Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Časopisi

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Časopisi

U drugom polugodištu 1. razreda, djeci je ponuđena polugodišnja pretplata na dječje časopise.
    U igri su Prvi izbor i Moj planet.
    Kakva su iskustva, koji je bolji? Meni se Moj planet čini dosta interesantnim, i bliže onom što inače zanima mojeg prvašića, ali njega je, naravno, zavelo to što uz Prvi izbor na poklon dobivaju pernicu Čega inače ima u Prvom izboru?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su oba bazveze, Smib mi je bolji.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Roko je u prvom razredu uzimao Prvi izbor a sad uzima Moj Planet. Ja bi za prvi razred ipak preporučila Prvi izbor jer se sastoji od 2 knjižice u jednoj su pričice i pjesmice a u drugom su pitanja, pogađalice, križaljkice, dobiju se i naljepnice koje se lijepe, Roko je baš volio i čitat i rješavat.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo u prvom uzimali prvi izbor i smib. većinu brojeva nije ni otvorila, toliko su joj bili zanimljivi :/ zato u drugom razredu nismo uzeli ništa, nije čak ni pitala.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi nismo ni dobili mogućnost izbora
    uzimat ćemo Prvi izbor, a koliko sam ga ja listala, mislim da je ok. baš za 1. razred
    Smib i Moj planet mi se čini bolji, sadržajniji, ali i zahtjevniji, pa zato možda bolje od 2. razreda

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi uzimamo moj planet, sad u 2. razredu
    i to najviše radi postera
    slabo ga čita
    mada joj je mm zaprijetio da nećemo produžiti pretplatu ako ne bude čitala, i da će mu morat prepričati što je pročitala
    u 1. razredu nismo uzimali ništa

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mislim da D ne bi čitao niti jedan tko da smo odustali od pretplate.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo na preporuku učiteljice uzeli Smib, a Prvi izbor mu već neko vrijeme kupujem u Mozaik knjizi i pročita ga i riješi od korica do korica. Smib još nisam vidjela, kao ni Moj planet (osim u najlonu u knjižari), pa ne mogu uspoređivati. Prvi izbor mi je dobar - dosta sadržaja i čini se zanimljivih prvoškolcima, barem ako je suditi prema mojem.

Možda da prvo kupite npr. broj za siječanj u knjižari (i PI i MP drži Mozaik knjiga) pa vidite što mu je zanimljivije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Otišli smo danas u knjižnicu i pogledali oba časopisa. Upadljivo duže je proučavao Moj planet, ali je na kraju rekao da bi ipak radije Prvi izbor. Meni se pak Moj planet čini kvalitetnijim i sadržajnijim. Ali ima vremena i za to, ionako piše da je to za učenike od 2. razreda nadalje. A ako ne bude čitao, nagodinu ionako nećemo uzeti ništa

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Izbor časopisa su kod nas većinom nalagale učiteljice, jer su ih koristile u nastavi. Kći je imala Prvi izbor i Smib, a više voli Smib. Sinko je u nižim razredima većinom imao Smib, ali njemu se jako sviđao Moj planet, pa smo to uzimali dodatno.

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mi imamo prvi izbor, koji pročita i riješi od korice do korice. Smib čita u knjižnici a Moj planet je pokupila od bratića koji je primao par godina. puna soba časpisa, zatrpani smo. ali čita, pa se ne bunim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sve ovisi o interesima djeteta. Uzimali smo Prvi izbor jednu sezonu, ništ ekstra. Neću reći da je loš, ali nije bio pravi izbor za moju djecu. BOlji nam je bio Zvrk koji je uz svaki broj imao cd s edukativnim igricama i drugim interaktivnim sadržajem + zgodne stvari tipa snimke kazališnih predstava za djecu. Časopise smo davno poklonili u vrtić, ali zbirka tih cd-a i dalje postoji i povremeno se čak i koristi.

Moj planet i danas s velikim guštom čita moj mlađi sin u 4. razredu. Čak i stariji brat ponekad zaviri...

Jednu sezonu uzimali smo National Geographic Junior i to je definitivno bilo najbolje, ali više nije dostupno preko škole. Sad to ne kupujemo, ali klinci vole prolistati u knjižnici. Vidjela sam da tamo imaju i Smib i Radost, mislim čak i Modru lastu, ali moja djeca kraj toga prolaze kao pored turskog groblja - ne zanima ih.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Nema više ni Zvrka ni National Geographic Juniora (tužni smajli koji neće da se zalijepi)

Milina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Prvi izbor uzimamo, i čitamo zajedno.... mislim da su premali da sami čiteju, oni su željni igre, dosta im je onoga što moraju u školi ali ako ih potičemo i prije spavanja im čitamo onda je to druga prića. Mislim da smo mi kao roditelji odgovorni za to.....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam potaknuta ovom temom kupila Lei Prvi izbor u Mozaik knjizi i moram reći da mi se svidio - ima jako puno za čitanje, ima viceva, križaljki, poklončića, meni je baš zgodan.

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mi uzimamo prvi izbor. Časopis je zabavan, posebno onaj srednji dio s pitalicama, križaljkama, naljepnicama, vicevima i sl. Kako je nama čitanje bolna točka (ne želi čitati iz čitanke), snalazimo se uz pomoć stripova, prvog izbora i Mog planeta (to sam ga pretplatila za drugo polugodište na kućnu adresu, jer nama u školi nije bilo ponuđeno.. ali je imao prilike u školi čitati taj časopis i sviđa mu se). Mi inače kupujemo jako puno knjiga, posebno dječjih knjiga o znanosti, ali časopise do sada nismo, ni za nas ni za djecu - evo sad smo počeli i časopise i stripove, sve zbog čitanja :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nevezano uz ponudu u školi: kakav je National Geographic Junior?
    Prije nekoliko godina dopao mi je jedan broj pod ruku, nije me nešto impresionirao, ali nisam ga pažljivo ni gledala. Uostalom, A. je tada bio premali da bi ozbiljno pratio takav časopis, a mi odrasli prestari (i prestručni) za časopis koji ima "Junior" u naslovu Ipak, zanima me kakav je za školsku djecu? Da li ga djeca rado čitaju?
    A kakvo je "Drvo znanja"?

Inače, A. se u školi odlučio za Prvi izbor, pa čekamo prvi broj da vidimo kako će mu se svidjeti. Zapravo, nije mu loš izbor, jer bi ga to moglo potaknuti da više čita, uvjetno rečeno, beletristiku, tj. priče, pjesmice, i sl.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

tanja, meni se ne čini loš, te pričice su iz pera poznatih imena dj. književnosti - npr. ana pongrašić, sanja polak, sanja pilić; meni se sviđa baš radi čitanja, Lea treba čitati i vježbati čitanje a nije baš luda za tim.

NG Junior, imamo par brojeva, uglavnom služi za izrezivanje sličica.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Nevezano uz ponudu u školi: kakav je National Geographic Junior?
    Prije nekoliko godina dopao mi je jedan broj pod ruku, nije me nešto impresionirao, ali nisam ga pažljivo ni gledala. Uostalom, A. je tada bio premali da bi ozbiljno pratio takav časopis, a mi odrasli prestari (i prestručni) za časopis koji ima "Junior" u naslovu Ipak, zanima me kakav je za školsku djecu? Da li ga djeca rado čitaju?
    A kakvo je "Drvo znanja"?

Inače, A. se u školi odlučio za Prvi izbor, pa čekamo prvi broj da vidimo kako će mu se svidjeti. Zapravo, nije mu loš izbor, jer bi ga to moglo potaknuti da više čita, uvjetno rečeno, beletristiku, tj. priče, pjesmice, i sl.
    National Geographic Junior je ok, ali samo ok, zaista ti je dojam isti kao i moj - ne kupujemo (između ostalog i zato jer nam je dostupan NG za odrasle, baka ima pretplatu pa pročitamo i mi i djeca poneki članak, prema afinitetima). Uzimali smo Junior jednu godinu (mislim u 3. razredu) ali nije se djecu baš dojmilo. Očito je takva i šira slika kad su ukinuli pretplatu preko škola.

Drvo znanja je druga priča, ali bojim se da je u prvom razredu ipak prerano, bar za pretplatu. Mi i danas to kupimo tek povremeno, kad nas zanima sadržaj (uglavnom remitendu u pola cijene, kad naletim na kiosku - znaju imati pakirano po tri stara broja skupa sa edukativnim cd-ima koji su odlični). Ne pamtim da sam ikada kupila novi broj kad je izašao. Dobro si me sjetila, baš bi mogli uzeti, dugo nismo. Imam hrpu starih brojeva toga i Planeta u vikendici, to dobro dođe ako padne kiša pa klincima bude dosadno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Peterlin, hvala!
    Nisam ni pitala zbog pretplate, nego baš radi povremene kupovine na kiosku - možda naletimo na nešto zgodno.
    Ja sam svojedobno znala kupiti i Geo (za nas odrasle), ali ne sviđa mi se, za moj ukus previše površno obrađuje inače vrlo interesantne teme.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zar NG junior jos (odn. ponovo) izlazi?
    Moj sin je neko vrijeme bio pretplatnik, pa su nas prije otprilike dvije-tri godine nazvali i obavijestili da prestaju izlaziti, da im se financijski nije isplatilo. Meni se cinio nesto bolji od Mojeg planeta, ali slican po sadrzaju.
    Nakon toga je primao moj planet u skoli, zapravo jos uvijek ga dobiva, ali sam zakljucila da je sad vec prevelik za to (5. razred) i da bi mu vjerojatno drvo znanja bilo primjerenije.

Prvi izbor je primao dok je to uciteljica zahtijevala, ali nikad ga nije zanimao. To dosta ovisi o interesima djece, mladja kcer (predskolka) zato sad uziva u naslijedjenom prvom izboru - rjesava krizaljke, osmosmjerke, lijepi slicice i super joj je to.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sad vidim post od Peterlin. Znaci NGJ se moze jos uvijek kupiti na kiosku? Nisam nikad primijetila.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nemam pojma izlazi li NG junior, vidim da ga ovdje neki spominju, pa zato pitam.
    Ako sam dobro shvatila, Moj planet je primjereniji učenicima nižih razreda (ali ne baš prvašićima), a Drvo znanja je za starije?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

TanjaB, da. Sadrzajno Moj planet moze biti i za prvasice, ako dobro citaju, nije to nista komplicirano.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam ja vidjela NGJ na kiosku. Vidjela sam ga u knjižnici, ali ne znam jesu li to novi brojevi ili neki stari.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.02.2012. at 12:20

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nemam pojma izlazi li NG junior, vidim da ga ovdje neki spominju, pa zato pitam.
    Ako sam dobro shvatila, Moj planet je primjereniji učenicima nižih razreda (ali ne baš prvašićima), a Drvo znanja je za starije?
    U Mom planetu prevladavaju tekstovi o životinjama i prirodi općenito. Imaju križaljke i nagradne natječaje, objavljuju crteže i slično. Prolistaj u knjižnici, u našoj imaju pristojnu zbirku raznih. Ja sam već pomalo prestala to pratiti jer moji mudrijaši harače po knjižnici bez mene, a časopise osim pretplate kupujemo samo za vrijeme praznika.

Jednom sam na nekom kiosku naletjela na Alkicu (enigmatski časopis za klince) i bilo je super. Nažalost, ne mogu se sjetiti gdje je to bilo, ali nema u našem kvartu. Kupili smo samo taj jedan broj. Uostalom, Moj planet je omiljeno štivo mog mlađeg sina, a stariji je ionako ovisnik o BUG-u (za odrasle).

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Alkica je fora, avo moze se tu prolistati (a i isprintati ponesto): http://www.alkica.hr/

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja mislim da vam NGJ već (dulje) vrijeme ne izlazi...

Kaj se tiče ostalih časopisa, moje je dijete, po vlastitom izboru, 3 godine uzimalo Prvi izbor u školi. Eno ih, donedavno, svih 36 brojeva kao novi (ok, porješavala je i polijepila one priloge koji se nalaze unutra, to joj je bilo zgodno...), ostalo nije uopće bilo njen đir...
    Inače, nudila sam ih GRATIS na forumskoj burzi i nitko ih nije htio .
    Mislim da sam u međuvremenu nešto od toga uspjela i 'uvaljat', al' više nisam sigurna...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ako vam je nešto ostalo mi smo zainteresirani, sinak mora vježbati čitanje...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Tanja, moj M. preferira Moj planet u odnosu na NG. Moj planet jest u velkoj mjeri usmjeren prema životinjama i on je tamo našao neke tekstove i plakate o omiljenoj vrsti životinja, za njega bitnoj vrsti. Pogledala sam oba i po mom mišljenju je NG junior "prazniji". Drvo znanja je za više razrede.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •