Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: encefalitis, epi napadi...UPOMOĆ!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Post encefalitis, epi napadi...UPOMOĆ!

Molim tko ima nažalost sličnih iskustava, da se javi...trenutno smo izbezumljeni i nitko nam ništa ne zna reći. Dajte nam barem dašak nade...

Naša Neva je baš neki dan navršila 3 godine i 8 mjeseci. Inače je uvijek bila zdrava, vesela, mentalno i motorički jako napredna, a onda nam se dogodilo ovo.

Neva je u ponedjeljak primljena na intenzivnu njegu u Zaraznoj bolnici. Doktori nam ne znaju mnogo reći. MR je pokazao encefalitis, uplau mozga, uz to na EEGu epi napadi. Dali su joj anticiklovir i antibiotike, uz lijekove za epilepsiju. nakon 48 sti terapije nema pomaka na bolje.

Je l netko zna o čemu je riječ, koje i kakve su joj šanse? Molim pomoć ili bar neku informaciju, luda sam od nemoći i neznanja!

Unaprijed svima hvala.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Evo par riječi prije nego se javi netko stručniji.
    Po lijekovima koje prima u pitanju je vjerojatno virusni encefalitis. Nije to tako rijetka bolest. Tok je težak i znam da vam je jako teško. Oporavak je vrlo postepen, ali uglavnom, statistički, većina virusnih encefalitisa završi čak i bez posljedica. Nekad treba fizikalna terapija.

Vaša curica više nije tako mala i uz prave liječnike, a to oni u Zaraznoj jesu, pobijedit će svoju bolest. Epi napadi su gotovo uvijek prisutni. To te ne treba toliko brinuti. Vjerujem da će ti liječnici objasniti sve, ali isto tako znam kako ti je i da si luda od nemoći. Pitaj ih sve ovo što si nas pitala. Neka ti točno kažu.

Mislim na vas i nadam se da će dalje ići na bolje i bolje. Javi nam se.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 25.01.2012. at 14:13

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala ti, Beti3. Dobro je čuti nešto pozitivno. U stvari, ovo što si napisala zvuči jaaako dobro. Almost too good to be true! Iz tvojih usta u božje uši...nadam se da netko tamo gore sluša.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Uh, samo strpljivo i polako. Dijete jedne forumašice je imalo menigitis , ne znam da li će ti pomoći, terapija je slična. Tema poćinje kao sumnja na dehidraciju zbog rote, ali kasnije vide da je nešto drugo u pitanju. Evo pa možda pomogne http://forum.roda.hr/threads/53295-H...ght=vibre+janu

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hvala, sirius, idem odmah na link.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja samo želim poslati puno vibri da mala Neva brzo ozdravi! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vibre da malena ozdravi.

samo ću dodati da je Jana, iz navedenog linka, super, super. nema, srećom, nikakve posljedice.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

~~~~~~~

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Drži se i javi kako ste. Nadam se da ide na bolje.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala vam svima na dobrim vibrama, mislima i željama.

Val, pročitala sam čitav post o Jani i vašoj havariji - to mi daje snage da se nadam čudu! Bravo za vas!

I danas je Nevi stanje nepromijenjeno. Doktori još ne znaju dijagnozu. To me izluđuje, ali znam da im treba vremena...Just keep telling me everything's gonna be alright.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

za Nevu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i njen brzi oporavak. Za ikakvo djelovanje lijeka ipak mora proći neko vrijeme, ovisno o težini bolesti. Biti će sve u redu, probaj razmišljati što pozitivnije! Znam da je teško, ali ipak! Sretno!
    A i za Janu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i još vibrica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za djevojčicu prekrasnog imena.

martin, Jana nije moja, već dijete moje frendice. nije im bilo lako, ali, srećom, sve je iza njih, a nadam se, uskoro, i iza vas!!

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja ću sad bubnuti, ali jesu li joj radili test na boreliju? Tj. je li ikad imala krpelja? Naime, mojom mami 8 mjeseci nisu mogli dijagnosticirati bolest. Nakon skoro godine dana obilaženja liječnika, čak i jedne dvotjedne hospitalizacije s koje je otpuštena kao neizliječena, dobila je meningitis, a onda je proteklo još skoro tjedan dana dok je utvrđeno da ima boreliozu i to ponajprije stoga jer sam ja rekla doktoru da mi se čini da mi je prije nekoliko godina spominjala ubod krpelja. Zaista ne znam zašto im to nije standardna pretraga kod meningitisa, a možda i je, ali kod nas se nije tako činilo. Poslije mi je doktor rekao da ju je taj podatak o krpelju spasio, jer je bila jako, jako loše.

I naravno, vibramo za ozdravljenje!
    Posljednje uređivanje od Freja : 27.01.2012. at 20:02

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

martin, moja Jana je iz onog linka koji je sirius dala.

Prvo i osnovno čega se sjećam nakon saznanja o bolesti je ujedinjeno mišljenje svih koji nešto znaju da nema boljeg mjesta od Zarazne, kad vas je već zadesilo ovo stanje. Dr. Miše je izuzetno predan doktor, gotovo svi tamo (osim jednog crnog, visokog, taj mi je oduzeo nekoliko godina života), dr. Kniewald draga. Dakle sad ste na najboljem mogućem mjestu da vam pomognu ozdraviti.

Kod nas je u pitanju bio gnojni pneumokokni meningitis, kao posljedica totalnog pada imunog sustava, nakon kozica, nekoliko respiratornih viroza i na kraju rote.

Posljedica nema baš nikakvih. Boravak u bolnici nije ostavio baš nikakve traume (dobro, Jana je malo "čudno" dijete po tom pitanju, valjda bude doktorica jednog dana).

Sada je samo važno da TI vjeruješ u Nevin oporavak. I svi oko nje. Bit će kako dragi Bog odluči, mi ovdje samo možemo vjerovati.

I svakako sam ti 100% na raspolaganju ako mogu kako pomoći. Šaljem ti broj moba na pp, ako poželiš razgovarati.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne mogu ti poslati pp, admini zašto?!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nažalost ima premali broj postova pa još nije dobila opciju primanja/slanja PP

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu ti poslati pp, admini zašto?!
    Novi korisnik koji nema dovoljan broj postova. Šalji meni , pa ću ja proslijediti (ja mogu).

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

uh, Neva će biti i u mojim molitvama

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala vam svima. Neva je i dalje isto, nepromijenjeno. još uvijek se ne mogu odluičiti što joj je. ne znam da li su joj radili test na boreliju. ja u stvari nisam Nevina mama, ja sam njena teta, al ona kao da je moja, od rođenja meni privržena i ja njoj. sve i sva su joj radili, konzultirali se sa rebrašima i među soboom, ali nakon svega ni oni ni mi nismo ništa pametniji. trenutno je na jakim epi lijekovima, a MR će joj sutra ponoviti da vide da li je bolje. inače, njena mama je stalno sa njom, pa je Neva psihički sad bolje, pričaju, maze se i tako. ja mislim da je to najvažnije u trenu kad joj medicina ne može pomoći. Neva definitivno nema baktreijsku upalu mozga, nije meningitis, a doktori ne žele isključiti nikakve posljedice. ono što sam ja pročitala iz med. članaka (starci su nam doktori pa se ponešto kužimo) je sve u svemu strašno. al nadam se da ona spada u onaj mali postotak koji će se oporaviti nekim čudom bez nekih većih posljedica. moram se nadati, ne mogu se predati. hvala svima na moralnoj podršci.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

HA, SAD SU JAVILI VISOKA TIJELA NA BARTONELU!?! pa kaj im je trebalo 8 dana da to vide?? ja to ne kužim. još nisu ništa niti isključili niti potvrdili, još čekamo, ali bez obzira na loš EEG, Neva se čini malo bolje, a sutra ide na MRI opet...drž'te fige da ne bude posljedica...ako to jest to. piše da su komplikacije u vidu encefalitisa i dr. boleština vrlo rijetke, al što nam to vrijedi!?
    Ne daj se, Neva!!!

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

martin, znaš li išta o toj bakteriji? Pretražujem google, ali ima samo jedan srpski tekst, spominje bolest mačje ogrebotine, ali nekako mi se to ne uklapa.

Drži se Nevice!

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mačja ogrebotina-to je već drugi puta, u tjedan dana, da čujem da djeca reagiraju na to!! brrrr

Drži se Neva!! Dobro je da ide na bolje!!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo ovdje ima detaljnije (na engleskom)

http://emedicine.medscape.com/articl...erview#showall

Neva, drzi se! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ali cure, simptomi koje sam ja pročitala na tom srpskom linku nemaju skoro nikakve veze s prvim martinovim postom gdje opisuje Nevino stanje. Tak da nisam sigurna da li je to zbilja to. Ne bih išla toliko daleko da poželim da to doista jest jer nisam dalje čitala o liječenju.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hm, sad vidim u ovom engl. linku da spominje encefalitis.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Matin, kako je Neva? Jedan naš poznanik, 8 godina star, ljetos je imao virusni encefalitis, na kraju je sve dobro završilo. Mali je skoro pet dana samo spavao, u to vrijeme nije bilo visoke temperature, eeg mu nije bio uredan, ali dok je rekao da je to za dijagnozu normalno stanje. Danas nema nikakvih posljedica, osim što mu je eeg promijenjen, ali dijete ne prima nikakve lijekove. Niti eeg moga sina nije uredan, nismo na lijekovima i rečeno nam je da nema potrebe jer nema izrazitih šiljaka koji upućuju na potrebu za terapijom. da sve dobro prođe!

MASLINA1973 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mislimo na Nevu!!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I mi mislimo na Nevu i saljemo bezbroj vibrica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pridružujem se virtualnim vibricama za Nevino ozdravljenje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~
    Malena djeca su čuda i vjerujem da će se izvući bez problema! Vibriram od sve snage za to! Drži nam se Neva!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

martin, kako je Nevi?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

šaljem vibrice ~~~~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu