Djeca rastu brzo, ali i dalje ostaju naše bebe! Moji i dan danas povremeno traže "bušenje rupa" po tijelu i masažu vrsta raznih, na primjer ovako:
MEDVJED – dijete legne na leđa a roditelj mu se od stopala do glave „penje“ rukama, kao da se medvjed penje na drvo. Istim putem i silazi...
MAČKA – roditelj se na sličan način, ali bržim pokretima „penje“ rukama od peta do vrha glave kao da se mačka penje na drvo, a onda se spušta grebući noktima (prste stavimo na vrh djetetove glave i onda polako vučemo, kao mačka kandže, preko ramena, rebara, guze i nogu do peta.
MAČKA BRUSI NOKTE – dijete je na leđima, a roditelj pokazuje kako mačka brusi nokte na njegovim golim potkoljenicama (naglim brzim pokretima istovremeno i naizmjenično brusiti...)
PAS – jednom rukom (skupljenim prstima) roditelj „njuška“ po djetetu. Igra je u tome da dijete nikad ne zna gdje će osjetiti „njušenje“ pa veselo iščekuje stimulaciju.
CRVI BUŠE RUPE – varijanta iste stvari, ali umjesto blagog njušenja roditelj prstom „buši rupe“ po djetetovim leđima, rebrima, nogama, glavi... nasumično, prema želji. Nekoj djeci je ovo prejaka stimulacija, pa treba primijeniti igru „pas“.
SLON – dok dijete leži potrbuške, roditelj se punom težinom trupa oslanja na ruke i oponaša teški slonovski hod, od tabana prema glavi (stane i na glavu) pa natrag. Mi smo uz to pjevali i pjesmicu „Teško hoda stari slon, jedva noge vuče, dosta mu je cirkusa jer ga gazda tuče... Teško hoda stari slon, jedva noge diže jer od kuće njegove pismo mu ne stiže...“ (težinu pritiskanja prilagoditi dobi i veličini djeteta)
Rastezanje – za ovo je najbolje da se radi u paru (dvoje roditelja) ili da se dijete rukama drži za rub kreveta dok ga mi vučemo za noge. Moj suprug i ja znali smo se zabavljati ovako: jedan od nas primio bi dijete za ruke, drugi za noge i vukli bi ga lagano svaki na svoju stranu, kao da se otimamo. Klinci su sami došli na ideju da se ta igra zove „Moje, moje, mooooje...“ i to smo morali izgovarati dok smo ih rastezali... Uobičajena izjava: Mamaaaa, ja bi moje-mojeeee...
Eh, sad, kako to rastezanje napraviti 14-godišnjaku koji je visok ~180cm, pitam ja vas

!