Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: O štednim i inim žaruljama..

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo vako
    znam di ideš
    čitala sam da daje malo, vrlo malo
    ne sjećam se koliko
    nije mi ni važno
    ak ću potrošit, ja ću platit i amen
    birokracija eu se nema što miješat u politiku tržišta
    isto ko u krive krastavce
    uosstalom, nisam jedina primjetila da neš ne štima s tim novim žaruljama
    daju neko ful čudno svijetlo, nekima i smeta
    a opasne su ko "bojno oružje"
    moj glas ide kalsičnim

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    ak ću potrošit, ja ću platit i amen
    Uopće nije stvar u tome što bi ti to platila, stvar je u tome da su naše (kao društva) potrebe energijom postale basoslovne, da je sve teže namaknuti tu energiju koja je nama potrebna, a potrošnja se ne smanjuje nego samo raste i raste..

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Uopće nije stvar u tome što bi ti to platila, stvar je u tome da su naše (kao društva) potrebe energijom postale basoslovne, da je sve teže namaknuti tu energiju koja je nama potrebna, a potrošnja se ne smanjuje nego samo raste i raste..
    A da možda...samo možda...kojim slučajem pokušamo smanjiti te potrebe za energijom? Usudila bih se reći da to više nisu potrebe nego želje i prohtjevi. Sve samo da se ne odreknemo svoje komocije.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    A da možda...samo možda...kojim slučajem pokušamo smanjiti te potrebe za energijom? Usudila bih se reći da to više nisu potrebe nego želje i prohtjevi. Sve samo da se ne odreknemo svoje komocije.
    Slažem se. No energetska učinkovitost je pojam koji smatra da se ne odričemo svoje komocije, nego da samo neke stvari radimo bolje. Dakle, puno se može napraviti i bez velikih odricanja, samo s promjenom navika i ponašanja dolazi puno toga, a da nam ništa bitno ne nedostaje.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne budi mi lijeno i proguglala sam za slučaj da sam pogriješila, no pogledaj:

http://www.topbulb.com/find/colortemp.asp

When the desired lighting effect is "warm", use light sources in the 2700K - 2800K range. Most common incandescent light bulbs will produce light in this color temperature range.
    Dakle, to je temperatura boje koju daju obične žarulje, i to je boja kojoj težimo i sa štednim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •