Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: urtikarija

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno urtikarija

Moram vam se potužiti, već tjedan dana imam odvratnu urtikariju po trupu, malo i na čelu, vjerojatno od neke hrane. Pijem antihistaminike (bez efekta), dobila sam i injekciju deksametazona (s prolaznim efektom), već par dana jedem samo rižu i pijem čaj, ali čim popusti kortizon, evo fleka nazad. Srećom, ne svrbi me. Već pomalo sumnjam da nije nešto ozbiljnije, a ne hrana. Do sad sam urtikariju imala samo na penicilin. Imate li kakva iskustva? Savjete? Help!

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mm ju dobije od omeksivaca tak da ne koristimo omeksivac i to je to
    nemam ti neki pametni savjet- nadam se da ce proc brzo

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mamazika, imas li neku novonastalu stresnu situaciju u zadnje vrijeme?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivar je imao triput gadnu urtikariju, cijelo tijelo, lice, pisonja, i svaki put bi mu se povuklo nakon injekcije deksametazona. tako da ti nemam pametan savjet :/

i ja sam pred koju godinu pocela dobivati urtikarije, po usima, rukama, trupu, nogama, ali traju jednu noc (nema spavanja, uzasan svrab, pogotovo po usima) i ujutro ih nema. dogodilo mi se par puta, isto pojma nemam zbog cega

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja po trbuhu i vratu ispod kose...Stres I guess

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam nekoliko godina u mojim 20-ima imala problema s urtikarijom. Pojavljivala se, činilo se, bez razloga.
    Obavila brdo pregleda, išla na pikanja, pila kortikostereoide (bilo opasno jer su mi oticala i usta), izvadila krajnike i ne znam šta sve ne.
    Onda je sve polako otišlo... a da nisam saznala niti zašto je došlo...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam presretna što me ne svrbi, ona na penicilin je bila za iskočiti iz kože, i bila je na drugim mjestima (laktovi, koljena, lice, uši, vrat, gdje god je bilo pritiska ili trenja), velika crvena područja. Ovo sad su manje fleke (1-3 cm) koje se ne spajaju.
    Stresove sam ove godine imala u izobilju, ali sad se ne mogu potužiti. Da li može izbiti urtikarija od nečeg što udahneš, tipa isparavanja od renoviranja stana ili novo sredstvo za čišćenje? Očekivala bi onda najviše po izloženim dijelovima, čini mi se da ovo dolazi iznutra.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Ja sam presretna što me ne svrbi, ona na penicilin je bila za iskočiti iz kože, i bila je na drugim mjestima (laktovi, koljena, lice, uši, vrat, gdje god je bilo pritiska ili trenja), velika crvena područja. Ovo sad su manje fleke (1-3 cm) koje se ne spajaju.
    Stresove sam ove godine imala u izobilju, ali sad se ne mogu potužiti. Da li može izbiti urtikarija od nečeg što udahneš, tipa isparavanja od renoviranja stana ili novo sredstvo za čišćenje? Očekivala bi onda najviše po izloženim dijelovima, čini mi se da ovo dolazi iznutra.
    Moguce je i da te stigne zakasnjela reakcija na stres. Jednostavno imunitet oslabi...Ne bi ti izbijalo po celu od sredstva za ciscenje....A to sto udahnes bi se valjda manifestovalo vise kao respiratorna reakcija...
    Jel ti jetra OK?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ninet, mislis da ne moze biti npr od staklene vune?
    ja se cijela ospem ako je sretnem na deset metara.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hm....nije mi doticna pala na pamet. Vise sam mislila o nekim bojama i lakovima...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ide

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pokušavam već danima postati i ne ide.
    Kod mene nije bilo staklene vune.
    I dalje sam flekava. Već 5 dana ne jedem ništa osim riže. Povuče se na kortizonsku injekciju i opet se vrati. Sluđena sam totalno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mamazika, ja sam jako sklona kojekakvim alergijskim reakcijama. Necu nabrajati na sto sam sve alergicna, ali najgora koju sam imala u posljednje vrijeme bila je foto alergijska reakcija na sunce (proslo ljeto) na pocetku trudnoce. Mucila sam se bezuspjesno kojekakvim kremama i kad sam dosla u HR otisla sam kod dermatologinje u VK. Zena je cim me vidjela rekla o cemu se radi i dala mi Cold kremu (pravi se u ljekarni). Urtikarija je nestala za nepunih 48 sati. Ja nazalost nisam imala srecu da ne svrbi, no ta krema mi je jako pomogla. Koristila sam ju prema uputi lijecnice 3-7 dana.
    I ja sam morala biti na dijeti. Kod mene se prehrana svodila na tost i jabuku (:bljaaaak) nekoliko dana, a onda postepeno uvodjenje ostalih namirnica. Da bi otkrila od cega ti se to javlja vodi evidenciju sto jedes i sa cime sve dolazis u kontakt (sredstva za higijenu, ciscenje...). Ja sam to isto morala raditi prije alergo testova. Ustanovljeno mi je da sam alergicna na odredjene supstance koje se dodaju proizvodima. Neke proizvode moram izbjegavati na velikoj udaljenosti (npr. Venish, Ariel, Panten sampon za kosu). Alergije su mi se pocele javljati prije nekoliko godina kada mi je zbog velike kolicine stresa (na poslu) imunitet skroz oslabio i sve otislo u pogresnom smjeru.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Definitivno mi stres ne koristi, ja sam imala seldbu prije mjesec dana. I onda sam opet (nakon 4 mjeseca apstinencije) propušila. Je li netko dobio urtikariju od pušenja? (ili možda od Saturna u sazviježđu Riba??? )

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Drage moje, ja već noćima ne spavam od urtikarije! Javi se sat vremena nakon što legnem u krevet i ne nestaje dok se ne dignem. Vjerojatno reagira kad mi se tijelo utopli. Cijelo tijelo je jedan veliki crveni plik i strahovito svrbi. Sve sam probala da nađem uzrok, ali ništa. :? Moja doktorica je uvjerena da je to od stresa...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene isto smeta kad se ugrijem (ali ne u krevetu, više od fizičkih aktivnosti i preobučenosti) a kad se uzrujam, samo me sve pika...
    Ali inače nisam nikad kožom reagirala na stres, možda bi se malo zacrvenila u licu, nikad urtikarija. Ovo je prestaje... A ako ne uzmem antihistaminik, počne klasično svrbiti. Jana, jesi li ti što pila za to, tipa Claritine?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam kao mala imala na sto vrsta hrane. U zadnje vrijeme je imam ponekad, išla sam na testiranje, ali ništa konkretno, opet sve pomalo. Popila sam hrpu Histazola (koje su kasnije povukli :/ ), Dimidrila i Claritina, mazala se Synopenom. Danas daju kortikosteroidne masti ili Fenistil za to. Prvi put sam je dobila sa 7 godina i to na maline

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mamazika...dala mi je doktorica Telfast, isto nekakav antihistaminik, ali ga ne trošim jer aktivno radimo bebu. Doktorica kaže da bi to trebala biti dugotrajna terapija (mjesec, dva, možda i više) da bi bilo rezultata, a s druge strane ne valja ih uzimati ni za vrijeme ni prije trudnoće. Budući već duže vrijeme čekamo trudnoću , ipak sam se odlučila ne uzimati ih i trpiti dok ne otkrijem pravi uzrok.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne znam kaj da ti kažem :/
    Ja sam imala urtikariju po cijelom tijelu s tim da su mi i prsti na rukama bili otečeni, a svrbilo me za poludit u 7 tj. prve trudnoće, a najgore od svega mi je bilo što nisam smjela koristiti nikakve preparate...

Nikada nisam saznala od čega mi je to bilo :?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jana prvotno napisa
    Drage moje, ja već noćima ne spavam od urtikarije! Javi se sat vremena nakon što legnem u krevet i ne nestaje dok se ne dignem. Vjerojatno reagira kad mi se tijelo utopli. Cijelo tijelo je jedan veliki crveni plik i strahovito svrbi. Sve sam probala da nađem uzrok, ali ništa. :? Moja doktorica je uvjerena da je to od stresa...
    Meni ovo tvoje lici na posteljinu....tj. alergiju na nesto u posteljini.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma nije. Mijenjala sam sve! I posteljinu i jastuke, prekrivač, piđamu pa čak i krevet u kojem spavam...ništa :?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jana, jesi li probala leći obučena, da se ne pokrivaš? Da li ti se javlja i kad se pregriješ, recimo hodaš vani pretoplo obučena?
    Ja danas idem na Šalatu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma probala sam sve kombinacije. Prošlu nedjelju sam legla popodne da se naspavam, jer više nisam funkcionirala i opet ista stvar. Idem sutra na alergotest, možda nešto pokaže. Prestala sam piti Prenatal, jer moja doktorica kaže da postoji mogućnost da mi smeta neka supstanca iz njega.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam jučer bila na Šalati i nisam ništa pametnija. Zadnje što sam povezala je latex u gumi od gaća i grudnjaka (gdje mi je i počelo) i latex boju na zidovima u novom stanu. I doma navečer mi je gore nego ujutro na poslu. Ali sad sam sat vremena držala na ruci latex rukavicu i ništa.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Eto i ja danas bila na testiranju i ništa!

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nema druge nego sami otkriti uzrok .Moja susjeda je imala sličnih problema i na kraju se pokazalo da je alergična na niklovane pipe i brave u kući .
    Od kolegice kćerka je sve obišla na sve testove išla jer " nije imala dovoljno zraka " , kad je odbacila mirisne svijeće i one đinđe za tuširanja , ženska ozdravila
    Da sam na vašem mjestu ja bih uvela dijetalnu prehranu , po mogućnosti odbacila lijekove , koristila samo pamučni veš ( prati ga u manje deterdženta , 2 x isprati i bez omekšivača ), posteljina isto 100 % pamuk bez boja , a tuširanja i sva kozmetika iz dječije kolekcije . To ne prolazi za jedan dan jer nije ni došlo za jedan dan . Baš se mora pratiti šta je to što pojačava reakciju .

Početno

Bok cure! Neću vas baš utješiti, ali eto.. Ja imam kroničnu urtikariju već godinama.. ispočetka se isto radilo o prolaznim epizodama plikova, crvenila.. svrbilo je za poluditi, ali onda je počelo svakodnevno.. prošla sam cijelu torturu sa svim mogućim pretragama, testovima i sličnim.. i ništa mi nisu otkrili.. pametni zaključak na kraju cijelog maltretiranja je bio da je kronična urtikarija i tako najčešće autoimuna bolest nepoznatog porijekla.. isto tako rekli su mi da sam između ostaloga alergična na smog i hladnoću i da to trebam izbjegavati.. ma super! meni je to zbilja puno pomoglo! I onda sam prije cca godinu dana slučajno otkrila da Claritine može pomoći u ublažavanju tih simptoma i odonda ga pijem stalno.. i zbilja mi pomaže.. tu i tamo iskoči koji plikić, ali to je sada zbilja rijetko.. problem je samo ako zaboravim popiti tabletu.. prvi dan je još ok, ali drugi dan sam opet sva u plikovima... nadam se da vam je to barem neka utjeha.. jedini period kad nisam imala urtikariju, odnosno njezine manifestacije bilo je tokom trudnoće..

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo jos jedne.
    Imam razlicitih manifestacija osipa, a kad je zbog stresa onda obicno ide po rubu vesa (gaca, grudnjaka, gdje god ima gume).
    Mama mi se neki dan osula, kancelarija joj frisko renovirana.

Jesi probala popiti kalcij? Ako pomogne, alergijska je reakcija na nesto.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Ninocka01 prvotno napisa
    nadam se da vam je to barem neka utjeha
    A i nije baš neka utjeha

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj wewa prvotno napisa
    Evo jos jedne.
    Imam razlicitih manifestacija osipa, a kad je zbog stresa onda obicno ide po rubu vesa (gaca, grudnjaka, gdje god ima gume).
    Mama mi se neki dan osula, kancelarija joj frisko renovirana.

Jesi probala popiti kalcij? Ako pomogne, alergijska je reakcija na nesto.
    Ovo jako sliči na moje, jedino što se s vremenom popelo i na vrat, iza ušiju, a sad mi je i lice nekako grubo, osobito oko ustiju. A stan mi je friško renoviran.
    Kalcij sam pila, ali kad sam shvatila da ima umjetnu boju odustala sam. Totalno sam izbacila sve što nema samo normalne sastojke tipa brašna i soli. Plus što ne jedem sve tipične alergene (agrumi, orašasti plodovi, jaja, danas sam jela svježi sir, po rasporedu dijete od doktora, možda mi je ovo na ustima od toga). Nalaz krvi mi je da bi trebala imati bakterijsku upalu i temperaturu, a nalaz seruma da nemam (osjećam se sasvim normalno osim što su mi usta suha od glupih antihistaminika). Moram sve ponoviti u ponedjeljak. Mislim da mi ipak na kraju ništa neće znati reći.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cure moja, moja urtikarija kako došla tako i prošla (nadam se zauvijek) :D Ništa posebno nisam promijenila u životu i samo je nestala. Možda je ipak bio stres posrijedi :?
    Lijepo je spavati cijelu noć...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Alergotestovi su lazno negativni kod osoba koje su uzimale antihistaminike i nedugo nakon toga pravile test. Meni je lijecnik rekao da treba proci 4-6 mjeseci od terapije antihistaminicima da bi se mogao napraviti kvalitetan i siguran test. Savjetovao je pravljenje testova tijekom zimskog razdoblja.
    Negdje sam procitala da caj od koprive podize imunitet i pomaze kod alergija. Ako netko ima iskustva s tim ili zna nesto vise molim neka napise. Pogotovo me zanima smije li se kopriva koristiti tijekom trudnoce.
    Zbog trudnoce ne uzimam nista protiv alergije i zato imam respiratornih problema, a nos me svakim danom sve vise podsjeca na Plitvicka jezera. Dobro bi mi doslo nesto prirodno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nažalost, noćas sam se opet probudila u plikovima...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Vanchy prvotno napisa
    Alergotestovi su lazno negativni kod osoba koje su uzimale antihistaminike i nedugo nakon toga pravile test. Meni je lijecnik rekao da treba proci 4-6 mjeseci od terapije antihistaminicima da bi se mogao napraviti kvalitetan i siguran test. Savjetovao je pravljenje testova tijekom zimskog razdoblja.
    Mislim da se radi o danima a ne mjesecima od uzimanja. Aako se čeka dugo od reakcije, isto mogu neki testovi (IgE) biti negativni.
    Negdje sam procitala da caj od koprive podize imunitet i pomaze kod alergija. Ako netko ima iskustva s tim ili zna nesto vise molim neka napise. Pogotovo me zanima smije li se kopriva koristiti tijekom trudnoce.
    Zbog trudnoce ne uzimam nista protiv alergije i zato imam respiratornih problema, a nos me svakim danom sve vise podsjeca na Plitvicka jezera. Dobro bi mi doslo nesto prirodno.
    Za nos si možeš pomoći s onim mastima što se stave u nos, ima na bazi masnoće (valjda vazelin) i nekakav gel, uglavnom barijera alergenima. Ali ne koristi za pluća i oči.

Početno urtikarija

mi imas kakava savjet jer ja imam problema vec skoro 3 mj s urtikarijom,ne znam sta da radim vise? :?
    pijem telfas i letizen,i dalje mi svaku vecer kad legnem ujutro izadju i tako svaki dan..nikako da otkrijem sta ,napravila sve pretrage

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne znam. Ja već dugo pijem Telfast i dobro mi je.
    Ali ako ne popijem par dana, evo urtikarije opet.
    Možda da zamoliš liječnika da ti promjeni terapiju :?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja bih iskoristila ovaj topic da ne otvaram novi, nadam se da se Mamazika neće ljutiti?
    Možda ima nekoga tko bi mi mogao pomoći nekim savjetom?
    Naime, ja već nekoliko godina imam neku vrstu urtikarije, ali ne onakve kakvu je poznajem iz djetinjstva (s osipom) već jednu, puno neugodniju vrstu. Mislim da je idiopatska, jer se ne mogu dosjetiti niti jednog valjanog razloga ili faktora koji ju je, moguće, uzrokovao..
    Naime, kada sam u akutnoj fazi, dovoljno je da lagano rukom (da se očešem o nešto dok prolazim) prijeđem preko bilo kojeg dijela tijela i taj dio doslovno podivlja. Javi se žarko crvenilo s bijelim urtikama uzdignutim po par mm iznad površine kože. A svrbi neopisivo neugodno. Ustvari i pecka i boli i svrbi u isto vrijeme. Butine, trbuh i stražnjica najgore svrbe. Nekad toliko, da ih jedino ledeni tuš smiri, nakon kojeg se ne smijem brisati jer opet potaknem luđačku svrbež. Mislim da je daleko najgore ljeti kad se tijelo pregrijava. Toplina, a potom znojenje pokreće tu lavinu užasa.
    Npr. normalno me zasvrbi glava i počešem se kao što bi svatko drugi. Ali, ja onda ne stajem dok bol od grebanja ne nadjača svrabež.
    Da li se netko pita zašto trpim te muke? I ja se pitam. Mislila sam da je jednosezonska tegoba. Jedne godine je i bila. Onda se počela javljati i u jesen, odnosno nije niti prestala od proljeća. Dogode se dva užasna mjeseca. Onda su dva-tri lakša. Naučila sam živjeti s tim.
    Ako osjetim laganu iritaciju - ignoriram je, jer znam ako krenem... :shock: .
    A najzanimljivije je što, nakon što se koža smiri, na njoj ne ostaje ama baš nikakvog traga.
    Da još napomenem, nikada nisam koristila antihistaminike, ispočetka jer sam ostala trudna, kasnije dugo dojila, a kroz to sve sam i naučila trpjeti. A da mi nije grozno - užasno mi je.
    Nekad kad se počešem po vratu ili licu, koža se zacrveni i uzdignu se urtike. Pošto se ne povuće u roku keks, znam tak šarena hodati dvadesetak minuta. Naravno, ljudi se čude i pitaju što mi je.
    Ima li tko nekog iskustva?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Adiomare, to ti se zove dermografizam, sjećam se da ga je imao jedan moj frend u osnovnoj školi, pa se zezao i pisao si svašta po čelu
    Mislim da se javlja kod tzv "atopične konstitucije" tj sklonosti alergijama.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Adiomare, to ti se zove dermografizam, sjećam se da ga je imao jedan moj frend u osnovnoj školi, pa se zezao i pisao si svašta po čelu
    Mislim da se javlja kod tzv "atopične konstitucije" tj sklonosti alergijama.
    Hvala, mamazika, iako izgledam kao da me netko ispljuskao ili kopriva ožarila - potpisala bih da bude tako do kraja života, samo da ne svrbi... tvog frenda to očito nije svrbjelo pa mu je bilo do šale .
    Nego, znam i ja ljude kojima to predstavlja samo estetski problem (tih minuta dok traje) dok sam ja ponekad neuračunljiva koliko me tada peru živci zbog svrbeži, da me onda još jače svrbi. Ako potraje dulje od tjedan-dva u komadu, nervozna sam do boli.
    A više od svega bih željela znati što je te kožne promjene uopće potaknulo :?.

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: urtikarija

Moram vam se potužiti, već tjedan dana imam odvratnu urtikariju po trupu, malo i na čelu, vjerojatno od neke hrane. Pijem antihistaminike (bez efekta), dobila sam i injekciju deksametazona (s prolaznim efektom), već par dana jedem samo rižu i pijem čaj, ali čim popusti kortizon, evo fleka nazad. Srećom, ne svrbi me. Već pomalo sumnjam da nije nešto ozbiljnije, a ne hrana. Do sad sam urtikariju imala samo na penicilin. Imate li kakva iskustva? Savjete? Help!
    Ja sam jednom imala jaku urtikariju, zamalo je došlo do gušenja. Pila sam klaritin i prošlo je nakon desetak dana...

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da malo podignem temu:
    Pila sam trojnu terapiju, završila ju te nastavila Ortaloxom. Nakon 3 dana samo Ortaloxa (koji je bio u trojnoj terapiji i nije smetao) dobila urtikariju. Izbije na raznim mjestima pa se povuče pa tako cijeli dan...bila kod liječnice, nije me ni pogledala nego mi dala FLONIDAN i rekla da nastavim sa Ortaloxom. Može li urtikarija krenuti ovako, par dana nakon pijenja lijeka??? Znam da treba reagirati odmah pa mi nije jasno da reagira nakon 5 dana??? Imam Ortaloxa piti još 8 dana i poludit ću....nije toliko što me svrbi nego me strah da ne bi s urtikarije krenulo na gore...svašta sam čitala na netu...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    Može li urtikarija krenuti ovako, par dana nakon pijenja lijeka??? Znam da treba reagirati odmah pa mi nije jasno da reagira nakon 5 dana??? ...
    može. mojoj mami je reagiralo nakon terapije ceporexa i sumameda kojega joj je doktorica pripislala u isto vrijeme. dvije pune godine je doslovno muku mučila s urtikarijom, mali milijun injekcija kortikost. primila, nekoliko puta čak završila u bolnici na ležanju zbog te urtikarije. dvi godine je jela biškotine, pileću juhu i glođala kokošje nogice ( ) jer čim bi nešto drugo pojela isti tren bi joj iskočili plikovi i svrbež do ludila.

radila je sve moguće testove, a onaj za imunitet joj je pokazao 1. čim bi neko u zanzibaru hiknija ona bi se razbolila. ma strava i užas. dvi baš krvave godine. da kucnem u drvo sad je super. urtikarija prošla, nema više kokošjih nogica i juhice, jede sve, ali je organizam zasigurno debelo nagrižen silnim primanjem kortikosteroida (navodno su joj kosti "otanjale" ako sam dobro razumila).

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajme al si me utješila....sad mi je tek grozno :shock:

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam prestala piti lijek na koji svi sumnjamo da je uzrok urtikariji. E sad samo da se smiri od Flonidana...zanimljivo je da me počne više svrbiti navečer...možda zato je sam mirnija pa mislim više na to i obraćam pažnju...cijela glava me svrbi za poludit. Pijem Flonidan 1 tabletu i navečer pa ćemo vidjeti tijek...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •