Ima li tko kakav dobra recept za slanutak? Ja ga radim na varivo, ali zanima me još nešto a da nije hummus? Makronova ima radionicu o slanutku. Ako je netko bio, neka podijeli recepte.
Ima li tko kakav dobra recept za slanutak? Ja ga radim na varivo, ali zanima me još nešto a da nije hummus? Makronova ima radionicu o slanutku. Ako je netko bio, neka podijeli recepte.
apricot je nedavno napisala recept za ćimulice sa slanutkom.
Ja radim slično, bez velike filozofije - slanutak skuham onak temeljito da bude mekan, ćimulice kratko obarim, pa sve zajedno u istu zdjelu, malo morske soli, dosta maslinovog ulja, svježeg češnjaka sitno sjeckanog i svježe mljevenog papra. To je sve!
Volimo i humus, a slanutak (iz konzerve ako mi ne treba velika količina) znam ubaciti u prisiljeno slatko zelje. Dobar nam je i na salatu (kao grah, s lukom i bučinim uljem). Djeca vole da u tu salatu dodamo kukuruz šećerac. Oblizavaju se na to. Radim i varivo od graha+slanutka, varivo od slanutka s krumpirom... ma ne znam, sve što ide s grahom, ide i sa slanutkom.
moji klinci vole tzv. složenac od slanutka, iz neke stare vege kuharice- slanutak namočiti noć prije pa skuhati sa listom lovora, kad omekša izvaditi lovor, dodati krumpir i korijen celera na kockice, poriluk na kolutiće, žlicu mljevene crv. paprike, sol, papar, timijan. kuha se dok povrće ne omekša.
Nama je omiljena tjestenina sa blitvom i slanutkom: blitva se očisti, nareže na trake; u woku ili dubljoj tavi se malo ugrije maslinovo ulje i doda češnjaka da zamiriši, na to se stavi blitva i poklopi dok ne uvene, posebno se skuha integralna tjestenina, odvoji se šalica vode od kuhanja, tjestenina se doda u blitvu, u to se doda konzerva slanutka, zalije se vodom od kuhanja i začini soja sosom i sve se zajedno pusti da prokuha još 5-10 minuta.
ja napravim tjesteninu s grahom i slanutkom (onako na malo paradajza, peršina, soli i papra)-brzinski, a fino
ma skroz jednostavno: 10 minuta kuhati grah i slanutak iz konzerve s rajčicom (ona iz tetrapaka), malo peršina, soli papra, kad se zgusne umiješati kuhanu tjsteninu
Znači: slanutak se skuha i smiksa. Na tavi se poprži luk, češnjak, naribana mrkvica. To se pomiješa i doda 300 g smiksanog tofua, žlica tahinija, malo krušnih mrvica i oblikuju su popečci koji se desetak minuta zapeku u pećnici. Meni je to ispalo pregusto, tako da ću sljedeći puta izbaciti krušne mrvice.
Posljednje uređivanje od Rivendell : 03.02.2012. at 18:49
Od slanutka koji mi je ostao sam naravno napravila humus, a sljedeći put planiram raditi falafel
evo mog recepta, mislim nije moja ali ove sam pravila
http://www.coolinarika.com/recept/popecci-od-slanutka/
Danas radim varivo od slanutka s kiselom repom
Dinsta se struk-dva poriluka ili jedan luk
jedna do dvije mrkve
slanutak
krumpir (jedan ili dva)
na kraju se doda oprana kisela repa
Nemam omjere, sve odokativno.
Začini po volji, ali obavezna je crvena mljevena paprika.
Posljednje uređivanje od anchi pp : 04.02.2012. at 10:14
evo na kraju sam radila ovo, i mislila ga hitit u zahod,srećom da nisam, nakon što je odstajalo 1 dan i ohladilo se, bilo mi je mljac.... naravno da mm-u ne valja niš što nije meso i krumpir :rolleyes:
http://www.coolinarika.com/recept/namaz-od-slanutka/
slanutak je zakon! meni draži od graha. peterlin je rekla sve nacine na koji mi radimo slanutak![]()
ovo sam nedavno napravila, super je
http://www.coolinarika.com/recept/sl...-sa-porilukom/
izgleda predobro, ja sam totalna čušpajzoljupka