Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: zidovi u bojama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno zidovi u bojama

Imam jedno pitanju o zidovima u bojama.

Na moru sam jedan zid u dnevnom boravku obojala u ful narančastu boju (super je ispala; zove se maroccan sands iz bauhausa).
    Planirala sam staviti dvije slike na njega (cca 30x40 cm), već sam stavila prazne okvire.

Ali sada kada razmislim, ne znam kakovu boju slika da stavim. Narančastu s bijelim? paspartuom, ili poptuno neku oprečnu tipa zelenu sliku (kada kažem slike mislim na neke postere prirode i sl. - kao oni iz ikee).

U spavaćoj mi je ljubičasti zid (ali prilično svijetli), isto sam zakucala čavle ... za što, nemam pojma ...

Takav problem imam i doma. Planiram jedan zid u zeleno, a na njemu su dvije police i dvije ljubičaste slike...

I da li uopće na obojane zidove stavljati neke ukrase ili ih ostaviti prazne?!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

To je prvenstveno stvar ukusa. Ja npr. ne podnosim postere, reprodukcije ili Berbera

A narandzasta boja dobro podnosi i crno i bijelo i zlatno i vecinu smedjih nijansi. Cak i plavo, zeleno i ljubicasto, ali bilo bi zgodno da te boje vec postoje negdje u prostoriji.
    Ne vidim zasto ne bi na obojeni zid stavila slike.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: zidovi u bojama

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    Imam jedno pitanju o zidovima u bojama.

Na moru sam jedan zid u dnevnom boravku obojala u ful narančastu boju (super je ispala; zove se maroccan sands iz bauhausa).
    Planirala sam staviti dvije slike na njega (cca 30x40 cm), već sam stavila prazne okvire.

Ali sada kada razmislim, ne znam kakovu boju slika da stavim. Narančastu s bijelim? paspartuom, ili poptuno neku oprečnu tipa zelenu sliku (kada kažem slike mislim na neke postere prirode i sl. - kao oni iz ikee).

U spavaćoj mi je ljubičasti zid (ali prilično svijetli), isto sam zakucala čavle ... za što, nemam pojma ...

Takav problem imam i doma. Planiram jedan zid u zeleno, a na njemu su dvije police i dvije ljubičaste slike...

I da li uopće na obojane zidove stavljati neke ukrase ili ih ostaviti prazne?!
    Ako taj narancasti zid nije opterecen namjestajem, slobodno stavi slike iako ja preporucam nesto bez okvira (samo staklo) ili da je okvir sto jednostavniji (citaj, nevidljiv).
    Ako nisi sigurna u izbor boje, uvijek "pali" komplementarna, u ovom slucaju - plava. Ako je narancasta "otvorena", plava moze ici u paleti od "royal blue" do tamnoplave - izbjegavaj svjetlije nijanse.
    Medjutim, ako si hrabrija, preporucam boju lavande, crvenu i zuto-zelenu.

Za taj lavandin zid... ovisi kakvu atmosferu zelis postici: nijanse se mogu kretati od pjescanih (za umirujucu) do crvenih. Izmjegavaj zuto, plavo, zelena je najbolja u maslinastoj paleti, ali svjetlijoj...

Zeleno-ljubicasta varijanta doma je, globalno, dobra kombinacija, ali ovisno o nijansi i intenzitetu.
    A da stavis fotke... mogla bih vise pomoci?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni se uzasno svidja kad je zid jarko ljubicast...a na njemu police ili okviri od svijetlog drveta.
    Al MM se osipa od ljubicaste.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: zidovi u bojama

Citiraj apricot prvotno napisa
    A da stavis fotke... mogla bih vise pomoci?
    Možda naučim kada odem na godišnji

Kada se već "razbacuješ" sa svim nijansama (dobro da znam što je svijetlo, a što tamno, a "otvorena plava??? - je l to može biti morska pučina - jadranska, ne ona zelena, pješčana s Maldiva??), mogla bih ja tebi platiti da mi riješiš nedoumice (čitaj: nered) u dnevnom boravku-blagovaonici-kuhinji-radnoj sobi-sve-u-jednom - o pregrađivanju i sl.

Okviri su u biti samo stakleni (oni na klip-klap - je l se to tako zove?!) - ispod se stavi poster i sl.

Zelenu bih stavila limetu. Slike su različite ljubičaste- jedna je Orebova, druga je tamna - grafika djevojke s violinom; treća je u biti paška čipka na ljubičastom plišu)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Meni se uzasno svidja kad je zid jarko ljubicast...aAl MM se osipa od ljubicaste.
    kod mene ista situacija, pa smo napravili kompromis, obojala blagavaonicu u skroz svjetlo-ljibicasto-sivu, izgleda super. inace imam jos zidova u boji i takodjer volim slike na njima, ali to potpuno ovisi o prostoru i o tome sto je jos nalazi u blizini. jedan zid sam na primjer ostavila bez icega, ali na njemu su vrata, pa to vec samo po sebi izgleda kao dekoracija

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I mene muči problem bojanja zidova dnevne sobe i blagovaonice ( jedna prostorija) . Prostor je velik sa puno svijetla , namještaj hrastov , slike - gobleni sa onim standardnim okvirima ( gobleni - dijelo ruku MM ) to mora ostati , dosta zelenila - cvijeće , kutna - neka plavozelena boja .
    Molim savjet , vidim da vas ima sa dobrim ukusom i idejama 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

[quote="ninet"]To je prvenstveno stvar ukusa. Ja npr. ne podnosim postere, reprodukcije ili Berbera

A mi imamo jednog Imamo i reprodukcije
    Postera nemamo, berem dok Edita i Sami ne stasaju u sjajne pankere.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a mi pak doma imamo žarko crveni zid sa bijelim starinskim okvirom...bez slike...

ali uredno svi, kad dođu prvi put, pitaju: a kaj bute si metnuli tu nutra?

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja dom zelim neke fine boje, ali cu prepustiti apricot da me savjetuje.
    zena jednostavno zna znanje.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj anki prvotno napisa
    a mi pak doma imamo žarko crveni zid sa bijelim starinskim okvirom...bez slike...

ali uredno svi, kad dođu prvi put, pitaju: a kaj bute si metnuli tu nutra?
    To mi je super!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

http://www.bbc.co.uk/homes/design/sp...ingrooms.shtml

Meni je ovo fantastican site o uredjenju enterijera

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni se isto sviđa. a ispod stoji željezni ormarić (na foru onih kaj su obicno u sportskim svlačionicama)- tak da je to sve skupa kao neka kombinacija staro-novo

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

dobar site ninet! sad sam bacila oko..nekak mi se čini da spadam u 50te-60te

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

moja spavaća soba izgleda ovak: ormar naranđasto-žuti,krevet i navlaka na krov.prozoru tamnoplavi,zidovi žuti i slika iznad kreveta šarenonaranđasta bez okvira.izgleda super.

boravak:zidovi boje breskve,a jedan rozo-pinki nešto i na njemu su dvije slike- prekrasna,velika grafika sa crnim okvirom i smeđi konj sa zlatnim okvirom i cini mi se ok.
    slike su dosta vrijedene i drage i stajale bi tu bez obzira na boju zida.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

baš onak jako pinki? to može ful dobro izgledati... 8)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

skroz pinki je bila dok se nije osušila,a sad je nešto između.
    inace,zid je trebao biti crveni...toliko o našem mješanju boja,al nema veze sviđa i se boja.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nemamo tih problema , al nemamo ni slika koje bi vjesali po zidovima.

u dnevnoj sobi/ kuhinji su nam tri zida narandjasta ( bas, bas narandjasta ); hodnik (ulazni) je nekakav prljavo narandjasti.

Lucijina soba je boje lavande ( zidovi), krevet-ormar ( ne spava u ormaru nego ima ormar na kojem je krevet ) je narandjasti ( fronte ladica- stepenica i vrata ormara)
    meni uz te boje sve pase ( pa i ono kaj nikom drugom ne pase )

kad zatopli farbamo spavacu sobu- ne znam jos u koju boju.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja volim mastat o sarenim zidovima i super su mi. i mastam o tome da ih periodicki mijenjam i svasta...

mm brije da su nam prostorije premalene i da pitaju bijelo

na srecu sam ga dobila da ipak ofarbamo u neke blage nijanse... sad nam je krajnje vrijeme da ponovno farbamo, klinci su se ful iskazali u mazanju zidova...

krenuli smo od nase spavace i od blijedo narancasto-zute koju smo htjeli, dobili smo rozu :?

nevermind... idemo dalje

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi smo, kad smo saznali da će nam se stara kuća rušiti, odlučili isprobati sve moguće ...pofarbali smo sve zidove i vrata u različite boje...moram priznati da sva 4 ofarbana zida (doduše ovo su bile intenzivne boje) jako zatvore prostoriju, optički ju smanje...napatili smo se sa mješanjem boja , a nikad nije ispala nijansa koju smo htjeli....tak da poučeni tim iskustvom sad isključivo kupujemo zidnoperivu boju u bauhausu i to da nam oni miješaju-pokažeš nijansu na papiriću i to je ta boja. jest da jedna mala piksa košta 100kn, ali kad pokupuješ sve one tonere ne ispadne puno skuplje.... k tome je još super i to kaj se ta boja (kako joj i samo ime kaže ) može prati s vlažnom krpicom-tak da nema ni mrlja :D
    i uopće ne prska pri maljanju (kupi se neki poseban valjak) tak da se stvarno ne treba stavljati ni najlon. i jako je pokrovna-jedan premaz i gotovo-u biti je ta mala kantica dovoljna za poprilično veliki zid. mi smo kod svekrve farbali zidove u bijelo, ali s tom zidnoperivm (dulux) i ispalo super.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Inquirer prvotno napisa
    a ja dom zelim neke fine boje, ali cu prepustiti apricot da me savjetuje.
    zena jednostavno zna znanje.
    kaj to znači da naše nisu fine?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne nego me čovjek reklamira!
    zna da i ja moram od nečega živjeti 8)

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nama je dnevna žarko narančasta, hodnik je svjetlo zelen, kuhinja i blagavaonica žute, spavaća plava, a kupaonica žuto narančasta. Jedino što smo u dnevnoj stavili svjetliji plafon (vizualno poveća prostoriju navodno, ali meni izgleda isto).
    A najveća greška što sam je napravila je da sam u tu dnevnu narančastu sobu stavila i narančasti luster. Grozno, ali nikak da ga skinem i metnem nekakvu neutralnu lampu.
    A boje smo pokupovali u nekakvom dučančiću u Vukovarskoj i nije ispalo jako skupo. Kupili kod njih onu veliku kantu bijele, tamo odabrali koju boju i nijansu hoćemo i toniranje nas je došlo cca 15-20 % skuplje.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nasa dnevna i blagovaona su narancaste (ovisi kakva je svjetlost nekad me podsjeca na terakota), djecija je neka luda zuta boja, skroz drugacija nego sa palete sa koje smo birali tonove, ali super izgleda.

Inace obozavam crvenu pa mi zao sto bar jedan zid u spavacoj nije crven ! Al nikad nije kasno.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

eto krenula i ja u bojanje boravka...treba mi prijedlog boja....boravak je cijeli u staklu i ima pločice nježne bež boje...staklo vuće na zelenkasto....svaki prijedlog je i više nego dobrodošao

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...e i ja bih promijenila našu bijelu boju zidova...momentalno je jedino Karlova sobica u novoj boji-svijetlozelena kiwi...a neznam za spavaću-vuče me nekako boja cigle...a dnevna-možda boja svjetložuta ili svjetlooker...budući da je namještaj trešnja i fotelje boje cigle.....-

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo u novoj kućici definitivno eksperimentirali s bojama. Osim jedne boje - dio hodnika, sve je ispalo lijepo iako moram priznati da je malo ljudi koji se barem ne čude našem odabiru boja. Dnevni je narančast sa žutim stropom. Ista ta žuta se proteže i blagovaonom. Gornji hodnik nam je graškasto zelen (ne onako otrovne boje kao što je mladi grašak, malko zagasitije i ta je boja super sjela uz tamno smeđu unutrašnju stolariju). MM je za svoju sobu odabrao tamnu plavu i ta je soba ispala pun pogodak jer on voli špiljski tamnu atmosferu dok radi. Ja sam se izborila za pravo odlučivanja o spavaćoj sobi i ispunila sam si davnu želju - nježno ljubičasta (neopisivo je smirujuće u toj se sobi probuditi). Sara je dobila nebeski plavu sobu (kad krene šaranje i osmišljavanje da barem imamo riješenu podlogu za nebo ).
    Napravili smo i malu gostinjsku sobu koja je, kako da se pristojno izrazim, jako crvena. Nazvali smo je crvena soba, a u nestašici gostiju planiramo je koristiti za promjenu okoline kad nam spavaća dojadi. Potkrovlje - opet narančasto u kombinaciji s drvenim rogovima prirodne boje i bijelim krovnim prozorima.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam vidjela narandzasto-crveni zid sa okacenim sepia fotogragijama koje nisu stavljane u ramove enego su lijepoljene na sperplocu!! Meni je izgledalo fantasticno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •