Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: kako reći djevojci da ti sjeme nije dovoljno kvalitetno?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno kako reći djevojci da ti sjeme nije dovoljno kvalitetno?

Pozdrav!
    Moje pitanje je kako reći djevojci da ti sjeme nije dovoljno kvalitetno (naime imam asthenozoospermiu i nakon operacije varikokele)?
    A imam ozbiljne namjere prema njoj. Ne mislim joj lagati, jer mi je to podmuklo, a tako se veza ne gradi.
    Mislim kako joj reći ako budeš moja možda nećeš imati djece prirodnom putem?

Ako nije dobro mjesto na forumu molim vas da ga prebacite!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da probam odgovoriti.
    Ovisi o tome kakva je osoba tvoja djevojka. Koliko ste dugo zajedno. Ustvari, koliko te voli.
    Trebaš joj reći, naravno. To je važna stvar.
    Možda jednostavno ovako kako si tu napisao. Imao si operaciju i imaš smanjenu mogućnost oplodnje.

No, medicina može puno pomoći. A dijagnoza koju si napisao ne znači da apsolutno ne možeš postati tata. Pročitaj, ima tu puno tema o smanjenoj muškoj plodnosti.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dijagnoza nije bas tako grozna! zamisli da imas azoospermiju,pa da moras reci .
    naime,mm ima azoo i 100 put sam se pitala sta bih uradila da je kojim slucajem znao i rekao mi prije braka.
    s jedne strane,mislim da bih postupila isto. s druge strane, mislim i da ne bi bas bilo tako jednostavno donijeti odluku sta dalje.
    ali,ipak govorim o dijagnozi gdje nema niti jedan spermij.
    ako vec znas za taj "problemcic", definitivno sam za to da joj kazes.a,ona ako tebe dovoljno voli,ostat ce sa tobom.
    sretno u svakom slucaju.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i ja bih rekla da trebaš samo iskreno s njom popričati
    razgovarajte da li u obzir dolazi zajednička budućnost, a ako dolazi, onda joj svakako reci da postoji problem, ali da nije nerješiv
    vjerujem da će tvoja djevojka reagirati kao svako nonrmalno ljudsko bieć i ako imate ozbiljne namjere da ćete zajedno riješiti i eventualni problem začeća kad do toga dođe
    (uostalom, možda ni ne bude nikakvih problema, mnogi parovi sa tom dijagnozom prirodno začnu dijete)

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dragi ante,

prvo svaka ti čast što si se javio i što su ti namjere prema djevojci iskrene. svaka čast, jer bi mnogi to zatajili ili ne bi tomu pridavali važnost.

reci joj, iskreno i polako, objasni joj kako je do "problema" došlo i što to znači za tvoj/vaš budući život.

ja vjerujem da je ona u tebi pronašla ono nešto kad ti s njom očito imaš "ozbiljne namjere" i ako iole poput tebe - shvatit će i bit će ti potpora u vašem budućem životu

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

da ti napisem kao djevojka koja je u toku svog zabavljana sa svojim momkom saznala da on nema ni jednog spermatozoida , sto je 1000 puta gora situacija nego kod tebe , i evo nas sada smo sretni u braku i zajedno se borimo protiv toga.
    sa tim ti hocu reci da joj slobodno kazes jer ako ste jedno za drugo onda ce te shvatiti i pokusati ti pomoci , a ako ne onda ona ni nije za tebe ona prava.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ante i ja sam saznala za svoju dijagnozu puno prije nego što sam se udala. Kad sam upoznala MM-a možda mjesec poslije sam mu rekla što je i kako kod mene.Njemu to nije bilo važno.U medjuvremenu smo saznali i za njegov spermiogram i evo poslije 12,5 godina mazimo našu mrvicu u buši(što ne znaći da vama nebi uspjelo i prirodno).Sretno!

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Moraš biti iskren. Čak ako je njoj pitanje djeteta važnije od tebe, bolje je da saznaš prije, nego poslije. Ja se ipak nadam da te ona voli i da je spremna podijeliti život s tobom, bez obzira na sve muke koje možete zajedno proći.

medeni avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ante,
    kreni od toga da vjerojatno velika većina nas nije u vezi, braku "samo" zbog djece nego iz ljubavi.Djeca su kruna tog odnosa koja i ne moraju uvijek doći ili dođu metodom potp. opl., posvajanjem.To što ti već znaš svoje stanje, koje i ne mora biti zadnje i nije tako loše samo ubrzava neke procese koje bi vjerojatno kasnije zajedno prolazili.Iskrenoj ljubavi nije važno kako je dijete stiglo, ona samo raste i jača kroz rješavanje problema.Gledaj nas, mladi se vjenčali, nakon par godina saznali za poraznu dijagnozu,nema spermija, uopće, i genetika nije OK.Ni na trenutak nisam požalila što sam njega izabrala i što možda nećemo imati djece iako bi oboje htjeli.Iz toga je proizašla beba koju čekamo za koji mjesec, nakon 10 god. braka i nešto više veze a to što smo do nje došli postupkom potp. opl. i to pomoću donirane sperme ništa ne umanjuje.Treba samo vidjeti koliko se muž veseli bebi, svojoj curici.
    Zato, hrabro joj sve reci u trenutku za koji procjeniš da je najbolji.Sretno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dragi Ante, po meni, ako razmatrate brak ili tako nešto slično, moraš joj reći. Bemu misha, meni je to isto kao kad traže medicinski checkup prije stupanja na neku važnu dužnost itd. Ionako će, ako ostanete zajedno, krenete tražit pomoć itd., ona zbrojit 2+2 i vidit odkad datira problem. Kako reći - nemam pojma. U glavu. Ja sam svome rekla sve svoje dg., sumnje na dg., a bogme i obiteljsku anamnezu. Bez zezancije, jer nije baš najljepša. U dugoročni međuljudski odnos se ulazi relativno otvorenih karata, po meni, a na kratke pruge ne mora.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam se udala za MM znajući da ćemo teško imati djecu.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala svima na odgovorima!
    Uljepšali ste mi dan!
    Zajedno smo 2 mjeseca i dobro nam ide, ali ne želim joj s tim odugovlačiti jer bi to zvučalo kao zamka, a opet mi je stalo do nje (i htio bi ju ulovit u "zamku" ). A u pravu ste bit veze je ljubav, a djeca su kruna te ljubavi. Ali opet kako nekome drugome oduzeti pravo da nema dijete, a to svi normalni ljudi žele?

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ante,

mi prije braka nismo znali za problem ...saznali smo ga tek 2 godine nakon što smo se vjenčali i kad beba nije dolazila
    (u međuvremenu, tijekom godina braka suočili smo se i s drugim teškim zdravstvenim problemima)

ali ja nikad nisam zažalila što sam se udala za mm-a (a evo već smo gotovo 13 godina u braku)
    sve smo to zajedno prošli i prolazimo
    i sve su to naši problemi - ne moji ili njegovi

mm zna reći da bi bilo bolje da je znao prije da će se sve ovako događati u našem životu...da bi otišao od mene da me ne povuče sa sobom, da ne optereti moj život problemima koje on nosi

a ja mu tada kažem da sam ja sretna s njim i da ne bi sigurno bila sretna s nekim drugim jer njega volim
    i da nije tako, ne bi se niti naša prekrsana kćer rodila
    i on bi živio neki sasvim drugi, možda samački i teški život...
    ovako nam je lijepo zajedno, a teškoće moramo zajedno prebroditi ...ali ni one nisu tako strašne kad navečer legneš u krevetu sretan što je ta osoba pokraj tebe...

želi ti reći
    obzirom da ti već znaš za problem (koji, moram opet naglasiti, kao i druge cure, nije uopće nepremostiv)
    kad si siguran da je ta djevojka prava...moraš joj reći...
    ali dopusti da ona odluči - nemoj pobjeći od nje da je zaštitiš
    ako odluči ostati...to je njena odluka i ispravna je...oboje ćete tako biti sretni jer sigurno imate jake osjećaja jedno za drugo
    ako odluči otići...boljet će te...ali to znači da nije bila ona prava i da te nije dovoljno voljela

izaberi miran trenutak, reci joj da ti puno znači, da želiš biti s njom, da ne znaš kuda će vas to odvesti, ali da joj baš zbog toga koliko ti znači želiš reći istinu

sretno

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ne uzimas joj pravo da ima dijete, vec joj govoris kako stvari stoje. ona ce donijeti odluku, ovakvu ili onakvu.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I ja sam svom mužu rekla kako stvari stoje nakon 1-2 mjeseca veze i nakon toga 2 mj. poslje je pao prsten
    Prva bračna noć sam provela na operacijskom stolu Ali eto došla i 3g. braka
    Sve se može kad se ljudi vole i sve ide lakše.

Isto tako sam mu znala govorit da bolje da je otišao od mene da je mogao imat već djece ali njegova odluka je bila da ostaje uz mene i da idemo kroz to skupa.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

i sretno ante....

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi, prije braka, nismo znali za problem neplodnosti (oboje smo u "banani"), ali i prije vjenčanja smo razgovarali o tome "Što ako ne budemo mogli...?" Uvijek smo govorili da ako ne budemo mogli imati djece da ćemo posvojiti. I još se borimo...i nakon 11 g. braka... za obje mogučnosti. Reci joj. Odmoći ne može... Osim ako ona nije ta s kojom ćeš provesti život. Sretno!

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Reci joj svakako kad vec znas za to.
    Mi smo saznali za problem kad smo vec bili 3 godine zajedno. Ne kazem da se ne bi udala za njega da sam to tada znala ali bi sigurno vise razmisljala jer su meni djeca oduvijek bila jako vazna i znala sam da bi jako tesko podnijela da ih nemam. Bila je i kod mene dvojbena dijagnoza pa je i njemu izletilo da se ne bi zenio da je znao za to....nije bas lako cuti da neces moci imati djece tek tako, pogotovo ako oboje znate da su vam vazna, jos ako ste se i cuvali da ne bi sta bilo pa onda krenete na bebu a ono doslovce ti zivot opali samar... Meni se stvarno svijet srusio kad sam vidjela muzev nalaz iako doktori nisu bili bas pretjerano pesimisticni. MM je bio protiv posvajanja, htio je da pokusamo s potpomognutom i isprve smo uspjeli dobiti dijete. Na kraju sam sada i prirodno trudna, cekamo svaki dan da nam se i drugi sin pridruzi. Na forumu sam od 2007.i do danas sam vidjela stvarno puno ljudi sa svakakvim dijagnozama koji su svejedno uz manje ili vise pokusaja dobili bebu potpomognutom oplodnjom a isto tako i hrpu ljudi koji su sa slabijim spermiogramom ostvarili prirodne trudnoce. Sretno u svakom slucaju!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Znaš što je meni jednom rekao dr. nakon lošeg spermiograma mog muža radilo se o asthenoteratozoospermiji tko zna koliko je takvih u Hrvatskoj koji su postali očevi a da i neznaju svoju dijagnozu hoću reći možda ćete imati problema a možda i nećete, samo hrabro naprijed.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Znaš što je meni jednom rekao dr. nakon lošeg spermiograma mog muža radilo se o asthenoteratozoospermiji tko zna koliko je takvih u Hrvatskoj koji su postali očevi a da i neznaju svoju dijagnozu hoću reći možda ćete imati problema a možda i nećete, samo hrabro naprijed.
    x
    slazem se , koliko muskih nikad u zivotu ne naprave spermiogram , ne mora znacit ako mogu napravit djecu da su svi normozoospremija, kladim se da nisu

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i ja sam jedna od onih koja je prije neke ozbiljne veze saznala da mm ima azospermiju (znači nema ničega) i jedino što sam tada poželja jest ne izgubiti tog čovjeka!! jedan dr mi je rekao jednu stvar koju nisam odmah shvatila, a danas je jako dobro razumijem - rekao je da se parovi ne rastaju nakon nekoliko godina već odluče onog trena kad saznaju dijagnozu, ali misle da si duguju pokušati pa ostaju zajedno još neko vrijeme. poanta jest, moja prva misao je bio on, jer to je i danas jedini čovjek kojeg i dalje želim gledati prije nego legnem spavati, kad se probudim i kroz dan. mi smo moj svijet bez obzira na dijagnozu. i još nešto, nakon tog saznanja postali smo još jači i povezaniji, više ništa ne uzimamo zdravo za gotovo. ante, ako te voli onda nema prepreka <3

simicv avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ja sam svoju dijagnozu znala prije svake ozbiljne veze i UVIJEK sam to rekla partneru na samom početku.
    Niti jedan od njih (bila su trojica) nije me ostavio. Ja sam uvijek bila ta koja je kidala vezu, i na žalost,
    neplodnost mi je bila dobrodošla kada sam se uvjerila da ta osoba nije za mene.

Ova dijagnoza ima jako puno prednosti što se ozbiljnih veza tiče i mislim da sam samo profitirala zbog
    nje. Danas sam trudna sa partnerom koji je najbolji od svih. Nije mi se dogodilo dijete, pa da moram
    razbijati glavu kako dalje. Moja frendica ima dvoje djece sa dva različita muškarca i sada je na žalost
    izgubila trudnoću sa trećim. To mi i nije idealna slika sretne obitelji.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ante, to što tvoje sjeme trenutno nije dovoljno kvalitetno ne mora značiti da se neće popraviti, asthenozoospermija i nije tak strašna. Moj muž je imao oligoasthenoterato bez poznatog uzroka (svi nalazi su mu bili u redu), za prvo dijete pokušavali smo dvije godine, a drugo je začeto par mjeseci nakon što mi se uspostavio menst. ciklus. Cure su začete prirodno, a po njegovim nalazima, koji su napravljeni tri mjeseca prije prvog začeća, to bi bilo jako teško moguće. Preporučili su nam ICSI metodu kao jedinu mogućnost oplodnje. Ne znam da li sam zatrudnjela s tak lošim spermiogramom, ili se stanje u međuvremenu promijenilo.

Većina muškaraca nikad ni ne radi spermiogram i nemaju pojma o tome kad ulaze u brak, sigurno ima puno takvih kao ti koji imaju djecu. Normalno je da je kod normozoospermije vjerojatnost veća, ali isto tak je moguće i kod smanjenog broja i pokretljivosti, ionak za oplodnju treba samo jedan spermić.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Kao prvo svaka ti čast!! Što uopće razmišljaš reći djevojci o tome.
    Moj muž je imao oligoasthenozoosperiu - 6% usmjereno pokretnih, 65% nepokretnih! Ako se ne varam ovo je lošija dijagnoza od astenozoosp. Ali smo uspjeli doći od normoospermije-odličan nalaz. I on kao ima varikokelu ali smo odustali od operacije. I nalaz varira. Dijete nam je na putu-potpomognuta oplodnja.
    Za sve ima lijeka. Ako joj misliš reći svakako se pripremi prije da joj obrazložiš da i za to ima lijeka. Ne znači da nemožeš prirodno napraviti dijete,glavno je da ona to shvati. A ima i prednosti,možete se opušteno seksati bez zaštite

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vratila sam se u prošlost, u doba kada smo moj danas suprug i ja bili momak i cura i mogu ti reći da ako između vas postoji prava i iskrena ljubav tvoj možebitni problem sigurno neče biti prepreka u daljnjoj vezi.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala svima na savjetima i potpori!

Nisam vam stigao prije javiti kakav je rezultat razgovora jer radim na terenu.

Rekao sam joj i prihvatila me je takvog kakav jesam sa tim nedostatkom. E, sad ćemo vezu razvijati normalno pa što bude

Naručio sam se kod androloga pa ću vidjeti što će oni reći.

Hvala još jednom!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sad znaš ono što si i znao:našao si curu za 5! Sretno vam.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drago mi je ante, sada samo hrabro naprijed i bit će beba sigurno.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

super

sretno

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam se udala za MM znajući da ćemo teško imati djecu.
    I ja.

Na kraju nam se posrećilo troje s istom Antinom dijagnozom. Prvo dvoje malo teže, a treće se odmah zalijepilo.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Bog vas blagoslovio

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ante, i vas, i da znaš da ćemo čekat nastavak vaše love story

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007