Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: s čim se igraju vaši šestogodišnjaci

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno s čim se igraju vaši šestogodišnjaci

Ja svaki dan ludim!
    Osim igranja igrica na raznim gadgetima, napucavanje lopte po stanu i ispisivanja rezultata tekmi ili imena igrača u bilježnice, Jana više ama baš ništa ne zanima.
    Mogao bi cijeli dan buljiti u sport na televiziji, napucavati loptu po stanu (ne daj bože da bi išao van ili na neki trening) ili se bezveze dosađivati.
    Nije se sto godina igrao s autićima, legićima, ne znam...gormitima, figuricama..ili je to stvarno prerastao...je li stvarno došao kraj igri, onoj dječjoj (kocke, autići, vlakići...)?
    Ne želi se više igrati ni društvenih igara, a prošle godine smo samo to igrali, imamo ih stotine.
    S čim se igraju vaši šestogodišnjaci?

- sada sam mu zaprijetila da mora ići na neku slobodnu aktivnost (ima sport u kvartu, čisto da se malo istrči, on odbija i ne želi) pa onda može igrati PS (majku mu k'o ga izmisli, okolnosti otežava tata koji je gadget freak).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nije šesto-, nego sedmogodišnjak, ali, za utjehu, imali smo i mi takvih faza (i još ih ponekad imamo).
    Nemam problem s time da se on bezveze dosađuje, ali ne želim da mu televizor ili kompjutor postanu univerzalni zabavljači. I zato takve sadržaje ograničavam (između ostalog, ne volim da bulji u ekrane jer ima dobar ovisnički potencijal ).

Onda, nakon par dana takvog "zujanja", odjednom si smisli igru (nedavno je čak izvukao plišance u tu svrhu, kojima se prije nije igrao).
    Ok, kod sedmogodišnjaka je dodatna okolnost što ide u školu, pa mu puštam i da bezveze bulji u zid, jer pretpostavljam da mu je ponekad i to potrebno nakon cijelog dana u školi. Iako, po pričama koje čujem od njega, čini mi se da se oni u školi više igraju nego što ozbiljno uče, bar u 1. razredu.

U svakom slučaju, ne vjerujem da je došao kraj dječjoj igri - bit će toga još

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

moj bi da se njega pita u zadnje vrijeme samo visio na igricama. naravno da mu to ograničim na petnaestak minuta, a onda najviše volim ići vans s njima. u kući se igra s bratom (čitaj nateže), ma ne znam ni ja zapravo. najbolje bi bilo kad bi imao nekakvo društvo svojih vršnjaka. ima pet godina

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

uglavnom slaže legiće, ninjago je najnovije veselje - provodi sate na podu svoje sobe. čuju se samo čudni zvukovi i nerazumljivi dijalozi
    ps nemamo, kompjuter ne koristi, igrice na mobu ne igra :nemajka:
    zajedničke igre uključuju uno, čovječe, mikado, šah...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moja curka se jos uvijek voli igati barbikama,malim figuricama i sl.no mala seka ju stalno zeza pa brzo odustane...
    da moze i ona bi vislila po cijele dane na kompu ili ps...
    u zadnje vrijeme ju uhvatilo rijesavanje raznih zadaka pa ju time drzim bar neko vrijem na "uzici" mirnu inace samo trci po kuci i ludira se...

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj bi stalno bio ispred kuće. Njih nekoliko šestogodisnjaka i sedmogodisnjaka imaju logor, cvjecaru... Rade, grade, 'prodaju', igraju se treninga, Beyblade su svi pogubili u grmlju... Međutim, čim je malo vise u kući, buljio bi u crtiće. Osim toga, uvijek su aktualne Lego kockice, vodene boje, Orbitrek... Čovječe ne ljuti se zamijenio je Monopol, kad god nađe žrtvu.
    PS ni slične naprave nemamo, kao ni video igrice, ali je time oduševljen kad smo negdje u posjeti.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Volio je i rješavanje zadarska, ali mu je to postalo prilično dosadno, osim kad se sa starijim djecom igra škole.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

legići, legići i opet legići
    ovaj mjesec će napuniti 6 godina i mogao bi se po cijele dane igrati s legićima

play station isto nemamo, komp (na kojem gleda filmiće s legićima i igra Hlapića ili Doru) i TV su mu ograničeni
    voli igrati i društvene igre (najčešće Čovječe, Frustraciju i Operaciju)
    voli se i "boriti", on sa svojim mačem, MM ili ja s kuhačom. ili se hrvamo, to mu je super.

jako se lijepo igra i s mlađom sekom (4,5 god.), izmišljaju neke svoje igre
    i u zadnje vrijeme ga drži igra škole (piše, računa, ...)

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

igrice na kompu su naravno prve, glavne i osnovne
    legići, ali ne radi slaganja - to je već dosadno, nego ili sa složenima ili ninjago radi vrtnje i "oružja"
    bejblejdi, naravno
    ....moj pak ne napucava loptu, nego mu je ipak najdraže od svega loviti, maltretirati i napucavati mlađeg brata

Milina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Moj je sedmogodišnjak, igra se, skaće po kući ko neki kauboj, sad je tarzan, sada je Betmen, pa puške, pištolji, pa opet blejder..... itd....

kad bolje razmislim i ja sam bila ISTA takva, možda još i gora.... neka uživa, nek je sretan i zdrav a sve drugo..... proći će....

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

hej,nemam šestogodišnjaka,ali sam svojedobno radila u vrtiću s njima i to pretežno muška grupa,pa evo nekih nabacanih ideja za kojima su moji bili ludi, srećom za ništa od ovog ne treba kupovati,sve je kućna radinost,pa osim što se igra možete i prethodno zajedno izraditi:
    kuglanje (možete napraviti zajedno od pl.boca),nabacivanje manjih obruča na stalak,dječji pikado, mini košarka s krpenim loptama(čarape)-kod ovog svega osim što se igra,možete i pisati rezultate (da ne bilježi samo nogometne ), izrada pješčanog,vodenog ili sunčanog sata,pikule,dječje križaljke, labirinti svih vrsta (npr.od obične kutije i loptice za stolni tenis), općenito pokusi i eksperimenti(na ovu temu ima brdo jako dobrih knjiga) sa magnetima,svjetlosti,težinom, origami i slične tehnike s papirom (ima dobra zbirka "Igramo se s papirom" M.Peteh), izrada vlastitog stripa,...sretno!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

puzzle, 2d i 3d
    drustvene igre (labirint, ninjago, covjece, zmije i ljestve, ...)
    vjezbenice, zadaci
    playstation i racunalo (ograniceno vremenski, trudimo se birati logicke igre ili kvizove)
    glupiranje sa sestrom (pa ima i igara koje je vec bio prerastao, vece kockice, slaganje zivotinja, sakrivanje u satoru i tako)
    bojanke, crtanje, citanje slikovnica, klavijature
    racunanje, igre rijecima kao kalodont, pogadjanje zivotinja na slovo
    kosarka u hodniku, nogomet sa spuzvastom loptom, ...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kod nas je situacija kao kod Shiny, kao da mu je gomila autića, kocaka, pištolja, plišanaca i inih igračaka potpuno dosadila. Olovke, bojice i škarice neće ni pogledati a bojim se forsirati ga da mu se još više ne zamjere. Napravili smo nekoliko pokusića( izrada lave, slojevi zemlje i sl) i to mu se dopalo, ali nemam baš novih ideja pa me zanimaju konkretne knjige gdje mogu naći još ideja ili nek netko nabaci pokoju. Van uopće ne želi izlaziti, tješim se da će se to promjeniti s ljepšim vremenom...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

http://www.booksa.hr/knjige/4647 mi imamo ovu knjigu i super je; jedino što se za pokuse većinom treba unaprijed pripremiti tj. pripremiti neke stvari kojih možda baš i nemaš uvijek u kući, ali ima dosta i onih koje nije nikakav problem napraviti.

Iris avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

potpisujem Miminu knjigu,na pamet mi pada i E.Slunjski- Kad djeca istražuju i Kad djeca pišu,broje i računaju
    od Školske knjige nekako Velika enciklopedija malih aktivnosti (ne mogu se sjetiti točno)
    meni su bile super na akciji u Profilu male enciklopedije za djecu cca 50-70kn,je da su na eng.ali su ilustrirani postupci,moram iskopati točne nazive nešto tipa How things work ili sl.
    kako smo se selili sve mi je u kutijama,ali dat ću si truda pogledati točne nazive,posebice ove s pokusima

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam isto nemajka koja nema ni tv, a kamoli da bi mu kupila PS. bolje sprijeciti nego lijeciti!
    za igrice na kompu zna, i to smib igrice (zdravoseljački opis: za retardirane), i to me trazi jednom u mjesec dana.

i dijete se lijepo igra, i to dosta cesto sam. sa zivotinjama, sa auticima, sa plisancima, sa lutkama, djecjim priborom za kuhanje, pravim priborom za kuhanje kuha, kartama itd.
    drustvene igre isto igramo, al to ne smatram toliko kvalitetnom igrom kao ovo prije nabrojano. isto kao i crtanje, bojanje i slicno.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da se oni pitaju (a ne pitaju se) visili bi ili ispred kompa ili ispred TV-a. Mislim, nije da baš ne dozvoljavam ali ide se u školu, ima se dosta vanškolskih obaveza i nema se vremena pa su na kompu radnim danima po 30min a vikendom po 1h. Tv gledaju ujutru pre škole kojih 20-tak minuta i uveče kad završe sve obaveze, negde posle večere a pre kupatila i priče. Nekad umesto TV-a ''surfuju'' youtubom i traže skeleflexe, gormite, legiće i sl...i Sunđer Boba naravno

Kad se igraju svaki ide na svoju stranu - jednom su zakon legići, što sklopljeni što u delovima dok drugi ima jedno 300 eura u gormitima i njih slaže, preslaže, organizuje borbe...Od porodičnih igara u poslednje vreme nam je najomiljeniji bingo, to se uveče okupimo svo četvoro i raspalimo partiju-dve. Jedno dete mi inače jako voli šah i stalno traži žrtve tako da bi mogao presedeti celo popodne i buljiti u tablu samo ako ima protivnika kome se nigde ne žuri. Isto to dete jako voli crtati pa dobar deo popodneva utroši na druženje sa olovkom i blokom. Drugo dete je zaluđeno ovim raznim mamiparama pa ako mu u rukama nije neki gormit onda je sigurno neki Ironman, Skeleflex, Actionman, neki od Ben10 oblika...

Inače idu kod logopeda, na hor, u likovnu školu i na karate (kako koji naravno, ne idu obojica na sve) pa dok je jedan na aktivnostima drugi šeta samnom pa tako ubijemo po 1-1.5h svakog dana ne računajući put od/do kuće. Kad malo bolje razmislim dan nam ponekad baš dođe kratak, naročito kad su druga smena

I, da, imam jedno 5-6 ogromnih kutija prepunih bačenih para, što mojih što tuđih, čekaju neko dete koje će se sito izigrati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •