-
Neplacanje alimentacije
Pozdrav!
Trebala bih mali savjet ili pomoc.Dakle,majka sam dvoje djece,10 i 5 god.i za par dana trebam imati zadnje rociste zbog razvoda.znaci,obavili smo razgovor sa socijalnom radnicom i psihologicom.sa bivsim suprugom sam se dogovorila da mi daje 1500 kn za djecu,dok sud ne donese odloku o visini alimentacije.e sad,problem je sto je on nezaposlen,tj.radi s vremena na vrijeme u fusu i vec tri mj.mi ne daje za alimentaciju.ja sam podstanar i imam primanja 2000kn mjesecno i prisiljena sam raditi jos dva posla sa strane,jer se ne mogu pouzdati u tih 1500 kn koje bivsi treba dati za djecu.na socijalnom mi kazu da bivsi mora davati za djecu,bez obzira sto je nezaposlen,ako ne bude,oni ce mi isplatiti odredenu sumu,a njega tuziti. a ta suma je oko 800 kn za dvoje djece,sto nije ni priblizno dovoljno za njihove potrebe.sada me zanima,imam li pravo na kakvu socijalnu pomoc i gdje se obratiti.i kako mogu dokazati da mi bivsi nije placao alimentaciju,jer mi je davao uvijek na ruke,znaci li to da sada moze biti moja rijec protiv njegove.
unaprijed hvala
-
ima puno, puno, puno odgovora na ove tvoja pitanja. pogledaj malo teme na ovom pdf-u. tamo ces naci sve odgovore.
ps. NIKAD ne uzimati novac na ruke bez pisane potvrde. ako ti nesto na ruke i da, mozes rukom sastaviti potvrdu i potpisete ju oboje.
SVE UVIJEK PREKO TEKUCEG RACUNA
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma