Pozdrav!Imam jedan problem.Neznam kako to riješiti,gdje pronaći rješenje....Pa evo počinjem:
Moja kćer Sanela rođena je kao neurorizično dijete.Sa 3 godine počeli smo to primjećivati da ima problema sa govorom.Mislila sam da će to proći.Ja inače pričam 100 na sat,stalno joj nešto joj govorim,blebećem...Kako je vrijeme prolazilo shvvatili smo(moj muž i ja) da nije samo to.
![]()
Naime,ide u vrtić od svoje 3 godine.U početku nije dobro prihvatila vrtić,tj. odvajanje od mene(nikad se nismo odvajale).Mislila sam da će to sa vremenom proći,ali nije.Njoj je danas 5,5 godina.Sanela nezna nacrtati kuću,djevojčicu,nezna što je kvadrat,trokut,nezna boje,a najteže je to što ne može se kontrolirati njeno ponašanje.Kada nije kako ona hoće u vrtiću je znala obe tete ugristi do krvi.Djeca su počela bježati od nje,jer se normaalno boje da je ne ugrizu.
.Znači ukratko sa njom govor nije u redu i to sa psihološke strane nešto.
Bila sam sa njom prije 2 godine na SUVAG.Njihov tim je preporučio uključivanje u defektološki tretman i logopedski tretman prilagođen njenim potrebama.Nažalost uzmaklo mi je u tom nalazu da vidim da su napisali "defektološki",a vidjela sam "logopedski tretman" u njenom vrtiću.Nažalost u njenom vrtiću nije bilo logopeda koji bi je mogao pratiti.Jučer smo bili na SUVAG na psihološku obradu i jedan test je jedva prošla kao djete sa zaostalim razvojem od 3 godine,a druggi test je pala
Rekli su mi da trebam defektologa,ali gdje???
Zna li netko u kojoj bolnici u Zagrebu ima defektologa??
Možda u Klaićevoj?
Ili ipak na SUVAG??
Ima li netko nekakvo iskustvo??Molim vas za pomoć...
Bojim se samo kako će biti joj za kasnije kad će trebati u školu
Rekla su mi da ako ne učinim nešto sada,da će morati krenuti u posebnu školu,a to želim sprječiti