Ne znam zašto ga želiš promijeniti? Vidiš li da se on ne osjeća dobro u svojoj koži? Fali li mu socijalne/društvene inteligencije?
Ne znam zašto ga želiš promijeniti? Vidiš li da se on ne osjeća dobro u svojoj koži? Fali li mu socijalne/društvene inteligencije?
Posljednje uređivanje od čokolada : 02.02.2012. at 13:56
Mislim da ti je ovo dobar smjer za razmišljati. Ne vidi se iz tvog posta je li njemu dobro takvom kakav jest, ima li zbog toga problema...Kažeš da ide protiv sebe, jer želi slijediti pravila. Je li to onda stvarno "protiv sebe" ili protiv neke uobičajene slike sedmogodišnjaka? Je li se tako ponaša jer iz nekog razloga misli da mora ili je jednostavno takav (i zbog toga možda usamljen)? Meni vuče na ovo drugo, i u tom slučaju, stvarno bi mu dobro došlo društvo sličnih.
Pa kad kažem da ide protiv sebe, hoću reć da će zanemarit svoju ideju i slijedit pravila. Bez propitivanja.
Mislim da ga ne želim promijeniti. Samo, ako će mu pomoći, ponudila bi mu neku aktivnost, potakla ga ne neko ponašanje.
To je otprilike ko što sam na lito spominjala da je super roniti i da sam ja uživala. On bi stavio masku na površinu i gledao. I odbijao uronim, makar i na 2 sek jer će mu voda uć u uši. I onda, jednom u jesen, kupajući se u kadi je legao s ušima u vodi i otkrio smijšan cijeli jedan svijet podvodnih zvukova. I oduševio se i rekao, zašto mi nisi rekla da je ovako zanimljivo. I nema veze da uđe u uši. Al dok mu nije kliknilo, nije bilo koristi.
Zato bi mi ilo drago da klikne i na drugim poljima. Jeli dobar u socijalnim kontaktima? Ono, nije ko vršnjaci koji su vođe, al kad hoće, brzo se snađe. Zauzme se on za sebe, al kad njemu šune, a to zna bit često, povuče se i igra se svojih zamišljanja. Shvaćate? A druga djeca za to vrime trče.
Ili recimo, igraju se na tjelesnom, natječu se, djeca se žustro trude pobijediti i ne gledaju oko sebe, a on kaže, pa bitno je sudjelovati, a ne pobijediti.
uh, stoput su me prekinuli, ni sama ne znam jesam li odgovorila na vaša pitanja i komentare
Da, odlazili smo u knjižnicu, muzeje...
Sport smo htjeli uvest od iduće šk.god. da mu nije puno, prvašić i sport...