Kako ih skladistiti (smrde:D) i sto s njima?
Kako ih skladistiti (smrde:D) i sto s njima?
Zamotaj ih u celofan, ali pazi da je zaistač celofan a ne plastika. Mislim da ih je najbolje koristiti u začinske svrhe za popravljanje okusa većoj količini klope. Treba ih sasvim malo i jako se kuži razlika.
Ja ih držim u staklenki i gore stavim višeslojnu papirnatu salvetu pričvršćenu gumicom. Dovoljno je porozno, a opet dovoljno gusto da smrad ne bježi van. Nikad ne traju jako dugo, ne što bi se pokvarili, nego ih potamanimo... Probat ću poslušati Davorov savjet i salvetu zamijeniti celofanom, moglo bi to biti dobro.
meni stoje u staklenci za zimnicu
ječmenu kašu namočiš preko noći, dinstaš malo luka, češnjak, možeš i korijenasto povrče (mrkva, pastrnak) ali ne treba, dodaš kašu, doliješ vodu i kuhaš na lagano, naravno sol i papar, može i lovorov list, vrganje namočiš i dodaš pred kraj kuhanja da omekšaju. ako ih štediš upotrijebiš i malo šampinjona. samo se ne mogu sjetiti ime recepta i link na njega, ali je fino, čak i bez gljiva
Jelo se zove KRUPNIK, jako je fino, evo ovako ide: http://www.coolinarika.com/recept/krupnik/
je, to je
samo što ja kuham sve u istom loncu i ne dodam krumpir, a špekec ponekad
njam
Da, to je jelo idealno za ubacivanje svih ostataka koji smetaju u frižideru, he he he... Nikad ne možeš skuhati isto kao prošli put!
Ni ja ne stavljam krumpir svaki put, nego samo ako je namijenjeno da se pojede isti dan. Ako kuham za idući dan, bolje je preskočiti krumpir.