-
Moja stručna osoba je sasvim dovoljno stručna, jer su mu svjetlost i izvori svjetlosti hljeb nasušni.
To što Philips nudi štedne sijalice od 2700K za kućnu svakodnevnu upotrebu, i ti im vjeruješ da je to dobro svjetlo, je tvoj problem. I problem svih drugih koji im vjeruju.
Sve ispod 3000K taman dobro za uništiti vid.
Primjer sijalice sa posebnim grlom, za ambijentalnu rasvjetu da ne misliš da ne postoje, jer ti za njih ne znaš.
Ja se držim halogenih sijalica od barem 200W npr. ovakve jer su mi milije moje i oči mojih ukućana od bilo kakve štednje na sijalicama i struji.
Sva priča o štednji pada u vodu pri saznanju da:
a) su štedne sijalice jako opasne, jer im broj kelvina nabildaju opasnim gasovima i isparenjima, od kojih je živa samo jedna u nizu
b) niko od proizvođača ne poštuje zakone o izvorima svjetlosti i njihovom uticaju na ljude - štedne sijalice emituju nekontinuirani spektar koji nikako ne odgovara ljudima
c) svi proizvođači sijalica su se još šezdesetih dogovorili da je radni vijek sijalice sa žarnom niti 1000 sati, i utrošili jako mnogo novaca i laboratorijskih sati svojih naučnih timova da se sijalice sa žarnom niti nikad ne unaprijede (tačnije da se unazade)
d) razvijeni svijet štedi tako što uvodi "štedne sijalice" koje, zamisli, takve lijepe, štedljive i užasno otrovne, proizvodi u - Kini
Divim se onom Švabi, što uvozi i prodaje obične sijalice sa žarnom niti u sred EU. Našao čovjek rupu u zakonu i uvozi ih i prodaje kao - grijalice. 
Ima, valjda još nade za nas...
Posljednje uređivanje od vještičica : 27.01.2012. at 19:21
Razlog: tipfeler
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma