-
I kod mene je kao kod ZO i Sumskovoce: trbuh preko šava (dvije trudnoće, blizanačka i ''obična''). Nije to puno, nemam puno kila, nekih 58, ali donji dio trbuha visi (to doktori ''stručno'' zovu - pregača
). Od gore ne vidim šav, ali kad se pogledam u ogledalo vidim. Šav je savršeno zarastao, rana je bila potpuno zatvorena već šesti dan, kad sam došla kući, ali... ta pregača visi, a sam šav ide nekako pomalo ukoso, tako da ta koža s trbuha malo viši visi na jednoj strani.
Inače, bila sam na pregledu kod kirurga zbog izgleda mog trbuha (koji izgleda kao da sam u 4-5 mj. trudnoće) i zaključio je da imam dijastazu rektusa. To bi bilo:
''Dijastaza rektusa označuje razmicanje mišićnih niti mišića rectusa abdominis u središnjoj liniji'', znači razvučene te mišiće na trbuhu.
To se može riješiti kirurški (on kaže da vježbanje tu ne pomaže), tako da se mišići primaknu i prišiju. To čak ide na teret HZZO-a, ali ne rješava pitanje ovog visećeg dijela, višak kože i eventualnog masnog tkiva, što bi se trebalo raditi privatno i koštalo bi po njemu nekih 25000 kn. Tako da ''pod nož''..... ne znam baš tko će moći.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma