Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Suseni vrganji

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Suseni vrganji

Kako ih skladistiti (smrde:D) i sto s njima?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zamotaj ih u celofan, ali pazi da je zaistač celofan a ne plastika. Mislim da ih je najbolje koristiti u začinske svrhe za popravljanje okusa većoj količini klope. Treba ih sasvim malo i jako se kuži razlika.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ih držim u staklenki i gore stavim višeslojnu papirnatu salvetu pričvršćenu gumicom. Dovoljno je porozno, a opet dovoljno gusto da smrad ne bježi van. Nikad ne traju jako dugo, ne što bi se pokvarili, nego ih potamanimo... Probat ću poslušati Davorov savjet i salvetu zamijeniti celofanom, moglo bi to biti dobro.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni stoje u staklenci za zimnicu
    ječmenu kašu namočiš preko noći, dinstaš malo luka, češnjak, možeš i korijenasto povrče (mrkva, pastrnak) ali ne treba, dodaš kašu, doliješ vodu i kuhaš na lagano, naravno sol i papar, može i lovorov list, vrganje namočiš i dodaš pred kraj kuhanja da omekšaju. ako ih štediš upotrijebiš i malo šampinjona. samo se ne mogu sjetiti ime recepta i link na njega, ali je fino, čak i bez gljiva

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    meni stoje u staklenci za zimnicu
    ječmenu kašu namočiš preko noći, dinstaš malo luka, češnjak, možeš i korijenasto povrče (mrkva, pastrnak) ali ne treba, dodaš kašu, doliješ vodu i kuhaš na lagano, naravno sol i papar, može i lovorov list, vrganje namočiš i dodaš pred kraj kuhanja da omekšaju. ako ih štediš upotrijebiš i malo šampinjona. samo se ne mogu sjetiti ime recepta i link na njega, ali je fino, čak i bez gljiva
    Jelo se zove KRUPNIK, jako je fino, evo ovako ide: http://www.coolinarika.com/recept/krupnik/

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

je, to je
    samo što ja kuham sve u istom loncu i ne dodam krumpir, a špekec ponekad
    njam

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, to je jelo idealno za ubacivanje svih ostataka koji smetaju u frižideru, he he he... Nikad ne možeš skuhati isto kao prošli put!

Ni ja ne stavljam krumpir svaki put, nego samo ako je namijenjeno da se pojede isti dan. Ako kuham za idući dan, bolje je preskočiti krumpir.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •