Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Kreditni ured(i)

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Kreditni ured(i)

Po Zagrebu se otvara sve više i više kreditnih ureda koji ljudima omogućavaju dizanje zajmova ili kredita. Koliko vidim, to su uglavnom privatne tvrtke registrirane za posredovanje u financijskim poslovima.
    E, sad, sestra je "primorana" dignuti zajam u jednom takvom kreditnom uredu kod kojeg već ima (navodno) otvoren zajam, pa joj banka ne dozvoljava dizanje kredita (umirovljenički). Htjela bi da joj budem jamac, a donijela mi je obrasce na kojima piše Zahtjev za zajam i traže se podaci zajmoprimca. Kao vrsta zaloga se navodi zadužnica.
    Meni nisu jasne dvije stvari: ako je dignula prvi zajam kod njih, banka niti nema podatak da je kreditno opterećena, jer je odnos ostvaren između nje i kreditnog ureda, zar ne? Drugo, ako ja potpišem te papire postajem Zajmoprimac, zar ne, a ne jamac (objašnjenje je da taj kreditni ured NEMA drukčije papire za jamca )?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

To su lihvarski krediti, nemojte ulaziti u to. Ovo sto navodis je naravno njihova navlakusa koja nema veze s mozgom.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

slažem se, bježite od takvih

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj bilbo7 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nisu jasne dvije stvari: ako je dignula prvi zajam kod njih, banka niti nema podatak da je kreditno opterećena, jer je odnos ostvaren između nje i kreditnog ureda, zar ne? Drugo, ako ja potpišem te papire postajem Zajmoprimac, zar ne, a ne jamac (objašnjenje je da taj kreditni ured NEMA drukčije papire za jamca )?
    1. banka može znati za taj zajam kod kreditnog ureda jedino ako je tvoja sestra to u banci izjavila (napisala/potpisala u zahtjevu za kredit), ali može znati za neke druge, klasičnije kredite ( za koje ti neznaš?), ili joj se na potvrdi sa mirovinskog vidi da joj se od mirovine već usteže za neke ranije obveze
    2. da,zajmoporimac je bilbo7.

koji je iznos zajma? koliko ja vidim ti kreditni uredi nude zajmove do max 1400 kn.
    da se radi o osobi kojoj ja osjećam da moram priskočiti u pomoć, rađe bi joj dala 1400 kn, nego petljala s tim kreditorima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •