U školi moje djece, mi roditelji dali smo inicijativu da bi voljeli nešto pomoći, znamo da svim školama fali novaca i za osnovne potrebe. I tako se iskristalizirala ideja da bi mogli okrečiti učionice nižih razreda. Ove subote je bila akcija, većina razreda se uspjela dogovoriti, glavni organizatori su bili roditelji koji su inače predstavnici razreda u Vijeću roditelja jer je tamo ta ideja i potekla. Moje iskustvo je prekrasno, došlo je puno roditelja, od 9.30-14h ofarbali smo cijelu učionicu i to jedan zid u svijetlo zelenu boju, ostale u bijelo, kako su na zidu fasadne ciglice one fuge unutra su isto bile prljave, to smo farbali kistovima zajedno s djecom, ljudi su donijeli kolače, slance, piće, neki razredi su naručili pizzu, neki su čak u dvorištu radili roštilj, bila je i jedna proslava dječjeg rođendana. Bilo je lijepo druženje, drago nam je da su djeca sudjelovala da malo vide kako je to raditi i na kraju imati lijepi rezultat. U 14h smo bili gotovi, sve očišćeno i oprano, ofarbani i radijatori, čak oprane i zavjese (jedna mama je odnijela doma i vratila oprane). Učionica je bila tip top. Ovo sam napisala samo zato da nekima možda dam poticaj, kako se u jedno subotnje jutro i nekoliko sati sa djecom i super ekipom roditelja može zaista puno učiniti. I za malo novca. Da bude bolje i ljepše našoj djeci.