Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: vitamini AD ili D

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno vitamini AD ili D

da li beba dobija dovoljno vitamina dojenjem ako mama uzima redovno riblje ulje dok doji? pitam u smislu, onda ne dodavati vitamin AD ili D.

eto pitanja, pa ako neko zna nesto da mi kaze..

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno vit D3

Ja iskreno ne znam. naša nam je doc dala kapi vit D3 koje na žličici dajem maloj, jer je zimsko dijete.
    Čitala sam i da se vit C i željezo lijepo izlučuju u mačino mlijeko, ali mi je patronažna sestra rekla da je to premala količina, pa sad ti znaj. Mala mora također piti i legofer+vit C ali to željezo uvijek većinu baci van. po meni se samo muči, koja korist od toga.

Zna li netko? vit C joj rastpoim u žličici vode, jer ne želi dudu, odnosno čaj

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to mi je skroz novi da se bebi koja se doji daje posebno vitamin C.

Tu kiselinu maloj bebi? Pa odkud to patronažnoj?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Vit. C se daje zbog Legofera, jer pomaže apsorpciju željeza i smanjuje nuspojave vezane za probavni sistem. Može se dati i skroz malim bebicama, 50mg dnevno. Jesi joj probala dati Legofer na špricu, pa direktno u usta, na dno jezika, bliže grlu? Neke mame kažu da im tako uspijeva.
    AD kapi se više ne preporučaju djeci, osim u rijetkim slučajevima kad je vit. A stvarno potreban. Za čisti D vit. nisam sigurna.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma cure zašto željezo dojenoj bebi pa kaj to od rođenja? A što je s navodnim depoima željeza do famoznih 6 mjeseci? Kaj je to neka nova fora? Dajte malo pojasnite? Jel to rutina ili se daje bebama kod kojih je utvrđen manjak željeza?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nije rutina, većini beba se u tako ranoj dobi ne daje željezo. Daje se ako ped posumnja na manjak željeza pa krvna slika to potvrdi.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Riana, bez krvnih pretraga ja ne bih davala dodatno željezo. Svakako ih napravite i provjerite da li dijete ima manjak željeza. Ako je beba dojena trebala bi imati zalihe željeza do cca 6. mjeseca. Nema smisla preventivno mučiti dijete sa sirupom.
    Ta patronažna je meni čudna. Pitajte pedijatra za to.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E za vitamin D. Bilo je diskusije oko davanja vitamina D. Pogledaj na pretražnik. Ja svojima nisam davala, ali sam ih redovno vodila na svjetlo dana. U majčinom mlijeku ima neki poseban oblik vitamina D koji se prije nikakvim metodama nije mogao utvrditi. Zanimljivo je da neki pedijatri znaju, a neki ne znaju za to. Ali La lecha Liga zna na svu sreću.
    Vitamin D se u organizmu može i predozirati, a tječe na metabolizam Ca koji je ionako čitavo vrijeme u pokretu jer je organizam u izgradnji. Višak Ca u krvi se izlučuje urinom pa se mogu stvarati i kamenci. Posebno trebaju voditi računa mame koje daju adaptirano, tamo je ionako vitamin D u normalnom sastavu. Te bebe zbilja ne trebaju dodatnog vitamina D, a ni željeza.
    Usput o željezu se na forumu također diskutiralo.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno željezo

Ma poslala nas je doc na pretragu željeza i postoji manjak. Ja osobno nikad nisam imala problema sa željezom, odnosno slabokrvnošću, a sveposud kaj sam čitala bebama se željezo pčinje davati tek od 4 mjeseca. Propustila sam pitati za rezultate nalaza krvi mojeg djeteta, da bi znala koje je stanje. Idemo u petak na kontrolu, pa ću ispitati.
    Inače, radim po svomne. Bebi dam ujutro taj legofer i to malu žličicu, a ja navečer popijem jednu jušnu.
    Nekaj plače, moram ići, čujemo se

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A nama je pedijatrica prekjučer rekla neka uzima AD kapi jer na tržištu nema samo D, dok ne dođu slijedeći mjesec (3 kapi ukapamo u žlićicu moga mljekeca) , inače beba super, dobila kilu za tri tjedna na ciki, zlato mamino nezasitno...
    Ima grčeve stalno, a ne znam od čega jer ne jedem ni mahunarke, ni mlijeko ne pijem, ni agrume, ni celuloidnu hranu...

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zvrk daješ li kapi od rođenja bebe?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •