Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Upis u 1razred...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Upis u 1razred...

Ja sam do neki dan bila uvjerena da imam jos vremena za svoju buducu prvasicu no cula sam neku obavjest (no ne potpuno) da se djeca trebaju upisati za prvi razred ove godine......
    pokusala sam naci nesto na netu no ne nalazim nista za zg.,dok cak tamo negdje u dubrovackoj zupaniji se djete upisuje u ovom i sljedecem mj....

pa zar tako rano?

hoce mi li tko to malo bolje objasniti ?...da ne nazivam bezveze skolu i sramotim se...

ja sam mislila da se to radi tamo negdje u 5/6mj.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo predali papire. Ali pojma nemam koji je rok.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mima-ovo je za skolsku godinu 2011/12 meni treba 2012/13...

marta-vi krecete na jesen u prvi razred?...kave papire ste predali...isli ste se pribiljeziti ili upisati?

totalno sam zbunjena...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajme sori krivo sam vidjela. Ali uvijek ti objave na zagreb.hr stranicama kada su upisi, lani su pomaknuti za mjesec dana ranije. Tako da to možeš pratiti, a očito još uopće nije objavljeno.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kod nas, u Prim-gor županiji su već gotove prijave.
    http://www.rijeka.hr/UpisUPrvi

Pođi do svoje škole i na oglasnoj ploči mora sve pisati. Tako je kod nas uvijek bilo.

Stvarno, Zagreba još nema na spisku:
    http://www.skole.hr/vijesti/skolstvo...w=497#mod_news

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ove godine i ja imam prvašiča koj bi trebao na jesen u prvi razred. kod nas se dobije obavjest i upisi budu početkom 5mj. (oko 5.5.). naravno prije toga sistematski. i ja sam čitala da je u rijeci i zadru upisi več u 1. mj.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I kod nas su poceli upisi. Radi se o tome da se moras doci 'najaviti', bez ikakvih papira, samo uzmu podatke. Sistematski je tamo u 4. mj.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

luce2006 u kojoj to zupaniji, moze i na pp. nisam čula da se mora najaviti??

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

A šta će biti ako se na najaviš već samo dođeš na upis u 5. mjesecu?

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

iskreno nemam pojma kod nas ima par oš i dio grada (po ulicama) je raspoređen u jednu,drugu.... skolu. opčina je slala imena djece u skolu gdje bi trebali upisati/gdje pripadaju. dobije se obavjest ,ode na sistematski i zatim na upis i razgovor s psihologom.... ako roditelj zeli upisati dijete u neku drugu os javi se s pozivom na dan upisa u tu skolu gdje bi zelio da djete pohađa. mozda se nesto i kod nas ove godine mjenja????

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u zg počinju 1.2.
    ja zvala neki dan

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U Splitu bili u prosincu...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj AnneMary prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da će ti upisati dijete i onda.
    Ovo nisu najave, već predupisi. Tako škola zna koliko djece želi ići u tu školu pa napravi raspored testiranja i sistematskih pregleda.
    Svaka škola ima svoje upisno područje i, ako želite da dijete prime u školu kojoj ne pripadate, a oni već imaju dosta djece, mogu vas odbiti.
    U mom gradu nema takve škole jer svi muku muče s manjkom djece

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam do neki dan bila uvjerena da imam jos vremena za svoju buducu prvasicu no cula sam neku obavjest (no ne potpuno) da se djeca trebaju upisati za prvi razred ove godine......
    pokusala sam naci nesto na netu no ne nalazim nista za zg.,dok cak tamo negdje u dubrovackoj zupaniji se djete upisuje u ovom i sljedecem mj....

pa zar tako rano?

hoce mi li tko to malo bolje objasniti ?...da ne nazivam bezveze skolu i sramotim se...

ja sam mislila da se to radi tamo negdje u 5/6mj.
    Ne bi se nista osramotila da nazoves skolu - to ti je mozda najpametnije, jer mozes doznati i kojekakvih drugih stvari... Pitaj i da li si po mjestu stanovanja kod njih (kod mene u kvartu ima 4 skole, pa i to treba znati) i kakva je situacija, imaju li guzvu i drugo sto te zanima. Pa tajnistvo skole i jest tamo zato da ti bude pri ruci kad trebas te informacije.

Inace (nemoj uzeti zdravo za gotovo, jer moja djeca su vec veca, mozda se nesto promijenilo - ja bih ipak nazvala skolu) prije nije trebalo prijavljivati dijete osim ako se niste preselili ili ako ne zelis dijete slati ranije u skolu ili trazis odgodu. U opcini su imali gotove liste skolskih obveznika prema datumu rodjenja i mjestu stanovanja. Kad dodje vrijeme za cijelu tu proceduru (travanj/svibanj) objesit ce liste na skole, vrtice, ambulante, opcinu i drugdje...

Druga je stvar ako ti dijete nije islo u vrtic, onda ima obveznu predskolu (malu skolu). To vec ne znam kako ide. Pitas u skoli ili u vrticu.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Peterlin, ta procedura obično jest bila u travnju/svibnju, ali ove godine su neke županije već počele postupak. Prvi korak je predupis.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače kad to bu aktualno na svakoj malo većčoj stanici od busa i tramvaja,školi i vrtiću bu plakat, čak znaju staviti plakate i na kulturne dvorane, crkve i slično

Ove godine imamo i mi školarku
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.01.2012. at 09:24

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kaj i vi trebate u školu ove jeseni?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lidać, upisi formalno počinju 1. veljače (novi pravilnik tako propisuje). međutim, škole u zagrebu nisu još dobile upute i informacije o upisnoj proceduri od gradskog ureda.
    dobit će ih tijekom narednog tjedna. uglavnom nema ti smisla nazivati školu prije kraja sljedećeg tjedna.

inače predupisi ne postoje u gradu zgrebu, to je karakteristično samo za pojedine županije.

Milina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

U petrinji 1.ožujka.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ajme, tek sam vilu upisala pred koji mjesec, a već će i lopuža na upis!!!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mi se već upisali.Papiri su
    DOMOVNICA
    RODNI LIST
    ADRESA
    OIB I MATIČNI iako ovo zadnje nisu naveli znala sam da će tražiti jer su nas i lani naknadno tražili.
    Ako se netko pita odnijela sam samo kopije bez orginala i rekla ako treba orginal da ću donijeti na uvid

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko ja znam ne treba nikakve originale, a oni tak i tak imaju sad i pravo sami tražit papire u policiji.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a kaj i vi trebate u školu ove jeseni?
    ne, ali vjerovatno neću bit u Hrvatskoj za vrijeme upisa. zapravo još ni ne znam hoćemo li se vratiti na vrijeme za prvi razred, ili će krenit u prvi godinu kasnije (s punih 8 umjesto 7).
    I to me muči, pustit je u drugi ili ispočetka tj. u prvi.
    Godine brzo lete, pa ja već na sve mislim!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ne, ali vjerovatno neću bit u Hrvatskoj za vrijeme upisa. zapravo još ni ne znam hoćemo li se vratiti na vrijeme za prvi razred, ili će krenit u prvi godinu kasnije (s punih 8 umjesto 7).
    I to me muči, pustit je u drugi ili ispočetka tj. u prvi.
    Godine brzo lete, pa ja već na sve mislim!
    Ako dijete krene godinu dana kasnije u školu (sa odgodom) može mu samo koristiti. Bar je tako kod večine, jer su zreliji i lakše prihvačaju obaveze.
    Ja imam dva primjera, i mislim tako postupiti i kod trečeg djeteta.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U nas su predupisi bili u prosincu, dobili smo termin za testiranje u ožujku. Budući da našem gradskom području ima manjka djece, i sa se škole bore za održavanje broja razreda, ne vjerujem da bi naknadna prijava bila veliki problem.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ako dijete krene godinu dana kasnije u školu (sa odgodom) može mu samo koristiti. Bar je tako kod večine, jer su zreliji i lakše prihvačaju obaveze.
    Ja imam dva primjera, i mislim tako postupiti i kod trečeg djeteta.
    da ali za tu stvar moraš imat papir od doktora i komisije, ne možeš sama o tom odlučiti,
    a možda da mala krene gore u prvi, ak nauči jezik pa onda pravac u drugi,možda da se informiraš kod svojih u Zaprešiću ( kod školske doktorice) pa ak mala ne uspije savladat jezik probaš tražit odgodu informatičkim putem

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    da ali za tu stvar moraš imat papir od doktora i komisije, ne možeš sama o tom odlučiti,
    Ne moraš.
    Dovoljno je da roditelj podnese zahtjev za odgodom (iako proceduru testiranja trebaš proći).

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala...

znaci ti razgovori sa psihologom tj.testiranja se rade u skoli u kojoj ce dijete pohadati?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

"Roditelj ili skrbnik obvezan je od 1. veljače 2012. godine prijaviti dijete nadležnom liječniku škole kako bi dobio upute i točan nadnevak pregleda."

Znači ipak treba nazvati školu i prijaviti - netko je rekao tek od sljedećeg tjedna?
    I što znači ovo od 1. veljače - do kada? do ovog 10.-12. svibnja?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

gledam na stranicama "naše" škole - još uvijek ništa nije objavljeno, a pretpostavljam da bi trebalo/će biti

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

puno toga ima nesvatljivog...

trebali su obavjestiti vrtice ili nama poslati obavjesti a ne ovako neka se roditelji razmisljaju a ni sami neznaju sto treba...

kome padne na pamet 1god.prije pocet nazivat skolu ...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

inače, gledam sad prošlogodišnju obavijest koja je bila obavljena 28.02. da su roditelji dužni prijaviti dijete od 01.03. - to se valjda promijenilo
    u svakom slučaju valjda osim gradskih, treba pratiti i stranice škole u koju se želi upisati

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kod nas isto nista ,a oni su ljeni uopce nis ne stavljaju...grrr

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    gledam na stranicama "naše" škole - još uvijek ništa nije objavljeno, a pretpostavljam da bi trebalo/će biti
    Nemoj se na to oslanjati, jer to ovisi isključivo o tome tko održava web stranicu škole. Naša škola još uvijek na svojoj web stranici ima obavijesti stare godinu dana
    Na vrtićima (govorim o Zagrebu) bi trebale biti objavljene obavijesti o upisima u školu i relevantnim datumima, kao i popis školskih liječnika kojima se treba obratiti. Najbolje se ravnati prema tome.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj se na to oslanjati, jer to ovisi isključivo o tome tko održava web stranicu škole. Naša škola još uvijek na svojoj web stranici ima obavijesti stare godinu dana
    Na vrtićima (govorim o Zagrebu) bi trebale biti objavljene obavijesti o upisima u školu i relevantnim datumima, kao i popis školskih liječnika kojima se treba obratiti. Najbolje se ravnati prema tome.
    U našem vrtiću još ništa.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

evo mi smo danas dobili u našem vrtiću odnosno maloj školi obavjest i uputnicu za vađenje krvi i davanje urina. a nakon toga po grupama idemo na sistematski pregled i redovno cjepljenje za ospice,rubeolu i mumps. a nakon toga će nam reci kada kreču upisi i što dalje...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam jučer pitala u našem vrtiću i nitko mi ništa slično nije rekao - eventualno da se u vrtiću obavlja psihologa (i pedagoga), ali za liječnički vjerojatno ipak treba nazvati školsku prema obavijesti na zagreb.hr
    bez obzira što je objavljena ta obavijest o upisau djece u 1. razred, još uvijek je previše svakakvih oprečnih informacija s različitih strana i roditelji zapravo uopće ne znaju što se odradi u vrtiću, što odrađuju sami, što u školi....

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obavijest o upisu djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2012/2013. na području Grada Zagreba

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=37967

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odsjeci školske i sveuĉilišne medicine s pripadajućim školama i fakultetima

http://www.os-tujevica-zg.skole.hr/d..._lijecnici.pdf

(našla sam na stranici ove škole, ali vrijedi za sve u ZG)

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi u utorak obavili testiranje sa stručnim timom u školi, krajem 3. doktorica i u 5. mj. upisi.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja imam malo drugaciji link koji se bas i ne poklapa sa gore navedenim

Raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djece prije upisa u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2012/2013., kliknite na raspored pregleda
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=37968

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    ja imam malo drugaciji link koji se bas i ne poklapa sa gore navedenim

Raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djece prije upisa u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2012/2013., kliknite na raspored pregleda
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=37968
    i ja sam zvala po tom sa zagreb.hr-a
    kod nas je sljedeći tjedan u vrtiću roditeljski za školske obveznike, pa se nadam da ćemo nešto više saznati o tome što se odrađuje u vrtiću, a što drugdje
    koliko mi je dijete reklo već su imali neka testiranja u vrtiću, ali to nas nitko nije "službeno" obavijstio ni da će ih biti, ni o eventualnim rezultatima
    koliko sam shvatila, na tom roditeljskom će se moći dobiti termin za liječnički samo za dvije najbliže škole, a za ostale se treba zvati i naručiti se, odnosno obaviti stomatologa i laboratorijske i doći na liječnički

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo sve obavili
    i prošli!
    ima još jedna tema prvašići 2012/2013 pa virnite tamo

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mi danas idem kod toga doktora po uputnicu za krv pa ce nas odmah i narucit za pregled...
    sastanka nikavog nemamo... sto mi je bas jadno...pa trebali bi roditelje bar o necem obavjestiti...

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ukratko, znaci ja kao roditelj jedino moram sada nazvati dr/a pripadajuce skole kako bi se dogovorili za pregled. Jel' tako?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, i otići tamo da ti da uputnice za vađenje krvi itd.
    pokupiti zdravstveni karton kod pedijatra
    dobiti potvrdu od pedijatra

sve to obaviti i donijeti na ugovoreni pregled

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Puno ti hvala. Mi se necemo odjavljivati od pedijatra sve dok nas ne natjeraju (to je, koliko sam cula, na kraju godine). Volimo svog pedijatra i bas nam je bed sto se moramo odjaviti

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •