Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Oziljak od carskog reza

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Oziljak od carskog reza

Bok!

Ja sam imala drugi carski prije 15 dana i sve je proslo OK, osim sto sam primjetila da mi je na jednog strani (gdje je pocetak reza) udubljena koza. Oziljak/rez je ravan a onda na kraj ima to udubljenje neki pola cm. Sta bi to moglo biti? Jeli itko drugi to ima? Hoce se to ispraviti ili... ?

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nadam se da se tebi hoće popraviti - meni nije!
    ja sam si protumačila da su tu malo "jače" zašili...

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

hej, ne znam koliko ti koristi informacija, ali meni je bila slična stvar sa ožiljkom od epiziotomije (na koži guze) , kao da su na tom mjestu jače zategnuti šavovi,a tu je ujedno bio i završetak reza,pa je koža bila udubljena, u svakom slučaju ginićka je na prvom pregledu rekla da je to sve ok, da će se s vremenom vidjeti manje,istina udubljenje se više ne vidi toliko, ali ožiljak je i dalje tu sad nakon 3 mj.
    mislim da to ovisi o tom koliko je doktor dobra švelja
    definitivno ti više mogu reći cure koje su imale CR,a i ionako ćeš morati kroz koji mjesec na kontrolu (ako nije predugo za čekati )

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    nadam se da se tebi hoće popraviti - meni nije!
    ja sam si protumačila da su tu malo "jače" zašili...
    i ja sam zaključila isto. Na prvom carskom toga nije bilo, rez lijepi ravan, na drugom su me sašili užasno, ukrivo i najružniji mi je taj udubljeni kraj. bljak

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

bfamily, tako je kod mene... znaci to ce ostati? bas super

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nažalost mislim da oće, od poroda mi je prošlo tek 9 mjeseci ali mislim da tu nema pomoći

by the way, čestitam na bebici
    Posljednje uređivanje od bfamily : 26.01.2012. at 20:25

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ne znam koliko će ti pomoći,ili te utješiti ovo, ali to je sve još jako svježe kod tebe. Možda će se to udubljenje više vidjeti,nego ostatak reza, ali vidjet ćeš da će sve s vremenom postati puno,puno manje vidljivo.Ja sam imala dva carska reza,pvi tek nekoliko šavova, ali zato drugi duplo veći, doslovno od kuka, do kuka,išao je u krivo i bio malo udubljen. Sad nakon godina i godina, on je doslovno jedva vidljiv, ali treba proći vremena....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja imala carski prije skoro mjesec dana i jos nije skroz zatvorena rana bas tako na kraju gdje je ribi krivo, meni je jos otvoreno. A i trbuh mi jos preko sava,pa ne vidim dobro na sta to lici...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ništa ne vidim odozgor ni dan danas, nakon skoro dvije godine, a vjerujem ni da neću, mene samo nož može spasit da ponovno obučem seksi donji veš

ViNiNe avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja imala 3 carska i mislim da ovisi o tome kak te zašiju, ali fora je i u tome kaj se maternica svaki put još više rastegne... :/

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ZO polako, bit će vremena za seksi donji veš, u to sam sigurna

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I kod mene je kao kod ZO i Sumskovoce: trbuh preko šava (dvije trudnoće, blizanačka i ''obična''). Nije to puno, nemam puno kila, nekih 58, ali donji dio trbuha visi (to doktori ''stručno'' zovu - pregača ). Od gore ne vidim šav, ali kad se pogledam u ogledalo vidim. Šav je savršeno zarastao, rana je bila potpuno zatvorena već šesti dan, kad sam došla kući, ali... ta pregača visi, a sam šav ide nekako pomalo ukoso, tako da ta koža s trbuha malo viši visi na jednoj strani.
    Inače, bila sam na pregledu kod kirurga zbog izgleda mog trbuha (koji izgleda kao da sam u 4-5 mj. trudnoće) i zaključio je da imam dijastazu rektusa. To bi bilo:
    ''Dijastaza rektusa označuje razmicanje mišićnih niti mišića rectusa abdominis u središnjoj liniji'', znači razvučene te mišiće na trbuhu.
    To se može riješiti kirurški (on kaže da vježbanje tu ne pomaže), tako da se mišići primaknu i prišiju. To čak ide na teret HZZO-a, ali ne rješava pitanje ovog visećeg dijela, višak kože i eventualnog masnog tkiva, što bi se trebalo raditi privatno i koštalo bi po njemu nekih 25000 kn. Tako da ''pod nož''..... ne znam baš tko će moći.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ne da imam samo pregaču nego je ona još fino ukrašena strijama sa svih strana, prizor za pamćenje definitivno
    to sam nešto načula za rješavanje jednog dijela preko hzzo-a, ali sam znala da ima neka caka, eto ti si je napisala, dakle, niš od toga
    nije da me to nešto brine sad, malo je problem sve to pospremiti po ljeti da izgleda pristojno, sa badićem sam se oprostila odavno - ne zato jer me sram ili nešto nego ne volim ni sama sebe vidjet
    iako sam ponosna na to što sam " takva " zbog svoja dva velika dječaka
    dosta sam se šminkala po plaži - " visoka " sam 162 i uvijek sam imala kilažu cca 50-tak kg, čisto sam pristojno izgledala, trbuh ravan ko daska
    pa eto mi ga sad

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •