Pokazuje rezultate 1 do 50 od 273

Tema: Inicijativa "I ja sam bio embrij"

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nije Ostojić baš nešto previše spretan u javnom istupanju, malo je glasan, malo se ponavlja, treba nešto poraditi na javnoj komunikaciji, D. Špoljar je bila daleko konciznija i uvjerljvija, a bez patetike.

Dvije stvari su mi upale u uho na koje bi i inače trebalo staviti naglasak: prva, ova koju sam spomenula, da zakon nije prisilan ni za koga, da MPO postupak sadrži niz točaka i mogućnosti i nitko ne mora prihvatiti sve redom samo zato što se nude, može odustati na bilo kojoj stavki koja se kosi s njegovim mišljenjem, svjetonazorom ili čime god i druga, vrlo bitna, a stalno se zanemaruje,

naglasiti koliko je teško, iznimno teško, uopće doći do tih oplođenih stanica, do embrija,
    da to nije mačji kašalj, ono, proizvodimo ih od šale, evo samo tako iskaču jer je to baš nekima fora,

skinuti taj mit o "tisuće i tisuće njih koji se smrzavaju po frižiderima i čekaju neizvjesnu sudbinu".

Samo čekam kad će se početi govoriti o "milijunima smrznutih embrija u Hrvatskoj", a bez da ih itko demantira.

Neka kažu žene koliko to u pričuvi imaju embrija po labosima i koliko ih uopće preostane, u prosjeku, nakon pokušaja da od njih nastane trudnoća u maternici. To je vjerojatno individualno, ovisno o dijagnozi, uspješnosti ovulacije, kasnije oplodnje, transfera itd...
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 02.02.2012. at 10:44

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •