tatek prvotno napisa
Bas bi me zanimalo kakav je obiteljski zivot nekog vrhunskog (ili cak prosjecnog) managera (ili managerice) ili pak tehnickog specijaliste ili znanstvenika? Mislim da nema sanse da je neko na vrhu u nekoj grani rada (bilo kojoj) i da ima zadovoljavajuci obiteljski zivot ...
Za managere ne znam, ali za znanstvenike znam - na žalost, znam jako malo ljudi koji uspješno furaju znanstvenu karijeru i obiteljski život. Od onih s kojima imam posla, a koji jesu, khm, vrhunski (bar u Zagrebu), većina nema obiteljski život (čast iznimkama!!!)
Da ne govorim o tome kako je od mojih kolega s faksa većina otišla na postdiplomski studij u inozemstvo, da većinom još uvijek (s 30 godina) žive u studentskim domovima, da nas jako malo ima djece (i to oni koji su ostali u Hr)... a o karijeri bi se dalo raspravljati, neki su uspješni, a neki baš i nisu. Sve je to stvar osobnog izbora i trenutne situacije.
O tome se već dosta raspravljalo na forumu, i prije, a bit će tih rasprava još.
I ja sam svjesna da nam je i s jednim djetetom dan zatrpan obavezama, ali zasad nekako funkcionira. Mene najviše frustrira gubitak vremena na prijevoz (tramvaj, auto, gužve, čepovi), jer tu nitko nije na dobitku - nisam s djetetom, ni s mužem, niti mogu uživati sama za sebe.