidam na kompletni program NICI kojeg ima u Profilu i u nekim darovnim dućanima, a cjenica je oveća pa i ko velika još nad tim pasem oči.
Meni su lijepi i spomenari na Sarah Key.
Etui za naočale, mini novčanik...kasica prasica...
http://www.obuca-carape.com/main.php...ina=1&stars=30
A što se tiče lektire, njima učiteljica podijeli knjige iz školske knjižnice. Evo zadnju smo smjeli imati mjesec dana doma za čitanje, tako da to nema smisla kupovati.
Pitaj roditelje kakve boje curica voli. Ja sam nadobudno kupila Lari unaprijed torbu jer je bila na sniženju, i to rozu NICI, da bi ispalo da moja cura ne voli više rozu, i morala sam ju vratiti. Torba je na kraju crno-siva
.
Abakus
Dobro će joj doći kod učenja računanja u prvom razredu, a i prije toga se klinci vole zabavljati time. Ili neka drvena slova, tako nešto...Ako baš želiš neđšto što će joj dobro doći i u školi.
ne znam, ja sam uvijek na poklon dobivala dječje knjige i/ili enciklopedije i čitala ih po sto puta (a sad ih čitaju moja djeca), meni takav poklon itekako ima smisla.
ako baš mora biti vezano za školu, možeš joj kupiti i tenisice.
Meni isto knjiga kao poklon uvijek ima smisla, i jako mi je dobra ideja da joj kupiš nekoliko knjigica koje će joj vjerojatno biti za lektiru (jedino ne znam kako će se njoj to svidjeti). Mislim da ŠK ima lijepu knjigu sa Grimmovim bajkama, npr.
sto se samih knjiga tice - lagane za citanje i prije skole, sa prekrasnim crtezima, gotovo svugdje lektira su Grga Čvarak i Kako živi Antuntun. bez obzir što su za školu, zgodne su i za ranije. potpisujem i pernicu, al to ovisi jako o afinitetu djeteta i roditelja (da je mojem klincu netko poklonio kutiju sa priborom za likovni ja bi bila u komi jer mi je to jos uvijek najdrazi dio pripreme skolske godine - biranje olovaka i bojica i flomica i svih tih sitnih stvari...al to sam ja)
Mi smo dobili neke stvari za školu, ali ono što nam se nije dopalo smo jedostavno - kupili novo. Kao npr. naljepnice za na korice knjiga jer su bile na njoj neinteresnatne likove.
Ja recimo ne bih voljela dobiti pernicu jer to kupujem u kompletu s torbom. Ali onu jednu što smo dobili, dala sam joj za igru.
Tako da ako želiš biti sigurna da si pogodila, prije porazgovaraj s roditeljima. Djeca imaju svoje afinitete, a bome i roditelji![]()