Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Zubic vila

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Zubic vila

bas sam nekak ono... kaj ja znam... ni tuzna ni vesela... jer je oskaru danas ISPAO zub...prvi u nizu...
    u vrticu..i bas je bio sladak... zamotao si ga je u maramicu i jedva docekao da dodje doma i stavi ga pod jastuk... on STVARNO vjeruje da ce doc zubic vila i ostavit mu nesto... raspametila sam se danas navecer, kad se nije htio skinut - sagnem se i velim dodji da ti nesto sapnem... i sapnem mu na uho...mili, cuj, gleda te zubic vila, daj ne zezaj se sad... a on, sjaj u ocima i skidanje, slaganje robe, oblacenje pidzame u roku keks (za sto mu inace treba minimalno pol sata)... djizus... kak su divni tak nevino naivni ... isla sam se plakat u kupaonu kolko me to dirnulo

ja tak ne bi da on tak brzo odrasta...
    kaj ja znam...
    kuzim ja da ce on u skolu na jesen, al tek sad, danas, kad je postao PRAVA pravcata krezubica, sam skuzila kolko je veliki... :/ i...ma, tuzna sam zapravo... a trebala bi se veselit... ili ne bi...ne znam ni sama...

jel vas ponekad tak spegla da bi htjeli da vjecno ostanu tak mali i... ma znate...

neccccccccccuuuuuuuuu da idemo u 6-9
    necu da prestane vjerovat u zubic vilu

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

možda će prestati vjerovati u zubić-vilu, ali će početi vjerovati u neke druge stvari koje će postajati važnije: zubić-vilu će zamijeniti prijateljstvo, iskrenost, poštenje... a ti ćeš biti majka koja će njegovati ta njegova vjerovanja.

Pusa malome krezubici i nadam se da je zubić-vila donijela nešto lijepo...

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo te moram informirati da vi vec spadate u 6-9

eugenu je prvi zubic ispao prosli tjedan, klimao se nekih mjesec dana. i mi smo strasno ponosni sto smo krezubica

bila je zubic vila, bio je jako uzbuden...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Znam kako se osjećaš. Danielu se prije skori tri tjedna počeo klimati zub. Gledali smo tv navećer prije spavanja kad je odjednom skoćio i viknuo: MAMA, KLIMA MI SE PRVI ZUB! JA SAM SADA VELIKI DEČKO!
    Bila sam tako sretna, uzbuđena, ponosna, a s druge strane tužna jer je stvarno već veliki dečko. :/

Taj mu zubić još nije ispao, a u međuvremenu mu se klima još jedan. Svaki dan je to glavna tema i svima pokazuje kako mu se klimaju zubići.

Kod nas ne dolazi vila nego mišić, a zubić se stavi na prozor

Vrijeme brzo prolazi i moramo se tješiti onime što kaže apri. Lijepo je to napisala

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S. je ispao prvi zubic sa 5,5 godina
    bila je zubic vila, i za taj prvi, i za ostale je morala doci
    on i danas vjeruje u zubic vilu (i u Djeda Mraza, i u Svetog Nikolu ...)
    rado gledaju film "Zubic vila" na DVD-u, a N. u zadnje vrijeme svako malo krene klimati svoje zube :? u nadi da ce i njoj doci zubica
    jedva sam ju uvjerila da ona dolazi samo ako zub sam ispadne

i ja se svaki dan uvjeravam kako su veliki, koliko brzo odrastu...
    istovremeno sam jaaako :D i pomalo

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj egemama prvotno napisa
    prvo te moram informirati da vi vec spadate u 6-9
    ma znam, al ja volim milsit da u ovu skupinu idu oni koji jos nejdu uskolu, a u 6-9 oni koji vec idu... pa cu jos koji mjesec tu pit kavu

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma, u redu je, muki. ovdje ostajes, pijes kavu i pises za melitu ...ali oki je presao 6 godina i pusti ga da se druzi sa svojim vrsnjacima a ne klincima

onaj dan kad se eugenu rasklimao prvi zub, bio je toliko uzbuden da je rekao da mu je to najsretniji dan u zivotu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Daniel je svoj prvi zub izvalio s igračkom, ali ipak nam je došla zubić vila (jer smo zub vratili pa je ispao definitivno za 2 dana). Za 2 tjedna počeo je izlaziti novi, tako da je izgleda bilo i vrijeme (baš oko 6. rođendana). Inače, prošli zub (5. po redu) je ispao navečer, pa sam ga morala uvjeravati da zubić vila mora u dućan, a on sad ne radi. Jer gospodin ima želje za zubić vilu, kao za djeda mraza. I počeo je već sad pisati (to je jedino što piše) djedu mrazu.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vele da je to skroz drugi svijet kada krenu u školu - da te jednostavno odkantaju (ili otkantaju - treba vidjeti u pravopis), postaju svoji ljudi i sl.
    ja se nadam da ću je uvijek moći cmakati i blesariti se s njom (mladog gdina tek iščekujemo pa ne znam pisati u muškom rodu, osim - joj kak me liupa ovaj mali s tim svojim nogicama) ovaj ide kod pravopisa

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zar vila ili mišić ne nose samo novćiće ?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kad sam ja bila mala, bio je mišić koji je nosio novčeke. Naša zv nosi poklone.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Posljedice modernog doba

Mi smo dogovorili da će naš mišić donijeti novčiće jer je D.već počeo sastavljati listu. Računajući koliko će zubiča još pasti, skupo bi nas koštalo.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam pitala eugena sta je zubic vila donjela drugoj djeci iz grupe, rekao je 10 kn. no, za prvi zubic je bilo malo vise, dalje ce biti po 10kn.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i oki je rekao "mama a kaj ce mi donjet ZV...rekoh nemampojma...a jooooooj kad mi bar ZV ostavila koju kunu..."
    pa mu je ostavila 20 kn

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod nas je ostavila 20 kn za prvi zub (ali to je i onak mama spremila na hipo stednju )

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nikad neću zaboraviti kada se mojoj najstarijoj klimao prvi zubić. Muž i ja blago depresivni tiho pričamo kako nemamo novaca i tražimo neko rješenje, a mala utrči: "Mama, tata, ništa se ne brinite, imat ćemo novaca....." i krene agresivno klimat zub. MM i ja pali u još veću depru. ZV je ipak došla, samo je drugi dan imala nešto slabiji ručak, čini mi se neke ostatke od dana ranije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bomballurina prvotno napisa
    "Mama, tata, ništa se ne brinite, imat ćemo novaca....." i krene agresivno klimat zub. .

ajme, za krepat su kako oni pronalaze nacine da poboljsaju roditeljski budjet

mi stalno pricamo kako moramo ustedit novce da mozemo kupiti kucu, gdje ce oni imati svaki svoju sobu, i moj S. dodje jedan dan: znas mama, dobio sam ideju kako cemo brzo zaraditi novce za kucu. ja cu puuuno slikati i crtati, a onda to mozemo prodavati :D

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, mi smo jedva dočekali da nam ispadne prvi zubić. To joj se dogodilo zadnjoj u grupi pa nam je to bila glavna tema razgovora neko vrijeme
    Zubić vila joj je za prvi zub donijela 100 kuna a za buduće će biti puuno manje. Mada je ona sastavila popis za slijedećih pet zuba.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Muki, i mene je zveknulo.

Dodicu je ispao prvi zub prije nekih 10 dana. Novi je izvirio sad vec 2-3 mm i ne mogu vjerovati kako brzo ide.

On je bio totalno odusevljen. Nije primjetio ni ono malo krvi sto je krenulo, samo je jurio po kuci i radovao se.

Onda je iznazivao baku i prijatelje koje se jos moglo nazvati tako kasno navece i trtljao bez kraja i konca a svako s i sh mu zvuci kao mali zvizduk.

Te sam se i ja tu zatvorila u skrovite odajice i pustila koju suzu.

I ne bih ni ja u 6-9...

Kako tako brzo?

Hoce li u nastavku te godine juriti JOS brze? :shock:

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jeste im pustili da sami padnu ili ste išli zubaru, ili možda one famozne kućne metode: konac na vrata...

Ja sam rekla da mu nećemo dirati zubiće, neka sami otpadnu ali MM je odmah izjavio kako će mu on pomoći da ispadne. Naime, kad je MM bio mali njegovi roditelji su koristili te metode i on je uvjeren da je tako najbolje, da se djete kraće mući jer taj zub smeta kad se jako klima. Ja se s time ne slažem

Šta vi mislite?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo samo za jednoga (gornja jedinica) isli na zubarsku intervenciju, jer se jako dugo klimao, ali nije nikako ispadao, a novi je vec fajn izasao van - pa da ne bi rastao u krivo

ostale je on sam rasklimavao

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ege se iz vrtica vratio sa zubicem u papirnatoj maramici. tete su prave maherice.

tek kad je taj ispao sam vidjela da iza njega viri pravi (dakle ne ispod, nego iza). hoce li se on vratiti na mjesto?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

idi su se poceli klimati pred nekih mjesec dana i prvu donju jedinicu je sama izvukla i bila sva ponosna sto je porasla i isto ko ege - najsretnija u zivotu

za drugu smo jedinicu isli kod dr jer joj je iza nje vec dobrahno bila izasla stalna jedinica a ova se klimala i klimala al nikako da ispadne. isli smo kod dr "da pogleda, kaze sto misli i da pomogne ako bude trebalo". dr je pogledala, rekla da smeta i nema smisla cekati, uzela pincetu i izvadila je. ida nije ni skuzila dok joj ja nisam rekla da je gotovo jer smo svi okolo nje pricali i smijali se.

zubic vila je donijela za prvi 100kn (tata je samo to imao u novcaniku, a mami bi i samoj dobro dosla posjeta zubic vile ) al smo to opravdali time sto je prvi i sto su ustvari bila dva spojena (zubic je izasao 2u1 - jedinica i dvojka spojene u jedan zub), za drugi je 10kn

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A mi smo već zaboravili kako je to bilo, tokom ljeta se dogodilo...
    Kod nas dolazi zubić vila i donosi novčeke. Srećom po nas kaj Danči nije to shvatio kao Djeda Mraza, pa ovo jako uspješno prolazi, a najviše se veseli medeku :D .
    Skromno dijete na mamu

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A kaj se tiče one skupine od 6-9 mišljenja sam da se još uvijek možemo profurati i na jednom i na drugom mjestu. Ne gledajući mlađu djecu... bar po tematici.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo novosti!

Nakon više od tjedan dana nasilnog klimanja zubića (obje jdinice dolje) jer su novi zubići već dosta izišli i to naravno na krivo :/ , jučer je Daniel navalio da neka mu ih MM izvadi. I tako otišli nji dvije u kupaonu, D.sjeno na malu stolicu i MM ih je samo malo jače povuko i oni su izašli. Kaže D.da ništa nije bolilo, isprao si je sa vodom i octom da ne krvari i on sretan. Ja naravno nisam tome prisustvovala jer bi pala u nesvjest nego sam prčkala u kuhinji da ih niti ne čujem (kukavica sam).

Sav sretan je dotrčao do mene sa tim maaaaalim zubićima u ruci. Zlato malo kako je bio sretan. Stavili smo ih na tanjurić na ormariću u njegovoj sobici jer će tu mišić najlakše doći.

Naravno, trebalo je nazvati užu i širu rodbinu da se javi veeeeeeliki događaj pa je onda mirno i blaženo zaspao.

Ujutro je pronašao dvije novčanice od po 5 eurića (skuplja euriće za put u Nizozemsku) i bio je presretan.

Kako je lijepo vidjeti da se tako nečemu veseli

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leonu je Zubic vila bila već 6x

kako je on rano dobio mljecne zube (krenuli su sa 4 mjeseca) tako sad vec ima 5 trajnih, dolje jedinice i dvojke i gore jedinice...jedna na pola druga tek ispala prosli tjedan

sad mu se klima cetvorka :shock: ...on ce u prvi razred sa svim trajnim zubima :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Adi je isto rano dobio prve zubice, ali od trajnih još ni t, ni šetice, niti se klimaju jedinice. Njemu to nikako nije jasno kako klinci mlađi od njega već gube zubiće i skroz je u niskom startu kad će to više

joj tako su slatki a tako već veliki. šmrc šmrc šmrc

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •