Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456
Pokazuje rezultate 251 do 273 od 273

Tema: Inicijativa "I ja sam bio embrij"

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    "Rijetko koja djeca začeta u epruveti prežive. Čujemo da ih većinu pobiju, ili ih drže žive, smrznute u frižiderima."
    Ajme - čuli su! Ne znam je l broje onda i sve ove moje embrije koji se nisu implantirali u te - pobijene. Da mi dosude kućni pritvor od mjesec dana po embriju kojeg je moja maternica bešćutno usmrtila, stigla bih proučiti "Discorsie dimonstrazioni matematiche intorno a due nuove scienze attenenti alla meccanica".

Razmišljam da promijenim avatar u NaSro nije rješenje za većinu nas

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jelo, to ćemo u potpis
    a u avatar da nećemo opet biti jedini diskriminirani u europi s ograničenjem na oplodnju 8 js

(ili obratno tj. onako kako si ti predložila...
    možda NaSra u avatar, a diskriminaciju u potpis)
    Posljednje uređivanje od BHany : 16.02.2012. at 19:44

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Da mi dosude kućni pritvor od mjesec dana po embriju kojeg je moja maternica bešćutno usmrtila, stigla bih proučiti "Discorsie dimonstrazioni matematiche intorno a due nuove scienze attenenti alla meccanica".
    e moja Jelena, možda će i tebe za jedno četristotinjak godina neki budući Benedikt pomilovati. značit će ti isto koliko Galileu

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nije vezano uz MPO, nego općenito uz (ne)imanje djece, ali zanimljivo (tj. žalosno)
    http://danas.net.hr/svijet/page/2012/02/16/0811006.html

Mladi demokršćani, ma prestrašno

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nije vezano uz MPO, nego općenito uz (ne)imanje djece, ali zanimljivo (tj. žalosno)

Vidjela sam u njemačkim vijestima neki dan i užasnula se. Srećom pa oni imaju koliko-toliko razvijenu društvenu svijest pa to nema šanse da prođe. Ono što je mene užasnulo je da na linku kojeg si stavila ima anketa i 39% čitatelja se to sviđa kao ideja.

Ja se šalila za avatar. Budem se sutra preobukla u 8 stanica, ne brini Hany
    Posljednje uređivanje od Jelena : 16.02.2012. at 22:47

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nije valjda dovoljno što svako toliko iskeširam privatni pregled, jer bih došla do penzije čekajući naše termine.
    U Njemačkoj je još smješnija situacija sa slučajevima poput mojeg (puno postupaka, 0 djece). Svaki postupak moraš sufinancirati s 50%, a to ispadne oko 2000 eura. Ako bi zarađivao 2000 eura/mjesec i odvajao 1% mjesečno - 20 eura, za jedan postupak platiš kao kad 8 godina i 4 mjeseca odvajaš tih 20 eura.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 16.02.2012. at 22:57

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Poslušajte na ovom linku negdje cca oko 19-e minute kako T.Matulić dočarava šta se događa sa "djecom" u MPO :/, ovo s letka je limunada za njega.Da ga citiram: " ... a to je onda i za onu djecu koju će oni poklat,koju će oni podavit, selekcionirat, zamrznut....."
    http://www.youtube.com/watch?v=OShu66B0Jfg

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

službeno nije iz "embrionalnog" tabora, već post korisnika na portalu križ života, citiram:

A ja vam doma imam dosta CD'ova od Tomislava Ivancica i njegovim seminarima .
    I jednog dana bas slusam jednu njegovu propovjed o umjetnoj oplodnji.
    Ispricao je pricu:
    "Bio je jednom jedan fin bracni par.
    Molili su se, isli redovno na misu i sav svoj zivot posvetili dragom Bogu.
    Imali su jednog malog sina od 6 god.
    I jednog dana su mi dosli zabrinuti i tuzni i vele da se nesto cudno desava sa njihovim sinom, pogtovo
    po noci - ima nocne more. Tako da su me pozvali da dodjem k njima.
    Kad sam dosao mali je vec spavao i odjednom se poceo derati i vristati "mama seki je hladno, mama seka umire".
    I onda sam saznao da su ovog malog dobili kroz umjetnu oplodnju.
    U laboru je znaci jos jedna oplodjena jajna stanica ostala zamrznuta...ako slucajno oplodnja ne bi iz prve uspjela..."

Egzorcizam na hrvatski način, ili kako bi rekao Mastercard - neprocijenjivo...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

taj matulić je stvarno pao na glavu, jesu li ovakvi ljudi uopće svjesni onoga što izlazi iz njihovih usta?
    poklati i podaviti?!

koje teške riječi i optužbe.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ajme, da nije tako tragično bilo bi baš presmiješno.
    Da "mama, seki je hladno".
    Sorry, ali
    Podsjećaju me ove njegove provale na viceve o spermijima.

Evo i jedan prigodni filmić, iako je Valentinovo prošlo
    http://www.budalizacija.hr/filmici/v...ermij_1136.htm

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Joj, ja stvarno nemam više živaca za te f**** embrije! A tom Matuliću, Kreši i sl. bi trebalo bar jednom tjedno raditi biopsiju testisa da osjete što je bol (fizička, a potom i psihička), za svaku njihovu optužbu po jedna (barem). Fuj, gade mi se više, pa oni pričaju takve nebuloze, da im samo psihički bolesnik može povjerovati! Strašno, prestrašno!

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Samo pogled na profil ljudi koji ih okružuje i koji se lječe u toj klinici.
    Zbilja mi nije jasno platiti "savjetniku" da ti kaže kada imaš plodne dane(ispravite me ako griješim ali ja sam to tako razumjela)

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Grozno...
    Podsjetlo me na Kerumovu sekicu i njenu izjavu o djeci, nećacima i susjedima...

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Stvarno su ga pretjerali...nemam više živaca čitati te izjave, sjećam se da je jednom na nekoj Latinici bilo priče kako se dijete koje je bilo zamrznuti embrij, da se sjeća ljudi u bijelim kutama...mislim to više graniči sa glupošću

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj RuzicaSB prvotno napisa Vidi poruku
    Poslušajte na ovom linku negdje cca oko 19-e minute kako T.Matulić dočarava šta se događa sa "djecom" u MPO :/, ovo s letka je limunada za njega.Da ga citiram: " ... a to je onda i za onu djecu koju će oni poklat,koju će oni podavit, selekcionirat, zamrznut....."
    http://www.youtube.com/watch?v=OShu66B0Jfg
    "Crkva kao božanska stvarnost u ovom svijetu"... odmah na početku. Odustala sam od daljnjeg slušanja.
    Strašno su manipulativni, elitilistički i isključivi. Neka sa samo okrenu nazad u povijest koliko zla je crkva napravila...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj nina32 prvotno napisa Vidi poruku
    ...Žao mi je što po svemu sudeći neću doživjeti da ovdje doista zaživi civilna država, a ne katolička džamahirija.
    Obzirom da si spomenula riječ "džamahirija" ova mi rečenica malo asocira na uvriježeni a stereotipni pogled na navodno "zaostali" islamski svijet. Pa čisto radi pojašnjenja, Islam ima potpuno drugačiji stav prema medicinski potpomognutoj oplodnji. Sve tehnike medicinski potpomognute oplodnje su dozvoljene kao tehnike, pa time i sve vrste zamrzavanja (spermija, jajnih stanica i embrija). Kod materijala koji se obrađuje, odnosno kod oplodnje muške i ženske polne stanice, postoji šerijatsko pravilo da ove stanice moraju poticati od muža i žene. Doduše, kod ši'itskog tumačenja Islama koji prakticira Islamska republika Iran dozvoljena je i oplodnja donirane jajne stanice, ali to nije preovlađujući stav islamskih učenjaka. Po islamu je dozvoljena kontracepcija kao i abortus u opravdanim razlozima. Tako da ovoj riječi "džamahirija", u kontekstu u kojoj se priča u ovoj temi, ovdje zaista nije mjesto.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bez ikakve intencije da nekoga branim ili da budem ičiji glasnogovornik, mislim da se radilo o izboru riječi koja ima značenje vjerske države, u ovom slučaju donošenje zakona u skladu s učenjem rimokatoličke crkve. Žao mi je ako si post shvatio kao uvredu.

O stavovima Islama o MPO se govorilo ovdje http://forum.roda.hr/threads/60093-I...ijskoj-Arabiji. O zaostalom i "zaostalom" bi se itekako dalo razgovarati

nina32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

žao mi je što te to asociralo na "zaostali" islamski svijet jer mi to aposlutno nije bila namjera. Nisam imala na umu povezati mpo s islamom, ali kad ti već jesi, jako mi je drago da Islam ima potpuno drugačiji stav po tom pitanju. Mogla sam primjerice umjesto katoličke džamahirije upotrijebiti sintagmu katolički tamni vilajet pa bi se netko mogao javiti da imam nešto protiv BiH ili Turske( a apsolutno nemam, čak štoviše). Poštujem svakog vjernika (bio on musliman, židov, katolik, protestant..) dokle god njegova vjera i prakticiranje iste ne zadire u moju slobodu i ne ograničava je. Za ljude poput KM i njemu slične moja granica tolerancije je na nuli.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    Citam ovaj ovu temu i pratim iz medija sto se dogadja. Nisam do sada pisala, ali kada sam procitala ovaj tekst iz brosure koji je napisala Ayan........ajme meni.......mene je iskreno sram u kakvom to mi drustvu zivimo!
    Drzite se cure i znajte da niste same! Ja nisam u MPO vodama, ali sam uz vas!
    I ima nas jos, sigurna sam!
    Isto ovako.
    Iako sad čitam dalje da je BHany napisala da je to već stara stvar, meni je bilo novo.
    Sram je i mene toga u kakvom društvu živimo, sram me i zbog onih koji prekidaju prijateljstva i zbog onih koji su se na bilo koji način drznuli umiješati.

Svima vama :grouphug:

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ta brosura je stvarno prestara. Nekih davnih dana (a mozda i sad izgleda isto?) je bila rijec o obicnom bijelom papiru, presavinutom tri puta, s nekim karikiranim fetusom na prvoj strani. Tamo negdje kad sam je prvi put vidjela, grozila sam se uzasa napisanog u njoj, iako mi valjda pola toga uopce nije bilo jasno. Dom zdravlja u Marticevoj/Laginjinoj je bio prepun tog smeca.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja to nikad prije nisam vidjela.
    Da bar nisam ni sad.
    Stvarno smeće neviđeno. Šteta papira

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja neću ni gledati link er se ne želim živcirati.
    Eto samo da kažem kako će i Crkva morati kad tad morati promjeniti mišljenje jer neplodnost je nažalost bolest budućnosti, svake godine se sve više ljudi s tim sučeljava i MPO će za mnoge biti jedina mogućnost da imaju djecu bojim se da nam inače prijeti izumiranje.
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 18.02.2012. at 14:26

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Preporučam pročitati ovaj članak, odnosno dnevnik, jer zaista odlično ocrtava problematiku:

http://pollitika.com/nek-ustane-tko-je-bio-embrij

Stranica 6 od 6 PrviPrvi ... 456

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •