-
Beta hemolitički streptokok i glukoza - 2 pitanja
Upravo sam došla od ginića, ovo mi je zadnji pregled kod njega,trudna sam 35+4... dao mi je uputnicu za prvi pregled u bolnici i ctg ali mi je rekao da dođem za 2 tj kod njega na bris za betahemolitički streptokok jer to u bolnici znaju tražit.... jeste li vi radile taj bris? što ako pokaže da imam taj streptokok, kakav je porod, ostajem li u bolnici? uopće ne znam zašto me šalje u 38 tj skoro radit taj bris, možda prije rodim nego dobim nalaze... imam neki bjelkast iscjedak, dao mi je plymicol i kad ga potrošim onda na briseve......
i još nešto..zadnjih par pregleda imam užasno puno glukoze u mokraći..... urinokultura mi je ok, šećer mi je ok... pa odkud onda toliko glukoze, ne jedem niš puno slatko, pretpostavljam da će mi i u bolnici na pregledu mokraća biti takva, što se radi onda po tom pitanju....šalju me pred porod na neke pretrage, hospitaliziraju prije ili jednostavno zanemare ako su svi prethodno rađeni nalazi ok?
jesam vas zatrpala... molim iskustva
-
ako imaš streptokok onda daju antibiotik na porodu da se beba ne zarazi i to je sve
za glukozu ne znam
-
Osoblje foruma
ako ti je guk ok moze biti da ti bubrezi propustaju secer u urin.
meni je zadnji put bilo tako, a ja na taste. nisu radili problem.
Posljednje uređivanje od leonisa : 02.02.2012. at 22:24
-
bris na BHS se niti ne radi prije 36. tjedna a nalaz je gotov za par dana
mene su u rađaoni pitali za nalaz BHS (meni negativan), u slučaju da je pozitivan daje se antibiotik preventivno ali ne znam da li tebi i.v. tijekom poroda ili bebi nakon poroda
za glukozu - treba uzeti u obzir tlak i ostale parametre u urinu (prvenstveno proteine)
-
BHS se testira iza 35. tjedna i meni je nalaz srećom negativan,ali prijateljici je bio pozitivan i to se mora obavezno naglasiti kod prijema,jer koliko znam od nje, tebi se u tom slučaju daje profilaksa za zaštitu bebe prije samog poroda.
-
zaboravih nadodati to je u slučaju ak ne stigneš liječiti prije,jer terapiju trebaš dobiti svakako.
tu ti je sve objašnjeno http://www.poliklinika-harni.hr/teme...oca/05_bhs.asp
-
hvala iris puno si mi pomogla!" eto nisam ni znala da se to i radi u 36 tjednu.... a kaj se glukoze tiče, imam proteina u mokraći, tlak mi je normalan uvijek, kaže ginić da je to zbog bubrega koji sad pred kraj teže rade , tak nešto...al me zanima kako će reagirat na prvom pregledu u rodilištu pred porod kad vide da mi je pun urin glukoze i kaj će mi reći...
-
-
nema na čemu,iva1602!
želim ti lijepo porod sa što manje komplikacija.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma