Results 1 to 7 of 7

Thread: oprema za starije i nemoćne

pikula's Avatar

Default oprema za starije i nemoćne

spremam se poslati paket opreme za djeda koji više ne ustaje i ne znam od kuda početi. Možete li mi pomoći nekim savjetom ili popisom ako netko ima, koje pelene, plahte, kreme protiv dekubitusa itd gdje su najpovoljnije cijene. Zanima me i medicinski krevet,odnosno ona podnica na upravljač. Hvala

Cathy's Avatar

Quote Originally Posted by pikula View Post
    spremam se poslati paket opreme za djeda koji više ne ustaje i ne znam od kuda početi. Možete li mi pomoći nekim savjetom ili popisom ako netko ima, koje pelene, plahte, kreme protiv dekubitusa itd gdje su najpovoljnije cijene. Zanima me i medicinski krevet,odnosno ona podnica na upravljač. Hvala
    Pa za početak vidi da li ima na išta pravo preko HZZO-a.
    A za opremu, ja znam za tipa u Zagrebu koji dila takve stvari, oglašava su redovito u Oglasniku sa prodajom kolica i kreveta.
    Ako češ ići na novu opremu pripremi se na urnebesne cijene.
    Last edited by Cathy; 25.01.2012 at 07:15.

anna-y's Avatar

Gdje ti djed živi? Znam da neki Crveni križevi imaju posudionicu ove opreme.
    Te stvari se uglavnom mogu dobiti preko HZZO-a, a ako ne, obrati se lokalnom križu (ili mi se javi na pp, mogu ti uskočiti).7

Osoblje foruma sirius's Avatar

Quote Originally Posted by pikula View Post
    Oprema (od kreveta pa nadalje) se može unamiti ili ćak dobiti na korištenje od udruga koje se time bave. Probaj ih malo ugooglati (mi smo unamljivali krevet kad smo imali doma bolesnika u terminalnoj fazi).

luce2006's Avatar

Svakako se prvo raspitaj kod njegove dr. opce prakse da li imate pravo na kakve doznake (najcesce na pelene).

Pelene ti preporucujem Molicare. Imas razlicita pakovanja, a ti uzmi ono koje njemu najvise odgovara s obzirom na tjelesnu gradju. Za dan mozete stavljati jednu pelenu, koja ce se cesce mijenjati, a za noc je zgodna kombinacija ulozak (koji malo prokidas na sredini da mokraca moze prolaziti) + pelena.

Plahte ne trebaju biti nikakve specijalne, obicne pamucne, po mogucnosti s gumicom radi lakseg namjestanja. Na madrac obavezno stavite nepropusnu plahtu.
    Sto se tice madraca, postoje poprilicno skupi antidekubitalni madraci, ali i nekakva prijelazna rjesenja - podloge punjene gelom, cetvrtastog oblika, koje se stavljaju ispod plahte.

Sto se krema tice, za pocetak preporucujem obicnu djecju kremu za guzu ili nevenovu mast. One odlicno sluze za mazanje i masazu osjetljivih mjesta dok jos nije doslo do nikakvog ostecenja. Ako do dekubitusa ipak dodje, nama se dobrim pokazao Dekubitan mast. Nemojte koristiti nikakva fensi mlijeka za tijelo, tipa Dove ili Nivea jer cesto mirisi i ostali skart od kemikalija iz njih ne pomazu. U pocetku, sto jednostavnije to bolje.

Za cijene ne znam.

pikula's Avatar

Na žalost,živi u zemlji trećeg svijeta,postoji samo privatno zdravstvo, a cijene su koma,tako da mu zato šaljemo sve. Hvala svim na info.

pikula's Avatar

Cathy - može konatakt od tipa s krevetima na pp,pliz
    jel netko korsitio simbex proizvode?
    Last edited by pikula; 25.01.2012 at 12:51.