Results 1 to 10 of 10

Thread: dr. Andrea Plavac

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Ira's Avatar

Default dr. Andrea Plavac

Evo jedne situacije što sam doživjela prije par dana kod dr. Andre Plavac. Imam smrzliće u Splitu i kako ne bi trebala ranije otići s posla smatrala sam da mogu folikulometriju obaviti kod svog ginekologa, ali nažalost dobijem odgovor od doktorice da ona ne smije pratititi zadebljanje endometrioze već da to moram napraviti kod doktora kod kojeg idem na potpomognutu oplodnju, u nekoj od bolnica ili privatnih klinika. Šta reći na sve to......Hvala šta nam “pružate potporu” i otežavata bol, za koju ne želimo i nećemo dozvoliti da nas spriječi da radimo to što želimo. Moram reći da sam ogorčena na nastalu situaciju jer očekujem da nam se pomogne kad već dajemo novac i preplaćujemo njihove takozvane ne usluge i što još reći, tražila sam da mi napiše recept za folnu kiselinu i kakav odgovor dobijem, to mi treba napisati doktor kod kojeg idem na potpomognutu, kako bi ona to pravdala s razlogom. Moram priznati da ništa više ne razumijem jer ako moj ginekolog ne može pravdati lijekove za moju neplodnost zar bi to onda trebao napisati doktor opće prakse??????
    I još jednom živjelo naše ne zdravstvo........

Osoblje foruma Kadauna's Avatar

Joj Ira, bolje ti je iskreno da te stručnjak koji se bavi potpomognutom oplodnjom priprema za sekundarni ICSI sa smrznutim jajnim stanicama..... vjerujem da to ne zna i ne može svaki socijalni ginekolog, bar ja to tako smatram i ne ljuti se bez veze........... ) Folnu kiselinu sam ja sama kupovala, ne znam da li se folna kiselina dobiva na recept, ja to nisam do sada znala, cure uglavnom kupuju u ljekarni!?

SRETNO!

Quote Originally Posted by Kadauna View Post
    ... vjerujem da to ne zna i ne može svaki socijalni ginekolog, bar ja to tako smatram i ne ljuti se bez veze
    SRETNO!
    naravno da je to u pitanju

ali zašto ne bi opet malo pljucali po doktorima, koji služe za otežavanje boli, uživanje u preogromnim plaćama za takozvane usluge
    blablabla
    kako te nije sram?

mislim da bi bilo uredu i obrisati ime ginekologice koju je dotična prozvala

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

u ginekologiji, kao i drugim granama medicine, postoje subspecijalizacije. i kao što od kardiokirurga ne očekuješ da ti operira mozak, tako i od nekog tko nije specijalist humane reprodukcije ne možeš očekivati da izvodi proceduru za koju nije stručan.
    za folnu sam ti već odgovorila da ne ide na recept, bar ga ja nikad nisam dobila.
    ljutiš se neopravdano i bezveze.

thinkpink's Avatar

i meni je moj socijalac odmah na početku mojim MPO putovanja sugerirao da se za sve konzultacije, savjete i preglede isključivo obratim MPO stručnjaku. mislim da je to fer i korektno, nisam sigurna koliko ginekolog kojem to nije uža specijalnost uistinu može dobro procjeniti situaciju.

folna kiselina koja ide na recept i potpuno je besplatna je Folacin.

prima's Avatar

postoji folacin koji se može dobiti na recept. on ima ogromnu dozu folne (5mg) u usporedbi sa potrebnom dozom (400-800 mikrograma).
    meni je MPO-ovac preporučavao baš folacin, a socijalac pisao recept.
    i OK je taj put, da dr koji vodi postupak piše preporuke, a onda soc. na to izda recept.
    a sigurno da su neki susretljiviji od nekih drugih.
    ja uvijek pođem od toga što su stvarno moja prava, i ne ljutim se što mi netko nije učinio uslugu.

misliš da ta dr ovo neće pročitati?
    kako ćeš opet otići kod nje i očekivati normalni međuljudski odnos?

razumjem da si umorna od borbe i osjetljiva
    možda ti dr nije dovoljno detaljno objasnila da ona to ne može raditi
    ali možda si se ipak mogla malo raspitati prije nego što si je javno prozvala

Ira's Avatar

Moja namjera nije billa pljucanje (kako ste vi to već nazvale)po doktorima, već kao što i same pišete svoja iskustva tako sam i ja svoja, A ISTO TAKO SAM SVIJESNA DA ONA NE MOŽE RADITI NEŠTO ZA ŠTO NIJE SPECJALIZIRANA. FOLNA SE DOBIVA NA RECEPT barem sam dobivala zadnjih godinu dana.
    Uglavnom ne želim bilo kakvo vrijeđenje ni omalovažavanje, već svaka koja se našla u postupku preko HZZO-a zna o čemu pričam.
    Hvala curke na dobronamjernim komentarima......

Osoblje foruma Kadauna's Avatar

Gle Ira, svi smo se mi manje-više liječili cijelo vrijeme ili bar neki dio našeg MPO puta preko HZZO-a. Ne znam što te točno sad zanima i što muči?

Kao što sam rekla, ja sam svoju folnu kiselinu UVIJEK kupovala sama, nikad mi se niti jedan liječnik nije ponudio za to napisati recept. SAd čitam ta ipak može folacin na recept i vjerujem da će ti taj rado napisati spomenuta liječnica, samo joj donesi neku podlogu, napiši u ST mail i oni ti sigurna sam preporuku za Folacin mogu napisati mailom ili poslati faksom, s tim mailom odi k svojoj soc. ginekologici i riješen problem.

Što se tiče pak folikulometrije i pripreme za postupak sa smrzlićima, već su ti na drugoj temi cure napisale da bi to trebao obaviti MPO stručnjak. Najbolje bi bilo da se obratiš privatnim MPO stručnjacima za to, imaš ih u ZG bar 4-5,

evo ti ovdje popis privatnih MPO klinika u HR:
    http://www.potpomognutaoplodnja.info...layout=default

osim navedenih imaš još Podobnika (kojeg ne preporučujem) i dr. Dmitrović u NovaMed zdravstvenom centru:
    http://www.novamed.hr/ginekologija.html

Bojim se da je teško pripremu za postupak sa zamrznutim jajnim stanicama odraditi na teret HZZO-a, osim ako nađeš nekoga od liječnika u državnim klinikama u HR koji će ti to napraviti na teret HZZO-a.

Uglavnom sretno i ne ljuti se, ton je tvoj iz prvog posta bio skroz čudan, napala si tu liječnicu a ja isčitavam da je niti kriva niti dužna, neće ti napraviti folikulometriju što ja smatram da je sasvim ok jer to ona možda i ne zna i rekla ti je da će ti dati recept za folnu kiselinu ako doneseš neku preporuku od subspecijaliste kod kojeg se liječiš. I moj soc. ginekolog meni sve recepte da ali za to moram imati neku podlogu, često je dovoljan i faks ili povjest bolesti na kojoj sve traženo i piše.

I da... za kraj, moguće je da će nakon ovakvog prozivanja biti za sve uključene bolje ako promijeniš i socijalnog ginekologa.