Ja sam sve tri trudnoće vodila (i rodila) u Sloveniji. Imam slovensko osiguranje tako da mi je bilo na teret osiguranja.

Prvi pregled se obićno obavlja negdje do 12t (najbolje oko 10-og) i onda sam ja išla na preglede svakih 6tj, u zadnjem tromesečju na 4 tj i onda na kraju na 2tj. (sve ovisi o dogovoru, ja sam išla i rijeđe jer sam trebala prevalit tih 250km do tamo, pa smo tako dogovorile).

Urin se pregledava svaki put, krv se vadi na početku kada se radi i nalaz na tokosplazmu i onda još jednom ili dva puta. Radi se kontrola šečera - sada se to radi rutinski, kada sam ja bila trudna se nije, tako da ja to nisam prošla. Na teret osiguranja ima trudnica pravo na 2 uz tijekom trudnoće. Ja imam super ginekologicu nije komplicirala s time, napravila je uz po potrebi. Vaginalni pregledi se ne rade, barem kod moje ginekologice ne. Zadnjih par tjedana prije poroda počneš ić na CTG kod ginekologa, ja ja sam išla par puta. Koliko često ovisi o tome koliko blizu termina si, ako si preko termina onda svaki dan (ali onda ideš u rodilište, ne više kod ginekologa).