bok
jedno kratko pitanje, nisam uspjela pronaći odgovore po forumu, pa se ispričavam ako ima već slična tema.
Do koje dobi se beba treba dizati da podrigne nakon hranjenja. bebač sada ima skoro 3 mj
thx svima
bok
jedno kratko pitanje, nisam uspjela pronaći odgovore po forumu, pa se ispričavam ako ima već slična tema.
Do koje dobi se beba treba dizati da podrigne nakon hranjenja. bebač sada ima skoro 3 mj
thx svima
dok ne počne sjediti, onda će dijete samo podrigivati zbog uspravnog položaja
Ako djetetu ne smeta, ja nisam inzistirala na podrigivanju.
Moj odgovor bi bio, dokle je djetetu to potrebno.
Nekome nije potrebno ni s mjesec dana, a nekome je i puuuno kasnije.
Pa po nemirnosti ako ne podrigne. Ja recimo svog od 6 mj. dizem preko dana ali ponoci ne. Nisam nikad! I nije bilo problema, izade mu zrak na drugu stranu![]()
moje cure spavaju potrbuške od rođenja.ako ne bi podrignule ubrzo nakon što ih podignem,stavila bi ih u kindać potrbuške i podrignule bi same.nekad bi se probudile,al većinom su nastavile spavati.
moji se jako bune ako ne podrignu
ako po noci nakon sto pojede odmah zaspe (papa lezeci) naravno da ga neces podizat da podrigne i budit jer ocito mu ne smeta cim je uspio/la zaspat!
ja ga isto ne dižem da podrigne po noći i kada je zadnje hranjenje prije spavanja, uredno zaspe pa mi ga je žao
Po noći nisam nikad podrigivala, a po danu negdje do mjesec dana... sad obično dok se napapa, uzmem ga na ruke pa se podrig desi spontano. Ukoliko je bebica nakon hranjenja nemirna, možda i plače, tada obavezno podrigni.
moje sutra imaju 7 mjeseci i čini mi se da polako prestaju podrigivati iako ih držim na podrig.
jel to ok?
Ja svog podižem nakon svakog hranjenja (osim noću ) al nekako nam ne ide to podrigivanje......Do sad mi je podrignuo možda 10tak puta...( ima 13 dana).......al ga zato često uhvati štucanje.......ne znam ima li to kakve veze.....
Moja bebica je stara 9 dana i već je dva puta povraćala kad sam je stavila na rame da podrigne. Inače nam to ne uspijeva, skoro pa svaki deseti put, al je stavljam da spava na boku. Nisam sigurna radim li nešto krivo?! Probala sam i na rame, pa s rukicama preko ramena (tada je povraćao), pa potrbuške... Koliko dugo se treba ustrajati na tome da beba podrigne i mora li obavezno podrigivati noću kada je uspavana? Hvala!
Ako bebi ne smeta, nastavi nakon podoja spavati, ne trebaš inzistirati na podrigivanju, pusti je da spava. Nije da bebe moraju podrignuti jer će im se nešto dogoditi ako ne podrignu. Jednostavno, nekoj djeci taj zrak smeta i lakše im je kad ga izbace. Ako ne podrigne, kasnije će prditi.
Moja je nemirna ako ne postigne pa sam to uvela kao sastavni dio podoja. Često bljucka, u velikim količinama, a mislim da je dva puta i povracala. Uglavnom iza skoro svakog podriga slijedi i dio mlijeka natrag.
Ja ju moram dignuti na podrigivnje jer inace jako puno bljucka. Ona se uopce ne buni, da se nju pita ostala bi spavati, ali zbog tog bljuckanja obavezno se moramo nositi 20ak min da se slegne. Nekad izadje nesto mlijeka i kad se podrigne, nekad ne bude nista...
I ja sam svoju dosta dugo i noću podrigivala jer joj je smetalo. Nekoj djeci ne smeta.![]()
Ja mog po danu dizem da podrigne, ima 2 mj danas, podrigne mi po 2 puta najmanje, nekad i do 4 puta. Po noci jede 2 puta i nakon toga nastavi spavat tako da ga ne dizem podrignut.
Nekim bebama ne pase taj polozaj na ramenu za podrigivanje...
probaj staviti bebu ispred sebe i svog trbuha tako da beba gleda prema naprijed i lagano joj saviti nogice (kao da je u polusjedecem polozaju)...i hodati tako s njom..
moja isto nije mogla podrigivati na ramenu..isto bi povratila ..ali u ovom polozaju bi podrignula..
neki stavljaju bebu i na koljena i ruke potrbuske da se podrigne...no s tak malom bebom.je to mozda malo pretesko..nezgodno..