Pokazuje rezultate 1 do 50 od 160

Tema: VBA2C - ima li nas uopće koje smo uspjele u ostvarenju sna?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam rodila vaginalno i carski i taj vaginalni mi je bio ljepši, no to su nijanse zbog kojih ne vrijedi riskirati
    Ne razumijem zašto misliš da cr nije rizik. Mene je jednako strah i cr i vaginalnog poroda. I ne osjećam se sigurno ni sa jednom opcijom. Razlika mi je u tome da li imam kontrolu ja ili dr.
    Nije mi svejedno da me uspavaju. Svašta se događa. Neki se nikad ni ne probude. Neki se probude bez noge ili sl. Slučajno prerežu nešto što nisu smjeli...
    Kod vaginalnog je minimalno povećana mogućnost rupture maternice. Iako je ta mogućnost prisutna za vrijeme cijele trudnoće. A i bez obzira na cr može se desiti.
    Nekako ne bih tek tako išla na hladni cr. Makar bi probala s trudovima pa vidjela.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj lunas prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem zašto misliš da cr nije rizik. Mene je jednako strah i cr i vaginalnog poroda. I ne osjećam se sigurno ni sa jednom opcijom. Razlika mi je u tome da li imam kontrolu ja ili dr.
    Nije mi svejedno da me uspavaju. Svašta se događa. Neki se nikad ni ne probude. Neki se probude bez noge ili sl. Slučajno prerežu nešto što nisu smjeli...
    Kod vaginalnog je minimalno povećana mogućnost rupture maternice. Iako je ta mogućnost prisutna za vrijeme cijele trudnoće. A i bez obzira na cr može se desiti.
    Nekako ne bih tek tako išla na hladni cr. Makar bi probala s trudovima pa vidjela.
    ja samo iznosim svoje mišljenje vezano uz ono što je njoj rekao njezin liječnik i što ona želi, a jel carski rizičan i jel bolji vaginalni u to se niti mogu niti želim miješati jer je to stvar struke.

(ali nikako ne na ovom forumu, nemam živaca za ove upadice i zgražanja).
    žao mi je što drugačije mišljenje moraš etiketirati kao upadicu i zgražanje. ako je autorica htjela samo podršku trebala je to napisati u uvodnom postu. ja smatram da je riskantno inzistirati na nečemu što liječnik ne podržava, pa i to je nekakav odgovor na temu, a ne samo podržavanje.

a nije mi jasno

I nije mi jasno kako netko može tako paušalno tvrditi da je veći rizik VBA2C-a nego kod CR. Svi neki doktori znanosti oko nas. Rizik je prilično isti kod VBAC-a (koji je postao čisto normalan u našim rodilištima) i kod VBA2C-a. Liječnici i Hr idu uhodanom praksom (kao i kod "običnih" poroda).
    jesi ti doktor ili to samo iz one knjige koju čitaš?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •