Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kupnja stana, dokumenti

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Kupnja stana, dokumenti

U postupku sam kupovine stana i prije nego sto odem do odvjetnika htjela bih provjeriti da li imam sve sto mi treba (ljudi koji ga prodaju su u zurbi jer zele kapariti drugi stan).

Dake, imam:

1. Izvadak iz knjige polozenih ugovora na kojem je A - Opis nekretnine
    B - Vlasnicki list
    C - Teretni list (pise da tereta nema)

2. Izvadak iz posjedovnog lista

3. Uporabna dozvola

Je li to sve?

Drugo sto me interesira, nova nekretnina ima 70 m2, a stara na 50m2. Posto smo kcer i ja prijavljene u Zagrebu, da li imamo pravo na neko oslobodjenje od placanja poreza (dio kvadrata, ne sve) ili ne?

Puno hvala.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

U ovoj fazi bilo bi još dobro tražiti i presliku osobne prodavatelja - upisanog vlasnika nekretnine

jer vrlo je važno da je upisana osoba prodavatelja sa svim točnim podacima - ime i prezime, oib (jmbg), točna adresa prebivališta...kako bi podaci koji će se upisati u kupoprodajni ugovor iz osobne iskaznice koja će se pak predočavati javnom bilježniku radi ovjere potpisa, bili identični onima u izvatku

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

trebao bi ti dat i njegov ugovor o kupnji s zelenim žigom, da je plačen porez ili da je imal oslobođenje, to može bit i kopija požigosana kod bilježnika

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sory sad vidim da je nekretnina valjda u N.Zagrebu,kad imate kopiju položenih ugovora, onda ne treba njegov primjerak ugovora.

za oslobođenje http://vijesti.gorila.hr/gorilopedij...ne_oslobodenje bi trebali bit pošteđeni do 60 kvadrata,za ostatak bi trebali platit porez

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    U ovoj fazi bilo bi još dobro tražiti i presliku osobne prodavatelja - upisanog vlasnika nekretnine

jer vrlo je važno da je upisana osoba prodavatelja sa svim točnim podacima - ime i prezime, oib (jmbg), točna adresa prebivališta...kako bi podaci koji će se upisati u kupoprodajni ugovor iz osobne iskaznice koja će se pak predočavati javnom bilježniku radi ovjere potpisa, bili identični onima u izvatku
    ja bih uz ovo trazila i kopiju osobne bracnog partnera ukoliko je upisan samo jedan vlasnik. pa bih od odvjetnika trazila da u kupoprodajni ugovor stavi neku stavku vezano uz npr. suprugu iako je suprug jedini upisan kao vlasnik. Cisto da se izbjegne neugodnost ako je brakorazvodna parnica u tijeku, a stan stecen u braku.

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Puno vam hvala. Gospodja je udovica i jedina nasljednica. Vazno mi je samo da imam sto manje hodanja do odvjetnika i da otprve imam sve sto mi treba.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zbog čega ideš odvjetniku ?

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Odvjetniku idem zato sto se moramo naci po jednom drugom pitanju pa ce on usput pogledati i ove papire. Ja pojma nemam o papirologiji vezanoj uz nekretnine tako da mi je drago da on baci pogled.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ok, malo sam nezgodno postavila pitanje, ispričavam se.
    U pravilu na net-u možeš vidjeti stanje u gruntovnici koje se ažurira svaku večer , upišeš Zk uložak i broj
    Tamo možeš vidjeti postoji li teret na nekretnini, odnosno plomba .

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa Vidi poruku
    U pravilu na net-u možeš vidjeti stanje u gruntovnici koje se ažurira svaku večer , upišeš Zk uložak i broj
    Tamo možeš vidjeti postoji li teret na nekretnini, odnosno plomba .
    KPU se jedino može pretraživati po broju poduloška, ali ako imaš izvadak, onda ti to tamo piše
    jer, da, bilo bi dobro vidjeti aktualno stanje, ako izvadak nije najfriškiji

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Je, je, sve je frisko. A i jucer sam pogledala izvod na netu i pise da nema tereta. Mislim da ce situacija biti cista (a i to su ljudi za koje mi garantira hrpetina susjeda koje znam vec godinama), jedino sto ja nisam vicna ¨citati¨ te dokumente i ne znam da li je to sve. Ne bih htjela imati problema sa prijenosom, imam vec jedno ruzno iskustvo iza sebe. Hvala jos jednom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •