Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Sheme za "našivavanje" - vezenje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vez sam naučila u Italiji prije 13 godina...a heklat prije 16...plest s 8 godina no sve sam zaboravila...eto sad se spremam ukrasiti kutu za vrtić kako nisam našla aplikacije kakve mi trebaju u Muleru..odlučila sam to izvesti sama..samo me strah da ne sfulam...jel mogu to obični koncem ili on mora biti presavijen na duplo (4), više se ne sjećam.. u Italiji sam ukrašavala djećiju posteljinu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    vez sam naučila u Italiji prije 13 godina...a heklat prije 16...plest s 8 godina no sve sam zaboravila...eto sad se spremam ukrasiti kutu za vrtić kako nisam našla aplikacije kakve mi trebaju u Muleru..odlučila sam to izvesti sama..samo me strah da ne sfulam...jel mogu to obični koncem ili on mora biti presavijen na duplo (4), više se ne sjećam.. u Italiji sam ukrašavala djećiju posteljinu
    Odabir konca ovisi o tome što želiš raditi.

Pretpostavljam da želiš vesti ručno. Ako želiš raditi križiće ili plošni vez, uzmi npr. Runolist (to je konac na kalemu, upreden je)

Ako želiš uzeti goblenski konac, to je npr. mouline Ljubica. On ima 6 odvojenih niti, pa si možeš odabrati debljinu - sa 2, 3 ili čak svih 6 niti.

Evo tu imaš više o koncima: http://www.unitas.hr/index.php?sadrz...&vrsta=vezenje

Uostalom, ne možeš puno fulati. MOžeš kupiti po jedan od svake vrste da probaš koji će ti biti bolji, ovisno o materijalu i uzorku. Dobru zabavu!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.02.2013. at 21:53

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ja sam našla pod:ručni rad vez,ima stvarno svega.Ja heklam,vezem i radim goblene pa sam si svašta našla.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •