Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Na koji način pružiti podršku ženama koje nemogu imati djecu?

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Na koji način pružiti podršku ženama koje nemogu imati djecu?

Otvaram ovaj topic jer mi se nikako ne sviđa taj dojam neosjetljivosti za probleme žena koje nemogu imati djecu koji se stvorio zbog prijašnjih topica. Nemojte da ovo bude priča (samo) o MPO jer neplodnost prožima sve pore nečijeg života. Kad čitam priče žena koje se bore sa neplodnosti i koje se trude posvojiti dijete uvijek me to jako dirne i čovjek im želi samo pomoći. Naravno da je to nekad nemoguće ili da nekad ispada upravo suprotno zbog naših svjetonazora. Mene zanima što ih sve smeta i boli, kakvu podršku sve očekuju od ljudi oko sebe. Što ih je najviše zasmetalo, koje riječi od bližnjih i što im je najviše pomoglo. Ova tema opet može poći totalno krivo od mojih očekivanja i bit će mi žao ako tako bude.
    Ali iskreno za mene su te žene, zbog svoje ljubavi i čežnje, majke iako nemaju svoju djecu.

Ruke moje nesuđene majke
    Nemam usne al' me ipak ljube usne moje majke
    Nemam oči ali znam da me traže oči moje majke
    Nemam ruke al' me ipak grle ruke moje nesuđene majke

Njena ljubav prema meni moj je poklon svijetu
    jer bez ljubavi takve ne bi ni vrijedilo živjeti na tom planetu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bole me tvoje provokacije.
    Jako!

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jednostavno ih ne diraj. Možda im je to najbolja podrška.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Jednostavno ih ne diraj. Možda im je to najbolja podrška.
    X

dovoljno je biti prijatelj.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne postoji to. Svi su majke, kao što je već i rečeno. Podrška skroz nepotrebna.

To je bila šala.

A konkretno - nemojte potpisivat peticiju "I ja sam embrij". To će bit najveća podrška 90% njih. Također, raditi više na olakšavanju uvjeta za posvajanje, na način da se ne uzdiže na pijedestal biološko roditeljstvo. Ko želi znati više - eno podforuma za Posvajanje, sve je tamo već rečeno.

Ovo o peticiji mislim ozbiljno - to očekujem od onih koji su mi prijatelji, bez obzira kojeg svjetonazora bili.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.01.2012. at 16:32

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni je žao što većina smatra pinguicu za nekog provokatora.
    mislim da pokušava ublažiti ono što joj se kači, pokazati se u drugom svjetlu.
    nekome treba da otvori temu, nekome su dovoljne postojeće teme, a ima ih dosta.
    evo, ina je bila konkretna kao i uvijek.
    nismo prijateljice u pravom smislu riječi, ali kao virtualna prijateljica neću potpisati tu peticiju.
    ne samo kao njena prijateljica, nego kao buduća baka i prabaka.
    ljudi ne znaju, pa pitaju.
    neki samo osjećaju, a ne znaju kako postupiti.
    uglavnom, vjerujem da su zlonamjerni stvarno rijetki.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    nismo prijateljice u pravom smislu riječi, ali kao virtualna prijateljica neću potpisati tu peticiju.
    Na ovome ti iskreno hvala! Više cijenim djelo (nepotpisivanje), nego... poeziju, koja u pravilu neplodnima i nije dirljjiva jer im je problem - konkretan - ono... nema djeteta... nego filozofsko-poetski.

A propos, ja vjerujem u pinguičine dobre namjere... samo ono... koje vajde od toga (nama neplodnima), ona će najvjerojatnije velikoj većini naštetiti (mislim na ove kojima je prihvatljiv MPO), to jest ako se odluči na potpis peticije.. iako pinguica vjerojatno misli da su bitniji ti kojima je MPO neprihvatljiv i tima se obraća... Naravno, ja to ne znam, pinguica na to zna odgovor.

Vezano na dirljive pjesme, ovi predstavnici neplodnih iz mog života (a ono... maltene većina mojih poznanika) ne cijene to baš nešto temu (eufemizam).

I vjerujem da je ipak moguće razumijevanje... samo treba stvarno čut tu drugu stranu, ne im nešto poručivat onako... dobiveno iz drugih ruku.... i nudit im samo jedno rješenje, a druga ocrnjivat. Svako ima svoje rješenje, ako ga ima. .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.01.2012. at 16:56

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

konkretno ni moj muž ni ja ne tražimo podršku,niti želimo nečije suosjećanje ili sažaljenje..
    nama je naša bol velika i stalno prisutna,ne treba mi nitko da da mi kaže -opusti se biti će..
    kad mi je jako teško tj.poslije svake punkcije kad ne dobijem ni jednu jajnu stanicu,stisnem se uz MM-a,otplačem i idem dalje...lomim se u sebi,al znam da je to tako i nema mi druge...

eto vrlo kratko i jasno,niti tražim niti želim bilo čiju podršku osim MM-a...
    niti želim da mi se ikako pomaže,osim pravom na liječenje po zlatnom standardu...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    ona će najvjerojatnije velikoj većini naštetiti (mislim na ove kojima je prihvatljiv MPO), to jest ako se odluči na potpis peticije..
    iako pinguica vjerojatno misli da su bitniji ti kojima je MPO neprihvatljiv i tima se obraća... Naravno, ja to ne znam, pinguica na to zna odgovor.
    ako se iskreno poželjela identificirati s parovima koji do sada nisu priro...piši-briši (evo, ja ne znam kako da se izrazim, da nekoga ne povrijedim ) putem dobili dijete i pomoći im, na način koji je uopće (a ne samo za nju) moguć,
    onda je morala biti spremna na prijedlog konkretne pomoći koju si spomenula.
    ako na njega nije bila spremna, onda bi, ubuduće, općenito, trebalo imati malo više poštovanja prema bilo čemu i bilo kome "u nuždi", pa se ne izlijetati da bi na kraju bilo: upsss, oprostite, ali ja to ne mogu.
    a do pustog lamentiranja mislim da nije nikome i da je i pinguica toga svjesna.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i ja isto najiskrenije mislim da pingvinica nije nikakav provokator
    onako kako je to u početku svoj posta opisala AM

podrška?
    pa ne znam... iskreno ne znam kako...
    svede se na to da ne ispituješ.. jer kontaš da boli
    zbilja ne znam...
    jedna starija teta kaže da u njihovo vrijeme nije bilo toliko parova bez djece
    potaknuta onom temom, shvatila sam da MM i ja poznajemo zbilja dosta parova s tim problemom
    kao da toga ima sve više.. ne znam što je uzrok..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    kao da toga ima sve više.. ne znam što je uzrok..
    Uzrok je odgađanje trudnoće dok se par ne skuči (stan, obrazovanje), plus nezdraviji život koji se ne može izbjeći (mobiteli, sjedenje, toksini itd.). Onako, većini. Opet, jel' bi ti savjetovala svojoj kćeri da rodi u 18-toj? Tad bi, medicinski, bilo možda najoptimalnije, svakako ispod 25-te. Mislim, u svim bajkama punoljetnost je sa 16 godina - Mala Sirena, Trnoružica, tad se udaju i tad su svi zreli. Danas... kladim se da su predmet topoica "Vaši tinejdžeri, dajete li im da idu navečer vani", a kamoli da svi skupa veselo čavrljamo o njihovoj djeci.

Ja ću svojoj pokušat savjetovat ispod 25-te, ali o tom po tom, ko zna kakvo će vrijeme biti, uostalom, hoće li me poslušati.

Neplodnost nikad nije bila baš ono rijetka, normalni je sadržaj bajki - Palčica, Snjeguljica, Paljčić, Trnoružica itd.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.01.2012. at 17:34

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ni ja ne mislim da je provokator. ali da misionari tamo gdje ju nitko nije zvao, pa čak i tamo gdje su joj zalupili vrata. to da. bez imalo pažnje prema drugima osim sebi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da je pinguica otvorila temu o eksperimentiranjima "nad embrijima" da bi na mala vrata pokrenula temu zamrzavanja embrija i MPO-a općenito, i kao što vidimo nije usamljena u toj misiji, očito je da se pokreću takve rasprave na širem planu, a radi skorih promjena zakona o MPO-u. Isto tako mislim da ovom temom pod krinkom suosjećanja pokušava sugerirati neplodnim ženama da trebaju prihvatiti svoju situaciju (jer su ionako majke).

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja mislim da je provokator i
    ali da misionari tamo gdje ju nitko nije zvao, pa čak i tamo gdje su joj zalupili vrata. to da. bez imalo pažnje prema drugima osim sebi

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pinguice
    gdje ti je duša
    gdje ti je išta od osjećaja
    ...........

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da je pinguica otvorila temu o eksperimentiranjima "nad embrijima" da bi na mala vrata pokrenula temu zamrzavanja embrija i MPO-a općenito, i kao što vidimo nije usamljena u toj misiji, očito je da se pokreću takve rasprave na širem planu, a radi skorih promjena zakona o MPO-u. Isto tako mislim da ovom temom pod krinkom suosjećanja pokušava sugerirati neplodnim ženama da trebaju prihvatiti svoju situaciju (jer su ionako majke).
    ako je ovako, onda je to strašno.
    mislim, u forumskom svijetu.
    to je trolanje, a posljedica je - ban.

al iskreno ne vjerujem u taj scenarij, to moj mozak ne može pojmit draži mi je ovaj od AM

a da ne mogu imati djece, prvo što bi me is*dilo do kraja, toliko da poželim svašta izreć, je da me netko naziva majkom. a majka nisam.
    to za početak.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pinguice bez komentara na ovu temu, ja ću svoje osjećaje zadržati ili podjeliti s nekim kome je stalo i tko me stvarno pokušava razumjeti

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Uzrok je odgađanje trudnoće dok se par ne skuči (stan, obrazovanje), plus nezdraviji život koji se ne može izbjeći (mobiteli, sjedenje, toksini itd.). Onako, većini. Opet, jel' bi ti savjetovala svojoj kćeri da rodi u 18-toj? Tad bi, medicinski, bilo možda najoptimalnije, svakako ispod 25-te. Mislim, u svim bajkama punoljetnost je sa 16 godina - Mala Sirena, Trnoružica, tad se udaju i tad su svi zreli. Danas... kladim se da su predmet topoica "Vaši tinejdžeri, dajete li im da idu navečer vani", a kamoli da svi skupa veselo čavrljamo o njihovoj djeci.

Ja ću svojoj pokušat savjetovat ispod 25-te, ali o tom po tom, ko zna kakvo će vrijeme biti, uostalom, hoće li me poslušati.

Neplodnost nikad nije bila baš ono rijetka, normalni je sadržaj bajki - Palčica, Snjeguljica, Paljčić, Trnoružica itd.
    ne da mi se citirat pojedinu rečenicu
    skontat ćeš
    osobno prihvaćam kulture i običaje
    moja majka se udala jako jako mlada
    tad je tako bilo
    i meni je to ok
    sada je mentalitet drugačiji
    i osobno, kad bi mi kćer ostala trudna tako mlada, pokušala bi je odvratit od udaje
    od poroda ne. nek rodi. ja bi pazila dite
    a da se krene udat prije trudnoće, isto tako
    čisto jer ne vjerujem da se mnogo takvih brakova održi i jer mislim da nas većina u toj dobi nije svjesna
    iako, vjerujem, ima i onih koji su tada itekako zreli

ja se nekako ne mogu oteti dojmu da ima neš i od nogov što uzrokuje neplodnost
    ustvari, ti si to već navela
    ajmo reć "modrean život"
    skup svega...
    a da je isključivo do "odgađanja" trudnoće, ne vjerujem

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    e pa to bi zbilja bio apetit!!
    ne vjerujem da bi itko ima takav apetit i to na forumu koji nije nešto vjernički usmjeren (kako bih već to rekla)
    uostalom, nekako mislim da ne bi bio nikakav problem biti iskren pa otvorit takvu temu. nije uopće loše razimjeniti razmišljanja

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Stvarno nije lose razmijeniti misljenja. Ali nesto se u zadnje vrijeme bas i ne razmjenjuju.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

al iskreno ne vjerujem u taj scenarij, to moj mozak ne može pojmit draži mi je ovaj od AM

a da ne mogu imati djece, prvo što bi me is*dilo do kraja, toliko da poželim svašta izreć, je da me netko naziva majkom. a majka nisam.

to za početak.
    potpis

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno nije lose razmijeniti misljenja. Ali nesto se u zadnje vrijeme bas i ne razmjenjuju.
    tu treba proraditi na obje strane
    nismo neprijatelji (bar ja tako volim misliti)

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pinguice, jesi ti namjerno tako zla ili da ti oprostimo jer ne znaš što činiš?
    Daj smanji doživljaj.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Podrška???
    Prije mog potpisa najveća podrška mi je bila da me nitko ništa ne pita o tome i da ne glume ispred mene dobročinitelje s rečenicama tipa "ajme trudna sam, a znaš nisam to onaj dan mogla reći ispred tebe"...
    Drugo, nitko, ali nitko tko nije samo jednu večer zaspao sa suzom na licu moleći prije toga Boga da mu podari samo to jedno dijete u životu, NE MOŽE biti podrška kakvu ta žena treba.
    To govorim iz osobnog iskustva. Kakva mi podrška može biti mama troje djece???
    ...ali netko tko mi priča o suzama koje sam i ja imala, e to je već podrška, koju sam osjećala bez ijedne riječi.

Osjetljiva je ovo tema. Toliko osjetljiva da i danas njeno ime izustim s poštovanjem do neba.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Pinguice, jesi ti namjerno tako zla ili da ti oprostimo jer ne znaš što činiš?
    Daj smanji doživljaj.
    Ipak je krenulo krivo
    žao mi je, čovjek se ne zna ponašati kad nije u toj situaciji, a želio bi da svaka riječ bude prava, a ono ispadne kriva

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da se krivo ne shvati...ovo gore je moje mišljenje i nisu mi podrška mogle biti žene koje su bez problema ostajale trudne...u njima sam samo nalazila svoje želje, ali sa svojim suborkama sam nalazila podršku i utjehu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj pinguica prvotno napisa Vidi poruku
    Ipak je krenulo krivo
    žao mi je, čovjek se ne zna ponašati kad nije u toj situaciji, a želio bi da svaka riječ bude prava, a ono ispadne kriva
    Ljubi svoje dijete i ne diraj se tamo gdje ne možeš ni zamisliti kako boli.
    Ni s dobrim ni s lošim komentarima, jednostavno se ne diraj...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ipak je krenulo krivo
    zašto imaš potrebu gurati kljun gdje ga nitko nije tražio. i onda s tugom ustanoviti da je ipak krenulo krivo. krenulo je točno kako si htjela. ili nakon 14 strana lamentiranja nisi shvatila. a to se onda drugačije zove

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ali iskreno za mene su te žene, zbog svoje ljubavi i čežnje, majke iako nemaju svoju djecu.
    Ovo mi je...ono užas...iako imam dvije cure taklo me ravno u srce...mislim nepromišljeno si napisala nešto što zaista dira usred srca...totalno nepromišljeno!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa Vidi poruku
    ali nitko tko nije samo jednu večer zaspao sa suzom na licu moleći prije toga Boga da mu podari samo to jedno dijete u životu, NE MOŽE biti podrška kakvu ta žena treba.
    bili tu računala mene?
    prvo sam čekala 6mj
    i da, bilo mi je teško čuti kad je ona tamo ni mj dana vjenčana ostala trudna prije negoli ja koja sam duže u braku
    ne, jer je ona osobno ostala trudna, nego jer ja nisam
    koliko god možda, onima koji nisu vjernici, ovo patetično zvučalo, ostala sam trudna, začela sam, nakon molitve i zavjeta u jednom svetištu
    taj dan ili sutradan
    dijete je dobilo ima po svecu tog svetišta
    a "nevjerojatno" je da se i rodilo na jedan dan koji ima veze s tim svecem
    ovo dijelim s vama jer je to radostan događaj (nikako da bih nekoga išla uznemiravat)
    nadam se da će se tako i shvatiti

treće sam začela nakon 8mj pokušavanja

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

mislim da je za ovu temu najbolje da završi bez obzira što još nije ni počela...
    već sad je rečeno previše!!

amen..

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je za ovu temu najbolje da završi bez obzira što još nije ni počela...

amen..
    Amen, aleluja

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Žene koje su nažalost morale čuti tu rečenicu "vi prirodnim putem nećete ostati trudni" kao što sam je ja morala čuti, horor...svijet se ruši i dok ne dođeš na RODU misliš da je sve nemoguće.
    Punkcija mi je bila najveća bol ovog svijeta, nakon dva poroda još uvijek mogu kazati da mi je to bila daleko veća bol, ne samo fizička, nego i psihička.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku

amen..
    I ja potpisujem!

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Potpisala bih prvi Pepitin post (otprilike sam tako nešto i sama htjela napisati).

Ne bi trebalo ispitivati što, kada, kako, zašto. Treba pustiti da žena koja se bori s neplodnošću priča o tome samo ako želi i komu želi. Teško je shvatiti tu bol bilo komu tko nije bio ili jest u toj situaciji.

Osobno, Pinguicu ne smatram provokatoricom, a ponajmanje da radi neku propagandu prije novog MPO zakona. Imam osjećaj da želi doznati nešto više o onome o čemu do sada nije mnogo znala ili se time nije zamarala. Nažalost, te teme su prebolne onima koje su same dio njih i tu dolazi do velikog nesporazuma.
    Svatko ima svoje stavove i teško da će ih zbog nekoliko postova promijeniti.
    Stoga, cure, ako vas izbacuje iz takta Pinguičin stav, jednostavno zaobiđite njezine teme.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Pinguice bez komentara na ovu temu, ja ću svoje osjećaje zadržati ili podjeliti s nekim kome je stalo i tko me stvarno pokušava razumjeti
    Potpis!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pinguice, evo ja bih te nešto priupitala.
    što si htjela s ovom temom, kakvu bi im ti podršku htjela i mogla dati kad je ono što ih najviše muči, zakon koji je takav upravo radi stavova koji su kao tvoji?
    što si htjela, da sad tebi otvore svoje srce i kažu što ih muči?
    i, fakat, zašto te baš sad počelo mučiti pitanje embrija u kremi i pitanje podrške koju ti želiš dati nekim ženama koje ne poznaješ? tema bi mogla biti možda i korisna za sve, kao ona o predrasudama vezanima uz posvajanje, pa ću ja saznati da nije ok koristiti izraz umjetna, ne znam. ovo što AM kaže piši...briši.
    al koliki emocionalni odmak, kolikao hladna glava treba biti da se na taj način razgovara s tobom?

pa to samo, ne znam, isus valjda, može na taj način razgovarati. čovjek - teško.
    koja imaš stavove iste onima radi kojih ne mogu imati djecu? i imaš svako pravo na njih. to nitko ne spori.

ajd ako ti nije tlaka mi odgovori.
    i hoćel li potpisati peticiju?

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nakon tri godine borbe s neplodnošću i "velike podrške nekolicine ljudi" ostala sam prirodno trudna. Ti isti ljudi su komentirali "ma eto bolje da si ostala trudna prirodnim putem, nikad mi se nije sviđala ideja potpomognute, ali eto, da ti pružim podršku bila/bio sam uz tebe". PLJAS KAO TRISKA! (Moje osobno iskustvo).

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nažalost sam i ja vidjela o čemu se radi u peticiji. Okreće mi se želudac od postova na fejsu, tolika gorljivost a nimalo samilosti u tim postovima. Svi veliki Hrvati Katolici, amo brane prava embrija, a na drugoj bi strani zatukli srbe, muslimane itd. a ne misle da su i oni nekad bili embriji.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja vjerujem da pinguica želi dati podršku koja je njoj prihvatlijva - a to je da ne idu u taj "grijeh", jer su vrijedne, a "naštetit će" sebi i općenito... životu (naravno, u mojo glavi općeniti život ne postoji baš) ako idu, pa da ih spasi od samih sebe... pretpostavljam da je to žalosti i muči.

Samo što to neplodnima (većini ogromnoj) i nije neka podrška. I ne muči ih. Većinu.

Muči ih upravo zakon i takve inicijative. Oni su stvarni problem neplodnih.

Rijetko tko se zadovolji s toplom riječju. Ljudi žele - dijete. Ne utješnu poemu. Ne samar na njihove izbore. Žele sami birati.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nitko ne može znat što neplodan par prolazi osim onih koji su u istom problemu, zato molim lijepo najbolja "terapija" mi je i bila razgovor s istima, nitko drugi ne razumije i ne može razmijeti

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bravo ina33 predivan post!!!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    nitko ne može znat što neplodan par prolazi osim onih koji su u istom problemu, zato molim lijepo najbolja "terapija" mi je i bila razgovor s istima, nitko drugi ne razumije i ne može razmijeti
    Ma apsolutno!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pinguice, pa zar ti nisi prije tjedan dana htjela izbrisati svoj profil s Rode pa si se predomislila i obečala da ćeš se malo odmoriti i odmaknuti s Rode?

http://forum.roda.hr/threads/70770-k...brisati-profil

i evo tebe opet s ovakvom temom i to uporno želiš pomagati i davati podršku ženama koje ne mogu imati djecu? Ima i muškaraca koji ne mogu imati djecu prirodnim putem - u (van)bračnoj postelji nego moraju u MPO postupke, njih mi se čini da si zaboravila...

Neki si dan napisala svoj vjernički CV, pametnome dosta! Voljela bih uistinu da nađeš novu zanimaciju

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

4 nas se dosad javilo koje nismo majke, ostale, koje se nisu javile, su užasnute......
    u ime ljudskosti, molim moderatore da ovo zaključaju...
    Posljednje uređivanje od mare41 : 26.01.2012. at 19:05

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Potpis na sve postove ine33.
    Zivi i pusti druge da zive.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    nema šanse da nije provokacija u pitanju. moje srce nije tako osjetljivo, navikla sam na svašta, ali što je pinguica u stanju napraviti nam, nije ni moje u stanju podnjeti. bol u prsima i ogromna tuga
    a pogotovo jer 100% nije slučajno da koincidira s akcijom hrasta krešimira m.-a u borbi da se ne modernizira hrvatski zakon.

zmaj, do godinu dana čekanja na jednu trudnoću je medicinski prihvatljivo.
    Ja sam odgađala trudnoću do 27. godine i eto mi sad... Što bi rekao dr. B. - feminiziranje intelektualnog kadra

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sad me već jeza hita od vaših optužbi, molim moderatora da zaključa

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sad me već jeza hita od vaših optužbi, molim moderatora da zaključa
    tebe jeza hvata? :glumim_žrtvu:

nisi li i drugdje već tražila da se ključa, pa se opet javljala?

to se na selu veli - prvo speci pa onda reci

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

prije zaključavanja, moderatorice/moderator bi trebao napisati nešto
    ja ovdje doista ne znam što bih napisala

ali ću zaključati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke