Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 96 od 96

Tema: porodjaj carskim rezom?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Sonnya prvotno napisa
    Ma mamma Juanita, znam da mi nitko na to ne može odgovoriti, ne želim samo da ispadne da ja iz nekog mog hira hoću ići na carski...
    pa što taman da i želiš carski iz hira :? ?! tvoje tijelo - tvoja odluka!!!

ti ćeš rađat/biti operirana, a ne netko od cura koje te savjetuju i mislim da se nemaš kome pravdati!!!
    uostalom, svi se ovdje glasno zalažu za pravo pacijenta, pravo žene da sama odlučuje o svome liječenju - nadam se da to zalaganje ne prestaje u trenutku kada netko razmišlja drugačije...

ono što je jedino bitno je da prije odluke dobro proučiš postupak, sve njegove dobre i loše strane, ali ne kod forumašica nego iz stručne literature. ovdje možeš naići samo na osobna, subjektivna mišljenja, a to te (u ovom slučaju) neće odvesti nikuda...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja naručena na carski 14.3. Kad već moram, mislim da je bolje da je dogovoren, pa da sve bude pod kontrolom. Tako da sada molim Boga da ne dobijem trudove prije...

enola

Početno

Meni je carski ostao u više nego lijepom sjećanju. Najvažnije mi je bilo da beba bude čim prije "van" jer me užasno bilo strah eventualnih komplikacija na samom porodu koje mogu oštetiti dijete za cijeli život.
    Pušteni smo doma nakon 5 dana i nikakva pomoć mi nije trebala. Očekivala sam puno veće bolove i teži oporavak, al valjda je navala adrenalina sve to riješila na najbolji mogući način.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj enola prvotno napisa
    Meni je carski ostao u više nego lijepom sjećanju. Najvažnije mi je bilo da beba bude čim prije "van" jer me užasno bilo strah eventualnih komplikacija na samom porodu koje mogu oštetiti dijete za cijeli život.
    Pušteni smo doma nakon 5 dana i nikakva pomoć mi nije trebala. Očekivala sam puno veće bolove i teži oporavak, al valjda je navala adrenalina sve to riješila na najbolji mogući način.
    potpisujem !

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    uostalom, svi se ovdje glasno zalažu za pravo pacijenta, pravo žene da sama odlučuje o svome liječenju - nadam se da to zalaganje ne prestaje u trenutku kada netko razmišlja drugačije...
    Pa, zapravo, liječnik koji ide operirati ženu a da to nije indicirano, ne postupa etički.

Pri tome se ne radi o pravu pacijenta. Pravo pacijenta ne uključuje pravo na operaciju koja nije potrebna/možda može ugroziti njegovo zdravlje ili život/možda može ugroziti zdravlje ili život njegovog djeteta. FIGO (međunarodna organizacija ginekologa) je jasna po tom pitanju: "Performing cesarean section for non-medical reasons is ethically not justified."

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a osim toga, kod nas nema privatnih bolnica i ako ides na carski samo i iskljucivo zbog svog hira, oduzimas mjesto nekoj zeni kojoj ce mozda carski spasiti zivot (i/ili njenom djetetu).

ali ovdje nije rijec o elektivnom, jer postoje indikacije i stvar je samo u tome da treba donijeti odluku temeljenu na informiranom izboru.

kako god odlucila, zelim ti lijep i lagan porod

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najvažnije mi je bilo da beba bude čim prije "van" jer me užasno bilo strah eventualnih komplikacija na samom porodu koje mogu oštetiti dijete za cijeli život.
    Ovakva izjava me naprosto mami da stavim link na pobrojane sve rizike komplikacija koje sa sobom nosi porođaj carskim rezom...ali neću, postoje već takvi topici i pretražnik da ih se nađe i mislim da ionako ne bi bilo baš dobro primljeno .

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a što je medicinska indikacija? da li tu spada i psiha - ili samo fizički dio??

naime, mene su uvjeravali da je stvar u "mojoj glavi", i da bez veze idem na carski... stvar je doista bila u mojoj glavi, iako NE onako kako su oni tumačili. ja sam jednostavno "znala" od prvog trenutka da prirodan porod neće biti moguć...

ponekad postoji još nešto osim čiste (vidljive) medicinske indikacije... pa i to treba poštivati. (ne govorim o sofiji loren i sličnim slučajevima).

meni su TEK KAD SU ME OTVORILI našli 5 indikacija (tako mi oni rekli :? ) za carski. nisu ih vidjeli ni na jednom pregledu, ni na uzv-u.

luna - ja sam probala razgovarati s nekima od tih žena, objasniti im sve što se radi (jer sam ja tražila najdetaljnije moguće objašnjenje, i dobila ga ), ali one su bile totalno "zatvorene" u priče koje su čule - a koje su graničile s opisom onog što je radio džek trbosjek :/

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne može se "uzeti" mjesto nekoj ženi koja je hitni slučaj. Svaka naručena operacija se automatski prolongira i stavljaš se na čekanje ako se pojave hitni slučajevi.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sto ako se pojavi hitni slucaj, ili dva, dok su narucene operacije u tijeku?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    a kolika je vjerojatnost da se to dogodi? koliko takvih slučajeva poznaješ? btw - carski ne traju 3 sata.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je poanta u tome da u ionako siromašnom zdravstvu ići bez indikacija na bitno skuplji način porođaja, a dok se istovremeno govori da nema love za lijekove neke teško bolesne djece, je sebično, u najmanju ruku etički vrlo upitno.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorcie, nemoj samo krivo shvatit, ne mislim tu nipošto na tebe, vjerujem u majčinski instinkt koji se kod tebe pokazao ispravnim.
    Mislila sam na sve veći trend na zapadu koji se polako približava i nama, gdje se može skoro pa govoriti o trendu elektivnog carskog.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa naravno da ne shvaćam krivo . ovdje se radi o razmjeni mišljenja... neka su potkrijepljena argumentima, neka nisu - pa se o njima malo više razgovara.

kod nas elektivni nije tako raširena pojava, ali se u tu kategoriju vrlo često svrstavaju i oni gdje postoji takozvana "nemedicinska" indikacija - tj. ogroman strah od prirodnog poroda. a za mene je to medicinska indikacija. doživjeti porod kao veliki stres i nešto strašno (a ne kao rađanje novog života) - nije humano.

ženi treba omogućiti porod na onaj način za koji je ona spremna. a kad je u pitanju novi život - onda me ne zanima da li je zdravstvo bogato ili siromašno .

ja sam se zgrozila na priču žene koja je uspjela dobiti elektivni carski, na dan kad je ona odlučila. ali ne zbog toga... ona je odabrala dan x - da bi na dan y bila spremna za neke svoje druge aktivnosti - pa da ju ne zasmeta porod baš tada... :shock: ... priča bila u novinama...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad tek vidjeh da si spomenula lijekove za teško bolesnu djecu...

problem je u tome što se sredstva ne prelijevaju iz jedne u drugu kategoriju. to je kao knjiženje u knjigovodsvu... jedno ide na konto A, drugo na konto B... ako potrošiš manje na A - višak neće biti prebačen na B - već ko zna gdje... nažalost..

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma cure, kakav god porod bio, glavno da se bebice rode žive i zdrave!!!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

što se teme tiče, mislim da nije ni odgovorno ni savjesno djevojci davati bilo kakve savjete o tome da li treba da se porodi ovako ili onako! Haaalo cure, pa niste stručne za takvo nešto, meni ne bi palo napamet da sada kažem: nemoj slušati tog doktora, traži ovo mišljenje, zovi ovoga, probaj bilo kako samo da izbjegneš carski :shock: :shock: :shock:
    Ne mogu da vjerujem dokle može da ide nečija samouvjerenost i neozbiljnost!
    Doktor će odlučiti kako će se ona poroditi i kraj priče (osim ako je neko od vas nije pregledao, pa sada može da joj da savjet). Uostalom, ne kontam zašto se takvo pitanje uopšte ovdje i postavlja
    Sorry svima, bez uvrede, ali zaista mi se digao pritisak Ok je biti pobornik nečega, ali nisu sada svi glupi a samo vi pametni
    I da, postoje žene kojima je carski jedini izbor i o tome je glupo uopšte i polemisati! I da, postoje i žene kojima je carski izbor, no što to vama ima da smeta?! Neka se svako porađa kako mu je drago, nemam ništa protiv!
    A što se tiče rizika, oba načina poroda nose svoje rizike i ko ste to vi da kažete koji je veći a koji je manji?!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Airelle prvotno napisa
    Doktor će odlučiti kako će se ona poroditi i kraj priče
    visok pritisak šteti zdravlju .

kad nas doktori prestanu tretirati kao inkubatore, neće biti ovakvih dilema.

svaka žena odlučuje za sebe, i treba se izboriti za ono što želi.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj Airelle prvotno napisa
    Doktor će odlučiti kako će se ona poroditi i kraj priče
    visok pritisak šteti zdravlju .

kad nas doktori prestanu tretirati kao inkubatore, neće biti ovakvih dilema.

svaka žena odlučuje za sebe, i treba se izboriti za ono što želi.
    OK, to mi zvuči kao ona sekta koja neće da prima krv
    Jedno je kada je žena zdrava a nešto sasvim drugo je kada ima zdravstvenih problema, e tu nema priče, tj. tu je kraj svake bespotrebne priče (osim ako naravno ti nisi doktorica i ako je nisi ti lično pregledala, pa možeš dati svoje mišljenje ).
    Kako god, toj djevojci/ženi neka je sretno, ali nažalost mislim da joj je jasno da nema baš mnogo izbora

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali nažalost mislim da joj je jasno da nema baš mnogo izbora
    da je nisi ti pregledala ?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam čisti primjer da se carski rez može pretvoriti u horor...mislila sam da je to rutinska operacija,i da nema šanse da bilo šta krene po krivom.Kad bih mogla birati njega sigurno ne bih izabrala.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    ali nažalost mislim da joj je jasno da nema baš mnogo izbora
    da je nisi ti pregledala ?
    Ja nisam, ali doktori jesu
    Pozdrav svim "doktoricama" 8)

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako si pažljivo čitala, mogla si primijetiti da se ni ti njeni doktori nisu unisono složili šta je bolje, pa otud i njena dilema, doktorice .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj enola prvotno napisa
    potpisujem. i još dodajem da potpisujem i sorciere. ljutili se vi ili ne: i ja sam stekla puno puta dojam da je carski užas i da smo mi manjevrijedne majke. ne sjećam se tko je što napisao, ali znam da sam se tako osjećala.
    mamazika, mogu li znati zašto si ti ležala par tjedana jer ja sam 10.dan vozila auto, kupala dijete, sređivala kuću itd. i od tad me ništa nikad nije zaboljelo, ni kralježnica ni rez. eto!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj Felix prvotno napisa
    a kolika je vjerojatnost da se to dogodi? koliko takvih slučajeva poznaješ? btw - carski ne traju 3 sata.
    ja sam išla na spinalni i ušla sam u 9.30, a izašla malo prije 11.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima nekoliko je na tv-u (ne sjećam se koja emisija, a ni kad je bilo) bilo sve za i protiv carskog-napisana tablica. i sjećam se da je zaključak bio da je carski bolji za bebu, ali lošiji za majku, a vaginalni obratno. i znam da je rečeno da jako zavisi koliko je koji dr stručan za carski jer da i o tome ovisi sve o mogućim komplikacijama.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam išla na spinalni i ušla sam u 9.30, a izašla malo prije 11.
    pa to je dugo.... ja sam usla u 10:10, Lea je rodjena u 10:30, a u 11:00 sam vec bila u sok sobi i vadili su mi krv za profil u 11. i jos je bilo mjesta nesporazumu oko anestezije (ipak je bila spinalna na kraju)

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A ja sam pak ušla u 21:15, a izašla u 23:15. Meni se isto činilo predugo, ali znam da je "namjerno" rađeno polako.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puros prvotno napisa
    ima nekoliko je na tv-u (ne sjećam se koja emisija, a ni kad je bilo) bilo sve za i protiv carskog-napisana tablica. i sjećam se da je zaključak bio da je carski bolji za bebu, ali lošiji za majku, a vaginalni obratno. i znam da je rečeno da jako zavisi koliko je koji dr stručan za carski jer da i o tome ovisi sve o mogućim komplikacijama.
    VedranaV (sarkastično): Da, da, to je bila emisija u kojoj su vrlo temeljito obradili temu (kraj sarkastičnog). Sjećam se toga. Koliko je bilo - četiri komplikacije carskog i četiri komplikacije vaginalnog od kojih su neke komplikacije zbog interveniranja, a ne komplikacije vaginalnog poroda kao takvog. S jedne i druge strane. Pa vaga.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    ako si pažljivo čitala, mogla si primijetiti da se ni ti njeni doktori nisu unisono složili šta je bolje, pa otud i njena dilema, doktorice .
    Pa oni su pravi doktori

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i... i sjećam se da je zaključak bio da je carski bolji za bebu, ali lošiji za majku, a vaginalni obratno. ..
    Uff, koja je ovo glupost. Svakoga tko izjavi ovako nešto, trebalo bi zatvoriti. Carski je JAKO LOŠ za bebu, jer beba ne uspije izlučiti svoj dio hormona koji su sastavni dio procesa poroda, pa nakon toga može imati jako puno posljedica - najčešće s dišnim putevima.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne da mi se više puno pisati i odgovarati na optužbe, al' eto, još jednom ću ponoviti pa vi vidite:

carski rez može biti pravi dar s neba, i za majku i za dijete, kada je potreban, što znači kada postoje medicinske indikacije za njega ili kada je poštednija opcija za majku ili bebu (a uzimam u obzir da tu može spadati i majčin preveliki strah od vag. poroda, za sebe ili bebu).

ljutile se vi ili ne: i ja sam stekla puno puta dojam da je carski užas i da smo mi manjevrijedne majke. ne sjećam se tko je što napisao, ali znam da sam se tako osjećala.
    nitko nikada od nas u Rodi nije rekao ( a bome ja to nikad ne bi ni pomislila!) da su majke koje rode na carski manje vrijedne mame.
    pa to bi bilo apsurdno!
    otkud ja mogu znati da se recimo to meni 100% ne može desiti ako rodim još koje dijete?!!
    kad sam planirala svoj 2. porod, na početku trudnoće mi je 1. plan bio Rijeka, ali sam u glavi imala alternativu ako iz nekog opravdanog razloga bude carski rez- da odem u Petrovu (jer je jedna pozitivna stvar u Petrovoj što "carice" imaju rooming-in, tj. stalno bebu uza se).
    neki dan je moja draga prijateljica-trudnica bila u takvom paničnom stanju da mi se činilo da bi za nju c.r. možda zaista bio najbolji izbor.

puros, ako si se ti tako osjećala, žao mi je, ali možda to znači da imaš neriješene osjećaje sama sa sobom.
    ajmo malo pazit šta pričamo, pogotovo kad optužujemo druge.

jedino što se trudimo je pokazati da je vaginalni porod generalno gledano sigurnija opcija i za majku i za bebu, da ima manje rizike od poroda carskim rezom.
    što uopće ne znači da ne postoje opravdani izuzeci.
    i to je mišljenje ginekologa, barem još uvijek za sad...mada kako je krenulo možda s vremenom većina žene bude rađala tako (trenutačno-SAD 25%, Brazil oko 50%...)
    i to ne znači da automatski optužujem bilo koju mamu koja ide na carski.

kako god, molim da nas se ne karakterizira tako crno-bijelo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mama juanita, zaista ne optužujem nikoga- pa koga bih mogla optužiti? ja vjerujem da nitko to nije namjerno implicirao, ali ja sam cijelo vrijeme znala da mi je carski ok opcija i jedina prava za mene što je i ispalo kao točno na kraju. i bila sam zadovoljna 100% dok nisam čitajući neke postove osjetila neke stvari. a kad sam izjavila da je carski za mene ok i da bih ga ponovila sjećam se da je bilo burnih reakcija. i od onda sam sebe doživljavala jedno vrijeme kao netko tko je trebao ići na vaginalni porod i inzistirati na tome jer je to ipak priroda. a onda sam sebi potvrdila da je carski bio ok za mene i da se tako ne smijem osjećat jer da nisam učinila ništa loše, dapače. ja sama nikad ne bih došla na ideju da se osjećam kako sam se osjećala da nisam čitala sve što je tada bilo napisano. opet ponavljam, ne znam tko i što, ali znam da me je to koštalo živaca. u biti ovdje i sorciere govori slično kao ja i vjerujem da ima još majki koje su se u jednom trenutku osjetile kao i ja. ovo sad nije atak na nikoga jer nema na koga biti budući vjerujem da nitko ništa nije govorio namjerno već iz svog uvjerenja. jednostavno su se tako stvari posložile. a ja sam jedna od onih koja može samo do groba biti zahvalna forumu roda jer mi je život puuuuno lakši od kad sam tu. vjerojatno je sve u mojoj glavi, ali ipak... jednako sam tako uvjerena da nije bilo Boga dragoga i rode da ja ne bih nikada ni ostvarila trudnoću, a kamoli je sretno iznjela. ni to nije racionalno, ali se tako osjećam. ne znam hoćeš li me razumjeti, ali eto pokušala sam objasniti...pusa.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam bogu zahvalna na indikacijama zbog kojih sam morala na carski (placenta praevia-iako marginalis pa se razmisljalo i o vaginalnom, pogotovo kad mi je sluzni cep dao put pod noge) jer kad mi je na djecjoj viziti pedijatrica rekla da je Lea bila omotana pupcanom vrpcom ali da nema razloga za brigu jer je bio carski i da bi bila druga prica da je bio vaginalni, potvrdili su se moji najveci strahovi i jos jednom sam dokazala sebi koliko intuicija moze biti jaka i tocna.
    majka je majka kako god rodila. i ne osjecam se "manje vrijednom" zbog toga sto je izasla nesto sjevernije. zaplakala sam s njom prvi plac, vidjela je, pomirisala, obratila joj se (nisam je jedino dotaknula, ali ko da jesam...) i danas je drzim u narucju i volim je isto onoliko koliko i majka koja je rodila vaginalno.
    bitno je da majka rodi zdravo dijete i pri tome zadrzi i ocuva svoje zdravlje jer je bebi takva potrebna, bez obzira na nacin poroda (znam puno cura/zena koje su forsirale vaginalni pa su se izmucile te su bebe od 4kg zavrsavale u inkubatoru od iscrpljenosti ili se pak majke nisu oporavile ni mjesec dana od poroda. ) za svaku zenu individualno procijeniti koji je porod za nju i dijete bolji, mudriji i sigurniji izbor.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za svaku zenu individualno procijeniti koji je porod za nju i dijete bolji, mudriji i sigurniji izbor.
    s ovim ću se uvijek složiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A valjalo bi mozda i analizirati sve te vaginalne porode u kojima su se bebe i zene toliko namucile. Cisto statistike radi. DA vidimo gdje je to priroda zakazala. A gdje se problem stvorio uplitanjem bolnickog personala tamo gdje je to bilo totalno nepotrebno.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ne znam baš. Možda samo ako neka žena baš ima potrebu za analiziranjem vlastitog poroda, inače mi se to više čini kao kopanje po starim ranama.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zorana, baš sam htjela naglasiti carske koji su nastali zbog komplikacija uzrokovanih intervencijama, tipa prestanak otvaranja i pad otkucaja pod prejakim dripom i sl. Mislim da na ovom forumu najviše režimo na te carske... koji nikom nisu trebali. Osim možda doktoru da stigne na ručak.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ne znam baš. Možda samo ako neka žena baš ima potrebu za analiziranjem vlastitog poroda, inače mi se to više čini kao kopanje po starim ranama.
    pod uvjetom da to sama žena želi, ne vidim ništa loše u tome, dapače.
    ako u naprijed zna da želi iz toga nešto naučiti, a ne si predbacivati.
    meni se isto ne sviđa kad se tako lako neke stvari okarakterizira kao "failure to progress", "mučenje" ili sl. a da se ništa ne kaže o pozadini, kako je uopće do toga došlo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam prije mjesec i pol rodila neplanirano na carski.
    To me toliko pogodilo jer sam silno zeljela normalno rodit i nikako se jos uvijek ne mogu pomirit s tim. Znam,najvaznije je da smo i beba i ja dobro,ali...tako se osjecam.Kao da sam zakazala kao zena i majka

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I meni je koma kad se sjetim carskog i 27 sati razdvojenosti

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Zorana, baš sam htjela naglasiti carske koji su nastali zbog komplikacija uzrokovanih intervencijama, tipa prestanak otvaranja i pad otkucaja pod prejakim dripom i sl. Mislim da na ovom forumu najviše režimo na te carske... koji nikom nisu trebali. Osim možda doktoru da stigne na ručak.
    Evo vam moje priče, gdje su carski rezovi uzrokovani upravo time.
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...914&highlight=

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Moja najveća želja bi bila vratiti vrijeme natrag - i napraviti drugačije, suprotstaviti se, otići doma, da sam znala onda što sada znam... Ali, iz nekog razloga moralo je valjda biti baš tako... Ja nosim posljedicu svog poroda kao bolesno dijete za cijeli život, da me nisu stavili na indukciju, da me nisu pacali cijeli dan, da nisu vacuum, da nisu oživljavali.... Pa kad su me već pacali cijeli dan i mučili, kad su vidjeli da ne ide, da su bar na carski...
    Tako možemo unedogled. A mene te misli izluđuju, ne volim se sjećati, samo sam iz tog iskustva izvukla opomenu i oprez za sljedeće porode.

I mogla bi biti jako žalosna svaki dan, jer mi dijete nije zdravo i nikada neće biti. Al nisam žalosna, samo ponekad. Odem na Potpomognutu oplodnju i Posvajanje djece, samo čitam, ne usudim se javiti jer ne znam šta bi rekla.
    Shvatim da bi njima i moja bolesna kći bila blagoslov života.

Onda se vratim na ovakve priče i više mi se ne čini tako strašno pamtiti ružne strane poroda, osobito ako su u konačnici dobro završile.

Neka nam ružna sjećanja posluže samo u borbi za bolje sutra i dostojanstvenije rađanje svih trudnica koje dolaze, vaših kćeri (o, tako bi rado ovdje napisala:naših kćeri) i svih ostalih žena koje će rađati u našim bolnicama ikada.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sanjice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

sanjice

koliko god sam za prirodni porod toliko mislim da sam prvi put ipak trebala na carski.drago mi je naravno da je sve dobro završilo,ali mislim da su se previše igrali životom moga djeteta.
    16 h ležanja u boksu s trudovima uz dodatak dripa jer se nisam otvarala,
    ručno otvaranje na silu...
    uspjela sam se otvoriti 7 prstiju i tad je beba počela gubiti kisik-bilo je kasno za carski i počelo je skakanje po mom trbuhu,tiskanje i izvlačenje bebe van.
    bio je plav (apgar čudom 9/10ne znam na koju foru) s pupčanom vrpcom tri put omotanom oko vrata.počeo je plakati nakon par minuta koje su mi se činile kao vječnost,te nakon toga ostao bez kisika.
    kad se sjetim što se moglo desiti,pozli mi.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •