eto malo friških vijesti iz Čk bolnice.
Jučer bila kod susjede koja je rodila prije 2 mjeseca.
Uglavnom rodilište obnovljeno,dvokrevetne sobe s rooming-in uslugom potpunom.Ona je rađala vaginalno,doduše uz drip i nakon poroda su joj malecku odmah dali na prsa.
Dva sata je ležala u boksu i dijete u kolijevci pored nje.Nismo išle baš u detalje ali pokazala mi je sliku iz sobe prekrasno,dijete se previja u sobi,kupa u kadici koja je u sobi ako želi može i majka previjati dijete.Moguće je besplatno uzimanje matičnih stanica iz pupkovine za Zakladu Ana Rukavina i čuva se 10 godina.Možete ih ako želite isključivo čuvati za svoje potrebe (i nije sigurna da li se to onda plača) ali ako ih oni mogu koristiti za nekog drugog ako su podobne e onda je čuvanje besplatno.Pitala sam je da li joj je ponuđen stolčić i rekla je da joj nisu ništa ponudili rađala na stolu.kao komentar na to rekla je da je čula da baš i nisu oduševljeni sa rađanje na stolčiću jer sestre praktički moraju biti na podu.Voljela bih da je to dezinformacija.Epiziotomija se podrazumjevala pod normalno.Nisu je pitali.
Uglavnom njoj je to 3 beba nakon dugo vremena i žena je potpuno oduševljena s novim rodilištem i rekla mi je da za svakog ima riječi pohvale iako ona baš nije previše tome sklona.
Na porodu je bila sama bez pratnje a pratnja se navodno plaća 380 kn.Tko ima još informacija nek ih podijeli s nama.