-
Vrištanje/grčevi prije podoja
Nakon prvih par dana "borbe" sa dojenjem, nekako smo se doveli u red.
Krenulo je super, a onda je počelo sa grčevima/vrištanjem nakon spavanja, a prije podoja.
To je toliko grčevito vrištanje i guranje ručicama, da je sve noktiće presavila i upalilo joj se (kao zanoktice). To treje od 5 min do pola sata, nema šanse da tada prihvati dojku, pokušava, ali samo licka i okreće glavu lijevo/desno, pa se još više naljuti. I tada od jednom prestane i prihati dojku i dojimo bez problema. Dugo joj treba da podrigne, više od 20 min i mjenjanje položaja. Ako ne podrigne, tada je nemirna i bljucne ako je spustim, a onda traži opet. Spava OK, između sata do tri/četiri sata u komadu. Ali vrištanje...i ja se rasplačem zajedno s njom. Baš se vidi da jemuči, boli....ponekad ima vjetrove, ali većinom to jednostavno prođe.
Nema pravila, nije svaki put, niti je u isto vrijeme, ujutro, po noći, navečer,....
Pelena je svaka pokakana, puna, barem 6-8 dnevno.
Ne znam uzrok, je li samo problem nagutanog zraka ili ima nešto drugo?
Kako pomoći?
-
Nas je to vrištanje mučilo noću. Prema preporuci patronažne počela sam mu davati pet kapi probiotičkih kapi namijenjenih djeci (ne znam smijem li ovdje napisati ime tih kapi). Nakon nekoliko dana stanje se smirlo. Jesu li te kapi pomogle ili se stanje samo od sebe popravilo, ne znam.
-
-
AnderjaMa, čestitam na bebici 
Možeš li reći koliko imate podoja u toku 24 sata?
Misliš li da beba tako reagira zbog velike gladi (bebe glad osjećaju kao bol u trbuhu) ili zbog nekog drugog razloga?
Možda da joj pokušaš u snu ponuditi dojku, nakon nekih cca sat i pol do dva, da ju ne pustiš po 4 sata između podoja. Ili ćim primjetiš da se počinje buditi, odmah uvali ciku, možda bude bolje.
Ovo je jedino što mi trenutno pada na pamet
-
Pokušala sam nuditi odmah na prvo meškoljenje, buditi je i sl.
Reakcija bude ili ista,, dakle vrištanje, ili je neće uopće prihvatiti-spava i ne mogu je probuditi.
Ne znam koliko podoja bude, svakako više od 10 u toku dana.
Nudim i češće nego što traži, upravo da bi preduhitrila reakciju.
-
-
Vrištanje se smirilo ili bolje reći smanjilo.
Dojenje nam ide puno bolje, ali mislim da imamo soor.
Mene je jučer jako počela boljeti jedna dojka, bradavica je pomalo roskasta, na početku podoja dosta bolna.
Ubija me u pojam taj Rojazol, jer obično zaspi na cici, a ako tada idem trpati gel u usta, probudi se i nakon kratko vremena traži dojiti. A i zaboravim da trebamo mazati
-
Joj mogu misliti da je gnjavaža. Ali bar ste našli uzork vrištanju. Bar se nadam da je bilo to.
-
Pa nisam sigurna da je to bio razlog s obzirom da ja tek sada imam simptome, kod Klare je samo guza crvena i to tekod koji dan, u biti kad je prestala tako jako vrištati.
A možda i je to razlog. Nema veze, glavno da ne vrišti više, a soor ćemo već riješiti.
-
Moja cura ima puna tri mjeseca.
Prvi i drugi mjesec papala više manje uredno i napredovala skoro kilogram.
Od tada ista stvar, vrištanje kad vidi dojku, ne jede kako treba, podoji svakih 4-5 sati.
Sve živo sam probala, sve na ovom svijetu što postoji, čak pregledala urin svoji i njen.
Treći mjesec napredovala 400 g.
I dalje se nastavilo isto, ne mogu reći da je danas imala jedan podoj kako treba.
Skužila sam da jede (kad jede) samo dok ono prvo mlijeko curi, nakon toga neće da vuče.
Tu gubimo na kilaži.
Po meni bi pelene mogle biti malo mokrije, a što se tiče kakice skroz rijetka, zelenkasto žuta, nemam pojma koliko je količinski ima, ne nešto previše, čini mi se dovoljno.
Inače zadnje vrijeme noću zna grintati, ono utiho.
Preko dana super, vesela, nasmijana...malo spava dan, noć prespava cijelu (12-14 sati u komadu s par buđenja).
Ni dojenje noću nije nešto...nešto vuče, ali jako slabo.
Za sada se ni pedica ni ja ne brinemo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma