Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: Koliko često kakaju vaše bebe?

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Koliko često kakaju vaše bebe?

M. ima 7.5mj ,dojimo te ima jedan kruti obrok dnevno.Zna se dogoditi da po 3-4 dana nema stolicu.Znam da se crijeva još navikavaj :/ Dajem mu namirnice koje navodno omekšavaju stolicu (šljive,žitarice,laganu kamilicu ) ali nije uvijek uspješno.
    Šta bi mu još mogla davati da mu olakšam te koliko se tolerira da beba nema stolicu?

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Odgovor na pitanje iz naslova:
    8 mjeseci: dojenje + AD + 2 obroka dohrane, stolica svaki dan, u rasponu od 1-3 x dnevno

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moj isto ne kaka svaki dan.Ponekad i do 3 dana,a ponekad je svaka pelena pokakana.Mislim da bi svome bebaču trebala sad već davati 2 obroka.Ja svom dajem,jedan za ručak,drugi za večeru,u međuvremenu dojim i dajem mu čaja i vodice.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

A pošto prvenstveno dojiš,nemaš brige,normalno je to.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U toj dobi nije ništa alarmantno ako ne kaka par dana. Imate jedan kruti obrok dnevno, vjerojatno sve potroši

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Koliko često kakaju vaše bebe?

Citiraj migoh prvotno napisa
    M. ima 7.5mj ,dojimo te ima jedan kruti obrok dnevno.Zna se dogoditi da po 3-4 dana nema stolicu.Znam da se crijeva još navikavaj :/ Dajem mu namirnice koje navodno omekšavaju stolicu (šljive,žitarice,laganu kamilicu ) ali nije uvijek uspješno.
    Šta bi mu još mogla davati da mu olakšam te koliko se tolerira da beba nema stolicu?
    Je l mu tvrda stolica pa mu zato želiš olakšati?
    Na tvom mjestu ja bih izbacila kamilicu, a uvela drugi obrok, npr ujutro voće, i ručak povrće sa žitaricama.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam vidjela kamilicu... izbaci kamilicu svakako. Neka dijete konzumira običnu vodu.

Što se uvođenja drugog obroka tiče, uvodi ga samo ako je on spreman na to, nemoj zato da bi počeo kakati.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nama se isto u zadnje vrijeme dogodi da ne kaka po 2-3 dana. Onda mi je već alarmantno stanje pa joj dajem kruškicu i prokuhane suhe šljive u obliku kašice. I nakon šljiva za par sati odmah krene i kakica :D
    Mi smo sad 9,5 mjeseci i imamo 2 obroka dohrane, ako se tih par žličica koje pojede mogu nazvati uopće dohrana , tako da i dalje živimo skoro pa isključivo od dojenja i vode.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Moja kaka po 3 - 4 puta na dan....
    jel normalno da tako puno?
    Stolica joj je uvijek mekana i po meni bi takva i trebala bit.
    Jede rucak kruto a veceru kasicu od zitarica.

Evo, danas mi je vec 3 puta napunila pelenu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I to je sasvim normalno. Svi smo mi drugačiji, ni kao odrasli ne idemo svi jednako često na WC

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno Re: Koliko često kakaju vaše bebe?

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Je l mu tvrda stolica pa mu zato želiš olakšati?
    Na tvom mjestu ja bih izbacila kamilicu, a uvela drugi obrok, npr ujutro voće, i ručak povrće sa žitaricama.
    pa,ako nema stolicu par dana onda mu je dajem da ju malo omekša jer je u suprotnom tvrda.
    Mislim da ću onda krenuti sa drugim obrokom jer vidim da je spreman.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Nisam vidjela kamilicu... izbaci kamilicu svakako. Neka dijete konzumira običnu vodu.

Što se uvođenja drugog obroka tiče, uvodi ga samo ako je on spreman na to, nemoj zato da bi počeo kakati.
    dajem mu piti vodu,dok mu kamilicu najčešće koristim da mu zalijem kašicu .
    Dobro si napisala u gornjem postu da možda tu hranu i potroši pa zato nema kakice.Ništa,definitivno idemo na drugi obrok jer se mali gurman već spreman

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

9mj- doji, jako slabo dohrana
    =stolica svakih 3-5dana

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tonka ima 6 mjeseci, dojim je a s dohranom tek počinjemo pa je još uvijek normalno da ne kaka svaki dan, nekad i po 5 dana ne kaka, ali je ništa ne muči, kad se pokaka ne napinje se i ne plače, čak ne bude ni neka velika količina.
    BebaBeba, a kako to da tvoja beba već jede kruto?
    Nije li prerano s 4 mjeseca da već ima takav obrok?
    Mislim da u tvom slučaju je dobro što ima više stolica dnevno jer sam do sada večinom čula da djeca s uvođenjem dohrane češće imaju zatvor nego učestalije stolice.Glavno da se beba ne pati i ne muči dok ne kaka.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

moj bebač ima 2 mjeseca i dva tjedna, kakanje jednom dnevno

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

nama se kakanje sa dohranom povecalo.kaka ujutro ,popodne i navecer

kako se i stolica stvrdnula,a znam kada ce kakati,poceli smo sa kahilicom,i vidim da mu je to pravo olaksanje. sada ima 9 mj.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

@renci Pedijatrica nam je rekla da zbog njenog razvoja koji je napredniji za oko mjesec i pol mozemo poceti s krutom hranom i da je to dobro za nju

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a na temelju cega je pedica skuzila da je naprednija za mjesec i pol?

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

U biti neznam, ali vidim da bebi odgovara takva prehrana, pa ne brinem uopce.

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj call me mommy prvotno napisa

kako se i stolica stvrdnula,a znam kada ce kakati,poceli smo sa kahilicom,i vidim da mu je to pravo olaksanje. sada ima 9 mj.
    šta hoće sjediti na kahlici ?Ja sam mislila da je dijete neće pogledati barem do 1,5god

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Kako da ne, moja N kaki od svog 8. mjeseca u tutu...Nije isforsirano, jednostavno kad vidim da ce kakiti postavim je i njoj to super pase...Cak mi se cini i da joj je lakse tako
    A koliko cesto? U prosjeku 4-5 puta sedmicno. Nekada i svaki dan, ali u manjim kolicinama

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Migoh, mi imamo 5 mjeseci i poprilično smo neustaljeni oko kakanja.
    Bude nekad 3-4 puta na dan, nekad samo jednom a nekad nijednom.

Prva 4 mjeseca je kakao jednom u 7 do 10 dana ali obilato, ali tad je bio isključivo dojen.
    Od uvođenja male količine AD i stolice su učestale, od svakih 3-4 dana do ovog što imamo danas.
    Ja se ne zabrinjavam jer je ipak 90% hrane koju unosi moje mlijeko, a obzirom da je i kod vas slična situacija - samo jedan obrok krute hrane, po meni to vaše kakanje nije zabrinjavajuće.

Jedino što nisi navela je to da li tvoja beba ima jako tvrdu stolicu, obzirom da si rekla da daješ namirnice koje stolicu razmekšavaju???

U svakom slučaju možeš uvijek nazvati pedijatra pa pitati, čisto da si mirna

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kad smo filip i ja počeli s dohranom događalo se da nema stolicu par dana i jako se muči pri kakanju. prvih par mjeseci bi mu jednostavno jedan dan ukinula dohranu, samo bi dojio i sve bi bilo dobro idućih par dana. kasnije smo uspjevali samo s kombinacijom palente i kašice od šljiva (kupovna u teglici). ela je još premala, vidjeti ću za koji mjesec, malo me brine jer je već imala faze kad je kakala jednom tjedno, samo subotom popodne kad dođu gosti.

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj migoh prvotno napisa
    Citiraj call me mommy prvotno napisa

šta hoće sjediti na kahlici ?Ja sam mislila da je dijete neće pogledati barem do 1,5god
    hoce,hoce,,onda si je sav vazan,a mislim da je vec skuzio da mu je tako i lakse. a i meni buduci da smo u tetrama.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zdravo svima mi smo ovde novi i već imamo problem: upravo ta tvrda stolica!!! Angelina ima 7,5 meseci i doji, a uz to ima i tri čvrsta obroka. Ujutru žitarice i voće, za ručak povrće, a od pre četiri dana i meso svaki drugi dan, za večeru voće (kašica). Od kako je počela da jede meso nije se čestito iskakila i danas je posle tri dana konačno krenula, ali bilo je jako traumatično jer je stolica tvrda, pa se zaglavila....Čak sam se i ja uspaničila i htela sam da je vodim kod doktora. Na kraju je uz te muke uspela sve to da obavi i sad spava i jeca u snu, mala maca.
    Mislim da sam već videla u prethodnim postovima šta se savetuje. Samo me brine to što ona baš i neće da pije vodu. Pošto siki cucla joj je potpuno nezanimljiva, iz kašičice uglavnom sve završi pod bradom...

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

evo i ja imam bebača od 7,5 mj i baš se danas pokakao nakon nekoliko dana. imamo samo jedan čvrsti obrok. uvodim drugi u ponedjeljak. super jede, sve pojede. pije vodu, no teško, na žlicu mu dajem ako neće na bocu s kljunom ali cika je glavna. stolica nije tvrda već nekako gušća.
    sok od šljive nisam uvela jer mu je rano.

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo da se i mi javimo.
    Mare ima 6 mj i par dana, a s dohranom-rižinim pahuljicama, krenuli smo prije tri dana. Stolica je zadnjih mjesec i pol dana na svaka 4 dana, a jučer je bio rekord od 7 dana ne kakanja. Ne muči se, ne napinje. Dojim ju i to je to. Nije mi uvijek svejedno, ali čitajući i vas, lakše mi je. Sve je to normalno dakle.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi imamo dva mjeseca, isključivo dojimo i kakamo jednom u 3-5 dana. Sad nam je 7.dan i to nam je rekord. Bilo bi mi drago da se pokaka, ali nije napuhnuta i ne grči se. Valjda još nije vrijeme...

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

oho, vidim moj maleni je pravi kenjator
    oko 2 put na dan, nekad 3 puta.

do 3. mjeseca je bilo 3-4 puta dnevno, a znalo je biti perioda kad je kakao valjda po 5-6 puta na dan.
    cure moje, to je bio posao, cistiti i mackati stalno guzu.

i po noci je kakao do nekih mjesec dana starosti, hvala bogu da to vise ne radi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa Vidi poruku
    oho, vidim moj maleni je pravi kenjator
    oko 2 put na dan, nekad 3 puta.

do 3. mjeseca je bilo 3-4 puta dnevno, a znalo je biti perioda kad je kakao valjda po 5-6 puta na dan.
    cure moje, to je bio posao, cistiti i mackati stalno guzu.

i po noci je kakao do nekih mjesec dana starosti, hvala bogu da to vise ne radi.
    Ima i većih kakonja :D J. ima 5.5 mjeseci, isključivo dojen i kaka u zadnjih 10 dana 6 puta dnevno !!

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mene već malo i brine. Isključivo dojena beba, nije kakala već 9 dana. To nam je apsolutni rekord.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj nevenera prvotno napisa Vidi poruku
    sok od šljive nisam uvela jer mu je rano.
    Nevenera, prema najnovijoj tablici šljiva (bilo suha, bilo svježa) se može uvesti u 7. mjesecu.
    Što se kakanja tiče, moja biškica je s uvođenjem dohrane počela kakati jednom dnevno, malo gušće i tamnije što je normalno. No, kada sam joj uvela rižu, a onda i bananu (budala, jedan dan sam joj čak dala zajedno, iako sam znala da zatvara), imala je strašnih problema s kakanjem. Dva tri dana je kakala gomboce (mala tvrda govanca), a onda se četvrti dan toliko iznapinjala i isplakala da bi kakila da me je bilo muka. Nazvala sam pedicu i sestra mi je rekla da joj dam pošećerenu kamilicu, ili da stavim toplomjer, masiram pupu, radim bicikl s nogicama... a ako ne pomogne da joj dam glicerinske čepiće. Pitam, pa zar šećer nije štetan, a ona će, važno je da ju potjera. No, ipak sam joj stavila i toplomjer u guzu, a govance je odmah krenulo. Nakon toga sam joj dala i kamilicu, ali samu tu večer i sutradan ujutro. Kasnije sam joj kuhala suhe šljive koje bih joj dala u kašici, a preostali sok bih joj dala da popije.
    I Mašica slabo pije vode, a ima dva kruta obroka dnevno (drugi sam uvela zato jer se između 4. i 6. mjeseca udebljala tek 400 grama, a onda nakon jednotjedne viroze izgubila još 200 grama, pedica savjetovala AD, ali sam to odbila), oko 4-5 podoja danju, i 3-4 noću.
    Nekada mi se čini da kaka klopu od prekjučer. Primjerice, danas uopće nije kakala, a često puta se napinje, kod svakog prdca, no tako je oduvijek. No, inače je zadovoljna i vrlo živahna beba.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno jako rijetko kaka

Mi ponovno ne kakamo... Bebica ima nepuna 3 mjeseca, isključivo je dojena i ne dajem joj ništa tipa vodice, čaja.... U zadnje vrijeme kaka vrlo rijetko. Rekord nam je bio 10 dana kad mi je patronažna rekla da je to već dugo i po njenoj preporuci stavila sam malenoj glicerinski čepić (četvrtinu) i pokakala se za tri minute. Sad smo opet morali s čepićem i to nakon 8 dana nekakanja. Inače je divno dijete koje puno spava i ne plače i mislim da nije bila napuhnuta i pokazivala neke simptome bolova ili slično zbog zadržavanja stolice. Jedino je u zadnje vrijeme nemirna dok jede, par puta se izvije, okreće glavicu lijevo-desno, ne znam ima li to kakve veze. Stolica joj je boje senfa i tekuća. E, da, redovito ima vjetrove.
    Znam da dojena djeca mogu imati rjeđe stolicu, ali ovo mi je ipak previše. Ima li kakav savjet? Možda ja mogu svojom prehranom potaknuti redovitije pražnjenje? Molim pomoć...

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moj maleni ima 4 mjeseca, i od rođenja kaka svakih 4, 5 dana. osim dojenja, dajem mu i čaj od komorača. kaka uvijek "senfasto", a jadan tiska po 10 minuta... valjda je to normalno. i poprilično napuni pelenu.
    kad sam jednoj prijateljici, iskusnoj majci četvero djece, rekla kako maleni rijetko kaka odmah me pitala zašto mu ne pomognem s toplomjerom...pa mislim si, nije tako dugo prošlo. a ona me uvjerava da bi to trebala raditi svaki dan ako nije kakao. da ne bude nervozan.
    zanima me smije li se to djetetu raditi svaki dan? i kada bi trebala primjeniti tu metodu? bi li uopće trebala?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

jella to su mojoj seki savjetovali, ja negdje citala da se to ne smije radit, da nije ok, ja to nebi prakticirala.
    lukina mama moja bebica je nesto starija, isto je imala svakakve faze, prvih 3 tjedna kod svakog podoja, pa onda duge pauze, max 7 - 8 dana, i sad nedavno sa neka 3 mj je pocela po par puta dnevno..
    a meni ona danas bas nekak jako tekuce kakala, upilo se u pelenu samo boja ostala, jel se to i vama desi?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jella prvotno napisa Vidi poruku
    moj maleni ima 4 mjeseca, i od rođenja kaka svakih 4, 5 dana. osim dojenja, dajem mu i čaj od komorača. kaka uvijek "senfasto", a jadan tiska po 10 minuta... valjda je to normalno. i poprilično napuni pelenu.
    kad sam jednoj prijateljici, iskusnoj majci četvero djece, rekla kako maleni rijetko kaka odmah me pitala zašto mu ne pomognem s toplomjerom...pa mislim si, nije tako dugo prošlo. a ona me uvjerava da bi to trebala raditi svaki dan ako nije kakao. da ne bude nervozan.
    zanima me smije li se to djetetu raditi svaki dan? i kada bi trebala primjeniti tu metodu? bi li uopće trebala?

Ja imam svakakva iskustva s toplomjerom. S prvim djetotom kad nije kakao 7 dana, sestra kod pedijatrice mi je rekla da stavim toplomjer umočen u kremicu za guzu. Sad mi je s ovim djetetom patronažna rekla ne, da oni rađe preporučaju glicerinski čepić. Znači, svako preporučuje ono s čim ima iskustva. Mislim da je toplomjer manje "agresivan", a često je dovoljno samo malo...

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa Vidi poruku
    jella to su mojoj seki savjetovali, ja negdje citala da se to ne smije radit, da nije ok, ja to nebi prakticirala.
    lukina mama moja bebica je nesto starija, isto je imala svakakve faze, prvih 3 tjedna kod svakog podoja, pa onda duge pauze, max 7 - 8 dana, i sad nedavno sa neka 3 mj je pocela po par puta dnevno..
    a meni ona danas bas nekak jako tekuce kakala, upilo se u pelenu samo boja ostala, jel se to i vama desi?
    O da, redovito, pogotovo kad je bila do mjesec dana stara. Nekad joj je i "izletilo" kad bi pukila. Ja mislim da je to sve normalno...Pogotovo ako beba ne pokazuje neke znakove nervoze, nelagode, boli i sl....

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj call me mommy prvotno napisa Vidi poruku

mi smo isto tako počeli na kahlicu,imam osjećaj da mu je puno lakše pokakati se u nju nego u pelenu.U pelenu je znao kakati kuglicu po kuglicu,kao da se nije mogao olakšati do kraja,a u tutu se pokaka pošteno.Nisam mislila da ćemo uspjeti jer je još mali,rekla sam da ću ga stavljati toliko da se malo navikne i mada ne znam kada mu je sila,uvijek obavi posao kad ga stavim,a sjedi mirno,začudo,makar ja uvijek radim predstave i cirkus oko njega,za slučaj da mu se ne da duže sjediti.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kad počnete s dohranom, jako je važno da dijete pije dovoljno tekučine, vodu, čaj, sok, posebno ako tvrdo kaka. Što više voća i povrća.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
    Kad počnete s dohranom, jako je važno da dijete pije dovoljno tekučine, vodu, čaj, sok, posebno ako tvrdo kaka. Što više voća i povrća.
    mislim da nije presudno, moj jako dugo nije htio pit nista, tj samo vodu sam mu davala, i kad je poceo sa dohranom, jedina tekucina mu je bilo moje izdojeno, a nikad nikavih problema s kakicom. a caj ni sok ni sad ne pije, naucio se na vodu i obozava je.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

T je bio isto nekakač... po 9,10 dana... čak smo jednom išli i na hitnu jer mu je trbuh bio tvrd i nikako ga nije mogao istisnuti, čak ni četvrt glicerinskog nije pomoglo... dan danas ima s time problema al mi to riješavamo toplom vodom, ujutro na tašte tople vode, bar deci (sad sa skoro 4 god) i nakon po ure ode na wc i obavi kaj ima...
    isto tako je i s najmanjom sada, jedva čekam 6 mj da bar tu toplu vodu uvedem jer ne kaka danima, više ni ne brojim... al kad krene frka odem do susjede i tamo se isprazni još nismo skužili zašto, al tamo se uvijek ukenja...
    Posljednje uređivanje od mlukacin : 20.03.2010. at 22:27

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

@mihim, nije presudno, ali kod tvrde stolice je hidracija jako važna. Voda je najbolja, ali ima djece koja je jednostavno ne vole, pa je onda bolje dati čaj ili sok.
    Nismo svi isti i nemamo svi istu probavu. Ja pijem 2 dcl tekučine dnevno, a nemam tvrdu stolicu, MM pije litre i litre dnevno, a nema proljev. Moja curica pije malo i ima tvrdu stolicu, kad pojača unos tekučine, tih problema nema.
    Posljednje uređivanje od Arijana : 20.03.2010. at 22:28

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku
    al kad krene frka odem do susjede i tamo se isprazni još nismo skužili zašto, al tamo se uvijek ukenja...
    Probat ćemo i mi, možda upali...

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa Vidi poruku
    Mi ponovno ne kakamo... Bebica ima nepuna 3 mjeseca, isključivo je dojena i ne dajem joj ništa tipa vodice, čaja.... U zadnje vrijeme kaka vrlo rijetko. Rekord nam je bio 10 dana kad mi je patronažna rekla da je to već dugo i po njenoj preporuci stavila sam malenoj glicerinski čepić (četvrtinu) i pokakala se za tri minute. Sad smo opet morali s čepićem i to nakon 8 dana nekakanja. Inače je divno dijete koje puno spava i ne plače i mislim da nije bila napuhnuta i pokazivala neke simptome bolova ili slično zbog zadržavanja stolice. Jedino je u zadnje vrijeme nemirna dok jede, par puta se izvije, okreće glavicu lijevo-desno, ne znam ima li to kakve veze. Stolica joj je boje senfa i tekuća. E, da, redovito ima vjetrove.
    Znam da dojena djeca mogu imati rjeđe stolicu, ali ovo mi je ipak previše. Ima li kakav savjet? Možda ja mogu svojom prehranom potaknuti redovitije pražnjenje? Molim pomoć...
    Moj V. je kakao svaka dva tjedna. To je trajalo do njegovih punih 5 mjeseci. Tada sam mu počela davati dohranu- počela sam mu kuhati tikvice i iza toga je kakao svaki dan. Sva sreća da sam imala odličnog pedijatra koji me cijelo vrijeme uvjeravao da je to ok, da mu ništa ne treba davati, nikakve čepiće. Uvijek bi se nakon 2 tjedna sam pokakao, nije se mučio, samo ga je ispustio. Neva sad kaka jednom u 5-6 dana i uopće ne radim paniku, kad joj dođe pokakakala bu se. Ne brini, dok je na cici sve je ok i nemoj davati čepiće bez potrebe!

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ideja, hvala na savjetu... Pusa...

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

oh, evo i mene na temi
    T ima 5ipo mj, samo dojimo, a kaka svakih 5 dana, danas rekord je sedmi dan, bez naprezanja kakio 2 puta, stolica je tekući senf sa bijelim mrvicama(koji izvještaj)

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I kod nas je zastoj...5.ti dan. Danas se počeo napinjati, prducka i nervozan je, počne i plakati...

kako da mu pomognem i olakšam?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nama je rekord 12 dana bez kakanja. inače, do dohrane (uvela sam sa točno 6 mjeseci) kakao svaki dan. s dohranom počeli problemi i kaka svaki 5. dan u prosjeku. međutim, dobre je volje, ništa ga ne muči, niti boli pa ja ne brinem. pedijatrica rekla da je to normalno i da je on jednostavno takav. izbjegavam rižu, mrkvu, banane iako čak i nisam primjetila da je to kod njega povezano s hranom. zna pojesti rižu s mrkvicom i sutradan imati super stolicu. inače, dohrana baš i nije osobiti dobro prihvaćena. ima 3 obroka, ali pojede ukupno 15-ak žlica kroz cijeli dan. ostalo i dalje sisa

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

kod mene obrnuto. ima 8 mjeseci. tri obroka na žlicu i dva adaptiranog, pije samo vodu i kaka nakon svakog obroka. čak sam se počela zabrinjavati da je možda prečesto, ali sad vidim da kod beba očito ni u tom nema pravila. cure, kad se treba zabrinjavati da je proljev u pitanju? kad je vodenasto?

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    I kod nas je zastoj...5.ti dan. Danas se počeo napinjati, prducka i nervozan je, počne i plakati...

kako da mu pomognem i olakšam?
    I moja cura ( 2 mj= isključivo dojenje) je imala rekord od 5 dana.
    Čini mi se da je pomoglo- vježbe s nogicama,masiranje trbuha kružnim pokretom u smijeru kazaljke na satu ( ja sam s baby nos kremom) ,masiranje leđa.
    Sad kaka svaki drugi dan a te vježbice radimo svaki dan i masiramo trbuščić.
    Takav savjet sam dobila od jedne starije patronažne, kod nas je upalilo.
    Znam da je normalno da bebe nemaju stolicu više dana al ja sam već bila luda, najviše zato jer je nju to mučilo, plakuckala je i napinjala se.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •