mamazika, ja sam jako sklona kojekakvim alergijskim reakcijama. Necu nabrajati na sto sam sve alergicna, ali najgora koju sam imala u posljednje vrijeme bila je foto alergijska reakcija na sunce (proslo ljeto) na pocetku trudnoce. Mucila sam se bezuspjesno kojekakvim kremama i kad sam dosla u HR otisla sam kod dermatologinje u VK. Zena je cim me vidjela rekla o cemu se radi i dala mi Cold kremu (pravi se u ljekarni). Urtikarija je nestala za nepunih 48 sati. Ja nazalost nisam imala srecu da ne svrbi, no ta krema mi je jako pomogla. Koristila sam ju prema uputi lijecnice 3-7 dana.
I ja sam morala biti na dijeti. Kod mene se prehrana svodila na tost i jabuku (:bljaaaak) nekoliko dana, a onda postepeno uvodjenje ostalih namirnica. Da bi otkrila od cega ti se to javlja vodi evidenciju sto jedes i sa cime sve dolazis u kontakt (sredstva za higijenu, ciscenje...). Ja sam to isto morala raditi prije alergo testova. Ustanovljeno mi je da sam alergicna na odredjene supstance koje se dodaju proizvodima. Neke proizvode moram izbjegavati na velikoj udaljenosti (npr. Venish, Ariel, Panten sampon za kosu). Alergije su mi se pocele javljati prije nekoliko godina kada mi je zbog velike kolicine stresa (na poslu) imunitet skroz oslabio i sve otislo u pogresnom smjeru.